Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2010 22:06 - Стратегия срещу рака
Автор: plamenshopov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12680 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 06.01.2011 06:17


Стратегия срещу рака: киселинната среда в организма довежда до ракови заболявания, а нормализирането на pH нивото може да спре развитието на раковите клетки

image

Много изследвания показват, че ракът процъфтява в киселинна среда и не оцелява в една нормална, по-алкална среда. Раковите клетки правят средата в тялото още по-киселинна, тъй като те произвеждат млечна киселина. Така че, ако имате рак, рН нивата са ниски и тялото ви има прекалено киселинна среда.
Предприемане на действия за да се промени средата на тялото към по-алкална е от съществено значение в борбата срещу рака. За съжаление, по голямата част от храните и напитките, които консумираме, са киселинни, като например месо, зърнени храни и захар, кола и други безалкохолни напитки са високо киселинни. Така че, ако не преминем на много здравословна диета, пълна с пресни плодове и зеленчуци, тялото ни ще има прекалено кисела среда, която е много добра среда за растеж на раковите клетки.
Всъщност, твърде киселинната среда е основополагащ фактор в много дегенеративни заболявания, като диабет, артрит, фибромиалгия и други. А основната максима на природното лечението е една балансирана среда.
Приемането на лекарства или добавки, докато тялото ви е със силно киселинна среда е малко, като миене на съдове в мивка с мръсна вода, дори и да поставите много сапун, няма да имате чисто ястие.

Според
Keiichi Morishita в книгата си „Скритата истината за рака” (Hidden Truth of Cancer), когато кръвта започва да става киселинна, тялото ви депозира киселинни вещества чрез кръвта (обикновено токсини) в клетките, за да позволи на кръвта да остане леко алкална. Това принуждава клетките ви да станат по-киселинни и токсични, което води до намаляване на техните нива на кислород, и вреди на техните ДНК и дихателни ензими (respiratory enzymes).
С течение на времето, според неговата теория при увеличаване на киселинността някои клетки умират. Тези мъртви клетки се превръщат в киселини. Въпреки това, някои от тези подкиселени клетки могат да се адаптират в тази среда. С други думи, вместо да умрат, като нормални клетки, което е нормално в кисела среда някои клетки оцеляват, като се превръщат в анормални клетки.
Тези анормални клетки са наречени злокачествени клетки. Злокачествени клетки не отговарят на мозъчните сигнали, нито на нашия собствен код на ДНК паметта. Ето защо, злокачествени клетки растат неопределено време и без цел. Това се нарича рак.

Това може да се опише и от друга гледна точка, като процес, при който ниските кислородни нива от своя страна могат да превърнат някои клетки в ракови. Алкална вода (включително и водата в клетките) притежава много кислород. Киселинната вода притежава много малко кислород. Така че колкото са по-киселинни вашите клетки, толкова по-малко те ще бъдат окислени. Нещата още повече се утежняват от ферментационните процеси в раковите клетки, които протичат за производство на енергия, като се отделя млечна киселина, която още повече увеличава киселинността и намалява нивата на кислород.

Sang Whang в книгата си "Забавяне на остаряването” (Reverse Aging), изтъква, че токсините са киселинни. Ако кръвта ви е твърде киселинна, токсините няма да бъдат освободени от вашите клетки в кръвта. Така че вашите клетки няма да бъдат пречистени. Това натрупване на токсини в клетките ги прави киселинни, лошо окислени клетки лесно могат да се обърнат в ракови. Той обяснява, "Като цяло, дегенеративните заболявания са резултат от киселинни натрупвания на отпадъци вътре в нас. При раждане ние имаме най-високата концентрация на алкални минерали и също най добрата pH среда. От този момент нормалния процес е, постепенно средата ни да се подкиселява. Ето защо тези дегенеративни заболявания не се появяват, когато сме млади. Забавяне на стареенето изисква две отделни стъпки: химически и физически. Първата стъпка е да се намали киселинността на организма, така че да може да се разпорежда с киселинни отпадъци в кръвта и клетъчните течности безопасно и лесно. Втората стъпка е физически да се извадят старите съхранявани отпадъци в кръвния поток, така че да могат да бъдат изхвърлени от организма."

Това е общо взето как да забавим развитието на рака, просто да алкализираме тялото. Тя е една от основните стратегии в борбата срещу рака и за подобряване на здравето ни като цяло. На практика всеки с рак има ниски рН нива. Това е така, защото ракът процъфтява в орган, който е с ниски рН нива, орган, който е киселинен. Ниското рН причинява на тялото ви да съхранявате повече токсини в клетките и намалява нивата на кислород и двете са от основно значение за развитието на рака. Когато раковите клетки нарастват, те произвеждат още повече киселина. Трудно е да се повиши рН нивото при наличието на рак, но не и невъзможно.

Когато приемате нещо, което спомага да се увеличи рН нивото, вашите клетки забелязват разликата и започват да изхвърлят някои от токсините, които те са задържали обратно в кръвта. (Токсините са киселинни и клетките, няма да ги освободят, ако кръвта е твърде киселинна. Кръвта трябва да се поддържа в тесни граници около неутрално рН.) Тъй като клетките се освобождават от някои от техните съхранени токсини, рН нивото отново спада. Този процес на детоксикация може да отнеме време, за да се изпълни. В допълнение, тъй като раковите клетки отделят млечна киселина като вторичен продукт, поради начина, по който произвеждат енергия, те създават още по голяма киселинност. Трябва да се работи по дълго време за нормализирането на рН, но като го направите, вие ще върнете тялото си отново в здравословно състояние.

Има много сайтове и книги или е-книги за насърчаване как по различни начини да се победи рака чрез алкализиране на тялото. Например предлага се
корал калций (Coral calcium) и алкални машини за вода (alkaline water machines), които са доста популярни. Също така комбинация от капки кислороден катализатор (oxygen catalyst drops) и високо качество на течни зелени екстракти (green drink). Може да се получи малко объркване за това какво е най доброто нещо да се направи. Едно от най-важните предложения за борбата с рака е усилен зеолит с DHQ (Zeolite Enhanced with DHQ) за увеличаване на рН нивото.

Основната ни препоръка е да се пият 3 супени лъжици сода бикарбонат във вода всеки ден, което е най евтиното и достъпно средство. Тъй като рН нивото е от толкова фундаментално значение за борбата срещу рака, направихме някои тестове, за да получите представа за това, кои начини за увеличаване на нивата на рН на вашето тяло са най-подходящи за борбата срещу рака. Нашите тестове показаха, че най ефективно действие за повишаване на pH нивото имат корал калций, зелени напитки (екстракти) и усилен зеолит с DHQ.
Най-добрият рН регулатор, който установихме е билковата формула Balancer рН 8.0.
Balancer рН 8.0 включва: L-таурин (L-Taurine), плодове на глог (Hawthorne Berry), шафран (Carthamus tinctorius, Safflower, подправка от цветовете на шафрановия минзухар), Wasabi Japonica (Васа̀би (Уасаби) е вид японска горчица), Fritillaria Bulb, Pleurisy Root, Дива Череша (Wild Cherry), Allium Cepa (използва се в хомеопатията за лекуване на сенна хрема), Barberry, боровинка (Bilberry), канела (Cinnamon), L-Carnitine, L-Arginine, куркума (Turmeric), Кайен (Cayenne), Wood Betony, Dioscorea, калий (Potassium, минерал) и магнезий (Magnesium, минерал). Това е конкретна комбинация в правилните количества, която я прави да въздейства много добре.

Други:
Tracelabs Alcabase - Mineral Salt Supplement (Минерални соли) 250 гр.

За балансиране на pH на тялото, добавката е съставена от основни натурални (alkali) соли, които прочистват тялото и изхвърлят токсините. Една ч.л. (2.5 гр) съдържа: 
Калий (Potassium - citrate) 216mg
Калций (Calcium - citrate) 90mg
Магнезий (Magnesium - citrate) 24.2mg
Желязо (Iron - citrate) 3.42mg
Магнезий (Manganese - citrate) 0.4mg 
http://www.nationalnutrition.ca/detail.aspx?ID=2761

Соли на Д-р В. Шуслер (Schuessler Tissue Salt) - Общо тонизиране (General Tonic - comb 12) съдържат: 
Calc Fluor, Calc Phos, Calc Sulph, 
Ferr Phos, 
Kali Mur, Kali Phos, Kali Sulph, 
Mag Phos, Mag Mur, 
Nat Mur, Nat Phos, Nat Sulph, Silika - lactose base

http://www.nationalnutrition.ca/SearchResult.aspx?KeyWords=schuessler%20tissue%20salt&All=True

По-долу е даден един допълнителен начин да се помогне за повишаване на нивото на рН на тялото, докато в същото време се подобрява храносмилането и има положителен ефект в борбата срещу рака.
Betaine HCl с HCL Активатор
В края на 1920 д-р Валтер Гай (Dr. Walter Guy) и д-р Фъргюсън (Dr. Ferguson) широко използват терапия със 
солна киселина (hydrochloric acid), за да лекуват много болестни състояния, включително рак. Тези лекари установяват, че администрирането на HCl (солна киселина) балансира рН и има предимства в борба с рака.
Солната киселина в стомаха е необходима за разграждане на протеините. С възрастта или ако имате хиатална херния (hiatal hernia), производството намалява. Около 2 грама са необходими за едно хранене. Липсата на солна киселина означава лошо храносмилане. Солна киселина е единствената киселина, която е здравословна за организма.
Симптоми на киселини в стомаха, лошо храносмилане почти винаги идват от не достатъчно солна киселина, тъй като това причинява ферментация на органичните киселинни отпадъци в стомаха. Вместо да използвате антиациди, необходимо е солна киселина, така че да се намали производството на органични киселинни отпадъци. Не трябва да вземате, ако имате язва.

Боб Ливингстън (Bob Livingston) в своя бюлетин описва как липсата на HCL (солна киселина) може да доведе до рак.
"Раково болните винаги са с високо съдържание на млечна и въглеродна киселина. Това определено показва за необходимостта от по-голямо предлагане на солна киселина при пациенти с рак.”
Лекарите през 1920 година направиха протокол HCL. Установено е, че няма значение как се взема хидрохлорид (солна киселина), той е полезен. Особено, ако е в комбинация с калий.
За да приемете допълнително хидрохлорид (солна киселина), вземайте Betaine HCl. Когато се използва с HCL Активатор ще стимулира имунната система и увеличаване на способността на червените кръвни клетки за транспортиране на кислород, като по време на хранене ще се подобри храносмилането и ще помогне да се балансира рН нивото.

Храни съдържащи най много бетаин (betaine): червено цвекло (betalain), (най добре да се приема сурово, ако се вари - по малко от 15 мин, печене - по малко от 60 мин), спанак (във вряща вода за 1 мин, за да се отделят кисeлините, водата се изхвърля), сурови слънчогледови семена, пшеничени зародиши и пшеничени трици.

Betain HCI на NOW Food. Съдържа солна киселина с хранителен ензим пепсин на таблетки.

Връзка: http://www.nowfoods.bg/Betaine-HCl-648-mg-120-kapsuli.html или 
http://www.nationalnutrition.ca/SearchResult.aspx?CategoryID=197  
http://www.amazon.co.uk/Higher-Nature-Betaine-HCL-capsules/dp/B002FOP7GG
http://www.health4youonline.com/health_supplements_lamberts_betaine_pepsin_8404.htm

Не забравяйте да пиете достатъчно вода! (Водата - натурално лекарство срещу затлъстяване, рак, диабет и депресия - книга от д-р Батманжелидж)

Обезводняването, както пряко така и косвено потиска имунната система в целия организъм. В нормални условия човешкият организъм има всички средства, необходими да предотврати превръщането на изродените клетки в ракови, но само, ако не бъде изложен на обезводняване.
Най важното е да предпазим нашия организъм от дехидратация или обезводняване като пием на ден достатъчно вода (6-8 чаши). Приемането на достатъчно вода дневно спомага за отмиването на токсичните отпадъци от различните части на тялото и облекчава работата на черния дроб и бъбреците, които ги обезвреждат. Не замествайте водата с кафе, чай, кока кола или други безалкохолни напитки, които са диуретични. Натурални сокове приемайте допълнително. Вода трябва задължително да се пие половин час преди ядене (1-2 чаши) и 2-2.5 часа след ядене (1 чаша).

Недостигът на вода и минерални соли (сол) потиска имунната система и активността на нейните клетки, които се борят с различни болестни състояния.
Прочетете статиите за ползата от солта и водата при лекуване на много болести:
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html

Източници на информация:
http://www.cancerfightingstrategies.com/acidity.html
http://www.herbscancleanse.com/ph_balancer.html

Благословение и изцеление!
Пламен Шопов, http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: plamenshopov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1822162
Постинги: 220
Коментари: 279
Гласове: 452
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031