Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2017 08:00 - НА КРАК, О РОБИ НА ТРУДА!
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 4661 Коментари: 4 Гласове:
3



Държавата била лош стопанин? Години вече тази свещена глупост се насажда в главите на наивните българи, време е вече да се каже истината! Най-после разбрахме, че само държавата се грижи за своите чиновници и работници, като им плаща редовно заплатите, плаща им осигуровките, осигурява им бонуси, празници и т.н. А частниците са всъщност експлоататори, изедници, мошеници. Това го знаехме отдавна, но трябваше да се появи Мая Манолова, подкрепена от синдикалния  лидер Пламен Димитров, за да осъзнаем в какъв свят живеем. Пролетариите работят в България, а частниците не им плащат заплатите. Работодателите пищят на умряло, като четат какви законови промени са внесени от новите пролетарски лидери. На тях би завидял и Уго Чавес от времената преди венецуелската национализация. Надяваме се да се сбъдне и призивът на другаря Тодор Живков работникът да стане истински стопанин на предприятията. Новите промени ще дадат право на работниците да започват процедура по несъстоятелност при две неплатени заплати. Работодателите твърдят, че така можело да се открадне цялото предприятие в два хода – държавата, примерно, да спре изплащането на някаква изпълнена поръчка по някакъв повод, да остане собственикът два месеца без средства за заплати и тогава оправни синдикални лидери да задвижат процедурата. Това са глупости. Има ли частник, който да няма милиони скрити в някакви офшорки? Ще тегли от тях, за да плати заплатите. Сега трябва всички да се обединим зад нашата Жана Д Арк и да се освободим от модерното робство. БСП най-после се отърваха от чорбаджията изедник Георги Гергов, който им вредеше на имиджа на пролетарска партия и и сега могат да тръгнат в правилна посока – и те ще се включат активно в освободителната борба, както обещава Корнелия Нинова. Много по-приятно е да гледаме не ояли се бивши свинари, а нови лица с аскетичен вид като проф.Иво Христов, който не спира да ни обяснява какви са преимуществата на държавната собственост и особено на социалистическата държавна собственост. Същият  Гергов тръгнал да прави разни завери със Сашо Дончев. Работата е ясна – олигарх олигарху око не вади. И крайно време е да дадем цялата власт на Булгаргаз. Защо трябва разни частници да се мотаят в краката на държавата? Крайно време е и да се забранят работодателските организации. Те само промиват съзнанието на някои хора. И сега искат те да одобряват законите на Мая Манолова. Че кои са те да се бъркат в работата на Националния Омбудсман? Хубаво е, че най-важните и отговорни национални медии се включиха в борбата срещу капиталистите. След като по Великден  разгромиха производителите и търговците на козунаци, боя за яйца и агнешко, сега се насочват правилно към нелоялните работодатели. Така наречените работодатели твърдят, че неизплатените заплати били едно на хиляда. Не е верно. Ако се съди по медиите, вв частния сектор те са хиляда на хиляда. Няма по-добър стопанин от държавата. Който твърди обратното – в затвора!    



Гласувай:
5



1. deathmetalverses - Напълно съм съгласен с Вас,
23.04.2017 10:24
уважаеми г-н Тодоров. 20 години работя в частния сектор като наемен работник, предимно в складове за търговия на едро, макар да съм с висше икономическо образование, и съм станал свидетел на много несправедливости спрямо мен и колеги, извършени от работодателите ми. Последният ми работодател, уважаван университетски преподавател, изобщо не си дава сметка за огромното текучество на персонала, за него сме носни кърпички - като ги използваш - и хайде в коша за смет. Например, най-редовно обича да обикаля с едно тефтерче цеховете и да глобява за измислени "нарушения" работниците си. Просто ей така, за забавление...Е, все пак тук се задържах цели 5 години. Търпя простотии всеки божи ден, защото... Не се знае, дали ще мога да събера достатъчно точки (стаж) за пенсия... Според мен, целта на цялата ни пенсионна "реформа" е... никой да не доживее до пенсия, или да не може да си я вземе... Независимо дали са от БСП или жалките остатъци от "демократичната опозиция" са на власт... Първият глас за публикацията Ви е от мен. Желая Ви всичко най-добро!
цитирай
2. nimbus - Драги deathmetalverses, дано не ...
25.04.2017 21:05
Драги deathmetalverses ,дано не бъркам,но се страхувам,че вие не разбрахте какво именно написа и какъв е подтекста на статията на другаря Тодорофф. Той обича да има ирония и пише иносказателно и затова вие не разбрахте ,че всъщност Тодоров е апологет точно на обратното и на свободната пазарна стихия с минимална намеса на държавата. От тази гледна точка той е върл частник-капиталист и антидържаваник. друг е въпроса ,че държава няма а има олигархични кланове и интереси,но не това е главното в тази статия. А вие господин Тодоров,трябва понякога да се срамувате от самия себе си,понеже има чисти и невинни души,които ви разбират писанията в прав текст.По този начин вие ги заблуждавате и се подигравате(без да искате) с тях. Разбира се ,че можете да се оправдаете-ами да ме е разбрал какво всъщност исках да напиша. И въпреки всичко,на ваше място бих се почувствал поне малко неудобно-то е като да излъжеш дете.
цитирай
3. felixedmundovich - ...и по-точно
25.04.2017 21:54
Разговор между бизнесмени /български, назначени за милионери от...ХХ/
-Плащаш ли на твоите работници ?
-От половин година -не, а ти плащаш ли на твоите
--Вече осем месеца не плащам.
-...и продължават да ходят на работа ?
- Продължават...
-Ми, кво ще кажеш -да им сложим и входна такса...??
цитирай
4. krumbelosvet - ДДЕ
18.05.2017 10:50
ДДЕ значи дрън-дрън-ерина. Необходима е както частната, така и обществената собстненост. Само Щатите са дали и ПЕЧАТАНЕТО НА ПАРИТЕ си на частници, но по-скоро там ТИЯ частници са ДЪРЖАВНОТО РЪКОВОДСТВО. И даже разстрелват президенти, кандидат-президанти и убийците им, и убийците на убийците...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455561
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031