Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2012 00:38 - Увод към темата "Мадарският конник е бог Митра" побъркаламаймуняци, решили с копиране да осигурят религия на "бургариите" на Керамопулос
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1966 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 31.08.2012 00:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Защо ли изглеждаме, като глутница кучета наклякали край Мадарският конник виейки, че са го построили техните ханове, дошли от Азия през Осми век!

При все цялото безумство на това живелите до скоро в юрта номади да издялкат на скала в невиждани размери образ напълно покриващ се със този от римските монети от този регион и други доказателства доказващи,че истинските му строители са живеещите в района федерати!

 

И се възмущаваме на презрението на чуждестранни простаци или насмешливото огънче проблясващо лукаво в очите на интелигентните от тях, когато ни наричат азиатци, татари, турци с обиден оттенък, мислейки си “Сами си го твърдите, въпреки, че е очевидно че не е така“, и гледайки на нас като, кучето Лайка летяло с космчески апарат в космоса претендирайки, че го е построило. И че от него е тръгнало цивилизирането на космоса, така както българската е започнала от 681 г. Преди това всички прилики с културата на този район(материална и нематериална) е случайност, а не приемственост, въпреки изобилието от факти, които напразно се опитваме да игнорираме.

Защото е достатъчно да погледнеме там където приемствеността не е прекъсната и да възстановиме счупената ваза само по наличната половина. Гледайки това което се случва на запад в РИ, може да възстановиме и картината,ситуацията и на изток.

Дори  да пренебрегнем безбройните материални факти доказващи това, какво да кажем за езика. Езика е устойчиво нещо. По устойчиво от религията. По устойчив от външния вид на хората. Затова и т.нар. романски народи се надпреварват да доказват връзката си с Рим чрез думи от класическия латински останали или възприети в техните езици. И затова са нарекли езиците си от Рим, романски. За същите тези думи запазени в по чиста форма в българския не се и споменава. Защото езика ни бил славянски !? И те сигурно означават друго нещо? Да ама не. В българския латинските думи са запазени в по чиста форма и се използват и до днес и то за основни изконни думи основополагащи за всеки език.

Има
само два варианта, защото как ще се появиш в осми век на местата които вече 200 г са гърцизирани, а в езика ти (старобългарският б.а.) ще бука от латински думи, които не са запазени дори в т.нар. "романски" народи.

А. Ако тези думи са от някакъв общ "пратасманийски" език, след като тук те са запазени в съшата форма, като в латинския , в по чиста форма от т.нар. романски езици,то латинския ги е усвоил от българския, но пък виж  Бизантийците ""ромеите", възприели името на славния си турашки град Бизантион, като етносно име  не  ги усвоили.

Б. Българският ги е възприел от латинския. А как са се запазили латинските думи тук на изток. Те не били имали субекти носители като на запад, а съхраняването станало от планините, реките, долините, дърветата и горите. Както доказа психопатът боцман служебните понятия съществували в продължение на ститици години в изреченията. Затова ако на запад езиците са наречени романски,тук поради явното несъвпадане на развитието на българския със славянските езици, имам впредвид сградата, конструкцията и етажите и техния план, а не нахвърляните мебели , е въведен термина балканска езикова група!?

Т.е. тук на балканите езика се развил от географски понятия, и те са го съхранили, а там вместо да го нарекат Апенино Алпийски е от езика, който говорели римляните .




Гласувай:
3



1. marknatan - продължение от темата
31.08.2012 00:43
Въпреки, че те са имали не повече от 300 г да го усвоят и то при положение , че някои от тях се върнат назад с машина на времето. И странно тогава защо латинския е умрял и днес е един мъртъв език. Ако те му бяха приемниците не би трябвало да се случи това. Нейсе. За съществуването на Империята в следващите 1100 г. в района който напълно покрива това което се нарича Балкани и влиянието и върху развитието на езика се игнорира. Запазените в българския латински думи също. А те показват, че тези субекти, които са ги съхранили и до днес са имали същата връзка с Рим, дори повече от тези, които са на запад. Това федератско население, първоначално съюзници на Рим, а после станало и нарицателно дори и за "народ" е запазило нещо толкова нематериално, като езика и така доказва директната си връзка с Рим. Много силна връзка така, че въпреки тоталното русицифиране на езика ни той да запази тези думи.

Това, че днес западния свят е заинтересован и само е ровил и търсел да докаже и продължава, само собствените си връзки и приемственост с Римската империя от западната и част, измислил е теории за велико преселение, преименовали са стотици племена на хунски, германски и т.н. , че не се е интересувал от изтока наречена Византия, и че само те, както оторизираните за гаулайтери на изтока от тях московци са наследниците на Рим и носители на цивилизация са чисто политически доктрини,които и на тях е ясно ,че не е историята каквато е. Полека лека историята се превръща повече в наука и по малко инструмент за доказване на расовото превъзходство на едни народи над други или във философия или патриотична литература,ръководство за психологично здраве на държавите .
Да си спомним думите на Радичков който твърди,че историята е една лъженаука,може би изказано с болката на творец разбиращ интуитивно, че всичко на което ни учат за историята ни е една голяма лъжа.
Как да наречем факта,че дядото на дядо ми е учил разни щуротии написани от 26 годишен професор, чешки възпитаник и друг по възрастен руски и това утре да изучават децата на децата ни със същите идиотщини при ежедневните доказателства за противното?
--------------------------------------------------------------------
Темата да не се чете повече от веднъж от маймуняци, защото вече е довела до пълното и окончателно побъркване, на известните плагиатори и дебили психопатите боцко, ил да дебилния му шпикер и др. удобни, които прекопираха в тръс без да го разбират служебното понятие " митраизмът " от първата тема на ист анарх "Мадарският Конник е бог Митра" в копи пейста на чуждото съществително бургарии на Керамопулос, като доказ за религия мутраизъм на бургариите чуждото съществително собственото, родното комита на психопата боцко в синтаксиса по майнунски Българи охрана на долини ромски стражари .
------------------------------------------------------------------------------------------------
За да оставите коментар, моля отговорете правилно на въпроса:
Колко пъти психопатът боцман Ви е доказал, че "" Ако има някакво обединение, в което съставляващите го хора да се наричат българи, то това са comitae, стражите на Римската империя, но това обединеие си има име – гранична армия"" ?

Само коментари на отговорилите правилно ще бъдат допускани за публикация !

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850375
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031