Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2010 05:01 - Основателя на Меровингите бил крал Мировец,a самите франки дошли от сев.причерноморие
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 11840 Коментари: 28 Гласове:
4

Последна промяна: 12.11.2010 05:05


 

В своята собствена книга"Liber Historiae Francorum ""Franks" франки, което означава "безстрашни". В много писания срещаме и че франки означавало Свободни. Или безстрашните ги наричали и Свободни.Liber Historiae Francorum" е обявена днес за Грешка,защото всички знаем ,че няма как франките да знаят повече от нас в осми век когато са нямали нито сателити нито мобилни телефони да си проследят движението .Така,че основавайки се на двете книги и половина които са достигнали цели до нас от това време ,едната от които е Liber Historiae Francorum " със сигурност днешната наука твърди че Франките не са дошли от северното Причерноморие и че това което са писали е Грешка." в която описват произхода си ,самите франки ,като произход на франкските племена и меровингите,посочват ,че те са дошли от северното причерноморие и са си извоювали репутацията сред римляните на

Основателя на Меровингите бил крал Мировец. Мировец се съюзил с римляните и създал империята на франките ,като обединил и други местни "германски "племена.

Собствената им История,написана от самите тях, предава неписаната им сага как няколко оцелели от троянската война се заселили в северното причерномеорие и там установили своя нов дом.

Разбира се ,че "

От съвременните историографи пък научаваме и за други "грешки". тези от Нотицията за настанетите алани,сармати и др. там където сега е Франция,които света упорито продължава да нарича ""германци" при все ,че в Нотицията е записано сармати за алани,тайфали и др.




Гласувай:
4



1. shtaparov - Франките са Фраки
20.11.2010 20:11
"Ангеловият анализ" установява,че не е грешка това,което са писали Франките за
себе си в VIII век,а това,което си измислят днешните лаици от Западна Европа.
Думата Франки означава Фраки(без носовката),т.е.Траки.Същото означава още Фрази(Фръзи-това е средновековното им име в България през XIII век,когато вече са се отродили от нас),Пруси(Руси,Власи,Блази,Блъзи=Блъги,т.е.-Блъгари)! Няма какво да се чудим,че са дошли от бившите Български земи-аз го бях установил още преди да се запозная с този материал,само въз основа на анализите,и сега се радвам,че моята констатация се потвърждава така безапелационно и блестящо не от кого да е,а от самите Франки!!! Благодаря
ти за съдържателния материал,marknatan!
цитирай
2. marknatan - интерес представлява и какво са ...
03.12.2010 21:20
интерес представлява и какво са писали другите за тях. Например за любимото им оръжие,което е дало название на днешната държава Франция.
името на оръжието което използват т.нар. франки е securis -секира. Споменато е в История на Франките на Григор (538-594г) . Които знаеме от къде идват-говориме за т.нар. меровинги,които са "аспаруха" за франките . От северното причерноморие. с цар Мировец. Където същото оръжие се назовава от Херодот ,че на скитски било сакира и това е скитското оръжие .Така са и наричани -саки.
Името франциска се появява за първи път в писанията на по късния от Григор ,испанеца Исидор от Севиля, така испанците наричат оръжието секира на франките и означава оръжието използвано от франките -франциска.Дало името и на Франция
цитирай
3. germantiger - Господ е българин!
13.04.2011 13:07
Със сигурност българите са:

-прабългари-това отпадна, значи протобугари

-афгански тип антропологичен няма и то отпадна, там малтай, алтай-те тва е сайдер напитка на баба ти питката от червено време

-българите са траки, македони, Александър # Македонски е бил рус, ама туй е от перхидрола!

-българи са въобще всички траки, еле много на север въобещ гръците йковарни са наричали почти всичко трак...трака трак

-българите са още хуни, ама от хунския съюз някои са те, кутригури, оногундури, въобще чукундури не са, това без ирония

-българите са мирмидонци от Илиада, ама той и Ахил е бил блондинка, пак тоя шибан перхидрол или новата серия на лореал не знам?!

-българите са сармати, скити са положително, отрицателно са чеченци може би

-българи са и баварите (апропо в техниоте саги има две истории за кавказ и в нито една от тях няма бугари, а с какви народи са "съседствали" в азия, не в смисъл че са били като или с тях)-тва е щото са били кофти комшии

-българите не са тюрки, те тва стана ясно въпреки думи като оглутаркан примерно общи

-българите са маи, може и ацтеки или инки да са, кой знае...ЗНАЕ МАРК И НЕЙТЪН marknatan, долче и габана, ортега и гасет, айде последно римски с корсаков или корсет

-българи са и волжките, сега някои са омесени с ония татарите, то е руска конспирация верно!

-българите иначе са готи, тва над 20 книги не на български език които имам за готите са без значение, не книги, а блога на нейт марковски му е майката да се чете

Абе въобще кои са българите...ПА ЩА СИ беше писал поета...е папоне сърбе на върбе не са!!!
Оппа!!! Са, са, са, той и оня душан има българско!

ГОСПОД Е БЪЛГАРИН! ;)
цитирай
4. germantiger - Простете Нейтън, не защот' сте прост...
13.04.2011 13:21
Entschuldigen Sie bitte, für mein-лайн'ен коментар по-горе в темата!

Моите скромни познания на фона на вашия грандиозен постамент се простират зад вашия простир или простор...или прос ТОР-те тва бога Тор верно е бил лозар и земеделец, не чукохвъргач!

Та моите познания ми позволяват само да випредложа няколко книги германски в които няколко луди германци "доказват" че траките всъщност са германци.

Вярно тези германци не са равни на българските грандомани, мани, мани, мани ги тия, обаче има и друго и то е:

СВЕТА НЕ ЗАПОЧВА И НЕ СВЪРШВА С КОНСКАТА ОПАШКА, дет се вика има и под опашката, не ректума и сфинктера, имам предвид мазната опашка, Нейт ;)

P.S.
СЪВСЕМ СЕРИОЗНО И БЕЗ ИРОНИЯ СЕ ИЗВИНЯВАМ НА ВСИЧКИ МОИ БЪЛГАРИ ПО КРЪВ МОИ ПОЛУБРАТЯ, ЗА ДВАТА МИ КОМЕНТАРА, те са просто бъзик (не на турски) с Нейтън в ОТГОВОР на първо няколко негови под мои теми!
цитирай
5. germantiger - ...размисъл за "изворите" комични
13.04.2011 21:02
ЗА ДОСТОВЕРНОСТТА НА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИЗВОРИ И ТЯХНАТА КОМИЧНОСТ „НА МОМЕНТИ”:

Ако се „сборува” написаното от Плутарх за галската война на Цезар ще „излезе”
Цезар превзел с щурм 800 града за 9 години, покорил 300 народности, сражавал се срещу 3 милиона души, от тях 1 милион убил и толкова пленил...
Цезар пише, че в битката при Фарсала Помпей губи 15 000 убити и 24 000 пленени, докато сами Цезар пише за свои загуби 200 войници и 30 заслужили центуриони...

За войската на Дарий Ксеркс нахлула в Елада през 480г.пр.н.е., Херодот пише, че тя наброявала 1 700 000 пехотинци. „А изчислили ги по следния начин: като събрали на едно място 10 000 души и ги натъпкали, колкото може по-натясно, описали отвън кръг. След това ги пуснали и оградили кръга с ограда, чиято височина достигала до човешки пъп. Това като направили, вкарвали в оградата други, догдето преброили всички по тоя начин.”

И по темата - за франките има много извори, сказания които явно не си чел, на sparatok също съм се ангажирал към лято да му преведа, та там германското ясно ще се "прочете", нежели българското, макар че за някои българи знаем- всички са българи, СПОРЕД СЪСЪЛОВ И ЯПОНЦИТЕ ИМАТ ОБЩ ПРОИЗХОД С БЪЛГАРИТЕ, то вярно всички хора имаме общ такъв! Всички са българи???!!!
цитирай
6. germantiger - за слИвяните
14.04.2011 00:15
Към 1410 г. от над 500 000 души население на Пройссен-Прусия над 400 000 са германци...СЛЕД ИЗБИВАНЕТО НА БАЛТИЙСКИТЕ ПРУСИ ОТ ТЕВТОНСКИЯ ОРДЕН ИДВАТ ГЕРМАНСКИ КОЛОНИСТИ, ХОЛАНДСКИ СЪЩО И ТЕ СА НОВИТЕ НА ГЕРМАНСКИ preussen...балтийските автентични пруси германците наричат pruzzen!

1. Прусия в древни времена е включена в съчинението на Тацитус като германска земя!

2. Дори да приемем, че тези балти са близки до славяните, то те са избити от тевтоснкия орден почти напълно и са заселени германски колонисти!

3. Освен това славяните като расов тип най-вече източно-балтийския както писах по-горе произлизат от характерните и основни за германците фино и дало нордически в микс с кроманьонския тип, иначе казано славяните "произлизат" от старогерманци!

4. В земите на дн. Полша първо са германски племена, след миграцията им на запад се настаняват слИвяни, които по-късно са избити след тяхното велико славянско възстание, примерно в Потсдам-подступими остават няколко къщи без хора и германците отново заселват своите вековни земи с колонисти!

5. Славянско в Германия има, но то е ограничено, за сметка на това германско в Полша и Русия колкото щеш и това е факт в руския, полския езици, не само в Катерина велика-германка, в Елизавета и още 5 германски принцеси, не само в строения от германци Санкт Петерсбург като архитектура и не на последно място В НАШИЯ РУСКИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ПО МАЙКА ГЕРМАНЕЦ!

ГЕРМАНЕЦ Е И ОСВОБОДИТЕЛЯ НА ПЛЕВЕН ТОТЛЕБЕН, ТАКЪВ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ ИТН ИТН ИТН
цитирай
7. germantiger - Франки, бавари, готи - бугари...тц,тц "ЙОК"
15.04.2011 18:42
Ей тия клипове, особено първия е голяма част с лични снимки на наши роднини в Германия!

"Та да питам" ТИЯ ТУК БЪЛГАРИ ЛИ СА, "ЩОТО ИЧ" НЕ МИ МЯЗАТ НА БЪЛГАРИ ПОНТИЙСКИ ТИП ИЛИ ИРАНО-АРИИ, че и мене като ме видиш ще те питам много ли ти причличам на българин?

ПЪРВИЯ КЛИП СЛЕД 0.36 ПОЧВАТ ХЛАПЕТАТА

http://www.vbox7.com/play:660e3fba

http://www.vbox7.com/play:50aacb46
цитирай
8. marknatan - Не, баварци и българи не са едни и ...
24.04.2011 08:13

Не ,баварци и българи не са едни и същи ,но елементи от тези политически съюзи,общности са едни и същи и това са -сарматите взели участие във формирането и на германците баварци и на българи ,като и двете нарицателни са нарицателни за политически съюзи на разнородни племена.

Проф. Финцлер описва при баварците обичай за измолване на дъжд индентичен с този у българите (съвременници)заключавайки,че баварци българи са едни и същи.
В България е познат ,като обичая Герман ­ за суша, при който обредната фигурка,наричана Герман, изобразяваща гол мъж . Герман-Сапарен, спарен, прякора за "спарените" варвари мъж "герман" германец,спарен се прави от метла и др..Този обичай се прави при голяма суша,сапарение,запарано време и обичай за дъжд и не е свързан с дата , а се изпълнява при продължително засушаване ,спаряване.
Името Герман и тук означава Сапарен,Спарен,Суша, най-спареното време ,на-изсушеното време,когато зеленчука по нивята е спарен.Изпълнява се от "германците"варварите,"спарените" които тук ще започнат да се наричат "българи"

От наличието на този обичай у днешните германци и у днешните българи може да се заключи ,че едни и същи сарматски племена(народи) са взели участие във формирането на това което ще станат германци и това което ще се превърнат в българи. Това са еднородни или съвсем близките сарматски етноси които взимат участие и формират тези два днешни народа-гермамнци и българи,без това да прави германци и българи еднакви.Етноси запазили своите племенни обичаи и развивайки се в различна културна среда при различни обществено икономически условия запазили своята първоначална етносна индентичност показваща се в този обичай,допринесли за изграждането на различни днешни народи .
И най-вече този обичай разкрива и доказва и наименованието "германци" ,спарените,едно и също за различните "германсите"популации преди Тацит и за тези след него,което бе ясно за съвременната германска научна мисъл ,която трябва да признаем,правилно се насочи към България . Най-сетне копането на германските учени в България ,съвсем правилно ориентирали се къде да копаят в търсене на германците се увенча с успех. Да им е честито изясняването на народностното име!

1. Всички заселени племена (натроди,нации,етноси)в Западна Европа наречени в Нотицията САРМАТИ от 4 век насам упорито се наричат днес "ГЕРМАНЦИ" от всякакъв вид историографи

2. В същия този четвърти век ,когато имп Юлиан Апостат трябва да говори с едно варварско "германско" преме от територията която е "Германия" ,НИТО ЕДИН от неговите "Германски" офицери или някой от "германците" в легионите не знаел ГЕРМАНСКИ и се налага търсене и използване на преводач." Германците" от Римската армия ,за двадесет -тридесет години били забравили родния си "германски"?.

3.Няма нито един ДОКУМЕНТИРАН случай в историята,на папирус,стела,хартия и т.н. който да посочва за завърнал се ГЕРМАНЕЦ в ГЕРМАНИЯ след завършване на Римската си служба . За разлика от тракийци,мизийци и вся остальная скитская маса.

4. Зафиксирано в историческите сведения че "Германците" описани от Тацит и авторите преди него изчезват."Гермаците " преди Тацит нямат нищо общо с германците след него.

Появяват се нови хора също наричани "германци" от историографите ,но които нямат нищо общо с германците на Тацит.Днес навсякъде тези хора ги наричат "Германци", но това не са тези на Тацит и от там сетне се опитват да вкарат нещо в това съдържание.И колкото и да го режат клончето на което са седнали все кусо излиза.

Немската наука много добре е разбрала сериозността на ситуацията и затова днес копа в България да търси появили се в четвертое столетие Германци.
И това по дифолт не са германците на Цезар и описаните от Тацит.
цитирай
9. germantiger - Отново не знаеш, но бързаш в оценките си неблагоразумно...
24.04.2011 12:49
-Брата на Арминиус е приел римското име Флавиус-Флавий.

-Самия Арминий е служел като римски легионер 5 години.
Арминиус харесвал Туснелда-дъщеря на вожда Сегест, който бил под римско покровителство и желаел обвързване с Рим. Арминиус от своя страна още тогава е бил известен с равнодушието си към римските награди, почести и въобще "особения" си характер. Сегест забранил на дъщеря си да се вижда с Арминиус и забранил бъдещ брак въобще. Туснелда обаче не послушала баща си и забегнала при Арминиус. Сегест обвинил пред римските власти Арминиус в похищение на дъщерята и в бунтовничество. Опасявайки се, че римските власти и войници ще му отнемат годеницата Арминиус решил да тръгне по пътя на неподчинение на Рим.

-Херман или Арминиус имал брат, който участвал в последващите походи срещу Арминий и Германия, не само това-този брат имал римски отличия за бой в няколко войни и също така в Германия е изгубил окото си дни преди римските войски пратени след поражението на Вар отново да достигнат Арминий. Паметна е срещата между двата братя разделени от река-през нея провели разговор-Арминий попитал брат си кога и как е изгубил окото си, след това един друг се призовавали единия да мине на германска страна другия на римска, накрая завършили с ругатни и заплахи. брата на Арминиус искал да премине реката и да се бие с брат си, а Аарминиус му предложил двубой-"дуел'. Удържан от римляните "римския" брат не преминал в бой.

-Когато години след битката Арминиус отново показал желание за борба с Рим-във времето, когато легионите по границата били в брожение, то Сегест изпреварил "зет" си и поискал закрилата на Рим изпреварвайки и хващайки собствената си ДЪЩЕРЯ БРЕМЕННА В ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ ПРЕДАВАЙКИ Я НА РИМЛЯНИТЕ-ТЯ БИЛА ОТВЕДЕНА В РАВЕНА, КЪДЕТО РОДИЛА, НО НЕ СЕ ПОДДАЛА НА СЪЛЗИ И МОЛБИ ПРЕД РИМЛЯНИТЕ НЕЗАВИСИМО, ЧЕ Е БИЛА ЗАТВОРЕНА. ГОДИНИ СЛЕД ТОВА ТЯ Е БИЛА ИЗВЕДЕНА НА ПОКАЗ ПРЕД РИМЛЯНИТЕ В ТРИУМФА ПО УЛИЦИТЕ НА ИМПЕРАТОР ГЕРМАНИК И ЗАЕДНО С НЕЯ И ДРУГИТЕ ПЛЕННИЦИ ВЕЧЕ РОБИ
цитирай
10. germantiger - Отново не знаеш, но бързаш в оценките си неблагоразумно...2
24.04.2011 12:55
Защо написах по-горното... за да знаеш за този който е избил три римски легиона и взел сребърните им орли, ЗАВЪРНАЛ СЕ В "ГЕРМАНИА" И НЕ ЗАБРАВИЛ РОДНИЯ СИ КОРЕН ЗА РАЗЛИКА ОТ БРАТ СИ!

Колкото до "излишната" тук кратка справка или история за него , която не е по темата за която пишеш или коментираме - хубаво е да се знае, щото е показателна за един борец срещу Рим, какъвто малко народи имат.

СЕГАПО "ТЕМАТА":

КАТО ТРЪГНЕШ ПО БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВИДИШ "БОЛ" РАЗЛИЧНИ ФИЗИОНОМИИ РАДЮСОВИ ТИПИОВЕ И НАРОД...АКО ОБИКОЛИШ ГЕРМАНИЯ РАЗЛИКИТЕ ЩЕ СА МНОГО ПО-МАЛКИ...РАЗБИРА СЕ, СЛЕД ПО-МАЛКО ОТ 50 ГОДИНИ ЩЕ МОЖЕШ ДА ПИШЕШ КАКВОТО ЖЕЛАЕШ ЗА ГЕРМАНЦИТЕ ПРОСТО ЗАЩОТО НЯМА ДА ГИ ИМА ИЛИ ЩЕ СА МИКСИРАНИ В ОГРОМНА СТЕПЕН РАСОВИ ТИПОВЕ!

Антропологията не е исторически извор, изворите често са манипулирани, още по-често отразяват и невежеството или объркването на древните, най пък са избирателно цитирани от нас днес!

Обаче антропологията и окото ясно ще ти покаже колко различни български жени срещам или ти срещаш по улиците всеки ден, като ида в ермания ама "ич" не са толкова различни, изключвам емигрантската вся остальная сволоч както казваш ти, включително и балканската такава!
цитирай
11. germantiger - Ще спазя обещанието ми...
24.04.2011 13:06
...а именно, живот и здраве лятото ще постна исторически извори и заключения защо германците са готи, баварци, франки и много още, интересно ЗАКЛЮЧЕНИЯТА, ЧЕ КОЕ НЕ Е ГЕРМАНЕЦ Е БЪЛГАРИН И КОЕ НЕ Е СЛИВЯНИН Е БЪЛГАРИН ПАК се "удават" лесно, с поразителна лекота и веселост...

Посочването в древността на българите и без да съм специалист е в2се пак трудно проследимо, но проследимо!
Един ще каже Бактрия (апропо Александър смазва бактрийско-согдианското възстание на Спитамен и то в боеве, не един), друг ще каже после до Китай, трети после до степите "отвсякъде" на Дон...оттам нататък обаче няма движение, "Изведнъж" всичко се ситуира като българско, въобще това половин Европа е българска без в извор да се посочва БЪЛГАРИ, нещо повече - в извори се посочват български племена от хунския съюз, а в западна Европа не се посочват като такива. Това обаче не пречи визи и остроготи да са "българи" за всеки булгарокосмогон ;)
Никъде ясно не е посочено сармати и скити са всички от тях и тях българи... но това не пречи днес с лекота всички те да бъдат "записани" като българи!
Никъде ясно не е посочено, че траките се родеят с българи, но днес с лекота всички те са към автохтонната теория, нищо, че всички са наясно - гърка е писал всичко на север почти трак и варварин с по-общо "наименование".

Разбира се има археология, етнография итн...та за тракийскитъе ромфеи в Германия...то келтите са имали тук държава нали Тиле ако не греша, около днешен Ямбол предполагаха, че е... тогава някой тарикат-западняк да ни пише нас келти... всъщност извини ме за иронията - пропуснах - те и келтите бяха българи, виж келтогерманите дето са били гъз до гъз и в много извори това е писано нямат м,ного общо според теб или други българи! А че имат общо извори и за визията им колкото искаш, за антропо"образа" им!
Обаче за много българи днес и келтите са българи, е как, нали в дрервността са били страшилище, че и германци са им служили - разбира се, че са българи, няма начин! ;) "ау"
цитирай
12. germantiger - Вероятно в много от написаното може да не грешиш...
24.04.2011 13:18
...но днес видях пропуските ти, а именно;

1. Пишеш никой германец не се е върнал в Германиа в римско време...ПОСОЧИХ ТИ АРМИНИУС, ЕДИН ДА НЕ КАЖА ЦЕНТРАЛЕН ОБРАЗ В ИСТОРИЯТА И СТРАХА НА РИМ В ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД!

2. Германците в Рим няма къде да се връщат в Германиа, те превръщат Рим едва ли не в "свой"!
Прочети как римляните изобразяват преобладаващия външен вид на германските гардове и наемници, не съм забелязал българите да са масово руси и синеоки, антропологията е кофти наука, нахаква яко някои извори у дерето, "вервай ми"!

3. Както казах ще се учудиш от изворите които аз ще предложа, но за това трябва време, не се съмнявай в ангажимента ми - ще го изпълня!

Вероятно ти и аз грешим, както всеки в "нещо", за мен е ясно едно - БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ АРГУМЕНТИРАН И СЕРИОЗЕН ОТГОВОР ЗА БЪЛГАРСКОТО В ДРЕВНОСТТА, ТЕ ИСКАТ ДА СА ИЛИ ВСИЧКО И ВСИЧКИ БЕЗ ЗАДЪЛБОЧЕНО И ДОБРОСЪВЕСТНО ИЗСЛЕДВАНЕ, ИЛИ ИСКАТ ДА СА "ЕЛИТАРНИ" ТЕЗИ ПРОТИВ ТРАКИТЕ ИСКАТ БЪЛГАРСКОТО ДА Е "СИНТЕЗИРАН", ЕКСТРАКТ БЕЗ ПРИМЕСИ!

Българската наука е слаба и немощна в отговора си за произхода, вероятно защото е смазана от щампи, стари постулати унижаващи и извращаващи българското, а днес в интернет националиста компенсира с желание за "божественост" и свръхбългарщина.

Жив и здрав бъди, без ирония!
цитирай
13. marknatan - Арминиус е латинизираното име на ...
25.04.2011 04:45
Арминиус е латинизираното име на скитския воин Ерми,преминало през гръцкото Хермес. Ерми е върховния бог на келтоскитите и любопитния факт,че "тракийската" аристокрацията била почитала Хермес показва ,какво са т.нар. тракийци,скитско доминирано общество на индуси,простиращо се до южните склонове на Родопите и Странджа Сакар.

Точно в Германия се съхранява историята за Българския Апостол Св Ерм ,писание ,което е било първоначално включено в Библията.

Река Ерма е точно там дето друг скит Александър от Македония,ги е включил в редиците са и те по-късно основават и град Скитополиос в Юдея.

И днес Българите из Шопско въртят Оратняци и стрелят с огнени стрели в небето,така както са го правели и келтите от време Оно.

Арминиус се бие с римляните едва когато те решават да завладеят териториите отвъд Елба,които и в десети век пък са указани като "славянски"

Е този скит е служил в римската аукзилария и защитава територията и народите си .
Къде и как е записано,че се е върнал и установил да живее в Германия ?

Ми че той винаги си е бил на служба в Панония и е воювал на Балканите . После си се е върнал в Панония .
Как Панония е станала Германска . Никак. Как пък тези от първи век пр, н.е, са германците от 4 век от н,е.

Как пък германците от 4 век са германците от 11 век,като последните се гордеят с турската руна, която била пък руната на Бог Один ? Може да я водиш при нацистите като доказ,че германците са си баш турски народ,нахлул през девети век с унгарците . Неслучайно и кабинетният им език е от след Лутер.

Баварците пък ,ако погледнеш картата са си там на запад от аварите и са си написани, като байорани,първите фенове на байерн . Кво повече откъде си приличали баварци и българи .

Все пак ти си положителното явление за Блока,за да се видят новата източна порода
маймуняци,през очите на чужденец,когато пише като германец,че са крадци на история Това е факта, Фердинанд го каза в ствети към сина. Сега маймуняци откраднали ялова гръцка теза,че българите били римски граничари,байорани, по лимеса , и независимо ,че всичко е пародизирано и превърнато в ненаучно плещене на аналогии от маса за белот,тва било науката за маймуняците.

Положителното и даже в по голяма степен е и това,че всеки може да види още по-големите проблеми които има напр. германия в сблъсъка си с Историята и как твъртдиш ,че им вменявали чувтсво за вина и не знаят кои са. Да това за вината и войната е верно .
но като цяло германците са в това положение защото са с измислена история,създадена през 19 век.
ето и ти си на принципа нашето е наче чуждото общо . скитите от първи вел били германци. после били готите от четвурти, после били франките които покорили готите и так дальше .

А в единадесети век всве на изток от Елва са славяни. на юг са мургавите баварци.

но ти се показа,като маймуняк ,триеш постове дето не ти изнасят и е безмислено да коментираме
цитирай
14. germantiger - Отново невежество брате ЕВРЕЙН ;)
25.04.2011 13:07
1. Земите на херуските не са отвъд Елбе/Елба

2. Явно невежеството ти е в комбинация с мързел, а именно да провериш местоположението на сражението и не само на него, а не поредицата сражения преди финалното или развръзката. Посочени са няколко местности около Оснабрюк в северна Германия или...

3... -Има много предположения и скици и карти на сражението в тевтобургската гора, но повечето историци предполагат, че то е станало между реките Липпе и Емс, други казват край Оснабрюк днешния. Близо до град Детмолд могат да се открият местности наречени така от векове и напомнящи именно за тази битка: das Winnefeld/полето на победата, die Knochenbahn/пътя на костите, die Knochenleke/ручея на костите, der Mordkessel/в смисъл на котловината на смъртта.

4. Както съм те учил сливяни няма:
СЛАВЯНИТЕ И ТЕХНИЯ ПРЕОБЛАДАВАЩ РАСОВ ТИП – ИЗТОЧНО-БАЛТИЙСКИЯ ВСЪЩНОСТ Е „ПРОИЗВОДЕН” ОТ ХАРАКТЕРНИТЕ ТИПОВЕ ЗА ГЕРМАНЦИТЕ ФИНО И ДАЛО НОРДИЧЕСКИ В МИКС С КРОМАНЙОНСКИ...славяните са „произлезли” от германци и като расов тип са по-млади или „нови”, това казва АНТРОПОЛОГИЯТА...искрено съжалявам, че не мога тук да копирам антропоатласите не само с рисунки, но и с фотоси на световните расови типове. Трябва да се чете антропология, но не социална, а тази „моята расистка”!

5. Няма извор в който да има славяни примерно в българските земи, те са СКЛАВИНИ, славяните са фантазия на руската политика от 17 век ;)
Мисля, че го знаеш, ако ли не имам подготвени пространни текстове точно за това, на български от бгисторици (нищо, че аз не им се предоверяват и често пъти звучат смешно), комично обаче като теб да звучат не са ти равни признавам ;)

И ТАКА ДНЕС ОТНОВО ЗАБЕЛЯЗАХ НЯКОЛКО ТВОИ ЯВНИ ГРЕШКИ:

-НЕПОЗНАВАНЕ НА ИМЕТНО ХЕРМАНН, ВЕРОЯТНО НЕ ЗНАЕШ ЧЕ ИСПАНСКИТЕ ФЕРНАНДО И ЕРНАНДО СЪЩО СА ГЕРМАНСКИ ЗАЕМКИ

-ПОТРЕСАВАЩОТО ТИ ДЕЗООРИЕНТИРАНЕ В ГЕОГРАФИЯ, МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И СИТУИРАНЕ НА СРАЖЕНИЯ И ПОХОДИ

-РАЗБИРА СЕ КОМИЧНИЯ ТИ ЛАФ ЗА СЛАВЯНИ ПРЕДИ 4 ВЕК В ГЕРМАНИЯ КАКВИТО НЯМА
цитирай
15. germantiger - За незнанието още...
25.04.2011 13:23
За мургавите баварци отното грешиш, днес пак ти се случва за трети път или четвърти, спрях с броенето:

ПОНЕЖЕ НЕ СИ ЗАПОЗНАТ СЪС СВЕТА, КОЛКОТО АЗ СЪМ ГО ПОСЕЩАВАЛ И В РАЗЛИЧНИ КОНТИНЕНТИ ДОРИ, ЩЕ СЕ ОГРАНИЧА С БАВАРИЯ:

Ако идеш днес в Байерн ще видиш, че баварци и българи са различни!

1. Българите днес като излезеш на улицата са доста различни и то видимо немалко от тях, ако идеш в Бавария ще видиш, че германците там макар миксирани с алпийски расов тип не са българи и разликата е забележима!

2. Продължавам да те уча, а именно - антропологията определя расови, подрасови типове, хаплогрупи, тя не се диверява на исторически извори или Господ е бугарин от китай до испания! Ползва не спорни и противоречиви исторически извори, някои и манипулирани такива, а има различен предмет на изследване.

3. ИНАЧЕ ЯВНОТО ТИ НЕВЕЖЕСТВО ;)

ТИ
Арминиус се бие с римляните едва когато те решават да завладеят териториите отвъд Елба,които и в десети век пък са указани като "славянски"

АЗ
АРМИНИУС СЕ БИЕ С РИМ НЕ ОТВЪД ЕЛБА НА ИЗТОК, А НА ЗАПАД В ЗЕМИТЕ НА ХЕРУСКИТЕ...АРМИНИУС СЕ БИЕ С РИМ НЯКОЛКО ГОДИНИ СЛЕД Н.Е., НЕ В 10 ВЕК
ПРЕДИ 4 ВЕК В ЗЕМИТЕ НА ГЕРМАНИА ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ ТАЦИТУС НЯМА СЛИВЯНИ

ТИ
Баварците пък ,ако погледнеш картата са си там на запад от аварите и са си написани, като байорани,първите фенове на байерн . Кво повече откъде си приличали баварци и българи .

АЗ
БАВАРИ ЗНАЕШ ОТ БОЙХАЙМ, ПРЕДИ БОХЕМИЯ Е БИЛА ДОМ НА КЕЛТСКИ ПЛЕМЕНА ПРЕДИ ИДВАНЕТО НА ГЕРМАНЦИТЕ, СЛЕД ТОВА ТЕЗИ ГЕРМАНЦИ С КЕЛСТКИ ПРИМЕС ВЕРОЯТНО ОТИВАТ В БАВАРИЯ, БАЙОРИ Е АНТРОПОРАСОВ ТИП ИОЦЕЛЯЛО ДНЕС ОГРАНИЧЕНО НАСЕЛЕНИЕ, НЕ БЪРКАЙ ЕТНОНИМ С РАСОВ ТИП, МАКАР ИМЕНАТА ИМ ДА ИМАТ ОБЩ КОРЕН ИЛИ ПРОИЗХОД, КАТО АРГУМЕНТ Е ГРЕШКА В ТЕРМИНОЛОГИЯТА

ТИ
Река Ерма е точно там дето друг скит Александър от Македония,ги е включил в редиците са и те по-късно основават и град Скитополиос в Юдея.

АЗ
ИНТЕРЕСЕН СКИТ Е АЛЕКСАНДЪР - РУС Е, КАКТО И АХИЛЛЕС, ЧУДНИ ТРАКО-БЪЛГАРИ, А...ама смех ;)
цитирай
16. germantiger - Брате натане, още нещо за вашето забавно умопомрачение ;)
25.04.2011 13:35
Аз като батя ви "доктор" ще Ви "лекувам" от болестта простофрения.

Сега извинявам се иронията ми, ще бъда сериозен и без подигравка каквато е неуместна в твоя блог и под твоя тема се извинявам, но с лека усмивка питам:

http://www.vbox7.com/play:660e3fba

Тези след 0.42...1.05 и особено след 1.20 "българи" ли са...хич не са ;)
Някои от тях са деца от Байерн-Бавария, като ме видиш мен, Натане много на булгар няма да ти заприличам!

http://www.vbox7.com/play:50aacb46

А тези колко ли са българи ;) "ич", ич не са за антрополог и то не социален, а расов, що ли не са българи, чудя се?!

Още Натане, което ти убягва - нали знаеш за траките които броели до 4, които мърсували с жените и девиците, които си членовредяли...тацитус описва германците коренно различни, ако желаеш мога да бъда детайлен и за описанието на траки - само извори ще ти цитирам и за германците само извори!

ПОМНЯ НЕ МИ ОТГОВОРИ НА ДВА ВЪПРОСА ПРДИ 2 СЕДМИЦИ:

1. КОГА БЪЛГАРСКИ ПЕШАК Е ВОЮВАЛ И ДАВАЛ СОБСТВЕНА КРЪВ ОСВОБОЖДАВАЙКИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ, КАКТО ГЕРМАНСКИЯ ВОЙНИК ОСВОБОДИ БЪЛГАРСКИ ЗА БЪЛГАРИТЕ 1941Г?

2.КОГА БЪЛГАРСКИ КАЙЗЕР Е УПРАВЛЯВАЛ ГЕРМАНСКАТА ИМПЕРИЯ, КАКТО ГЕРМАНЕЦ ПО КРЪВ САШО БАТЕНБЕРГ БЕШЕ БНЪЛГАРСКИ КНЯЗ?

ОТГОВОРА НА ДВАТА ВЪПРОСА ГО ЗНАЕШ - НИКОГА ;)
Но ще ми се да ми отговориш по-различно, по твоя фантазен начин, грандоганьовския та да се позахиля още днес и утре и вдруги ден, ще те питам тези въпроси докато фантазията ти заработи и роди поредния бисер.

С пожелания за успех в творчеството на фантаст от мен с почти и уважение ;)
цитирай
17. germantiger - Тъй-като обичаш извори...
25.04.2011 18:37
Беше написал, че всичко що е войник за Рим ти го припознаваш като бугарин, вярно не те "цитирам" въобще, барем се изнижеш сега - възможност че не си писал това имаш я сега.
За да не се съмняваш за германския войник на служба в Рим или като враг на Рим и то "изворово":

В надгробните паметници на войници от германския корпус гардове на императора са записани много такива именно за германци, пример ти давам:

Валент, германец, батав по племе... има такива камъни за произход и упоменаване на германец фриз, германец от племето убии итн итн...

Ариовист получава титула Rex Germanorum от Цезар...

...

Обещал съм ти Натане, към лято да завъртя "чука" и да ударя, не да "чукам" с него, теб или подобните.
"Бол" извори съм събрал, развитието на науката за произхода и една чудесна книга на един германец за расологията.
Искрено съжалявам, че нямам време да я преведа цялата и на части да я постна тук в блог.бг, там с болка ще усетиш Натане що е то народ, раса, език потресаващите разлики между тях, а за българите много въпроси ще си зададеш, някои няма да ти се понравят (с изв. за русизма).
Обаче с тази книга ще се занимая и ще и намеря лесното, тя тук в блога ще бъде поставена и коментирана от мен по някакъв начин или вид, а аз си изпълнявам ангажиментите!
цитирай
18. marknatan - Един саксонец, Адам, автор на &q...
26.04.2011 02:35
Един саксонец ,Адам, автор на "Делата на архиепископите при Хамбугската църква " пише в 1075 г .

Хе,хе,хе, тва е ситуационе в 1075 годжина. Виж хубаво в 1075 годжина кои живеят в това дето наричаш Германия и дали не са се изпарили след 200 г хехехе за да отстъпят на турките с техния знак за Один хе хе хе

" И тъй Славяния,най-обширната провинция на Германия,се обитава от ВИНУЛИТЕ,които някога се наричали ВАНДАЛИ. Казват,че тя е десет пъти по-голяма от Нашата Саксония,особено ако се включат в нейните предели и Бохемия и тези ПОЛЯНИ,които живеят оттатък р. Одер,понеже те не отличават от другите НИТО ПО ЕЗИК,нито ПО–ВЪНШЕ ВИД.
Тази страна изобилствува с оръжие,войници и храна,а освен това тя отвсякъде се огражда от здрави граници-гори и реки. Широчината и е от юг към север,т.е. от р. Елба до Скитското море. Дължината и пък изглежда започва от Хамбургската епархия и се простира на изток и продължава,обхващаща безпределни пространства,чак до БЪЛГАРИЯ.Унгария и Гърция."

хе,хе,хе,от саксонец за саксонци написано,не е за маймуняци да си пишат и бришат сторито секи 24 години хе,хе,хе

Като го изличиш тва съобщение ще пишеш за "германия" и германия "германска" ли е щото "всички знаят това".

Казах ти придържай се към военната история хе,хе,хе, Но бъди обективен и започни да четеш от "Доктрината Тухачевски" дето им разгони фамилията на нацистите . Написал го е нещата още в 1923 г далече преди гудериановци и ингилизи да схванат що е това танк и руча ли се

С нея советите видяха сметката на гениалните военни дето измислиха автомати с криви цели,които пък създадоха за да си защитават бронираните машин и създадени без люкове за отбрана.

Днес за всве фюреррът им бил виновен ,че загубили войната на тъпунчовците дето само за полкицайшен стават и така по-полицайски са решили да си пишат и бришат историята, на измислената държва ,късно средновековно папско творение с още по измислен кабинетен език.

Чети Тухачевски,изучавай Т 34 и Катюшите хе,хе,хе,

една грешка направи мустакатия, и това е ,че спря армията си,вместо да стигне до атлантика.
Доката Германците започнаха да строят демикратически капитализъм той даде 2 млн жертви,да ,два милиона съветски хора да воюва с Япония заради САЩ Ония не капитулираха нито след Хирошима нито след Нагазаки ,а след нападението "братушките". На янките им се дръпна фъшкията,като само за една гола японска скала ,островче,дадоха повече жертви отколкото в цялата война. Те тука направи мустакатия грешката,че не си взе неговото до атлантика и неапол, а отиде да вади кестените от огъня за други.

Вместо да си рачзчисти Европа до Атлантика и да разфасова Врага си и заличи името му като създаден новите европски държави,и тим днеска да си от западна Славяния возле френска Слабиния, мезду Славянкса Винулия,той реши да помага на американците защото бе дал дума на президента им. Груба грешка.разбра я ,но късно.
цитирай
19. germantiger - Иначе славяни няма, сливи има
26.04.2011 21:21
Вярно, че мустакатия сгреши, а сега ние по морето шибаме руските мамаши и у гъзо, барабар с българките ;)

Сега вече сериозно, брате Натане вероятно не знаете че рус, руснак не е руска дума, слово или старославянска измислица, а всъщност "идва" от викингите, то много неща в русия идват от варягите-вкинги както и наименованието русия и руснаци всъщност ;)

За слИвяните... разбира се, че след 4 век ги е имало в германските земи, в това съмнение няма, няколко века по-късно те са изчистени след няколко техни възстания, особено едно стигнало до Хамбург и подпалило негови покрайнини... след това всичко що е славянско е изклано и постепенно започва реконкистата на германските земи изконно германски векове преди сливяните, които също като "идват" претопяват германско заварено население макар и ограничено след преселението на германските племена къде ли не през западната римска империя.

Та сливяни почти не остават, за пример Потсдам подступими славянски остават няколко къщи и то празни, нищо друго от него и след това е заселено с германски колонисти.
Асканските графове, после пруската политика изчиства славяните и една малка част от тях претопява също.

В Прусия пък както съм писал:

И още веднъж да Ви спомена:
Към 1410 г.от над 500 000 души население на Пройссен-Прусия над 400 000 са германци...СЛЕД ИЗБИВАНЕТО НА БАЛТИЙСКИТЕ ПРУСИ ОТ ТЕВТОНСКИЯ ОРДЕН ИДВАТ ГЕРМАНСКИ КОЛОНИСТИ, ХОЛАНДСКИ СЪЩО И ТЕ СА НОВИТЕ НА ГЕРМАНСКИ preussen...балтийските автентични пруси германците наричат pruzzen!

И пак за да се запомни и разбере:

СЛАВЯНИТЕ И ТЕХНИЯ ПРЕОБЛАДАВАЩ РАСОВ ТИП – ИЗТОЧНО-БАЛТИЙСКИЯ ВСЪЩНОСТ Е „ПРОИЗВОДЕН” ОТ ХАРАКТЕРНИТЕ ТИПОВЕ ЗА ГЕРМАНЦИТЕ ФИНО И ДАЛО НОРДИЧЕСКИ В МИКС С КРОМАНЙОНСКИ...славяните са „произлезли” от германци и като расов тип са по-млади или „нови”, това казва АНТРОПОЛОГИЯТА...искрено съжалявам, че не мога тук да копирам антропоатласите не само с рисунки, но и с фотоси на световните расови типове. Трябва да се чете антропология, но не социална, а тази „моята расистка”!

ОБАЧЕ ЗАЩО КАТО ВСИЧКО ЗА ТЕБ Е БУГАРИ, ТА ДА ТЕ ПИТАМ ЗАЩО АХИЛЕС Е РУС, ЗАЩО АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ Е РУС, ЩО НЕ Е ШИРОКОЛИК ПОНТИД ИЛИ ЧЕРНОКОС БУЛГАР???

ДА ТЕ ПИТАМ ЗАЩО ТЕЗИ ГЕРМАНЦИ ТУК НА КЛИПОВЕ НЕ СА БУГАРИ АМА "ИЧ:

http://www.vbox7.com/play:015adc52 < АВТЕНТИЧНО

http://www.vbox7.com/play:660e3fba - ДЕЦА И НОСИИ след 0.42

http://www.vbox7.com/play:50aacb46 - ЖИВОПИС след 0.40
цитирай
20. marknatan - Прусия, казваш били германците ? ...
27.04.2011 07:11
Прусия,казваш били германците ? Е как нема да е тка,като там са и Лайпциг,и Дрезден, и Берлин ,изкуството и културата .На запад кво е ,бакали ,промишлена зона. Или по добрата част,тези които са чистославянски произход и държавност ,това дето е Славяния на изток от Елба,което е Прусия,ти как сам интуитивно ли си схванал разликата,или под влияние на "дойчовската" пропаганда си просвоявате славянската Прусия,която благодарение на славянската си кръв и таланти става гръбнака за това,което папищяците ще спомогнат да се формира ,като германия от Свещената Римска Империя.

В т.нар. Прусия държавата се контролира от болярствотои или т.нар, йункерс,което им е от поляците ,те са си поляци,славяни,прусаците. Дадох ти сведение от 11 век,Те имат и държавата,и земята и са и армията,като това е с боярството,по старото име на шляхтата.

За разлика от вся осталная сволоч на запад ,сите останали т.нар, "германски" држави,хе,хе,хе,където земята се притежава от селяни собственици на дребни ферми.

Икуствената држава Германия е късенн раннокапиталистически продукт с още по изкуствен кабинетен език. Затва сега копат у България да си доказват произхода. Датчаните па у Крим.
Щото и те били Германци.
А вместе с другите "скандинавци" ,хе,хе,хе сипят парета и фондове за проучванията у Българско.

Ти да не ставаш съафтур на Отворената ромска теза и да ходиш да си поднесеш Германската карта на боцнатото оакване за да ти се отбележат с кафяви петънца къде били бургосите на германците по лимеса на следници на русокосия скит Ахил,както го направи един полуидиот гетски невежа с големи познания по индуското болярство на златокосия Буда, дето напъха боярите от Балтика до Индия у Бургосите по лимеса ,щото всички знаели,че те били римска военна структура и това било доказано от неговата специално оакана с бургоси индуска карта ?

фратер, германия и германците са по-изкуствено създание и от ромъния и ромънещето

цитирай
21. germantiger - СлИвяните са не изкуствено, а лабораторно созидание ;) 1
04.05.2011 13:34
Чифут ;) с тебе верно е играчка-плачка, плача на майката слИвянка :)

Първо нещо за българите, нали ти е тема, че всичкото що е германец е бугарин или славянин:
По повод на готите дето уж били бълхари думите
Готтесберге
Гьоттинген
имената Готшалк
Готтард (вкл. прохода св. Готтард)
Готтланд в Скандинавия
старото название Готтенхафен
племето готони споменато от Тацитус още
думата Готт-Бог
...
Те така-защо това го няма в бугарския, апропо в българския и думата плуг като в руския идва от германски, то и свекърва не е българска дума, а за замърсения от чуждици български ако се разпиша "ке обидно или ке трагикомично" ще е джев-jew?!

Споменаваш, че германския език бил кабинетен, чудно защо ли германска езикова група са повечето западни народи, а основни думи за света на древния и после средновековен човек са германски много преди "кабинетното ново време", думи в англ. като
Дотър дъщеря от герм тохтер се пише
син зоон
баща мадър-муттер
фадър-фатер
готт и гоод за Бог
утвърдителното и основно за всеки език Да-я в герм. и я или йе в англ.
Айде сега да те питам защо българския език е мешаница от какво ли беше-от гръски, турски и разбира се български, славянски казват (с другите славянски езици имаме големи разлики и мога да ти ги постна какви точно са)

книгата Немецкая лексика - история и современность от Е.И.Розен

От германеския der Hammer "идва" hamar и от него славянското х/ками камък
От германския Gast идва руския гость (иначе основата вероятно е латиснкия hostis
От германския Arbeit работа идва старославянското раб, работать
От германското Rache отмъщения и германския глагол рехен се формира група думи както и ройбер-разбойник, но от рахе, рах идва руския враг, който първоначално е бил древнославянски рьохан
От германската Jahr година идва древнославянското яра което е имало смисъл на пролет
От германската книга- Buch идва руската дума буква
Титлата на Карл велики е била КАРОЛУС МАГНУС...оттам король в руски, крал в чешки, крол в полски.
цитирай
22. germantiger - СлИвяните са не изкуствено, а лабораторно созидание ;) 2
04.05.2011 13:50
Чифут ;) с тебе верно е играчка-плачка, плача на майката слИвянка :)
По повод предходния ми постинг:
В този ред на мисли всеки е заимствал от някого...примерно германците от римляните, ние от гръците, всички от индоевропейските корени...Вкрая на краищата всички сме индоевропейски народи, НО РУСНАЦИТЕ И ВЪОБЩЕ СЛАВЯНИТЕ СА ЗАИМСТВАЛИ ЦЯЛ "РЕЧНИК" ДУМИ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ!

...

Сега отново да те върна за сливяните, щото нали обичаш извори ;)

За вендите, които не от тази година науката спомена баче че не са сливяни, какво пише за тях Тацитус:
"Да отнесем ли певкините, венедите... към германците или сарматите незная, но певкините които зоват бастарнаи по начина на живот, жилищата повтарят германците... Зарад смесените бракове техния образ става все по-безобразен и приема чертите на сарматите.
Венедите... Обаче тях можем да причислим към германците, защото те строят дома си... придвижват се пеш и при това с голяма бързина, което ги отличава от сарматите живеещи цял живот на кон."
По-нагоре Тацитус пише как венедите ограбвали и кръстосвали горите итн.
За сарматите днес претендират всичко що е сливянин и всичко що е бугарин.
Фундаментална разлика между венеди и кандидатбугари-сармати, начина на живот и конете които венедите почти нямат, също така нали бугарите все са благородни, те милите не грабят, строят градове и не ръшкат из горите.

...

За Прусия ще ти повтарям често точно това:
След идването на тевтонския орден автентичните пруси са буквално избити от ордена и населението е фиксирано на 400 000 германски колонисти(с малко холандски такива, по-късно и с много малко фр. хугеноти в по-късно време) и само 100 000 автентични пруси и поляци.
За да правят разлика между германски пройссен ордена въвежда две "понятия"
PREUSSEN за германците колонисти и PRUZZEN за "старите балтийски пруси, които и те не са слИвяни ако ще балто-сливяни да ги назовеш, че и за това ще поспорим с усмивка и удоволствие от мен ;)
цитирай
23. germantiger - Въпросите без отговор за теб ;), ако "требе" жокер - пиши!
04.05.2011 13:54
ПОМНЯ НЕ МИ ОТГОВОРИ НА ДВА ВЪПРОСА ПРЕДИ 3-4 СЕДМИЦИ:

1. КОГА БЪЛГАРСКИ ПЕШАК Е ВОЮВАЛ И ДАВАЛ СОБСТВЕНА КРЪВ ОСВОБОЖДАВАЙКИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ, КАКТО ГЕРМАНСКИЯ ВОЙНИК ОСВОБОДИ БЪЛГАРСКИ ЗА БЪЛГАРИТЕ 1941Г?

2.КОГА БЪЛГАРСКИ КАЙЗЕР Е УПРАВЛЯВАЛ ГЕРМАНСКАТА ИМПЕРИЯ, КАКТО ГЕРМАНЕЦ ПО КРЪВ САШО БАТЕНБЕРГ БЕШЕ БЪЛГАРСКИ КНЯЗ?

ОТГОВОРА НА ДВАТА ВЪПРОСА ГО ЗНАЕШ - НИКОГА ;)
Но ще ми се да ми отговориш по-различно, по твоя фантазен начин, грандоганьовския та да се позахиля още днес и утре и вдруги ден, ще те питам тези въпроси докато фантазията ти заработи и роди поредния бисер.

С пожелания от мен за успех в творчеството ти на фантаст, почти с уважение ;)

Можеш да намериш на български германските сказания от братя Гримм, на германски език в amazon огромния том на Лудвиг Бехщайн или сказанията събрани от Арндт! Там е пълно с такива за готи, франки, бавари и всички други които ти "определяш" като българи. От тези сказания след време ще ти извадя над 30 имена и всичките характерни за Германия преди или днес-нито едно българско, в тези сказания българи няма да "срещнеш", а други германски племена колкото пожелаеш. Огромна част от сказанията са събрани в новото време и са запазили спомен в германската народна памет, в българската за франки, бавари и готи "йок".

И отново да те насоча:

ОБАЧЕ ЗАЩО КАТО ВСИЧКО ЗА ТЕБ Е БУГАРИ, ТА ДА ТЕ ПИТАМ ЗАЩО АХИЛЕС Е РУС, ЗАЩО АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ Е РУС, ЩО НЕ Е ШИРОКОЛИК ПОНТИД ИЛИ ЧЕРНОКОС БУЛГАР???

ДА ТЕ ПИТАМ ЗАЩО ТЕЗИ ГЕРМАНЦИ ТУК НА КЛИПОВЕ НЕ СА БУГАРИ АМА "ИЧ", щото нали готите, баварите, франките - всичко това било бугарин - пълна лудница а, хумореска ;)

http://www.vbox7.com/play:015adc52 < АВТЕНТИЧНО

http://www.vbox7.com/play:660e3fba - ДЕЦА И НОСИИ след 0.42

http://www.vbox7.com/play:50aacb46 - ЖИВОПИС след 0.40

Както съм ти обещал - ангажирам се да посещавам блога ти през няколко седмици и да те коригирам, жив и здрав бъди без ирония!
цитирай
24. germantiger - За сказанията 1
05.05.2011 13:26
От германските заген-саген-сказания...
Франките, които тук в блога Натан определя като българи... имената им „ич” не са български. Нещо повече- огромен брой сказания за тях са запазени в германската народна памет и събрани от фолклористи, за съпоставка такива в българската памет колко и кои?!

Имената франкски, основно на крале, техни синове, жени и свита:

Хлотар (дн. Лотар)
Хлодвиг-Хлодовиг (дн. Лудвиг)
Хилдерик
Меровиг
Ландерих
Огер-Одгер-Аутхар
Гунтрам (Гунар, Гунтер, Гюнтер)
Фредегунд (имена на гунд още и още мога да посоча)
Дагоберт
Хилдеберт (Херберт, Хуберт)
Хлодомер
Фарамунд (Розамунд, имена на мунд още цяла група)
Тотила за който отново претендират „некои” бългхари тръгва в едно сказание с тримата свои приближени Вулдерих, Рудерих и Блиндин
Теодерих (не само вест/визиготския с това име)
Завършек на ик, иг, их са различни „форми”, някои и на произнасяне досега, примерно Лайпциг се пише, но се произнася ЛайпциХ, също имена като Фредерик, днес са ФридриХ итн...

Почти винаги за жени вземат принцеси от други германски народи като:

Клотхилд-бургундка (то и бург я „изкараха” българска дума)
Хилдегард-баварка (чудно и баварците бяха българи нали, а името и в германската традиция на имена завършващи на –гард мога да напиша цяла група ;)
Теоделинд-Детлинд (баварска принцеса)
Още пример с вандал Гензерих-Гелимер-Хилдемер (защото вандалите Натан тук в блога и тях ги зачерква като германци...)
Берих крал на готите при преселението им и то петия им крал (нали и готите „станаха” българи ;)
Фридигерн-гот
Боемунд-баварец
Инграм също
Атаулф и АСларих братята ги знаем готи
Илдебад-гот
цитирай
25. germantiger - За сказанията 2
05.05.2011 13:27
В сказанията се споменават и топоними като планинското било Франкенвег примерно.
Франките пък издигат катедрали в места като Еберсхайм (не „звучи” никак български, а всъщност това са удобните места за живеене на самите франки-нали „бяха” българи?!)
Поселения в които живеят вандали Моринген, Скоринген, съседните на тях Голанд и Ругиланд. В друго сказание се описва народа на хуните, който в по-късно време е сравнен с този на турците описани еднакво тъмни, уродливи и ниски... Тук се сещам за глупостите на Тацит за полухората-полуживотни с крайници на зверове, съзнавам абсурда и неверността на някои сказания, но ги споменавам, защото немалко българи днес обичат да цитират избирателно извори без разсъждения след тях, та ето извори, направо извират! В тях германските народи се женят почти винаги помежду си, нямат нужда от преводач и никъде не се споменава българин, племе-българско и език-български. Сказания за готите които наричат Готтеншанце местността на Балтийско море, как стигат до Скития итн.

Сказания за германските народи в които не се споменава въобще българин:

Преселението на готите
Срутилият се мост
Защо готите нахлули в Гърция
Фридигерн
Смъртта на Атаулф
Сказание за Гелимер и Гелимер в сребърната верига
Три сказания за хуните вън от темата, за тях има още
Тотила изкушава светеца
4 сказания за Албоин и неговата Розимунд
Агилулф и Теуделинд
Лойпихис
Хилдерик и Базина
Ножицата и мечът
Венчавката на Кротхилд
Спящията крал
Пристъпващата гора и звънтящите камбанки
2 сказания за Хилдегард
2 за Теоделинд
3 за Хлотар
5 за Дагоберт
За Карл Велики над 10 сказания, от тях имена не извадих, много ще е!
цитирай
26. germantiger - ...
28.05.2011 00:38
http://www.genealogie-mittelalter.de/

защо тук няма кьораво българско име, гледай фюрстинен, гледай децата им, гледай генеалогията и на франки, тук българи йок!

...

Сравнявай "баварски" и германски!

Няма потресаващи разлики въобще, нещо повече - подобни диалектречници има немалко, баварския и българския са толкова далеч колкото са близо баварския и всеки друг германски диалект:

http://www.bayrisches-woerterbuch.de/z.html

...

http://www.vostlit.info/Texts/Dokumenty/index.phtml?id=2070

Къде сте" тука???

Виж документите за Чехия, има какво да видиш, виж за Германия особено, та виж Франка Карл какъв българин е, да де ама никакъв!
цитирай
27. germantiger - ...
28.05.2011 00:55
Чакай, чакай да почна с преводите, че ум ще ти зайде душа, щото за изворите германците имат цели сайтове, че и държавни... ох ваща мъка ;)

"Неа се пуашиш копеуе" ;)

Сега сериозно, тук защо тези германски сказания, много от които и баварски нямат аналог в българските не като мотиви а като конкретика, защо всъщност германците имат бол готски сказания и то останали исъбрани в Германия, а в България няма?!

Тук да те насоча за имената, че що не са български сред франките и готите:

http://www.behindthename.com/nmc/ger.php

...

Тук душа си избираш сборник приказки, примерно братя Гримм, тези приказки са германски, събрани в Германия, по ЦЯЛА ГЕРМАНИЯ и в "българската" нали баварската също, обаче чудно тези приказки не са български, а германски в много вариации там, не в БГ?!

http://www.1000-maerchen.de/1518d97d8d0a88911989259659470c58/classics,1.htm

Това обаче кърти... следващото са германските сказания отново събирани по цяла Германия, е не са български въобще, ама йок и "ич"

http://www.sagen.at/index.html

http://www.sagen.at/texte/sagen/sagen.htm < тук за всяка държава

ето и билдгалерията

http://www.sagen.at/fotos/index.php

Още има тук да четеш германски приказки, които от Германия имат аналози в цяла запаевропа, но в бг нямат, що така, нали нещо "етнологията" трябва да е българска

http://literaturnetz.org/maerchen

отново "нещо" за средновековието

http://www.stefanjacob.de/Geschichte/Unterseiten/Literatur.php?Auswahl=Fr%FChmittelalter
цитирай
28. theprince - Немецо...
18.08.2012 20:06
germantiger написа:
Със сигурност българите са:

-прабългари-това отпадна, значи протобугари

-афгански тип антропологичен няма и то отпадна, там малтай, алтай-те тва е сайдер напитка на баба ти питката от червено време

-българите са траки, македони, Александър # Македонски е бил рус, ама туй е от перхидрола!

-българи са въобще всички траки, еле много на север въобещ гръците йковарни са наричали почти всичко трак...трака трак

-българите са още хуни, ама от хунския съюз някои са те, кутригури, оногундури, въобще чукундури не са, това без ирония

-българите са мирмидонци от Илиада, ама той и Ахил е бил блондинка, пак тоя шибан перхидрол или новата серия на лореал не знам?!

-българите са сармати, скити са положително, отрицателно са чеченци може би

-българи са и баварите (апропо в техниоте саги има две истории за кавказ и в нито една от тях няма бугари, а с какви народи са "съседствали" в азия, не в смисъл че са били като или с тях)-тва е щото са били кофти комшии

-българите не са тюрки, те тва стана ясно въпреки думи като оглутаркан примерно общи

-българите са маи, може и ацтеки или инки да са, кой знае...ЗНАЕ МАРК И НЕЙТЪН marknatan, долче и габана, ортега и гасет, айде последно римски с корсаков или корсет

-българи са и волжките, сега някои са омесени с ония татарите, то е руска конспирация верно!

-българите иначе са готи, тва над 20 книги не на български език които имам за готите са без значение, не книги, а блога на нейт марковски му е майката да се чете

Абе въобще кои са българите...ПА ЩА СИ беше писал поета...е папоне сърбе на върбе не са!!!
Оппа!!! Са, са, са, той и оня душан има българско!

ГОСПОД Е БЪЛГАРИН! ;)

Като сте такъв голям експерт,господин Швабен Загубен,ще ми кажете ли какви са немците?!И какво общо има "german" с "tiger"?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3863254
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930