Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2013 21:09 - Буридановото магаре
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 5452 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 17.02.2013 01:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Проблема на буридановото магаре е останал в съвременната философията от Жан Буридан, независимо, че за първи път е описан от Аристотел, използуващ за сравнение куче. Просто казано, магарето се намира между две еднакви купи сено, на равно разстояние, въпроса е при коя ще отиде !? Философският отговор е, че от колебание, ще умре от глад !?
           След дълга поредица от политически действия по преминаване на общата държавна собственост в частни ръце и политически преход от социализъм към капитализъм, родната политическа класа попадна на същия проблем ! Ето малко хронология:
          Днес се приема за „велико достойнство” на прехода и необратимо постижение следната схема: Раздържавяване; приватизация; реституция; ликвидация; формиране на политическа класа издържана от бюджета и „приятелски” кръгове; въвеждане на валутен борд; членство в НАТО; членство в ЕС; стратегически партньор и нов боен другар САЩ; англофициране на българския език; въвеждане на чужда култура; подмяна на традиционни празници с другонационални.... ! Резултата от всичко това съм описал в над 100 постинга, тук бих обобщил в едно изречение. Геноцид, демографски срив, бедност и превръщането ни в европейски просяци, неграмотни, безпътни, без нито едно собствено, конкурентноспособно производство и политика. Състояние, значително по- лошо от това, по много показатели от живота, от времето на т.н. турско робство! 2 - 5 % яко облажили от процесите, формирали политическа класа и политика като професия, са повече от добре, броя на милионерите в евро сред тях, появили се в последните 23 години, надхвърля 12000 души. Те не са в обективите и медиите, защото реално са тяхна, неприкосновена собственост, а партиите управляеми марионетки. При отрицателен търговски баланс на прехода, 15% безработица, почти липса на промишленост и селско стопанство, особено интересно става : как, от какво и от кого са спечелили парите си!?

         Прехода не е нищо друго освен преразпределение на пари и имоти. Затова и партиите са особено стръвни във завоюването на властта. Конституцията и последващите закони дават пълна и безнаказана, узаконена схема на грабеж. Реалните действия се извършват от мюдюрините – областните управители:
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/11/29/miudiurin.1025779
Законовата база на партийно организираната престъпност е тук:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/01/25/konstituiranata-prestypnost.1046136
        Единствената тежка задача е лицето пред света, вътрешната, митингова и илюзорна демокрация е без никакво значение. Народа е лишен от всякаква възможност да се противопостави с конституционни средства ! От нас ЕС и САЩ искат : безплатни военни бази; 20 % добив на ел. енергия от ВЕИ до 2020 г.; висока, съгласувана, европейска цена на енергийните източници; затваряне и отказ от строеж на ядрени централи; пускане на американски фирми за добив и свободна, пазарна продажба на нашия, български шистов и природен газ; осигуряване на европейска инфраструктура; добри битови и социални условия в затворите; забрана пушенето навсякъде; узаконяване на половите извращения като в САЩ; въвеждане на ювенална юстиция( под егидата правата на детето се атакуват родителите и семейството със санкции и отнемане); въвеждане на еврото като разплащателно средство; участие във войни; подкрепа на чужди, военни и стратегически интереси; въвеждане на производствени и хранителни норми; пълен допуск за закупуване на земя, собственост, производство и търговия; придобиване на българско гражданство с пари; имплантиране на информационни микрочипове; отказ от всякакво сътрудничество с Русия; иска се преразглеждане на официалното отношение на българите към Левски, Ботев, Вазов ... Може да се пише и добавя с дни, редно е да се каже какво не се иска и какво не е задължително!
        Никой от ЕС и САЩ не иска, от никои българи: развитие на промишлеността; съизмерими средни заплати и пенсии; независима, самостоятелна политика; формиране на български национални интереси; родно изкуство и култура;  енергийна и военна независимост; право за притежание на оръжие; нормална и ефективна съдебна система; законодателство със съдебни заседатели; държавна, даже и частна, печаливша, конкурентна промишленост; висока степен на наука и образование; висок жизнен стандарт и покупателна способност; самостоятелно развитие на върхови технологии; екологични продукти на по- високи цени; реномирани и скъпи курорти; намаляване на безработицата.... Това се счита за частна, лична, вътрешна, маловажна работа,  нямаща никакво отношение към ЕС и САЩ !?
        Най - трудна е задачата на временно управляващите, те са поставени в условията на буридановото магаре. Нямайки собствен акъл и перспективи, вече 23 години се щурат и се чудят, накъде да поемат и на кого да угодят. В слагачеството и проституцията ходят вече голи, защото нямат време да си обуят гащите от обслужване на чужди интереси. Излагациите станаха толкова големи и мащабни, че станахме за посмешище на целия света!? Като пряк пример за това е и цената на ел. енергията, при 10 пъти по- ниски заплати, която още малко и ще надмине европейската. Ние сме отличници в глупостите: като ВЕИ; щастливи кокошки и прасета; твърдения, че енергия имаме предостатъчно; да се самотопим партийно в Брюксел; да ни съди Страсбург и пр.... Заехме всички възможни, последни места, само по нашите, собствени и смешни хвалби сме на първо . Оставеното от социализма наследство, колкото и да беше голямо, се изяде и стопи. Управляваният  уж „народно”, народ, панически избяга и се смали под 7 милиона. Останалите тук мрат с такива темпове, че след 30 - 40 години, България няма да я има въобще !? Интересен е въпросът, какво ще прави тогава, осиротялата, политическа класа !? Заграбеното ще инфлира и изчезне ! Толкова ли е трудно да разбере, че ще умре в безпътица и колебания, малко след смъртта на народа, подобно на нискоинтелигентното, буриданово магаре!? 
          Атеист съм, но нямам друг изход : Бог да пази България от магаретата !


image






Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467827
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031