Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2020 14:52 - От много време търся източници за тях. Никъде нищо!!!
Автор: bdenkov Категория: История   
Прочетен: 1016 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Противно на казионната догма за историята на Българското Възраждане от края на 18-ти и 19-ти век.
Истинските факти говорят, че мотора зад ОФИЦИАЛНОТО Възраждането на Българската народност е бил
Стефан Богориди (1775-1859) който е имал власта, парите и връзките да прокара тази идея в най-висшите кръгове на Отоманската политика и държавност.
ИДЕЯТА МУ Е БИЛА ВИСОКАТА ПОРТА ДА ИГРАЕ БЪЛГАРСКАТА КАРТА СРЕЩУ ГРЪЦКАТА КОЯТО Е ИГРАЕЛА ПО ТОВА ВРЕМЕ РУСИЯ.
С ДРУГИ ДУМИ КАТО СЕ ОТДЕЛИ БЪЛГАРСКИЯ МИЛЕТ ОТ ГРЪЦКИЯ, ВЛИЯНИЕТО НА ГРЪЦКАТА ПАТРИАРШИЯ ДРАСТИЧНО ЩЕ БЪДЕ НАМАЛЕНО И БЪЛГАРСКИЯ МИЛЕТ ЩЕ СТАНЕ ДОМИНИРАЩ В ЕВРОПЕЙСКАТА ЧАСТ НА ИМПЕРИЯТА И ЕСТЕСТВЕННО ЩЕ ИЗОЛИРА ОТОМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ОТ ПОПЪЛЗНОВЕНИЯТА НА АВСТРИЯ И РУСИЯ НА БАЛКАНИТЕ.
Плана заложен от Стефан Богориди започва да се осъществява наскоро след смърта му и сина му Никола Богориди е мотора зад него по това време.
Никола Богориди действа чрез съученика си от Великата Школа и приятел от детинство Георги Сава Раковски (1821-1863).
Раковски, който е 16 години по-стар от Левски се запознава с Васил Левски (1837-1873), когато Левски се записва в Първата Българска Легия и Раковски става духовен наставник и като баща за Левски.
Христо Ботев (1848-1876) който е 11 години по-малък от Васил Левски се запознава с Левски във Влашко и двамата стават неразделни приятели, живеят заедно и споделят всичко от къщей залък до най-съкровенните си мисли.
По-късно към тях се присъединява Стефан Стамболов (1854-1895), който е най-малък и е с 6 години по-малък от Ботев и с 17 години по-малък от Левски.
След смърта на Никола Богориди през 1863 и на Раковски през 1867 който е бил жива легенда и ПАТРИАРХ НА ВЪЗРАЖДАНЕТО,
Левски остава живата връзка с делото на Раковски.
Той е живял дълго време с Раковски и има много и дълги лични разговори с Раковски.
Той е влияел пряко и непосредственно на Ботев и Стамболов.
НО СЛЕД УБИЙСТВОТО НА ЛЕВСКИ ПРЕЗ 1873, КОЕТО Е НАГЛАСЕНО И ОРГАНИЗИРАНО ЗА ДА СЕ ОБЕЗГЛАВИ ДВИЖЕНИЕТО СЪЗДАДЕНО ОТ ЛЕВСКИ, КОЕТО Е ИМАЛО ЗА ЦЕЛ ДА СЪЗДАДЕ МРЕЖА ОТ БЪЛГАРСКИ КОМИТЕТИ В БЪЛГАРСКИ ГОВОРЕЩИТЕ ЕПАРХИИ НА ОТОМАНСКАТА ИМПЕРИЯ И ТАЗИ МРЕЖА ДА СТАНЕ ЕДИН ДЕН МЕСТНА БЪЛГАРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ - НЕ НЕПРЕМЕННО ЧРЕЗ ВЪСТАНИЕ И ОБЯВЯВАНЕ НА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ.
Ботев и Стамболов остават без духовен наставник и се поддават на различни влияния, които са представлявали нечии интереси, макар, че те не са го разбирали напълно тогава.
АМА ТЕЗИ РАБОТИ НИКОГА НИКОЙ НЯМА КАК ДА ГИ РАЗБЕРЕ АКО ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРЕДЪВКВА И ПРЕ-БРЪЩОЛЕВЯ ДО БОЛКА ПОЗНАТИТЕ КАЗИОННИ ИСТОРИЧЕСКИ ДОГМИ НАТРАПЕНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА ДА СЕ ОБСЛУЖВАТ ОПРЕДЕЛЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ В МИНАЛОТО.
ЗА ЖАЛОСТ ИСТИНАТА НЕ Е ИЗГОДНА МАЙ ЗА НИКОГО ДНЕС В БЪЛГАРИЯ?????

Да отдадем дължимото и на Антон Йоанович и Иван Селимински, въпреки оскъдните данни за тях.

Противно на добре известния факт, че д-р Васил Априлов (1789-1847) е учил и завършил гимназията в Kronstadt (Брашов - днес в Румъния, тогава в автономната малка Немска държавица Седмоградско-Siebenbьrgen част от Австрийската империя) и след това е завършил медицина във Виена, Австрия,
този факт никога не се споменава.
А за Антон Йоанович и Иван Селимински и особенно за живота им в БЪЛГАРСКАТА КОЛОНИЯ В Kronstadt (Брашов) СЕ ПАЗИ СТРОГО МЪЛЧАНИЕ, ЗАЩОТО ДОГМАТА НАЛОЖЕНА НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЧЕСКА НАУКА Е:
БЪЛГАРИТЕ СА САМО ПРАВОСЛАВНИ СЛАВЯНИ,
НАДЯВАЩИ СЕ САМО НА ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ДЯДО ИВАН И ЦЕЛИЯ СВЯТ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ ЗА ТЯХ - САМО ТУРЦИ ИЗЕДНИЦИ И БРАТЯ РУСНАЦИ.
Ха си казал нещо по-различно и си изял дървото.

От много време търся източници за тях. Никъде нищо!!!

Получавам редовно покани от "мило, непознато другарче(та)" за приятелство на Фейсбук.
Извинявам се, че когато нямам време да ги проуча по-добре или липсва достатъчно информация, и поради това ги изтривам.
Но когато има информация понякога я преглеждам и гледам и кои са техните приятели на Фейсбук.
Едно нещо ми прави впечатление като преглеждам снимките на бившите им съученички от гимназията, колежки университета или приятелки -
99% от по-симпатичните и засукани някогашни Български момиченца по настоящем живеят в чужбина постоянно.
Значи не изтичат от България само специалисти и мозъци май???

Случая с масовото разгласяване на кражбата извършена от бившата дългогодишна посланничка на България в САЩ Елена Поптодорова, бивша фаворитка на генерал Любен Гоцев и цяло ято от висши Български партийни и милиционерски величия,
Е СИМПТОМАТИЧЕН ЗА ЖЕЛАНИЕТО НА ЕДНА ПО-МЛАДА ГЕНЕРАЦИЯ ИЗДИГНАЛА СЕ В ГОДИНИТЕ НА ПРЕХОДА
ЗА СМЯНА НА КАРАУЛА ВЪВ ВЛАСТА НА ВСИЧКИ НИВА.
Елена Поптодорова
(1951 - ?) на 65 години.
Обективно погледнато Елена Поптодорова е една бита карта и шансовете и да се завърне в политиката или дипломацията на нейната възраст са нищожни. Може би все още има чар за старите си любовници от бившите висши партийни и милиционерски среди, но това са дядовци сега, дето колкото и да се поддържат няма начин да не се гърнат след някоя и друга година.
Но просто новите хора напират и чрез случаи като този заявяват
"Махайте се изкуфели дъртофелници!
Ние сме гладни!"
Много точно ! Някои забравят ,че поколенията се сменят и никой не е вечен !

Те първи тръгнаха на запад, още в началото на 90 те години много български булки изнесохме за Италия.

После се чудят защо младежта се изпедерастявала в България?
Ами те горките няма какво да чукат - всички готини мацки са се омели на Запад и задомили там или търсят някой по-тлъст жених из дебрите Западнянски.
Останали са само застаряли непривлекателни лелички, които не хващат окото на младите момченца и леличките ги гони истерията и току изквичат:

"Няма вече мъже! Да се върне казармата веднага!"

Жените много по-бързо се ориентираха в ситуацията и капитализираха преимуществата си без скрупули.

те и младите хубавки момченца се изнесоха точно като момиченцата. Заради това сега тука гледаме само занемарени отвратителни дърти чичковци.....Ми те и за лелките не стават!
Айде нема нужда от такива констатации, видиш ли.
Но има нещо в
ярно в цялата работа, като ще кажа лични наблюдения. Преди една година посетих гр. Плевен, градът, от който има най-много хора в телевизиите /поне така знаем/. И ми направи впечатление наистина, че не видях не само нито една млада жена по улиците, ами не видях и нито една сравнително привлекателна дори на средна възраст. И го нарекох "Градът на грозните лелки". Ами то е ясно защо. Защото всичките млади жени, кои по-хубави, кои по-малко....просто са се изнесли от там. Но то така беше и с мъжете. И те бяха много зле.
Та...какъв е изводът.....изводът е, че наистина младите хора се изнасят от малките населени места в по-големите. Но нека да не генерализираме изцяло за държавата, защото ако се разходиш по улиците на Варна, ще видиш изключително много хубави момичета и жени. Така че.......пак казвам.....айде нема нужда от генерални изводи. И най-вече, че на всички е ясно, че от БГ се изнесоха предимно хора от села и малки градове - отидоха да мият чинии и гъзове в чужбина. Повечето хора от големите градове - още си живеят в тях, както и децата им.

Град Плевен във всички времена е бил град с голямо стратегическо и икономическо значение поради местоположението си в Северна България и богатите почви в района.
От Римско време там е имало столица на целия район Улпия Ескус.
Те току
така Турците не са направили там важна военна крепост и на Руснаците е отнело доста време и усилия да я превземат.
Там е бил центъра на най-силната и боеготова Българска 4-та армия преди 9-ти Сеп 1944
Да се съсипе един такъв естественно средищен район, който само със селското си стопанство е бил винаги от голяма значимост за цяла България е наистина чутовен подвиг.
Не знам какво да кажа на другарите освен
Машалах бабо
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%81





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdenkov
Категория: Музика
Прочетен: 356683
Постинги: 591
Коментари: 295
Гласове: 278
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031