Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2020 15:16 - Маските падат - вчерашното участие на Сорос в Давос
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 1382 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 24.01.2020 15:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В рамките на световния икономически форум в Давос и тази година милиардерът Джордж Сорос вчера е организирал частна вечеря, на която е произнесъл реч. За съдържанието й може да се прочете напр. тук: https://www.epochtimes.de/politik/welt/soros-spricht-in-davos-klimawandel-bedroht-das-ueberleben-unserer-zivilisation-a3133978.html  

За разлика от предни години, когато при изявите си в Давос Сорос е говорил срещу един главен враг, този път той предприема атака срещу Тръмп, президентите на Китай Си Дзинпин, Бразилия Жаир Болсонаро и Индия Нарендра Моди, както и срещу бившия италиански вътрешен министър Матео Салвини. Изненадващо Сорос поставя в редицата на враговете си и “Фейсбук”, макар че е (или поне доскоро беше) техен акционер. Всички изредени политици са врагове на неговото “Отворено общество” (у нас сполучливо наричано “отровено общество”), което според Сорос е радетел за “икономическия и социален ред, оформен от свободата, върховенството на закона и свободното движение.“  

В средата на миналата година милиардерът все още се е надявал, че ще има връщане към “повече международно сътрудничество”. "Но моите надежди потънаха в края на годината”, скърби той и квалифицира Доналд Тръмп като "мошеник и най-краен нарцисист". Сорос смята, че Тръмп ще сключи „един вид неформално“ споразумение с “Фейсбук”, като фирмата ще сътрудничи за преизбирането му, а Тръмп ще работи за защита на “Фейсбук”.

Говори се, че Сорос е загубил много пари заради това, че не Хилари Клинтън, а Тръмп спечели миналите избори в САЩ и не иска да допусне да се случи подобно нещо пак. Затова можем да очакваме още по-голям натиск върху Марк Цукърбърг за налагане на тотален контрол върху съдържанието на постовете във “Фейсбук”. Той вече донякъде е налице, напр. със задължението всички профили да бъдат с истинските имена и телефонни номера на потребителите.  В Германия някои адвокати са установили, че това противоречи на законите на страната, но кой ги пита?

Ала най-голямата заплаха за Сорос не е Тръмп, а климатичните промени. За него те са “още по-голяма криза от заплахата за отвореното общество” и застрашават “оцеляването на нашата цивилизация”. “Като се имат предвид климатичното бедствено положение и безредиците по цял свят, не е преувеличено да се каже, че следващите няколко години са решаващи за съдбата на света”, тревожи се Сорос.

Че има безредици по света, има, но те често са непряко причинени именно от милиардера с помощта на финансираните от него многобройни мозъчни тръстове - НПОта, фондации, университети. Сорос има участие в мигрантската криза, украинския “Майдан”, “Арабската пролет” в редица страни. Говори се, че и движението “Окупирай Уолстрийт” също е получавало пари от него. Зад финансирането на такива проекти стои прозрачната цел да бъдат приведени в състояние на хаос и отслабени независимите държави, които не играят по свирката на Сорос и духовните сили, на които той е проводник. В Германия чрез обсъжданите (а някои вече и влезли в сила) закони за ограничаване на емисиите на въглеродния диоксид, като например данък “климат” върху цената на самолетните билети, месото и месните продукти и под. се цели ограничаване на финансовата независимост и личната свобода на хората. Сорос е заинтересуван от климатичната истерия, защото той, както и Ал Гор са инвестирали в сертификати за въглеродни емисии, с които се търгува и спекулира на борсата, вж. тук https://www.handelsblatt.com/finanzen/anlagestrategie/zertifikate/nachrichten/emissionszertifikate-das-milliardengeschaeft-mit-dem-abgashandel/3531832-all.html?ticket=ST-1255797-uABcTcgVwLQSBSSMfd1f-ap3

От речта на Сорос става ясно обаче и нещо друго, което е по-важно - финасовият спекулант е забелязал как светът на места се изплъзва от това, което задкулисието беше запланувало. Той съзира възможност да въздейства на хората чрез световните младежки движения против климатичните промени, инициирани от Грета Тунберг, която също е манипулирана.

Сорос казал на вчерашната сбирка в Давос, че “днешната младеж може би е намерила начин да се противопостави на националните диктатури”, като дава пример с “движението на сардините” в Италия, противопоставящо се на Матео Салвини. За милиардера това било “мощно проевропейско движение, което се бори за едно отворено общество”.

И тук стигаме до най-важното - Сорос смятал да дари един милиард долара, които да бъдат инвестирани в образователна мрежа от университети по целия свят - Open Society University, съкратено OSUN. Целта им щяла да бъде в тях да се образоват младите хора и в същото време “да се разпространява сред младежта идеята за личната свобода и автономия”. Сорос апелира и към други филантропи да последват примера му и да дарят пари за неговата университетска мрежа.

Този проект Сорос смятал за най-значим в целия си живот. Впрочем, той и досега финансираше климатичната идея, но го правеше по-дискретно - напр. чрез даряване на 100 милиона долара на т.нар. Climate Policy Initiative (CPI). На тяхната страница https://climatepolicyinitiative.org/about-cpi/ четем, че те между другото организирали годишно над сто срещи с хора, вземащи решения на правителствено ниво”. Като си помисля как нашите политици, депутати, министри и други “decision-makers“ страдат от перманентно недояждане ... Сред учредителите на CPI са “Банк ъв Америка”, фондациите на Рокфелер, Майкъл Блумберг и под. Преди да стане предводителка на климатичните стачки на децата в Германия, Луиза Нойбауер - немският еквивалент на Грета Тунберг и милионерска щерка от рода, собственик на тютюневия концерн “Реемтсма” - започва обществената си кариера в one.org. - НПО на хранилка при Сорос.

Анонсирайки създаването на световна мрежа от университети, в които младежите ще бъдат индоктринирани да воюват срещу собствените си държави и да предизвикват разделение и противопоставяне в техните общества, Сорос фактически излиза на преден план. Както остроумно отбеляза по този повод един немски коментатор, “щом големият Сорос на 90 години почна да се занимава с микромениджмънт, значи нещата не вървят по план.” Излизайки на сцената, земният режисьор на световните събития явно иска да ускори процесите и да нареди нещата през следващите години, така че те да са по вкуса на главния му “началник” Ариман, който сам ще се появи сред хората в човешко тяло.

 

 




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 824337
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6142
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031