Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2016 23:33 - Франкмасони (Freemasons) - Част 2
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1581 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Великият печат на САЩ съдържа масонски символизъм. Според Лоурънс Гарднър в книгата му ,,Bloodline of the Holy Grail" (,,Кръвната линия на светия граал") печатът е основан на алхимичната традиция и алегорията на египетската медицина.

Гарднър пише: ,,Ореалът, маслиновата клонка, стрелите и петоъгълниците са все окултни символи за противоположностите: добро и зло, мъжо и женско, война и мир, тъмнина и светлина. На обратната страна - както е и върху доларовата банкнота - е пресечената пирамида, сочеща загубата на Старата мъдрост, посечена и принудена да премине в нелегалност от църковния Истаблишмънт. Над това обаче са лъчите на вечно изпълнената с надежда светлина, включващи ,,всевиждащото око", използвано като символ по време на Френската революция."

image
Уилям Морган от Батавия

През 1826г. един масон нарушава правилата на обществото и разкрива тайните. Неговото име е капитан Уилям Морган от Батавия, Ню Йорк, който пише книга, озаглавена ,,Illustrations of Masonry by one of the Fraternity Who Has Devoted Thirty Years to the Subject" (,,Обяснения на масонството от един от братството, който е посветил тридесет години на темата"). Книгата включва тайните клетви, цели, ръкостискания и символи на обществото.

Морган пише: ,,Проклятието на гражданските ни институции може да се открие в масонството - вече могъщо и всекидневно увеличаващо властта си. Дължа на страната си изобличение на опасностите от него."

За съжаление Морган не доживява, за да види книгата си отпечатана. Преди изложението му да е публикувано, Морган и издателят му са отвлечени. Издателят е спасен от загрижени приятели и съседи, които преследват похитителите, но задържалите Морган се измъкват и авторът завинаги изчезва. Един масон на име Хенри Л. Валънс признава на смъртния си одър години по-късно, че е участвал в отвличането на Морган. Според Валънс Морган е удавен в бързеите на река Ниагара и пуснат във водопада. Макар че през годините след изчезването на Морган съдбата му е официално неизвестна, всеобщото мнение е, че не му се е случило нищо добро.

Джон Куинси Адамс, шестият президент на САЩ, пише за франкмасонството и убийството на Уилям Морган в едно писмо до У. Л. Стоун, което днес се намира в Архива на редки книги в Университета на Рочестър, Ню Йорк.

Адамс пише:

,,Франкмасонството, общото масонство, може да бъде обвинено в пленяването на свободен гражданин и в убийството на един баща и съпруг. Доказателствата за това са напълно убедителни и могат да се открият в репортажите от съдебните дела на похитителите на Уилям Морган и в официалните обяснения, представени от различни специални прокурори.

То е отговорно за осуетеното разследване, за спъването му чрез отстраняването на свидетели и за оправдаването на лица, които са прословуто виновни

Съдия Марси в Ню Йорк и съдия Гардинър в същия щат, както и съдът в Роуд Айлънд постановяват, че задълженията на франкмасоните пречат на човек да е безстрастен съдебен заседател в дело, в което брат масон е страна, а точно такъв несъмнено е законът тук.

Великата ложа на Ню Йорк, е дала сто долара като благотворителност на един от най-виновните похитители на Морган. Великият управителен съвет на същия щат е дал хиляда долара, за да подпомага и поддържа други добре известни похитители и да им помогне да избягат от правосъдието по време, когато те нямат пари, за да подпомагат благотворително вдовици и сираци. Това напоследък е установено в съдебното дело за клевета, заведено от Джейкъб Гулд, водено в Олбани, Ню Йорк.

Може би най-забележителното доказателство за обвързващата сила на масонските задължения и за истинската власт на братството обаче се открива в поведението на онези, които контролират вестниците в тази страна.

Когато английският фалшификатор Стивънсън е отвлечен в далечен щат и доведен насила в Ню Йорк, цялата страна беше събудена от тревогата, нададена от вестниците, и всеки патриот беше призован да изкаже възмущението си от това нашествие срещу личната свобода.

Когато обаче свободен гражданин на Америка беше изтръгнат от семейството си, насила преведен през страната и удавен в дълбоките води на Ниагара, във вестниците се настани смъртна тишина или ако говореха, то беше за да отбележат иронично яростта по повод на тази дребна и маловажна случка.

Вестниците на всяка партия изобилстваха с огромна дезинформация; едновременна атака беше предприета срещу всички, които бяха ангажирани с откриването на нарушителите; фабрикувани разкази за Морган, който уж бил виждан на различни и далечни места, непрекъснато циркулираха и бяха положени всички усилия да се заблуди публиката и да се подведе следствието.

Колко невероятно могъща трябва да е била организацията, която може да създаде това позорно предателство на пресата към обществените й задължения!

Тези факти са толкова позорно известни като слънцето посред бял ден и не може да изтъкне по-силно доказателство за тяхната обща истинност от единственото обстоятелство, че до днес хиляди и милиони четящи граждани на тази страна не знаят за похищението и убийството на Морган и са абсолютно неинформирани за мерзостта на франкмасонството."

Възникналият скандал кара много мъже да напуснат масонството. Две хиляди ложи затварят врати. В щата Ню Йорк според някои оценки членската маса пада от 30 хиляди на триста заради изчезването на Морган. И независимо от отвличането на издателя и автора книгата на Морган все пак успява да излезе през 1827г. Сред тайните, които Морган разкрива, е клетвата в потайност, която всеки масон полага, влизайки в първото ниво на масонството: ,,Първата степен на Синята ложа". Според Морган клетвата за всеки нов член гласи: ,,обвързвам се под заплахата от прерязано гърло, откъснат от корен език и погребано тяло в грубите пясъци на морето под водите на отлива, където приливът се отдръпва и приижда два пъти на всеки 24 часа". Не се споменава Ниагарският водопад.
Обяснения на масонството от един от братството, който е посветил тридесет години на темата

image

Заради публикуването на книгата на Морган щатският сенат на Ню Йорк започва разследване на франкмасонството и определя, че масоните могат да се открият на всяко ниво на държавното управление, включително - както трябва да приемем - сред собствените им редици. Президент по онова време е Андрю Джексън, който е масон, и скандалът, предизвикан от книгата и изчезването на Мейсън, поражда Антимасонска партия - първата трета партия в страната, която в крайна сметка се развива в Либералната партия.

Съществува теория, изложена в ,,Jack the Ripper: The Final Solution" (,,Джак изкормвача: окончателното решение") на Стивън Найт и ,,From Hell" (,,От ада") на Алън Мур и Еди Кембъл, че убийствата на Джак Изкормвача - поредицата от убийства на проститутки в Лондон през XIX век - са масонски ритуални убийства, ръководени от британското правителство, за да се прикрие скандал с кралското семейство. Авторите пишат, че Джак всъщност е сър Уилям Гъл, лекарят на кралица Виктория. Според теорията му помагат актьорът и художникът Уолтър Сикърт, който е на наблюдателния пост, и кочияша Джон Нетли.

Сред конспираторите е сър Чарлз Уорън, полицейски комисар, който през 1867г, според Майъл А. Хофман II ,,изпълнява ритуали и се ангажира в усилена работа в Близкия Изток във връзка с масонската мисия да постави основите за повторното изграждане на Храма на Йерусалим. Но Уорън се приписва преоткриването на дългия 457-метровия Хасмонийски тунел, минаващ успоредно на Харам ал-Шариф, третото по значение светилище на исляма, за което се твърди, че е под бившето местоположение на Храма на Ирод, разрушен през 70г. от римските легиони."

Според Стивън Найт: ,,Франкмасоните аплодират насилието, терора и престъпленията, стига да са извършени майсторски. Една част от (масонските) бележки гласи, че хуморът е изключително важен и най-отблъскващите престъпления могат да се извършват под неговото наметало. Единственото писмо (на Джак Изкормвача), което вероятно е автентично, подсказва, че той е подхождал към престъпленията си точно по този начин, извършвайки жестоки убийства с дяволито чувство за забавления. Ако масонското превъзходство изглежда заплашено, се установява наново чрез показ на сила, чрез насилнически престъпления, извършени, за да демонстрират... стигащата твърде далеч власт на франкмасонството върху посветените по целия свят."

През 80-те години на XIX век финансовият район на Лондон, наречен ,,Сити", има най-високата концентрация на франкмасони в света. Има толкова много масони, че всяка банка в района, който е около една квадратна миля, си има собствена ложа. Лойдс Банк има ложата ,,Черен кон" на Ломбард Стрийт. Банката на Англия притежава подходящо наречената Ложа на Банката на Англия, която датира от 1788г.
Jack the Ripper

image

Престъпленията на Джак Изкормвача, както се твърди, са извършени, за да се прикрие бракът на член на кралското семейство с обикновена католичка. Принц Еди, синът на Уелския принц, който е и велик майстор на английското франкмасонство, се жени за Ани Елизабет Крук. Тъй като Еди е наследник на трона, му е забранено да се жени за католичка. През 1888г. Ани Крук е отвлечена и принудително вкарана в лудница. Там е упоена и подложена на груба лоботомия. Приятелките на Ани, които знаят за брака й, стават жертви на Джак Изкормвача.

Има индикации, че убийствата на Джак може би са масонски ритуали. Четири от жертвите са с извадени вътрешности, захвърлени през раменете им - както се твърди, препратка към ,,трите недостойни убийци" в масонските приказки: Юбела, Юбело и Юбелум, които са ритуално убити по същия начин. Триото, ритуални убийци, които са ритуално убити, са известни като ,,Juwes", което не е препратка към евреите. Катрин Едоус - една от жертвите на Джак - е поставена на входа на Майтър Скуеър, дом на Майтър Тавърн - място за срещи на няколко масонски ложи. Част от ложите са Хирам, Съюз и Яфа. Според масонската митология тримата ритуални убийци са били убити на брега на Яфа. Подгизналата от кръв престилка на Катрин Едоус е открива в коридор в близка сграда. Над престилката, написани с тебешир, са думите: ,,Juwes са хората, които няма да бъдат обвинени в нищо". Макар че сър Чарлз Уорън нарежда това съобщение да бъде изличено, то влиза в полицейски доклад, който е оцелял. След убийствата в един лондонски вестник има материал, заявяващ, че Джак Изкормвача е човекът, който е наречен ,,Кожената престилка" - очевидна препратка към факта, че древните зидари са носели кожени престилки.

Трябва да се отбележи, че това е само една от многото теории по отношение на самоличността и мотивите на първия глобално прословут сериен убиец в света.

Към края на XVIII век има масонски ложи в Китай, където срещите се посещават от китайски масони. Наричат божеството ,,Първия строител". През XIX век ръстът на броя на масоните е най-голям. С разрастването на Британската империя расте и масонството.

През XIX и дори през ХХ век много църковни дворове в малки градчета отказват да погребват актьори и други хора от ,,шоубизнеса" в християнски гробища. Една от привлекателните характеристики, които масоните имат за пътуващи хора като работещите в железниците, хората от развлекателния бизнес и цирковите и карнавалните изпълнители, е, че предлагат погребения на членовете, без значение къде или колко далеч от дома си могат да се поминат. Особено в началото на ХХ век железопътните работници, цирковите артисти и хората от шоубизнеса представляват голяма част от масонството. През последните няколко години най-известният нов масон е ,,Креймър" от ,,Seinfeld" (,,Сайнфелд"), Майкъл Ричардс, който в едно интервю каза, че е бил вдъхновен да се присъедини, защото идолът му, Ред Скелтън, е член.

Теоретикът на тайните общества Майкъл А. Хофман е убеден, че ,,алхимията" - термин, използван често то тайните общества, е символ и не означава буквално опити за трансформиране на оловото в злато. Думата, казва той, се отнася до един вид човешка алхимия, програмиране на хората чрез масов контрол върху съзнанието, чрез който основните елементи на човечеството са трансформирани с нещо, което да подпомогне богатствата на висшата класа. Това се прави, като се плашат тези базисни елементи, за да изпаднат в бездействие чрез ,,послания на чист терор", кодирани послания (които той нарича ,,смътен език"), които се излъчват подпрагово в медиите през съответната епоха. Хората, чиито умове са контролирани по този начин, проявяват три разрушителни симптома: (1) амнезия, (2) абулия (загуба на волята) и (3) апатия.

image
Звездата Сириус

Според масонската традиция тайната самоличност на Сатаната се символизира като произтичаща от звездата Сириус, олицетворявана от древноегипетската богиня Изида, известна със способността си да използва ,,думите на силата". Според Робърт К. Дж. Темпъл в книгата му ,,The Sirius Mystery" (,,Загадката Сириус"): ,,Сутрешното изгряване на изток на Сириус е било толкова важно за древните египтяни... че огромни храмове са били строени така, че основните им странични крила да са ориентирани прецизно към точката на хоризонта, където ще се появи Сириус... Светлината на Сириус се насочвала по коридора (заради прецизното местоположение), за да нахлуе в олтара във вътрешното светилище, сякаш е насочен прожектор. Този взрив от светлина, фокусирана от една-единствена звезда, е бил възможен, защото ориентацията е била така невероятно прецизна и защото в противен случай вътрешността на храма е щяла да бъде напълно тъмна. В огромен, тъмен храм светлината на една звезда, фокусирана единствено върху олтара, трябва да е създавала внушително впечатление у присъстващите." Във франкмасонството пентаграмът се нарича ,,ослепителна звезда" и се твърди, че Сириус е ,,Великият архитект" на франкмасонството.

Алхимията, заявява Хофман, има три цели, които са постигнати през ХХ век. Те са:
Създаването и разрушаването на първичната материя, което е било постигнато чрез експлозията на първата атомна бомба в Тринити близо до 33-ия паралел през 1945г.
Убийството на божествения крал, осъществено в Далас, Тексас, през 1963г. с убийството на президента на САЩ Джон Ф. Кенеди. (Убийството става близо до река Тринити, точно преди лимузината на президента да премине под Трипъл Ъндърпас, на десет мили южно от 33-ия паралел. Убийството на Джон. Ф. Кенеди е осъществено на Дийли Плаза, което е мястото на първия масонски храм в Далас.
Обединяването на ,,Prima Materia" и ,,Prima Terra", постигнато, когато човек стъпва на Луната през 1969г. и връща на земята камъни от там. Едуин А. ,,Бъз" Олдрин - вторият човек, разходил се на Луната, отнася знаме със символите на Ордена на тамплиерите (двуглав орел) на Луната. Това знаме по-късно е изложено във Великата масонска ложа във Вашингтон, окръг Колумбия.
Сред известните франкмасони са американските президенти Джеймс Монтроу, Джеймс К. Полс, Джеймс Бюкенън, Андрю Джексън, Андрю Джонсън, Джон Гарфийлд, Уилям Хауард Тафт (чийто баща е и съосновател на ,,Череп и кости"), Уорън Дж. Хардинг, Хари С. Труман, Джералд Р. Форд, Теодор Рузвелт, Франклин Д. Рузвелт. Сред другите членове са Дейви Крокет, Джим Бауи, Дългас Макартър, Дж. Едгар Хувър и Хъбърт Хъмфри. В Европа известни масони са Волфганг Амадеус Моцарт и Йохан Волфганг фон Гьоте.

Важни фигури в бизнеса също са били масони. Сред тях са финансистът Джон Джейкъб Астор, производителите на автомобили Хенри Форд, Уолтър П. Крайслер и Рансъм е. Олдс, магнатът на самобръсначките Кинг. К. Жилет, банкерът Андрю У. Мелън и основателят на универсални магазини Джеймс К. Пени.

Големи имена в авиацията са масони: Чарлз Линдберг - първият човек, прелетял сам през Атлантическия океан, Едуард В. Рикенбакър - летящият ас на САЩ по време на Първата световна война и пилот в автомобилното състезание Индианаполис 500, Джон Глед - първият американец, обиколил Земята в орбита от космоса и по-късно американски сенатор, астронавтите на ,,Мъркюри" Върджил ,,Гъс" Грисъм и Лирой Гордън Купър и четвъртият човек, разходил се на Луната, Джеймс Б. Ървин.

Проектантите на оръжия Самюъл и Ричард Дж. Готлинг са масони. Франц Антон Месмер, който въвежда хипнозата в медицинския свят, е австриец, който се мести в САЩ и се присъединява към ложата във Филаделфия, Пенсилвания. Др- Чарлз Х. Мейо от клиниката ,,Мейо" в Рочестър, Минесота, е масон. Човекът, който проектира спалния железопътен вагон, Джордж М. Пулман, е член. Хотелиерът Чарлз Х. Хилтън и афроамериканският педагог Букър Т. Уошингтън също са членове.

Холивуд винаги е имал своя дял масони още от дните на първите неми филми, произведени там. Членове са Сесил Б. Демил, Луис Б. Майър от MGM, Флоренц Зигфелд, Д. У. Грифит, съоснователят на ,,Twentieth Century-Fox" Дарил Ф. Занък и Джак Л. Уорнър от ,,Warner Brothers".

Сред актьорите-членове на масонството са Харолд Лойд, У. К. Фийлд, Дъглас Феърбанкс старши, Ал Джонсън, Кларк Гейбъл, Джон Уейн, Том Микс, Оливър Харди, Ърнест Боргнайн, Еди Кантор, Оди Мърфи, Артър Годфри, Ред Скелтън и Рой Роджърс.

Композитори и музиканти масони са Каунт Бади, Пол Уайтман, Нат Кинг Кол, Дюк Елингтън, Луис Армстронг, Джон Филип Суса, Ървинг Бърлин и Джордж М. Кьоън.

Професионални спортисти и собственици на спортни отбори, които стават масони, са Бранч Рики, Роджърс Хорнсби, Тай Коб, Шугър Рей Робинсън, Джак Джонсън и Джак Демпси.

Сред цирковите изпълнители, които стават членове, са 60-сантиметровото джудже Чарлз С. Стратън, известен повече като генерал Тим Тъмб, и Робърт Пършинг - 2.7-метровият гигант.

Прочути каубои, които влизат в шоубизнеса и стават масони, са ,,Бъффало Бил" Уилям Ф. Коди и Кит Карсън.

Според Ралф А. Еперсън в книгата му ,,Masonry: Conspiracy Againsty Christianity" (,,Масонството: заговор срещу християнството") голямата тайна на висшите на обществото е, че масоните боготворят Луцифер. Друга теория е, че масоните са дуалисти, че вярват в еднаквата сила на доброто и злото. Някои смятат, че вътрешното ядро почита науката и вярва, че общ геометричен закон управлява Вселената - от най-простия атом до самата Вселена.

Някои смятат, че истинското франкмасонство е толкова мъгляво за своята ,,raison d"etre", че желае самата причина за съществуването му да остане гъвкава. Това е клуб, обединяващ властни мъже, така че онова, което трябва да се постигне, може да се направи скрито от погледа на обществеността.

Някои са убедени, че - заради значението на числото 33 в масонството - географският 33-ти паралел също има значение. Тези теоретици на конспирацията посочват, че макар голяма част от световното богатство да съществува над 33-тия паралел, по-голямата част от световното население живее под него. Освен това е издигана тезата, че множество важни убийства, включително това на президента Джон Ф. Кенеди в Далас, се осъществяват на или близо до 33-тия паралел. Отбелязването е, че Бермудският триъгълник, египетските пирамиди и - на теория - Атлантида са също на или в голяма близост до тази предполагаемо магическа линия.

Според Дей Уилямс в ,,Masons and Mystery at the 33rd Parallel" (,,Масоните и загадката на 33-тия паралел):

,,Числото 33 се вижда в различни области на живота: човешкият крак има 33 мускула. Броят извивки в пълната последователност на човешката ДНК е 33. Света Библия, Новото международно издание, използва думата ,,тридесет и три" седем пъти в седем стига. Цар Давид управлява в Йерусалим 33 години (2 Царства 5:5, 1 Царства 2:11, 1 Царства 5:16, 1 Паралипомемон 3:4 и 1 Паралипоменон 29:27). Битие 46:15 гласи: ,,Тия са синове на Лия.. бяха трийсет и трима души". В Левит, 12 глава, се обсъжда пречистването след раждането на дете, Левит 12:4 обявява, че след като момчето е обрязано на осмия ден, ,,и трийсет и три дена тя трябва да седи, за да се очисти от кървите си. Тя не бива да се допира до нищо свещено и не трябва да се доближава до светилището, докато не изтекат дните на очистването й." Исус Христос, започнал тригодишното си проповядване на около 30-годишна възраст (Лука 3:23), трябва да е умрял на кръста и да е възкръснал отново на 33 години. Католическият италиански поет Данте Алигиери (1265-1321) разделя своята ,,Божествена комедия" на сто песни: една за въведение, тридесет и три за ,,Ад", тридесет и три за ,,Чистилище" и тридесет и три за ,,Рай". Масоните и техните съюзници може да забележат, че Данте поставя предателите на дълбоката дупка на Ада в тридесет и третата си песен от ,,Ад."."

image
Път 66

През по-голямата част от ХХ век, след изобретяването на автомобила, но преди построяването на междущатската система от магистрали, любимият път, свързващ Средния Запад със Запада е Път 66. Създават се едно телевизионно предаване и музикален хит със същото име и пътят започва да символизира номадската свобода. Шофьорите изпиват ,,страхотно удоволствие на Път 66". Историята гласи, че пътят е построен според масонски напътствия и е изпълнен със символизъм. Той - от Чикаго, Илинойс, до Барстоу, Калифорния - следва път, построен през 1857г. от лейтенант Едуард Бийл и американският Кемъл Корпс, който пък на свой ред следва древна пътека, известна като ,,Jomada det muerto" - ,,Пътуването на смъртта".

image
Albert Age

Франкмасоните наскоро създават новина в областта на Ню Йорк Сити заради един трагичен инцидент в масонска ложа - инцидент, който неволно дава на обществеността известни прозрения за масонските ритуали на посвещаването. На 8 март 2004г. 47-годишният Уилям Джеймс е прострелян в глава и убит с оръжие, което би трябвало да е пълно с халосни патрони. Джеймс участва в ритуала на ,,Клуба на събратята занаятчии" - поделение на Южната масонска ложа №493 в Патчог, Лонг Айлънд, Ню Йорк, когато инцидентът се случва в ложата на Оук Стрийт в едноетажна сграда със зазидани прозорци. Джеймс е първият от двамата мъже, които трябва да бъдат посветени през онази вечер. След като преминава по тясна дъска със завързани очи, Джеймс застава в центъра на стаята с лице към водача с халосни патрони е насочен към него и с него е стреляно от 6 метра. Изстрелят би трябвало да обозначава споменатото вече ,,Бог възвестява яростта си от децата на Израил за това, че не са му се подчинили". Стрелецът обаче, 76-годишният Албърт Ейд, пенсиониран механик по пещите, вади погрешен, зареден 0.32-калибров пистолет, и буива Джеймс с един изстрел. Полицията твърди, че лампите светят по времето на инцидента и Джеймс не е със завързани очи. Куршумът навлиза в тялото му през носа. Когато полицаите влизат в ложата, откриват 2.7-метрова гилотина и няколко капана за мишки. Капаните също са се използвани, за да се плашат посвещаваните. Не е ясно за какво е гилотината.

След изстрела масоните, които присъстват, се опитват да дадат първа помощ. Един тича горе, за да се обади на полицията, но открива, че телефонът не работи. Друг масон тича навън и спира полицейска кола. Полицията арестува Ейд и го обвинява в убийство втора степен. Ейд носи синьо масонско сако по време на изслушването в съда. Пуснат е под гаранция срещу 2 500 долара.

Ричард Флечър от Масонския информационен център казва на репортерите, че няма официални масонски практики, включващи гилотини или пистолети. Флечър заявява: ,,Понякога ложите развиват собствени правила и никой не знае за тях. Ние сме формирани в средновековието, преди да има пистолети."

Един член на ложата в Патчог, Майкъл Пакет, казва на репортерите, че когато е посветен в групата през 1999г., пред него са поставени два капана за мишки и му е казано, че единият от тях работи, а другият е счупен. Друг член проверява счупения капан и - като тест на доверието - казва на г-н Пакет да докосне здравия. Той го прави и вторият капан се оказва развален.

,,Бяха наистина безобидни неща" - обяснява Пакет. - ,,Въпросът беше просто да си там и да разбереш, че си в добри ръце, че не е нужно да се страхуваш от нищо."

Джеймс е погребан на 12 март 2004г. Макар че на церемонията присъстват двеста опечалени, нито един от тях не е масон. Масоните не са допуснати от вдовицата на Джеймс Сюзан Джеймс.

За стрелеца г-жа Джеймс казва: ,,Детективите обясниха, че той бил много объркан и искал да говори с мен, но аз все още не мога да направя това. Какво го е обзело, та да донесе истински пистолет? Това е големият ми въпрос и не мога да получа никакъв отговор."

Приятел на семейството свързва масонските ритуали с шеговития тормоз в университетските братства, заявявайки че: ,,Това, което са направили, е било абсолютно ненужно. Било е нещо, което е трябвало да се остави зад гърба още в колежа. Няма извинение."

На 14 март Карл Фитджи, щатският велик майстор на Свободните и приети масони, отстранява всичките 170 члена на Ложа 493. Фитджи назначава комисия от шест масони, всички юристи, за да разследват инцидента.

,,Ние сме дълбоко изтерзани и разгневени, защото събрат масон умря в инцидент, който никога не биваше да се случва"- казва Фитджи. - ,,Никой масон не може да се ангажира или да участва в ритуал, който варира от този, одобрен от Великата ложа. Огнестрелните оръжия не играят и никога не са играли никаква роля в никой масонски ритуал в щата Ню Йорк."

image
2004 10 march istanbul masonic bomb

Инцидентът в Патчог не е най-тежкото насилие, станало в масонски храм през март 2004г. На 10 март, два дни след стрелбата в Лонг Айлънд, две бомби експлодират в триетажен масонски храм в района Картал на Истанбул, Турция. Двата взрива стават един след друг около 10:30 вечерта. Смята се, че зад тях стоят бомбаджии самоубийци. Взривовете убиват двама души и раняват шест. Губернаторът на Истанбул Муамер Гюлер заявява, че двама души отишли в ложата и застреляли пазача на място. По-късно терористите открили огън по сградата от прозореца и влезли в ресторантската част. Единият е убит, когато взривява бомбата върху себе си на входа, като взривява само един келнер, който е наблизо. Другият терорист е тежко ранен, когато неговият експлозив се подпалва. Оцелелият терорист казва на властите, че името му е Абдула Ислам. Експлозиите стават близо до входа и ранените са все хора, които са седели наблизо. Освен счупените прозорци, на сградата не са нанесени големи щети. Никой не поема отговорност за атаката срещу ложата.

Масоните в Патчог някога са наброявали 500 души, но членската маса там и в други масонски ложи намалява през годините. Днес те са около 150 човека. През 2003г. броят на масоните в щата Ню Йорк нараства на 67 000 души и това е първият път, когато членската маса не е намалявала за последните десет години.

Лозунгът на масоните е ,,Свобода, равенство, братство". Най-прочутият масонски символ, който е изложен пред ложите на всеобщ поглед, е буквата G в квадрат и компас. Твърди се, че G означава Геометрия. Според историка на тайните общества Джим Марс според оценките в света днес съществуват сто хиляди ложи и шест милиони франкмасони.

illuminatibg.blogspot.bg/2016/09/freemasons-2.html
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685056
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031