Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2011 17:59 - Тантрически секс
Автор: zelas Категория: Други   
Прочетен: 8462 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 15.07.2011 18:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Човек получава живителната си енергия от въздуха, храната, водата и слънцето. Тази енергия се движи по меридианите на тялото като зарежда или предава енергия от един орган на друг. Всеки орган в тялото има нужда от отделен вид енергия.

Сексуалната енергия се произвежда и съхраняват в тестисите или яйчниците. Тя е сбор на всички други видове енергия от различните органи и жлези, включително и мозъка, който отдава част от запасите си за производство на сексуалната енергия. Това е съвсем обяснимо като се има предвид, че със сексуалната си енергия ние създаваме нов живот. 

Проблемът е, че съвременното европейско общество и култура има много погрешно и нездравословно отношение към секса. Сексът в европейския свят е твърде често само въпрос на физическо изпълнение - колко жена стене, колко дълго издържа мъжът. Общо приетия начин за правене на секс е само болка за тялото и ненужно разпиляване на живителни сокове. В Болката наречена "оргазъм" вече говорихме затова.

Европейската школа твърди, че обикновеният мъж трябва да еякулира често или в противен случай ще мисли само за секс и ще бъде емоционално раздразнителен. А жената зареждайки се постепенно със сексуалната енергия чрез месечния цикъл към края, точно преди менструация, тя става раздразнителна и много емоционална. Така че последствията от натрупването на сексуална енергия, са едни и същи при мъжете и жените, но жената се "освобождава" от натрупването чрез менструация и мъжът чрез еякулация.

Голяма част от ежедневната ни енергия (около 40% ), която получаваме от храната, въздуха, водата и слънчевата светлина отива за производството на сексуалната енергия, която след това се използва в производството на сперма при мъжете или отглеждането на яйца при жените.

Мъжката еякулация и женската менструация, когато не са предназначени за зечеване на нов живот, са една огромна загуба на живителна сила необходима за пълноценното функциониране на човешкия организъм.  Общоприетата представа е, че менструалния цикъл е нещо автоматично и естествено, но на практика може съзнателно да бъде спрян и започнат отново от жени, които имат необходимите умения и познания.

Да, правилно прочетохте, менструацията може да бъде регулирана, така както еякулацията при мъжете.

Менструацията изхвърля веднъж месечно яйце, което е изпълнено с полезна енергия - тази енергия ако бъде разпределена може да подмлади цялото тяло. Една жена, която се научи да контролира своята сексуална енергия и в резултат да се предотврати загубата на енергия всеки месец, би живяла до преклонна възраст и никога не би изпаднала в менопауза. Същото важи и за мъжа, който чрез безсмислена еякулация се сбогува с голяма част от жизнената и творческата си енергия.

Единствената причина за "източване" на сексуална енергия извън тялото, са енергийни блокажи в тялото, тоест тази сила не може да се движи свободно в тялото и се натрупва в тестисите и в яйчниците и предизвиква "експлозия".

Сексуалната пропаганда в момента се стреми да стимулира честата еякулация при мъжете и да представи жената като обект на груб и механичен секс. Ако се огледате наоколо съвревремения човек е залят от лавина със сексуални образи. Порнографията е номер едно на Интернет и в нея сексуалният акт е представен с главна цел еякулация на мъжа и ескплозивен оргазъм при жените. Всичко това е с цел да отслаби силата мъжете и унизи жените.

Известен факт е, че на професионалните спортисти им се препоръчва да не практикуват секс и особено еякулация седмица или две преди важно спортно събитие, за да запазят силата и мощта си, която имаче ще отиде за производството на нова сперма.

Според танктрическата философия натрупването на сексуална енергия би трябвало да ни зарежда с живителност чрез разпределение на енергията по цялото тяло, което води до укрепване на цялата енергия на тялото и подмладяване. Тантрическият секс разглежда секса, не просто като физическо действие, а като движението на енергията вътре в тялото, и между вас и вашия партньор. 

Чрез тантрическите практики за секс няма да се отчаяни за секс с непознати като една повърхностна нужда, а напротив ще ви помогне да създадете здравословни взаимоотношения със сегашният ви партньор.

В следващи теми ще засегнем тези техники!



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - pipinana
15.07.2011 18:12
ne sam 4ela vsi4ko
цитирай
2. zelas - "Култиваране на мъжката п...
15.07.2011 18:22
nikstan написа:
"Култиваране на мъжката полова енергия" и " Култивиране на женската полова енергия" от Чоу Кок Суи.


Разкажи на кратко какви са техниките описани там. Благодаря.
цитирай
3. zelas - Физическо, психическо, душевно, ...
15.07.2011 20:01
nikstan написа:
Физическо ,психическо ,душевно ,духовно и абсолюта.Всяка ниво си има техники . или това са принципите на 5-те елемента. Физическото ниво започва с йога +йогийско чистене и хранене + култивиране на секс енергиите + пранично дишане ...........с няколко думи не става ... затруднявам се и ще направя грешка ..


Разбира се, че човек не може да обърне представите си за една нощ. Тук има много статии за храненето и наистина, човек трябва за започне от там. Сексуалната енергия е подтисната в нездраво тяло.

За мен психичното и т.нар "духовно" състояние е просто състояние на физическото тяло, няма някаква сила, която да съществува извън него и да определя духа на човека.
цитирай
4. minevv - Тантра или ДАО
18.01.2012 11:09
Уви , секса / качественния / е най-основната комонента на човешкия живот. А сексуалния глад е основен лост за управление на незадоволеното общество.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zelas
Категория: Други
Прочетен: 5785543
Постинги: 820
Коментари: 7388
Гласове: 4981
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031