Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2014 15:18 - Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето.
Автор: patilan Категория: Други   
Прочетен: 2085 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 15.12.2014 10:24


 С тази зле изиграна пиеса с фалита на КТБ, констатирам процеси характерни не само на национално ниво, но и на глобално.

 Ако си мислите, че игрите са само за пари, то сте наполовина прави. Ако си милисте , че това се случва само у нас, то грешите. Тази "игра" е глобална, а целта е това което се купува с много пари - ВЛАСТ.

Комедията която се разиграва пред всички ни е следната:

2. Алчни банкери започват да раздават необезпечени кредити на свързани или неплатежоспособни лица.

3. Те са в комбина с одитори, които удостоверяват че всичко е ОК, раздават положителни рейтинги и грантират че всичко е 6.

4. В крайна сметка пирамидата/схемата рухва, инвеститори и граждани са ощетени, и всеки гледа държавата с широко ‚затворени‘ очи и питат – Ко шъ прайм !?

5. Държавата е принудена да тегли заеми или да печата пари, и да покрива загубите.

6. След което следва рязко затягане на регулаторни рамки, глоби (бутафорни) и въобще всякаква симулация на дейност.


Забележете че това е официалната версия за фалитът на Лемън Брадърс и последвалата световна финансова криза. Това е и официалната версия за фалитът на КТБ, и влошаването на икономиката което тепърва ни чака. 

В това което описах липсват две неща.
- Всички факти! Без всички факти не можем да си видим и цялата картина. Едва след като видим цялата картина, разбираме че в съзнанието ни е наливана не цялата, а половината истина.

А половината истина както знаем - е най-голямата лъжа !!!!

-  Второто нещо което липсва е ЗАЩО се случва всичко това. На този въпрос за съжаление не мога да отговоря изчерпателно. Всичко останало обаче е базирано на ФАКТИ.


В точките по-горе, умишлено пропуснах първо действие. Причината е че това е най-важното действие, и разкрива една много различна картина. Ето защо медии и у нас, и зад океана мълчат като риби.

Цялото действие е следното:

USA

1. В USA, държавата гарантира необезпечени кредити на бедни и неплатежоспособни. Това се извършва с малко известният Community Reinvestment act (CRA) от 1993г. . Банките които приемат този (доброволен) акт, де факто имат карт бланш да раздават необезпечени кредити на неплатежоспособни кредитосикатели. Целта е подобряване на имиджът Клинтън и преизбирането му. Забележете че това много наподобява купуване на гласове, но в огромни размери.

2. Инвестиционни и други банкери, които може и да са алчни, но въобще не са глупави (всъщност са едни от най-умните хора на планетата) започват да раздават необезпечени кредити на неплатежоспособни лица. Причината не е глупост или просто алчност, а гаранция от американското правителство на тези кредити. Между другото, печатането на пари и изкупуването на токсични активи в момента, е имено изпълнение на задължението на държавата по тази сделка.

3. Никой не е в комбина с одиторите, напротив – вършат си работата много добре. Американското правителство е един от най-надеждните гаранти на планетата. Ето защо всичко което е гарантирано от него автоматично са получили и рейтингът на правителството - това без значение дали говорим за фъшкии, необезпечени ипотеки или CDOта – не че има разлика. Рейтингът по това време е бил ААА, следователно обезпечените от държавата, но токсични активи получават рейтинг ААА.

4. В крайна сметка пирамидата/схемата рухва, инвеститори и обикновени хора са ощетени, и всеки гледа държавата с широко ‚затворени‘ очи и пита – Ко шъ прайм !?

5. Държавата е (само)задължена да печата пари, и да покрива загубите.

6. Следва рязко затягане на регулаторни рамки, глоби и въобще всякаква симулация на дейност. С презумпцията за предотвратяване на бъдещи кризи.

 

КТБ:
1. Държавата създава КТБ. Каквото и да ми говорите, за да си вложи държавата такъв огромен дял от парите на държавни предприятия в някаква си нова и неизвестна банка – то не е възможно да няма задкулисен план. А дали са само държавните пари? Или и парите на частни фирми, но изпълнителки на държавни поръчки и европейски програми?

2. Цв. Василев започва да раздава кредити, но за да бъда точен, трябва да използвам думата отблагодарява.  Парите са предназначени за явни (изкупуване на медии) и неявни дейности, които няма разглеждам.  

3. КТБ НЕ е в комбина с KPMG или каквито и да било одитори. Независими международни одитори не биха си заложили името за държава която дори не могат да намерят на картата. Смея да твърдя че КТБ е била здрава почти до самото и затваряне. От къде тази дупка от 4,7 милиарда?
- Нима забравихте баретите в офисите на КТБ? До този момент не е известно да си открили каквото и да било!!
- Нима забравихте банковата паника? „На 16.06.2014 г. със сигнал в БНБ, вх. № БНБ-76272/16.06.2014 г., изпълнителните директори на КТБ АД изрично сезират БНБ за действията на прокуратурата срещу банката и разпространяването в медиите на неверни сведения за КТБ АД“

- нима забравихте масираните тегления от последвалата паника? Да напомня че тегленията бяха както от КТБ, така и от ПИБ, ЦКБ, БАКБ, Пиреос, Инвестбанк, УниКредит Булбанк.

- нима забравихте, че БНБ подкрепи ПИБ, но не и КТБ!?

4. В крайна сметка дори нямаме рухване на пирамида. Имаме умишлено фалиране на квази държавна банка. Отново хората са ощетени, и всеки гледа държавата с широко ‚затворени‘ очи и пита – Ко шъ прайм !?

5. Държавата е принудена да тегли или печата пари, и да покрива загубите.

6. След което следва рязко затягане на регулаторни рамки, глоби (бутафорни в случая с КТБ) и въобще всякаква симулация на дейност.


Тези схеми са учудващо подобни за две държави на светлинни години една от друга.

ЗАЩО се случва това?
Причините всъщност са елементарни и прозаични. Причините са стари колкото света, както и процесите които се случват в повечето държави – акумулиране на ВЛАСТ.
Целта е да се узурпира държавната власт, от група сенилни старци, бюрократи, кръгове от интереси и въобще хора домогващи се до държавната власт. Чрез изкуственото създаване на кризи и всяване на страх и паника, народът естествено се обединява и в името на сигурността дава все повече власт на държавата. Историята показва, че рано или късно тази власт се използва срещу народа.

Или както е казано "Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето."




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. dani08 - Каквото е било, пак ще бъде
03.12.2014 16:08
Тегленията по-време на криминалната атака срещу ПИБ засегнаха още няколко банки - ЦКБ, БАКБ, Пиреос, Инвестбанк и УниКредит Булбанк.
цитирай
2. patilan - Тегленията по-време на кримина...
03.12.2014 17:11
dani08 написа:
Тегленията по-време на криминалната атака срещу ПИБ засегнаха още няколко банки - ЦКБ, БАКБ, Пиреос, Инвестбанк и УниКредит Булбанк.


мерси, ще се кореигирам.
цитирай
3. patilan - Съгласен
03.12.2014 17:14
dani08 написа:
Тегленията по-време на криминалната атака срещу ПИБ засегнаха още няколко банки - ЦКБ, БАКБ, Пиреос, Инвестбанк и УниКредит Булбанк.


коригирах текста
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: patilan
Категория: Други
Прочетен: 97626
Постинги: 18
Коментари: 53
Гласове: 477
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930