Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2017 10:51 - Ватикана: Библията потвърждава Исус не е бил разпънат
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1811 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ватикана: Библията потвърждава Исус не е бил разпънат
22-ри юни 2017 Шон Адл-Табатабай Новини , Свят

image


 Ватикана потвърдиха, че новооткритите 2000 година старата Библия открити в Турция казва, че Исус Христос не е бил разпънат на кръст, както обикновено се смята. 


Библията, която в момента се съхраняват в Етнографския музей в Анкара, съдържа Евангелието на Варнава - една от най-забравените ученици на Христос. Евангелието казва Исус не е бил разпънат на кръст, нито е имал буквален син на Бог - но всъщност е пророк.

Natives-today.com доклади: Книгата също така призовава Апостол Павел "самозванеца". Книгата също така твърди, че Исус се възнесе на небето жив, и че Юда Искариотски е бил разпънат на негово място.

В доклад на  Националната турчинът  казва, че Библията е иззета от банда контрабандисти в експлоатация в средиземноморски район. В доклада се посочва, бандата е обвинен в контрабанда на антики, незаконни разкопки, както и притежаването на експлозиви. Тът книги се оценяват по-високо от 40 милиона турски лири (прибл. 28 MIL. Долара). Човече, къде е Гилдията на крадците, когато имате нужда от тях?

автентичност

Според докладите, експерти и религиозните власти в Tehram настояват, че книгата е оригинална. Самата книга е написана със злато букви, върху хлабаво завързани кожа на арамейски, езикът на Исус Христос. Текстът поддържа визия, подобна на исляма, противоречащи учения на християнството в Новия завет. Исус също предвижда идването на пророка Мохамед, който ще намери исляма 700 години по-късно.

Смята се, че по време на Вселенския събор в Никея, на Католическата църква ръчно подбран евангелията, които формират Библията, каквато я познаваме днес; пропускане на Евангелието на Варнава (наред с много други) в полза на четирите канонични евангелия на Матей, Марко, Лука и Йоан. Много библейски текстове са започнали да повърхност с течение на времето, включително и тези на Мъртво море и гностически евангелия; но тази книга особено, изглежда, да се притеснявате Ватикана.

 

Католическата църква иска 

Какво означава това за християнските получени религии и техните последователи? Доста натясно. Ватиканът е поискал Турските власти да им позволи да се запознае със съдържанието на книгата, в рамките на Църквата. Сега, след като е установено, книгата, ще дойдат да приеме тя и нейните доказателства? Ще го отричат ​​напълно? Наречете го "мюсюлмански лъжа", както направи списание "Истината", през 2000 г.? За мнозина тази книга е маяк на надеждата, че вярващите скоро осъзнават, че обектът на обожание им е произволно; и че всички текстове, особено религиозен текст, подлежи на тълкуване.

Какво означава това за атеистите / агностиците / светски мислители? Не много ... Дали текст намират? Фалшив? Има ли значение? Не съвсем ... Но да се надяваме, тази новина вдъхновява религиозните да задават въпроси, вместо да сочат с пръст или вярва сляпо нищо. Моля, не ходя габаркате или мятане на "Нали ти казах!" S. Най-голямата опасност на вярата е, когато хората вярват това, което искат да вярват, защитава срещу всякакви и всички доказателства; особено когато тези доказателства революционизира основата им от земята. И най-големият виновник за тази опасност е его капана: отхвърляне / критикува другите, за това, че за разлика от теб.

В продължение на векове, за "защита" на сляпа вяра е управлявал народи на война, насилие, дискриминация, робството и да се превърне в общество на роботи, че ние сме днес; и за точно толкова дълго, това е оправдано с лъжи. Ако знаете по-добре, да действа като него.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39737749
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031