Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2014 22:54 - ШИПОВЕ, КОМПРЕСИ, ЛАПИ
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 9377 Коментари: 0 Гласове:
0



Счукват се 2 пакетчета бял тамян и добре се размесват с 1кафяна чашка /50мл/ ябълковоцет. Сместа престоява 24 часа,след което с нея се разтриват болните места.Добър ефект има и компресът: със сместа се напоявавълнено парче плат и с него се прави вечер съгреваещ компрес на болното място. Процедурата трае, докато има подобрение,най-малко 7 вечери поред.
Лечението с оцет и тамян е широко разпространено. Ето инякои незначителни по изпълнение рецепти - варианти:
1. Едно пакетче бял тамян се стрива добре на прах и се смесвас една лъжица оцет. Сместа се налага на болното място и сезавива добре с вълнен парцал и найлон. Процедурата се правивечер. Компресът стои цяла нощ. Лечението продължава 10дни.
2. Две пакетчета бял тамян на прах се размесват с 2 супенилъжици ябълков оцет. Получената каша се налага на вълненопарче плат, което се поставя на болното място.Прави сесъгреваещ компрес, който престояваедна нощ. След катосутринта компресът се снеме, добре е болното място да сенамаже с нещо загряващо - ракия, спирт или някои отпосочените в книгата спиртни настойки. Процедурата налечение продължава около 20 вечери.
3. Напоява се с ябълков оцет парче вълнен плат и се поръсвас добре стрит на прах бял тамян. Парчето плат се слага наболното място и се прави съгреваещ компрес. По този начин селекуват преди всичко шиповена кръста. Процедурата продължава една седмица.
По същия начин се лекуват шипове в ръцете. Добър ефекттози начин на лечение има и при плексит. Тогава може да сеизползва и винен оцет. Не е лошо, преди да се напои парчетоплат, оцетът да се затопли.
4. В една чаена чаша силен ябълков оцет се изсипва прах от20 гр. бял тамян или колофон. Разбива се добре до получаванена еднородна смес, с която се маже болното място. Завива сес вълнен плат и престоява цяла нощ. Лечението продължавадо облекчаване на болките. Така се лекуват шипове от кръста надолу и на ръцете.
Една супена лъжица медицинска дъвка /сакъз/ се залива с ябълков оцет, колкото поеме, и се вари на водна баня. С получената смес се мажат болните места.
Местата с шипове се намазват с олио. Вълнени парчета плат се топят в ябълков оцет, изцеждат се и се налагат на болните места. Увиват се с вестник и найлон. Компресът престоява цялата нощ. Процедурата трае от 3 дни до една седмица.
Друга разновидност на горната рецепта е шиповете да се трият продължително време с оцет, а след това да се направи съгреваещ компрес с вълнен плат, напоен в оцет. Времетраенето на лечението е еднакво. Добре е оцетът да е ябълков. Смесват се добре една чаена чаша ябълков оцет и едно пакетче лимонтузу. Със сместа се правят компреси на болните места до подобрение. Същото лечение се прилага за компресина болните стави при артрит.
В два литра чист домашен оцет се разтваря един пакет морска сол. С получената смес се правят съгреваещи компреси до преминаване на болките.
Варианти:
1. В половин литър ябълков оцет се слага една шепа морска сол. Бърка сес дървена лъжица, докато солта се стопи. Вечерта в соления оцет се потапя непрана вълна. Обилно напоена, тя се поставя на болните места и се завързва с найлон и друга превръзка отгоре. Лечението продължава до 20 дни.
2. Смесват се 50 гр готварска сол и 50 мл оцет. Кашата се налага на памучно парче плат, което се поставя на болното място, предварително добре почистено със спирт. Върху него се увива найлон, а над найлона - вълнен плат, вълнено шалче, вълнен чорап - ако шиповете са на краката; вълнена ръкавица – ако шиповете са на пръстите на ръцете. Компресът престоява цяла нощ. Повтаря се, докато изчезнат болките, но най-малко 15 вечери поред. Добре е памучното парче плат през цялото времетраене на лечението да не се пере.
По гореописания начин могат да се правят съгреваещи компреси и от каша, получена от една супена лъжица сол и една супена лъжица оцет. При шип в крака компресътпрестоява цяла нощ.
3. Два литра оцет се смесват добре с 20 супени лъжици морскасол, 2 пакетчета хлябна сода и 10 пакетчета стрит на прах бял тамян. От получената смес се прави съгреваещ компрес в продължение на един месец всяка вечер без прекъсване. След почивка от един месец, ако е необходимо, лечението продължава със същия разтвор.
4. В един литър силен оцет се разтваря 1 кг морска сол. Прибавя се и 3 л вода. С получената смес се прави съгреваещ компрес на болните места 3 вечери поред, 10 дни се почива и отново се прави.
В половин литър оцет се накисват пресни листа от кестен, толкова, колкото да са покрити от оцета. Листата престояват накиснати 14 часа. С прецедения оцет се разтриват болните места.
Отчупват се връхчетата на ниския бъз, начукват се малко, слагат се в съд и се напръскват с оцет. После се нареждат на найлон, солят се с морска сол и се увиват краката с шипове. Сутринта лапата се маха, без да се мият след това краката. Повтаря се няколко пъти.
Зелени орехови черупки, толкова, колкото дапокрият крака, болен от шипове, се заливат с оцет и се държат 30 мин., след което се прецеждат от оцета и се налагат върху болния крак. Държат се само 5 минути.
Една шепа зелени черупки от орехи се заливат със силен оцет да се покрият. Стоят накиснати в оцета два дни, след което се изваждат и се завързват на болното място за един час. Като се махнат, мястото се намазва с мазнина. Процедурата не се повтаря. С оцета може само да се разтрива болното място. Същата рецепта успешно лекува възпалени от ревматизъм стави.
Пет килограма чугунени стружки се разделят на 20 части - за 20 дни. Всеки ден се взема една част и се залива с ябълков оцет така, че да облее добре стружките. Последните престояват в оцета 24 часа, след което оцета се прецежда. Стружките се поставят в памучна торбичка, която се слага върху болното място. Така се преспива през нощта. Същата процедура се
прави и през останалите 19 дни с останалите 19 части от стружките.
Дъното на медна тава се покрива с вълнен плат, върху койтосе налива оцет. След 10 мин. парчето се поставя върху шипа за 5 минути. Процедурата се повтаря всеки ден, докато продължителността достигне до 1 час. Всеки ден парчето плат се държи с 5 мин. повече. Лечението продължава обратно, докато от 1 час времетраене се стигне отново до 5 минути продължителност на компреса.
Едно прясно кокоше яйце се слага във висока чаша и се залива със 100 мл силен винен оцет. Държи се на тъмно и хладно място 3-4 дни, докато черупката на яйцето се стопи. Тогава яйцето се изважда от оцета, ципата се разкъсва и внимателно се отделя жълтъка от белтъка. Жълтъкът се изхвърля, а белтъкът се разбива в съд, докато стане на пяна. Постепенно, на части, към разбития белтък се прибавя оцета с утайката от черупката и 100 мл терпентин. През всичкото време, докато се прибавят оцета и терпентина, сместа се бърка. Получава се смес, която непременно се налива в тъмно шише, което допълнително се увива в тъмна хартия или тъмнопарче плат. Шишето се държи в хладилник.
В 500 мл гореща вода се сипва една чаена чаша морска сол /може и обикновена сол/. Може да се използва и 100 % солен разтвор - 300 гр морска сол се сварява с 300 мл вода. В топлия солен разтвор се потапя парче вълнен плат, с което се трие „мястото” с шипове. След това последното се изтрива със суха кърпа. Шишето с лекарството се разклаща много добре, за да няма утайка и се намазва болното място обилно. Покрива се със сухо вълнено парче плат и се прави съгреваещ компрес, с който се преспива. Процедурата се прави 10 вечери поред. Ако шиповете са стари, след 10-дневна почивка лечението може да се повтори и даже потрети. Рецептата е много разпространена и ефикасна.
Едно прясно кокоше яйце се покрива със силен оцет. След като черупката се стопи, се премахва ципата на яйцето. Прибавя се толкова терпентин, колкото е полученото количество от оцета и яйцето. Всичко се разбърква многодобре. С получената смес се прави съгреваещ компрес на болното място, който трябва да стои най-малко 1 час.
Във висок съд се слага прясно кокоше яйце и една чаена чаша силен винен оцет. Съдът стои на слънце 7 дни. След като черупката вече е разядена, се прибавя 100 мл терпентин и добре се разбърква. Лекарството стои още 3 дни на слънце, след което е вече готово. Всяка вечер с него се маже болното място.
Две кокоши яйца се заливат с 200 мл силен винен оцет. След като се разтопят черупките им, се прибавя 150 мл терпентин и сместа се разбива много добре. С нея местата с шипове се превързват за 4 часа. След като се махне превръзката, мястото се намазва със свинска мас.
Две пресни кокоши яйца се слагат в малък съд и се покриват с ябълков оцет. Престояват в оцета 4-5 дни, докато се стопят черупките им. Изхвърлят се ципите и яйцата се разбиват много добре. Към тях, като се бие непрекъснато, се прибавя на части оцета, 100 мл спирт за горене и 1 супена лъжица салицил. Всяка вечер, до свършване на сместа, се маже болното място.
Към една шепа изпечена морска сол се прибавя едно кокоше яйце. Сместа се намазва върху вестник, с който се прави съгреваещ компрес на болното място 7-8 вечери поред.
Едно кокоше яйце се слага в бурканче със силен оцет. Стои, докато черупката на яйцето се стопи. Яйцето с ципата се разбива много добре и към него се прибавя 2-3чаени лъжички глицерин. Сместа се налага върху вълнено парче плат, което се слага върху шипа. С компреса се преспива.
Едно кокоше яйце се залива с оцет и престоява, докато черупката се стопи. След това ципата на яйцето се изхвърля. Оцетът и яйцето се разбъркват добре и към сместа се прибавя 50 мл камфоров спирт. Отново всичко се разбърква добре. С получената смес се мажат шиповете.
В 200 мл ябълков оцет се слага едно сурово кокоше яйце. То стои, докато черупката му се стопи. Оцетът и яйцето без ципата се разбиват добре и към тях се прибавя едно шише йод и едно шише камфоров спирт, купени от аптеката. Всичко се разбърква добре. Със сместа се мажат шиповете.
Едно сурово кокоше яйце се поставя в съд и се залива със силен винен оцет, докато се покрие. Държи се 8 дни на тъмно. След това яйцето /с ципата/ се изхвърля, а към оцета със стопената черупка се прибавя камфорово масло и се бие, докато стане на мехлем. С него се мажат шиповете.
Разбива се един белтък от кокоше яйце и в негосе потапя марличка. Тя се посипва със сол и се слага на болното място. Отгоре се завива с хартия и друга кърпа. Компресът престояваняколко часа. Прави се обикновено при шипове и болки в краката.
Една чаена чаша морска сол се обърква с един белтък от кокоше яйце. Сместа се налага върху шиповете: ако са от кръста надолу - те се завързват с вълнен плат за цялата нощ; ако шиповете са от кръста нагоре, сместа се налага върху дланите на ръцете и добре се превързва с вълнена превръзка. Прави се 10 вечери поред.
Един белтък и една винена чаша стрита морска сол се бъркат, докато се получи бяла смес. С нея шиповете се мажат няколко дни сутрин и вечер.
Един белтък и едно пакетче английска сол се разбъркват добре. Болното място се намазва с мазнина и след това със сместа. Лечебната процедура продължава, докато сместа свърши. При стари шипове процедурата се повтаря.
От една лъжица гасена вар, една чаена лъжичка пчелен мед и един суров белтък от яйце се прави мехлем, с който се прави компрес на шиповете до свършване на сместа. Компресът сеправи вечер. Желателно е да се преспи с него.
Един килограм морска сол се разделя на четири части. Всяка четвъртинка се изпича и още докато е топла, се обърква с един жълтък от яйце и се налага на петата на единия крак като компрес. На следващата вечер процедурата се прави на другия крак. Лечението продължава до пълно облекчаване на болките. Компресът се прави само върху петите, независимо от това къде са шиповете.
Един жълтък от прясно кокоше яйце се омесва добре с една лъжица сол - да стане на каша. Независимо от това, къде са шиповете, прави се компрес само на стъпалата или кръста /при болки в кръста/. Стъпалата или кръста се намазват леко с олио и след това се прави съгреваещ компрес. Лечебната процедура продължава 10-15 пъти без почивка.
Разбиват се два жълтъка от яйце и се сипва сол - да стане солена лапа. Лапата се поставя върху болното място, завива се с памучен, а после с вълнен плат, и накрая с найлон. Лапата се поставя обикновено вечер. Прави се до облекчаване на болките.
Едно прясно кокоше яйце се слага в съд и се залива със силенвинен оцет. Стои на тъмно и хладно 3-4 дни. Черупката трябва да се разтопи. Отделя се жълтъка и се смесва с утайката от черупката. Прибавят се две щипки /1 чаена лъжичка/ хлебна сода и 100 мл терпентин. Сместа се размесва добре и се държи в тъмно шише. С нея, след разклащане, се мажат болните места.
Разбъркват се един жълтък и 1 супена лъжица морска сол, стрита на прах. Прибавя се спирт, равен на количеството яйце и сол. Една супена лъжица от добре разбърканата смес се излива върху марля и се налага на петата, независимо къде са шиповете. Компресът престоява 12 часа. На другата вечер се прави компрес на другата пета. Процедурата трае до облекчаване на болките.
Един суров жълтък и едно пакетче английска сол се смесват добре и налагат на вълнено парче плат, което се завързва на една от петите, предварително намазана с мас.
Намокря се с вода вълнен плат, посипва се с хлябна сода и с него се прави съгреваещ компрес на шиповете.С компреса се преспива.
Настъргва се домашен сапун, стопява се и се смесва с равно количество сода бикарбонат. Сместа се налага върху парче плат, което се залепя и завързва върху шипа. Прави се в продължение на една седмица.
Настъргва се домашен сапун и се разтопява така, че да стане гъста каша. Счупва се едно яйце и се бърка със сапуна дотогава, докато стане на тесто. Прави се питка, с която се увива болното място. Държи се една седмица.
От яйчен белтък и равно количество настърган домашенсапун се прави каша, която се намазва върху парче плат.Налага се болното място и се държи, докато се отлепи само.Процедурата се прави 4 дни поред.
От настърган домашен сапун и камфоров спирт се правипитка. Болното място се маже с ракия, а после се налага спитката. Държи се цяла нощ. Прави се 4-5 пъти поред.
Един белтък от кокоше яйце се обърква добре с половинсредно голям настърган домашен сапун иполовин ракиеначашка домашна ракия. С получената кашица се намазва парчеплат, което се залепя върху болното място. Лечебната процедура се прави 5-6 дни поред.
Смесват се добре равни части настърган домашен сапун и хлебна сода. Сместа леко се намокря, обърква се и гъстата каша се намазва върху парче плат, с което се превързва болното място. Процедурата се прави вечер. Компресът стои цяла нощ. Когато сутринта с свали, болното място се намазва с чист пчелен мед. Процедурата се прави 10 вечери поред.
Добре се смесват 200 гр настърган домашен сапун, 4 белтъка, 4 супени лъжици олио и 15-20 таблетки аспирин на прах. С получената смес се прави съгреваещ компрес, с който се преспива. Лечението продължава най-малко 20 пъти.
Объркват се добре, за да стане като мехлем, една и половина супена лъжица свинска мас, 4 супени лъжици чист пчелен мед, 5 супени лъжици стрита морска сол и три и половина супени лъжици настърган домашен сапун. Болното място се намазва и се завързва. След 3 дни превръзката се сваля, почива се 2 дни и процедурата отново се повтаря.
Размесват се много добре 1 супена лъжица сода бикарбонат, 1 супена лъжица негасена вар и една супена лъжица свинска мас. Със сместа се намазват две парчета плат, които се поставят на двете пети. Правят се от 10 до 15 лечебни процедури.
Смесват се много добре 1 супена лъжица свинска мас, 1 супена лъжица хлебна сода и супена лъжица салицил. Със сместа се мажат шиповете вечер.
Ако шиповете не са стари, ефектна е следната рецепта: Болното място се измива с гореща вода, колкото може да се търпи. Загрятото място се подсушава и намазва със свинска мас, а после се посипва със сяра на прах /купена от аптеката/. Прави се съгреваещ компрес /завива се с вестник, а отгоре с вълнен плат, шал/. Компресът стои цяла нощ. Процедурата се прави само 5 вечери, почива се 10 дни и отново се прави 5 пъти. Повече не се повтаря, защото може да навреди на други органи.
Една кафяна лъжичка нафталин и една супеналъжица свинска мас се разбиват добре като мехлем, с който се мажат ходилата на краката и коленете. Действува на всички шипове, независимо на кое място са.
Объркват се добре 1 супена лъжица нафталин, 1 супена лъжица свинска мас, 1 супена лъжица морска сол на прах и 2-3 настъргани на много ситно ренде картофа. Сместа престоява една нощ. След това тя вечер се налага върху болното място, завързва се добре с вълнено парче плат и се преспива с нея. Прави се до получаване на очаквания резултат.
Същата рецепта може да се приложи и в друг вариант. Постъпва се по същия начин, но в сместа не се слагат картофи.
Равни части газ, свинска мас и нафталин се объркват добре, докато се получи мехлем. Болното място се почиства и намазва с олио, а после се втрива мехлема. Намазаното място /крак, ръка/ се пече на печка или на слънце. Прави се 10 дни.
Смесват и се объркват добре 10 равни супени лъжици прясна свинска мас, 10 равни супени лъжици нафталин, 10 равни кафени лъжички сяра на прах /от аптеката/ и 10 стрити на прах и пресяти аспирина. Със сместа болното място се маже и масажира, а после се увива във вълнен плат /обувасе вълнен чорап, слага се вълнена ръкавица/. Процедурата се прави до свършване на сместа. Мястото не се мие до къпане.
Използват се равни обемни части свинска мас, газ, морска сол на прах и нафталин. Свинската мас се разтваря на водна баня, но да не се затопля много. Капка по капка се прибавя газта при непрекъснато бъркане, а после щипка по щипка - солта. Получава се еднородна смес. Като се снеме от огъня, кристалче по кристалче се прибавя нафталина много внимателно, за да не избухне. Изстиналата готова смес се налага тънко на вълнено парче плат и се залепя върху шипа. Прави се съгреваещ компрес. Процедурата трае 20 дни поред, почива се 20 дни и се прави още 20 пъти. Добре е по време на процедурите през деня болното място да е увито с вълнено парче плат или да се носи вълнена дреха, за да не изстива.
Премита в няколко води домашна свинска мас се намазва върху вестник с още прясно печатарско мастило, с който сеправи съгреваещ компрес на кръст, рамо, крак или ръка. С компреса се пренощува. Ефект има след 1 месец, ако процедурата се прави всяка вечер.
Една супена лъжица домашна свинска мас се обърква добре с 1 супена лъжица стрита на прах и пресята морска сол. Със сместа в продължение на един месец, вечер преди лягане, семажат петите на краката при шипове и болки на това място.
Смесват се добре равни обемни количества мас и салицил. С получената смес се прави съгреваещ компрес на болните места. Същото лекарство е добре да се използва за втриване чрез масаж на болните участъци и при болест на Бехтерев.
Равно количество /една супена лъжица/ домашна свинска мас, нафталин и салицил се объркват много добре. С еднородната смес се прави масаж на шипа или болните стави при артрит, ревматизъм и болест на Бехтерев.
Равни количества /по 1 супена лъжица/ домашна свинска мас, салицил, сода бикарбонат, газ и негасена вар се объркват добре. След като престои 24 часа, сместа е готова. След топла водна баня болните места се мажат със сместа и после се покриват със зелев лист. Мястото добре се връзва с вълнен плат /или се обува вълнен чорап, слага се вълнена ръкавица/. Лекарството помага при всички видове ставни заболявания.
Една шепа смлени орехови черупки се объркватдобре с 50 грама свинска мас. Със сместа вечер се мажат болните места. Помага при всички видове ставни заболявания. Смесват се равни количества свинска мас и оцет. Със сместа се мажат шиповете и болните стави.
Една чаена лъжичка мед се смесва със стрити на прах 5-6 зърна бял тамян. Болното място се намазва вечер, завива се с вълнен плат и сутрин се измива.
Приготвя се смес от 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица сол и 1 супена лъжица сода бикарбонат. С нея се мажат шиповете и болните стави.
Много добре се объркват равни части пчелен мед и негасена вар, стрита на прах. Сместа може да се употребява, след като престои 24 часа. Болните места /шипове или стави/ се намазват първо с олио, а след това със сместа. Прави се съгреваещ компрес, който се държи 6-8 часа.
При шипове в колената болното коляно се маже с пчелен мед и поръсва с негасена вар на прах. Прави се съгреваещ компрес, с който се преспива. Сутринта, след сваляне на превръзката, коляното се измива и намазва с олио или свинска мас. Проце дурата се прави в продължение на 20 дни, през ден.
Вариант на посочената рецепта е следният начин, който се прилага при шипове на всички места: Шипът се намазва със захаросан пчелен мед и се посипва с негасена вар, стрита на прах. Държи се най-малко 3 часа.
Шипове в петите и коленете се намазват вечер с мед и поръсват с морска сол, стрита на прах. Прави се съгреваещ компрес, с който се преспива.
Шиповете се намазват с мед, а отгоре се поръсват със сол и салицил. Прави се съгреваещ компрес, с който се преспива. Шиповете се мажат с мед, а върху меда се слага напоен с ракия и поръсен с нишадър памук. Прави се превръзка, която се сваля след 8-10 часа.
Върху памучен плат се налага тънък слой мед и се поръсва със серт тютюн. С плата се увива петата с шипове или болните стави. Прави се съгреваещ компрес, с който се преспива. Лечението трае 10 вечери поред. Действува ефективно при всички видове ревматични заболявания.
Изсушават се три пакета серт тютюн и се стрива на прах. Пресява се. Тютюневия прах се смесва с 300 гр мед. От сместа вечер се намазва върху чисто памучно парче плат /марля/, който се поставя на шиповете. Превързва се добре. При силни болки в долната част на краката вечер се налагат ходилата. Процедурата трае от 10 до 20 дни.
Няколко листа от тютюн се намазват леко с мед и се залепват за болното място. Държи се, докато листата изсъхнат. След това мястото се измива и отново се залепят тютюневите листа. Шипове на врата не се лекуват с тютюн! Нужни са 7-10 процедури.
Тютюнев лист се намазва от опъката страна с мед, а след това се поръсва със сяра на прах. Листото се залепва на болното място и се прави съгреваещ компрес, който се държи цялата нощ. Сутринта мястото се измива с топла вода. Лечебната процедура продължава 20 дни. Прави се през ден.
Лечението с мед и тютюневи листа е едно от най- разпространените и ефикасни начини. Използват се както зелени, така и жълти, леко изсушени, но мъхави листа.
Един лист от репей се намазва от опъката страна с мед или олио и се залепя върху шипа. Като изсъхне, поставя се нов лист. Лечението продължава 15 дни. По същия начин се лекува и вода в коляното.
Намазва се с мед орехов лист и се залепва на шипа. Държи се цяла нощ. Прави се 10 вечери наред.
Напълва се едно бурканче от детска храна до половината с пчелен мед и се оставя до мравуняк, за да се допълни с мравки. Престоява 24 часа. С меда се мажат шипове и болни стави.
Върху нов вестник се намазва дебел слой пчелен мед. Вестникът се залепя върху болното място и се прави превръзка, която не се сваля 2-3 дни. Не е удобно да се прилага при шипове и болки в петите и ходилата.
Шиповете се намазват с боров мед. Върху намазаното място се поставя мушамичка, приготвена от потопена в разтопен восък марля или чисто памучно парче плат. Процедурата се прави поне една седмица.
Восъчна мушамичка /потопена в разтопен восък марля/ се завързва върху шипа и се държи 3-4 дни, без да се снема.
В съд с гореща вода се слага восък с прополис да се разтопи. Излива се в купичка и се оставя да изстине, като се забожда една клечка в средата. С нейна помощ се изважда втвърдения, но още мек восък, който се поставя на шипа и се завързва добре като съгреваещ компрес. Държи се няколко дни. Сутрин и вечер мястото се претопля.
Вътрешен лист от прясна зелка се посмачква с точилка или шише, намазва се с мед и се слага върху шипа. Прави се съгреваещ компрес, с който се преспива. Като се свали, мястото се намазва с ракия или спирт. Процедурите траят от 10 до 30 дни, но само облекчават болката.
С външен поувяхнал лист от зеле се увиват стъпалата на краката и се прави съгреваещ компрес за през нощта. Тази процедура облекчава болките в стъпалата при шипове и други възпалителни процеси на костите.
При шип на коляното последното се намазва с олио илисвинска мас, после се увива с пресен зелев лист, поръсен със сол. Прави се съгреваещ компрес, който се държи цяла нощ. Процедурата продължава най-малко 10 дни. Препоръчва се при лечението със зелеви листа, последните да се почистват от дебелите жилки.
Счукват се листа от прясно зеле и се смесват с 2-3 супени лъжици ябълков оцет. Лапата се налага върху шиповете и се прави съгреваещ компрес. Лечението продължава най-малко 10-15 дни.
Едно-две листа от кисела зелка се поставят вечер на шиповете. Болното място предварително се намазва с олио. Лечението продължава една седмица.
Пресен зелев лист се попарва във вряла вода, за да омекне, поръсва се с оцет и една супена лъжица хлябна сода и се залепва върху шиповете. Прави се компрес, с който се преспива. Лечението продължава до получаване на ефект.
Пресен зелев лист се намазва със смес от една супена лъжица свинска мас и една чаена лъжичканафталин. Листът се залепва за болното място. Прави се съгреваещ компрес, който се държи 12 часа. Лечението трае най-малко две седмици.
Пресен зелев лист се поръсва със стрит на прах аспирин. При шипове на петата листът се завързва на болното място и се прави съгреваещ компрес, който се сваля след 24 часа.
Пресен зелев лист се затопля на котлона да омекне, поръсва се с медицински спирт и се поставя върху шипа. Прави се компрес за цялата нощ. Лечението продължава до облекчаване на болките.
Настъргват се на ситно ренде пресни картофи и вечер се завързват върху шиповете. Лечението трае 40 дни.
Болното място се намазва с мазнина. Разрязва се наполовина един картоф, поръсва се със салицил и се налага върху шипа. Държи се 3-4 часа. Процедурата трае до облекчаване на болките.
Настъргват се на ситно ренде 2 картофа, прибавясе 1 чаена лъжичка хлебна сода и 1 супена лъжица сол. Всичко се обърква. добре. Сместа се налага върху болните места през нощта, като се завързва добре. Прави се един месец и може да се повтори след почивка от 2 седмици.
Настъргват се на ситно ренде 4 големи картофа, заливат се с оцет /да ги покрие/ и след 2 часа леко се изцеждат. Сместа се разстила върху вълнен плат, с който се увива болното място. Лапата се държи цялата нощ. Лечението продължава от 10 дни до 1 месец.
Настъргва се средно голям картоф и се обърква с 1 супена лъжица камфоров спирт. Сместа се налага върху чисто памучно парче плат /марля/ и се слага върху болното място. Прави се съгреваещ компрес. Държи се до загряване. Лечението трае 2 седмици.
Сваряват се 2-3 средно големи картофа и се смачкват на пюре. Към него се добавя 100 гр газ за горене и добре се объркват. Болното място се намазва с олио. Картофеното пюре се слага върху парче памучен плат и се завързва с найлон. Държи се 15-20 минути. Лечението продължава 10 дни.
Една супена лъжица настърган корен от целина се смесва с половин чаена чаша кисело мляко. Три пъти в денонощието лапата се налага върху болното място. Лечението продължава 2-3 седмици.ф




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1227700
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031