Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2018 13:18 - Погребален звън за демокрацията
Автор: alchemist Категория: Други   
Прочетен: 4254 Коментари: 18 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Днес бяха изстреляни над 100 крилати ракети "Томахоук" по една страна решила да не се даде без бой, срещу ислямистката пасмина. При това нападението беше извършено от държави, които едно време бяха еталон в демокрацията и алтернатива на комунизма и СССР. Даже са създали днешната съвременност такава, каквато я познаваме, което ги поставя в отговорно положение. "Но къде е това отговорно положение днес?" Това ще попитат много просветени хора - тези, които са чели  произведенията на класическите философи, тези, които си позволяват да мислят извън наложените стереотипи.  Колкото и да реват някои демократични функционери, че било така и така: те не са прави. Не са прави, защото демокрацията е отговорност на обществото - то може да сваля и издига водачи и в това няма нищо нередно.  Демокрацията е само политически строй и нищо друго. Но в този политстрой за виновните политици не трябва да има снизхождение.
        Демокрацията не се бърка в семейството, не казва как и какво да се прави, не гласува смешни конвенции, не проповядва "трети пол," т.е. не залага задължителни възгледи или идеи за морала, бита и семействата на хората. Въобще днешната демокрация съвсем слабо напомня истинската демокрация и повече се оприличава на комунизма, фашизма и германският националсоциализъм. Демокрацията не върви с оръжията на нейния флагман и не се разпространява с него. Даже може да се каже, че в днешно време се разпространява именно антидемокрация от някои държави, които българските бай Ганьовци наричат флагмани на демокрацията и им се кланят. 



Гласувай:
13



1. krumbelosvet - Това беше известно
14.04.2018 14:31
Но не и на подскачащите митинги.
А авторът изповядва, че фашизъм и комунизъм е едно. Не е. Това е АМЕРИКАНСКАТА лъжа, за да отнемат ореола на победители от СССР, Сталин и сациализма.
За НЕзаслепените от янките, "погребалният звън за демокрацията" започна през 80-те години на 20-ти век. Сега е погребението.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
14.04.2018 14:31
За съжаление, истината е такава!
Дали причината е, че проповядващите демокрация са само 20 % , а ползват 80% от световния продукг, докато при "недемократите" нещата са обърнати?

Вероятно тази е причината за подобна двойнственост!

Хубав ден!
цитирай
3. alchemist - Круме, Круме...
14.04.2018 15:11
[quote=krumbelosvet]Но не и на подскачащите митинги.
А авторът изповядва, че фашизъм и комунизъм е едно. Не е. Това е АМЕРИКАНСКАТА лъжа, за да отнемат ореола на победители от СССР, Сталин и сациализма.
/quote]
Най-главната прилика между фашизма и комунизма е, че са тоталитарни идеологии. Те искат тотален контрол върху всичко и всеки. Единствената разлика е, че при фашите икономическият тормоз върху населението е много по-малък.
Комунизма колкото и да се е напъвал за нещо хубаво, най-накрая остави пълчиша престъпници и стада от равнодушни идиоти. Това е. Днешна България го доказа. Едно от малкото хубави неща от този комунизъм е, че накърти канчетата на националсоциалистите. Че кой знае какви олигофрени щяха да се пръкнат от тях.
цитирай
4. apostapostoloff - Бегай, спосявай се в
14.04.2018 15:20
Русия, братиньо! Да не вземе тук некой джендър да ти скъса гъзо!
цитирай
5. alchemist - Толе, Толе...
14.04.2018 15:29
Яж,ми кура, Толе. Спирай с наркотиците бе изрод небесен :)
цитирай
6. jelezov - "Най-главната прилика между ...
14.04.2018 16:19
"Най-главната прилика между фашизма и комунизма е, че са тоталитарни идеологии." Това съждение, превърнало се в сентенция, е толкова истинно, колкото например хилядолетната илюзия, че земята е плоска или убеждението, че причина за съмването е кукуригането на петлите. И двете заблуди са продукт на разсъдъчното мислене, което не е нищо повече от обработка на усещанията, получени от сетивата ни. Разбирането на комунизма изисква две неща: вродена, унаследена способност за разумно мислене, което познава недостъпни за сетивата феномени, и прилично образование. Тези които ги притежават, знаят, че социализмът, който колабира и рухна не беше комунизъм. Реален комунизъм е съществувал в първите християнски общини, както и в ранния период на другите световни религии. Съществувал е и в траперски общности в Северна Америка. Сполучлив, но кратковременен опит за реализацията му в Англия е направил някога Робърт Оуен. Съществували са и съществуват няколко комунистически идеологии, във всяка от които има повече или по-малко "тоталитаризъм". Марксистката комунистическа идеология, която за пръв път се превръща и в научна, не притежава "тоталитаризъм", в каквато и да било форма. Един от нейните основни постулати е: "Свободата на всеки е гаранция за свободата на всички." Съществуват порядъчни люде, какъвто вероятно е и alchemist, които не са прочели и страница от произведение на К. Маркс, а знанията си за комунизма са получили от гениални мислители като Александър Йорданов, Методи Андреев и др. под. "интелектуални величия".
цитирай
7. mt46 - Поздрав!
14.04.2018 20:24
"Демокрацията" е доста фалшива, лъжлива, разтеглива...
цитирай
8. krumbelosvet - Алхимически капаци
15.04.2018 18:12
Пълчища престъпници станаха СЛЕД 10-ти ГЛАДНИТЕ спортисти и цигани. Първите при соца печелеха медали от спорта, а вторите работеха по поля и заводи...
А стадо от равнодушни (освен към консумация) идиоти, са масите от ЛЮБИМИЯ ВИ ЗАПАД.
цитирай
9. alchemist - jelezov ,
15.04.2018 18:14
ти просто разсъждаваш, като партийно послушен човек. Нежелаещ да разбере света от своя собствена гледна точка.
цитирай
10. zaw12929 - Кратко, ясно, точно казано, как...
16.04.2018 09:07
Кратко, ясно, точно казано, каквото го мислим, докато гледаме лъжи по медиите
Здраве и успехи! Истината не може да се подменя така нагло!
Слепотата и глухотата в този свят е добре платена глупост на скрипали!
цитирай
11. zaw12929 - Поздрави- точен коментар!
16.04.2018 09:08
krumbelosvet написа:
Пълчища престъпници станаха СЛЕД 10-ти ГЛАДНИТЕ спортисти и цигани. Първите при соца печелеха медали от спорта, а вторите работеха по поля и заводи...
А стадо от равнодушни (освен към консумация) идиоти, са масите от ЛЮБИМИЯ ВИ ЗАПАД.

цитирай
12. jelezov - Отговорът на alchemist (Охо Бохо) ...
16.04.2018 14:46
Отговорът на alchemist (Охо Бохо) на моя коментар „jelezov , ти просто разсъждаваш, като партийно послушен човек. Нежелаещ да разбере света от своя собствена гледна точка.” показва недвусмислено, че съм сгрешил, когато съм помислил, че е почтен човек. Какво в същност е той? Сега – предполагам, че е мъж над средна възраст, с не особено завидни интелектуални възможности, вероятно завършил в социалистическо време някакво висше образование, но не успял да направи кариера, за което продължава да смята, че са виновни комунистите. Още тогава, на фона на действителните кусури, които притежаваше нашенският социализъм, си е изработил идеал за капитализма, с който влиза в т. нар. „преход към демокрация и пазарна икономика”, подскачайки по митингите заедно с милионите като него „борци за човешки права”. Минават години, десетилетия, действителността все по-малко прилича на идеала му за капитализъм. А виновни за това са пак комунистите, разсъждаващи като партийно послушни люде и нежелаещи да разберат света от своя собствена гледна точка. Това противоречие е внесло неизлечим смут в душата му, обстоятелство, което му пречи да разбере света и от научна гледна точка.
цитирай
13. kvg55 - alchemist,
18.04.2018 02:28
Демокрацията има бъдеще. Но не буржоазната демокрация, а социалистическата.
цитирай
14. alchemist - jelezov, jelezov...
22.04.2018 11:33
Приемам критика по следните точки:
а) явното ми нежелание да си сменя Родината с друга, където предлагат повече пари и признание за извършеният от мен труд;
б) видния ми магарешки инат за отказ от сътрудничество с криминални лица и последващо материално благоденствие.
Приемам критика от всеки човек, заради горните две точки.
Въобще не си познал, всъщност твоето е грубо нахалство и цинизъм. Идеологическите (безплодни)борби си ги правете с вашите съграждани, може би бивши другари.
Заради такива като тебе и Апостол ще въведа одобряване на коментарите.
цитирай
15. kvg55 - alchemist,
22.04.2018 11:59
Идеологическите борби не са безплодни. Те са част от политическите борби.
цитирай
16. alchemist - Идеологическите борби не са без...
23.04.2018 00:12
kvg55 написа:
Идеологическите борби не са безплодни. Те са част от политическите борби.

Но не правят блага, нито пък пари, а и разделят хората. Волтер им се подиграва във "Философски речник."
цитирай
17. jelezov - Господин Охо Бохо, Ако двете точки, ...
23.04.2018 11:05
Господин Охо Бохо,
Ако двете точки, които споменавате, са истина, имате моето аферим!
Но, дали съм познал или не, би станало ясно, ако бяхте открехнали поне малко портата към своето житие-битие, иначе обвинението в „грубо нахалство и цинизъм” звучи глуповато.
Мнението ви за идеологическите борби като „безплодни” е абсолютно примитивно, защото се основава на пълното неведение върху същността на идеологията, което е до голяма степен простимо, доколкото много по-умни и образовани от вас люде също не знаят що е то идеология. Освен това, отношението ви към идеологическите борби е цинично, защото постът ви е парексаланс идеология и с него осъзнато участвате в тях.
цитирай
18. krumbelosvet - alchemist,
27.04.2018 13:39
Волтер е един дърдорко. На това отгоре той НЕУМИШЛЕНО хвърля първия камък по забравената България далече преди Освобождението, като нарича "авари" и булгари" измислени от него КАРИКАТУРИ на съвременните му нации.
А относно тоталитаризма, ИМА ЛИ по-полицейски и по-тоталитарни нации от ангросаксонските? Там, най-кратко казано, всеки може да се изока в Хайдпарк или по МАЛОТИРАЖНИ медии, но ГОЛЕМИТЕ медии, които формират общественото мнение и правят смешни малките, тия големи медии са МОНОПОЛ НА БАНКСТЕРИТЕ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alchemist
Категория: Други
Прочетен: 2391267
Постинги: 1970
Коментари: 1584
Гласове: 30178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031