Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2012 15:00 - Помияри
Автор: mglishev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 54266 Коментари: 105 Гласове:
32


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Аз съм "кучелюбец". Чуйте и тази позиция. Ще я изразя крайно грубо.

Винаги съм имал куче. Никога от дома ми не е било изхвърляно куче. Смятам изхвърлянето на домашни кучета не само за грозна постъпка, а и за фактор, който води до увеличаване популацията на помиярите. Мразя и презирам отвратителната жестокост на българите към животни - а и добре знам, че далеч не е само към животни. Българите най-често са едновременно глупави, жестоки и страхливи. Те не знаят как да си решават проблемите и насочват и агресията, и пълното си безхаберие към животните. Но и към децата (и към малцинствата, и към старците, и към жените, и към педерастите). Виждал съм едни и същи хора да ритат деца и помияри и да треперят пред ротвайлери и бащи.
Всички знаем историите за хора, убили кучето на съседа си, както и ужасната история с отсечените крака на чуждо куче. Знаем и истории за хора, застреляли съседа или ударили роднина със секира.
Отвращават ме приказките за "изтрепване", "премахване" и "избиване". Те са идиотски. Без извинение.

На какво ще си научим децата? На страхливост и жестокост. На безчувственост. По улиците ще плъзнат разни немити типове, които ще ловят и пребиват животни с тояги. Това ще става и пред деца, и пред жени. По спирки и улици. По улиците ще има мърши и кървави петна. Разбира се, каквито сме мърлячи, ще има сума ти случаи на шокиращо убиване на домашни кучета пред очите на собственика.
И, разбира се, първо, целият шум ще е за три дни (защото, повтарям, сме мърлячи). Второ, ще бъдат изтребени само най-доверчивите, смотани и добродушни помияри, които сами се пъхат в ръцете на човека. И част от по-безобидните домашни кучета. Защото хората, които ще бъдат наети за свършат тази работа, ще са едни страхливи, жестоки и доста жалки представители на човешкия род, които просто ще си свършат работата кърваво и шумно, но въпреки това - пет за четири.

Това няма да е евтаназия. Това ще е скотство.

В резултат накрая ще оцелеят само наистина опасните глутници от настървени и опасни песове, които ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ да хапят до смърт деца и старци. Проблемът НЯМА ДА БЪДЕ РЕШЕН. Само ще е изхарчен един куп пари и по улиците на града ще бъдат извършени един куп гадости.

Това, което се говори сега за проблема с полудивите помияри по улиците, е вярно, но решението далеч не е в евтиния популизъм на просташките крясъци за евтаназия. Евтаназия... моля ви се. Вярвате ли си? Вярвате ли в смрадлвите цигани с кървави сопи, които трошат черепите на животни? Ние, дяволите да ни вземат, варвари ли сме?

Не знам дали някой от хората, евентуално четящи тук е влизал в общинския екарисаж. Аз съм влизал. Сегашното ми куче, един изключително кротък, чистопороден и обучен кокер-шпаньол, дойде от екарисажа. Някой си изхвърлил на улицата домашното си куче, то прекарва известно време там и ако не го поиска някой, идват момчетата със сопите и го убиват. За кожи. И как го убиват само...

Виждали ли сте живодер? Аз съм виждал.
Виждали ли сте недоубитото животно да се опитва да се изправи? Чували ли сте воя на убиваното?
Виждали ли сте как точно се хилтотят тези изроди, които работят в общинския екарисаж?

---------

Да, въпросът трябва да се реши веднъж завинаги и да, човекът е по-важен от животните. Това е така. И да, три пъти да, най-вероятно ще се наложи изтребление на популациите от полудиви кучета по софийските улици. Няма как - не защото така трябва да е, а защото дотам сме я докарали. Да, не може да продължава да има човешки жертви.

Но да не се лъжем. Да не си позволяваме да говорим врели-некипели за "евтаназия". Това ще бъде една мръсна работа. Ще бъде неефективна, зле извършена и популистка. Междувременно ще пазя домашното си куче. Ще се радвам на типичния софийски феномен на "кучето-изпращач" докато още го има. Ще се вглеждам в рошавия помияр до метростанцията и ще се чудя кога ли ще дойдат момчетата със сопите за него, за да го пребият пред жените и децата на улицата. Ще очаквам хора, подобни на озверели псета да се опитат да си изравнят бройката за деня и с моето домашно куче, което е доста подобно на човек. И ще уча малките си племенници да четат "Сто и един далматинци" и "Белия Бим", както и да отглеждат с търпение домашно куче.

О, разбира се, сега ще ревнете, че няма място за сантименталност и че обичам повече кучетата от хората докато навън умират невинни, нахапани старци и деца.
Знам, че проблемът трябва да се реши и че много песове трябва да загинат. Това мога да го приема. Но това не трябва да става по типично българските начини. А знам, че ще стане по тях. Това ме отвращава. Ненавиждам българската простащина, която се проявява по тази начини. Нещастен народ. Зъби се на кучетата; а тези животни са портрети на самите нас. Ние сме помиярите. Във всеки случай ние сме причината тях да ги има.

По софийските улици нямаше да има бездомни псета, ако нямаше толкова много изхвърлени домашни животни. Нямаше да има настървяване, ако имаше кастрации (за да не се образуват сезонни бесовици). Нямаше да има разкъсани хора, ако някои видиотени от неграмотност любители не хвърляха сурово месо за храна на уличните псета.

Сега сме се докарали дотам, че да трябва да правим хайка за вълци по улиците на столицата си. Вината е наша. На гражданите-идиоти и на идиотската им община. И накрая проблемът предизборно ще се обяви за разрешен, но цената ще е доста миризлива (а и доста висока; да не говорим, че ефектът ще е временен).

И накрая, смея да пророкувам - след края на помиярския лов пак ще има нахапани и разкъсани хора. За тях обаче няма да има предвидена помощ. Ще има стари мъже и жени, че и деца, разкъсани от кучета. При това често от домашни такива. Ще има случаи на мъртви и осакатени песове, при това кротки песове, убити например с брадва от някой съсед, взел мъжествено пример от общинските цигани със сопите. Ще има и най-вече случаи на детско насилие, насилие в семейството, насилие над стари хора от страна на други хора... пардон, от страна на "хора", които днес се опиват от представата как се "трепят" помияри.

От цялата история с дебата около кучешкия проблем у мен се затвърждава само едно убеждение. Българите са по-гнусни и от най-краставия пес по улиците. Българите сами поднасят и себе си в жертва на захапката. Жалки, жестоки и безидейни хора, които всъщност не искат да решават проблемите си, склонни са да проявяват жестокост, да хапят и да бягат. Нация от двукраки помияри.

-----------------------------------------------------

Отделно от всичко друго: не само че не знаем как да решим проблема (който сме създали от безхаберие), но и сега се джавкаме по него, сякаш той не е само симптом на далеч по-страшни неща. Българите не само са помияри. Те са късогледи от гуреливост.



Гласувай:
40



1. samvoin - В голяма степен си прав, но защо к...
10.04.2012 15:17
В голяма степен си прав, но защо казваш "българите"?
Ами нали сега сме уж в ЕС, а ЕС беше забранил тези неща?
Нали Боко Тиквата - изрода, се беше съобразил с ЕС и беше забранил като кмет убийствата на кучета?
Нали лекетата и лъжци от ГЕРБ, щеха да въвеждат строги закони и санкции, срещу жестокостта над животните?
Кво стана?
Нали плакахте за "Граждани за европейско развитие" и за "европейското развитие", това ли са "гражданите" и "евр(е)опейското" развитие, което претърпяхме?!
цитирай
2. demonwind - Преди години един
10.04.2012 15:20
български нацист предричаше, че след години целия свят щял да бъде България. Е, за целия свят не знам, обаче частица от българщината вече дойде в Столицата на Европа - на 6 април, католическия Разпети петък, пиян шофьор се блъска в автобус, след което вика двама авери, единия от които пребива до смърт дошлия на напълно невинна проверка на щетите инспектор от градския транспорт. На човечецът са му оставали само шест месеца до пенсия и е смятал да се отдаде на внучетата си (малко белгийци го правят)...
Само дето отговорът е безмилостен и по европейски - вече четвърти ден градът е блокиран тотално без никакъв транспорт. Водачите от градския транспорт са поискали повече сигурност, когато са на работа, а исканията им са ескалирали и в такива за по-големи заплати... В момента сигурността е гарантирана, но стачката продължава. Очаква се правителството да клекне и да увеличи заплатите. Виновникът за престъплението ще бъде съден сурово по белгийските закони.
В България пък народа призовава към "избиване", "изтребване" и т.н. на бездомни псета. Най-лошото е, че някои и го прилагат на практика - пред блока ни в София на два пъти кучета умираха в страшни мъки от стрихнин, който беше разхвърлян... на детската площадка, където играят десетки деца. Само Бог предотврати трагедията. След това "изобретател" направи вкусни хапки, закачени на кукички - тройки (за риба) - на четири различни края... Наложи се се съсед полицай да убие горките животни, защото дори най.закоравелите квартални побойници и пияници щяха да припаднат пред агонията на четириногите... Явно наследниците на Химлер, Айхман, Менгеле искат да ги надминат...

Жалко... А бяхме стойностен народ преди години...
цитирай
3. анонимен - 1
10.04.2012 15:32
Ние наистина не знаем как да решим проблема, затова пък от чужбина не малко хора и организации идваха - кой със съвети, кой с изисквания. Само че по-лесно е да прибираш едни пари, отколкото да вършиш някаква работа...
цитирай
4. malchaniaotnadejda7 - "Ние сме помиярите. Във всеки случай ние сме причината тях да ги има."
10.04.2012 15:32
Българинът няма отношение към животните. То не може да се създаде за един месец. Но и по-безнадеждни случаи от нас много лесно биват научени да спазват законите, когато има Закони. А когато има Закони, има и Глоби - от по 500 евро примерно. Да видим тогава - ще си изхвърлят ли домашните любимци на улиците, а и държавните служители ангажирани с това, дали ще неглижират проблема с кастрирането и ефтаназията на приятеля на човека - кучето, когато никой не го е осиновил. Много по-ефективно ще бъде общината да създаде приюти за кучета, а шопите със сопите и циганите, за които говориш, да ги "ловят", но не да ги убиват по улиците пред очите на жени и деца, защото, ако това се случи, а ще се случи - както казваш сме "мърлячи", много хора с право ще съдят управляващите за нанесен психичен тормоз над децата им. Начело с мен!
Маноле, бях да плащам данък смет и сгради в центъра на София. До Кукления театър. Ами, прозорците там бяха така мръсни и прашни, че аз ако работих там, щях да запретна ръкави, да отида по-рано на работа (имам опит с прашни редакции) и да ги измия да му се не види! Като нямат пари, да вземат да си изчистят работното място!
Накратко - заставам зад всяка твоя дума - взимам го за постоянна блогвълна и горещо се надявам, след като ние си плащаме редовно данъците, да спре да се случва целият този АД! От Софийска община да се разходят до Австрия, до Германия, до Париж - знам ли! - да вземат пример от техния опит. ЕС отпуска помощи, да се размърдат - да разработят някой и друг проект, да помолят за субсидии. Да действат! Да започнат отнякъде. Но цигани избиващи кучета по улиците пред очите на детето ми - само да имат късмет!!! Мързел и леност на духа - това е!!!

ps И друго - ако някой ми излезе с пример за домовете за сираци в България, които са като концентрационни лагери и с мърлявите болници - ДА ПРОЧЕТЕ - ама наистина да прочете този текст горе. Защото от отношението на една нация към животните, към домашните любимци, към чистотата в дома, на работното място, в нравите, личи и морала и нивото на емоционална интелигентност на тази нация. Така че - на работа! Плащаме им заплати - да защитят проекти и да намерят пари! Ето начин за намаляване на безработицата.
цитирай
5. mglishev - @1-4:
10.04.2012 16:03
@samvoin: Поне аз не плача за гербаджиите, тия не мога да ги трая. А проблемът е отпреди тях и ще остане след тях. Те са само върхът на айсберга. Колкото до цивилизоваността, тук тя е успешно премахната по оперативен път.

@demonwind: Българите са скотове, наистина. Или поне са оскотели. Вчера някакъв човечец невинно одрал агне на детска площадка. Хората изобщо не разбират какво правят. Връщаме се в Средните векове.

анонимен написа:
Ние наистина не знаем как да решим проблема, затова пък от чужбина не малко хора и организации идваха - кой със съвети, кой с изисквания. Само че по-лесно е да прибираш едни пари, отколкото да вършиш някаква работа...
Съвети и изисквания трябва да има. На нашите диваци тук най-елементарни неща трябва да им бъдат набивани в главите.

@malchania...: Не че в случая не трябва да се стигне и до прочистването, тоест до избиването. Но е срамота, че се стигна дотук и още по-голяма: че то или накрая няма да се състои, или ще се състои зле. При всички случаи простотията и помиярството ще си останат.
цитирай
6. demonwind - 5. mglishev
10.04.2012 16:11
Е това за агнето просто убива... Виждал съм преди Коледа преди около двайсет и пет години една съседка как се опитваше да откъсне главата на жива пуйка в общото мазе, ама да кажем, че това беше през миналия век, а сега... ;) Има една книга на Михаил Вешим, казва се "Нашингтон", ако ти падне, прочети я, да видиш за какво става дума и в чужбина... Смях, от който боли...

Поздрави!
цитирай
7. анонимен - С. Александров
10.04.2012 16:11
Прочетох статията, и с изненада установих, че има доста неща, с които съм съгласен. Макар и не с всичко.

Първо, хубаво е, че осъзнаваш, че евтаназията на уличните кучета е единственото решение на проблема поради причината, че проблемът е назрял до такава степен, че евтаназия просто се налага. Хубавото е и че осъзнаваш, че премахването на кучетата по този начин е моралната цена, за която трябва да заплатим за това, че сме допуснали да има улични кучета по улиците. И че цената ще е доста миризлива.

Но не съм съгласен, че цената, платена по този начин, ще доведе до увеличаване на насилието спрямо животни и хора като цяло. Защото вярвам, че кучкарството и кучезащитничеството като цяло е явление на градските кокони и напетите лелки, които милеят за кучетата, но в същото време ходят с кожени якета и ядат месо. На село нещата не стоят така. Манталитетът на селянина е такъв, че котката трябва да съществува, за да лови мишки. Кучетата пък съществуват, за да пазят двора и всяко друго съществуване извън тези не се толерира. Затова и когато едно куче биде осакатено, то се убива. Или пък удавяно в реката. Но нищо не пречи на селяните, които са възпитавани по този начин, да възпитават децата си по правилен начин, с доста правилни ценности. Знам със сигурност, че всеки от нас, който живее в град, има поне един роднина-селянин - или баща, или дядо. Виждал съм какво правят селяните с кучетата. Присъствал съм на заколение на прасе. Но не смятам, че те са възпитали убийци, нито е ще възпитават такива по този начин. Доколко съвременната цивилизация е пренебрегнала първобитния нрав е доста относително понятие. Станали сме по-милостиви към кучетата, но не проявяваме милост към хората.

Казваш, че тези, които работят в екарисажа, се хилотят като изроди. Имам една изненада за теб. Така се хилотеха повечето от колегите ми в университета в часовете по Физиология на животните, когато се налагаше да режем плъхове и жаби. Така се хилотят и доста от тези с бели престилки, при които ходим, кога
цитирай
8. анонимен - С. Александров
10.04.2012 16:12
когато сме болни - защото и те са виждали какво ли не. Изроди, казваш? Възможно е! Неслучайно много лекари се държат точно като такива и не възбуждат доверие в теб. Но пък от друга страна аз лично не мога да си представя хирург, който да е добър специалист, защото му трепери ръката от ужас пред картината. Нито един добър физиолог няма да е такъв заради милостта си към животните - а ако е такъв, то ще е, защото е накарал асистента да му свърши мръсната работа. Не мога да си представя и наука без жертви, а жертвите доста често се изразяват в умътвени животни. Това е цената. Не съм казал, че е приятна.

Но за да има развитие и прогрес тя трябва да бъде платена. Затова моята позиция си остава същата - кучетата трябва да се премахнат. Без много сълзи.
цитирай
9. balkanec - Естествено - нищо адекватно от кучелюбците
10.04.2012 16:16
Само писъци за горките кучета-убийци.
И безкрайни философии колко им бил крив българина.

И философии какво би трябвало било да бъде по принцип. В някоя далечна галактика.

И локуми кой бил по- по- най-виновен. От които излиза, че все някой друг е по-виновен - защо не и жертвите...

И нищо - как да живеят ХОРАТА в това положение.
цитирай
10. анонимен - @
10.04.2012 16:19
@Светослав: Светльо, отговорих ти във Фейса.

@balkanec: Ах, моля ви се. Хората сами са си създали това положение с безкрайната си безхаберност. Да се научат да живеят цивилизовано и тогава няма да имат помияри на главите.
цитирай
11. анонимен - Съвети и изисквания трябва да има. ...
10.04.2012 16:21
mglishev написа:
Съвети и изисквания трябва да има. На нашите диваци тук най-елементарни неща трябва да им бъдат набивани в главите.


Така де, аз го казах положително - че хората помагат, обаче ние не вдяваме...
цитирай
12. balkanec - Вместо да ахкате
10.04.2012 16:25
Вземете се скрийте някъде с вашите локуми.
Че напоследък има почти всеки ден жертви на вашите обични глутници.
И на хората взема да им пада пердето.
Не се усещате как звучат неадекватните ви философии.
цитирай
13. анонимен - Балканец,
10.04.2012 16:40
вместо да протестираш против нас, защо не си зададеш следните най-прости въпроси:

- защо животни, "кастрирани" от Екоравновесие (прибрали от данъците ни съответната сума за това), продължават да раждат?
- защо същата тази фирма не отговаря (както им е работата) на многобройни повиквания за агресивни или не бездомни животни (включително и на писмените жалби за Малинова долина)?
- защо има огромни разминавания във всичките им отчети за прибрани, кастрирани, евтаназирани или върнати животни?
- къде е електронният регистър за домашни животни, който трябваше да бъде създаден още през 2008 г. и за който парите отдавна бяха "усвоени"?
- колко човека, изхвърлили животно на улицата, са били наказани по действащия в момента закон?
- как правителството контролира изпълнението на законите и програмата, приети преди 4 години, според която в настоящия момент проблемът с бездомните кучета трябваше да бъде решен?
- колко общини са наказани по същия този закон, за неизпълнение на заложените в програмата точки?

Може би ако успееш да разбереш това, ще разбереш и кой е виновен.
цитирай
14. malchaniaotnadejda7 - 5. mglishev - @1-4:
10.04.2012 16:40
mglishev написа:
@demonwind: Българите са скотове, наистина. Или поне са оскотели. Вчера някакъв човечец невинно одрал агне на детска площадка. Хората изобщо не разбират какво правят. Връщаме се в Средните векове.

анонимен написа:
Ние наистина не знаем как да решим проблема, затова пък от чужбина не малко хора и организации идваха - кой със съвети, кой с изисквания. Само че по-лесно е да прибираш едни пари, отколкото да вършиш някаква работа...
Съвети и изисквания трябва да има. На нашите диваци тук най-елементарни неща трябва да им бъдат набивани в главите.

@malchania...: Не че в случая не трябва да се стигне и до прочистването, тоест до избиването. Но е срамота, че се стигна дотук и още по-голяма: че то или накрая няма да се състои, или ще се състои зле. При всички случаи простотията и помиярството ще си останат.


Виж, Маноле, ти не ги траеш, ама аз отидох и гласувах за тях. И нали разбираш, че съм в пълното си право да ИЗИСКВАМ да си вършат работата. Да допрат глави, да свикат парламента извънредно, да гласуват ЗАКОНИ! Простотията и помиярството няма как да останат, ако има ЗАКОН - Поет съм, ама не виждам нищо сложно да седна и да го напиша закона - ГЛОБА 500 ЕВРО, КОЙТО ИЗХВЪРЛЯ ДОМАШНИЯ СИ ЛЮБИМЕЦ НА УЛИЦАТА. Но съм и канадка - там, а ритнеш куче, - и в затвора. А го пуснеш да ръфа деца и старци из парковете - 500 $ глоба и... на топло! "Ама то, ама ти, ама той... - в затвора!" Плюс ГЛОБА! Как ще остане простотията!? Ами тя нека да си остава. Ама като се бръкнат в джоба - как ще остане! ГЛОБИ! Мръсно учреждение? - ГЛОБИ! От заплатите! Пък нека остава мръсно. Дремещи общински служители, които крадат и си раздават бонуси - ГЛОБИ и уволнение, СЪД и като ги осъдят - те да ловят кучетата, а не, след като ги изнесоха по вестниците две девойки - пак в общината и награди и нови бонуси!?

Знаеш ли - трябва това, което си написал, да го публикуваш в "Труд" - те "Литературен вестник" не четат общинарите. В "Труд" - да четат! Как така ще дере агне на детска площадка?!!
цитирай
15. mglishev - Балканец,
10.04.2012 16:43
нали за това е цялата работа. Изтребването няма да помогне. Трябва да се направи, но няма да помогне. Просто ще бъде извършено зле. Това е.
цитирай
16. mglishev - @malchania...
10.04.2012 16:57
Е, излъгала си се да гласуваш за тия идиоти. Нищо, не вярвам да повториш. А това, дето го казваш за законите, е вярно, но няма да стане.
цитирай
17. malchaniaotnadejda7 - Аз дали се излъгах, не знам - 20 години все се лъжа!
10.04.2012 17:11
Ти по-добре си го казал - "Помиярите сме ние". Не изискваме конкретни мерки - нямаме законодателство, нямаме свободната, а и добрата воля на единно гражданско общество.

Да гласуват ЗАКОНИ! А това за онзи, дето драл агне на детската площадка - това е ПОКЪРТИТЕЛНО! Повярвай ми, всичко е до ЗАКОНИ. Но ги мързи да гледат! ЛЕНОСТ НА ДУХА - мърдат, само, ако трябва да си раздадат бонуси, да си гласуват повишение на заплати, отпуски и да се юрнат в някоя политическа сделка, която ще им донесе комисиони и ЛИЧНА облага. Това е. И нас ни мързи да гледаме и да ги накараме, да ИЗИСКВАМЕ от тях да работят за българското общество, защото има ли ЗАКОНИ - да ги видя! Подкуп - вън от общината или от парламента! В Германия наскоро имаше такъв инцидент и то на върха в политическата йерархия. Някой да се поколеба? Не! Има закон - Вън! Вън и не можеш да се върнеш в политиката. Извинявай, но много ми се насъбра напоследък. Ето и Маринчето - дъщеря на наши съблогери - блъсната на пешеходна пътека! Мой колега - блъснаха го на зелено - възрастен човек - на пешеходна пътека!

Не гласуват ли закони, аз спирам да гласувам. Поне ще знам, че няма държава, че обитаваме там някаква география и това е. Толкова можем.
цитирай
18. balkanec - 13. анонимен - въпроси
10.04.2012 18:29
Така е - трябва да се изкарат кирливите ризи на далаверите на Екоравновесие.
Но не само това - и далаверите на организациите за защита на животните, защото явно и те не са малки.
цитирай
19. анонимен - .
10.04.2012 18:36
Не е точно така за НПО-тата, защото контролът над тях е изключително строг - всичките им отчети са публични и възможността за измами е почти нулева. Още повече, че те по принцип нямат НИКАКВИ задължения към гражданите и проблемът въобще не е тяхна отговорност. Задълженията им са само към хората, които ги спонсорират от собствения си джоб.
цитирай
20. анонимен - - защо животни, "кастрира...
10.04.2012 18:51
анонимен написа:
- защо животни, "кастрирани" от Екоравновесие (прибрали от данъците ни съответната сума за това), продължават да раждат?
- защо същата тази фирма не отговаря (както им е работата) на многобройни повиквания за агресивни или не бездомни животни (включително и на писмените жалби за Малинова долина)?
- защо има огромни разминавания във всичките им отчети за прибрани, кастрирани, евтаназирани или върнати животни?
- къде е електронният регистър за домашни животни, който трябваше да бъде създаден още през 2008 г. и за който парите отдавна бяха "усвоени"?
- колко човека, изхвърлили животно на улицата, са били наказани по действащия в момента закон?
- как правителството контролира изпълнението на законите и програмата, приети преди 4 години, според която в настоящия момент проблемът с бездомните кучета трябваше да бъде решен?
- колко общини са наказани по същия този закон, за неизпълнение на заложените в програмата точки?

Именно.
цитирай
21. анонимен - Борнео
10.04.2012 20:53
Виждал съм едни и същи хора да ритат деца и помияри и да треперят пред ротвайлери и бащи.
----------------------------------------------------------
Много показателно за страхливата мърша населяваща тази хубава земя.Над пет века са правили същото с което не всеки може да се гордее-стояли са кротко под чалмите.
цитирай
22. анонимен - помияри
10.04.2012 21:06
Знаеш ми какво е кучешка тения и до каква бавна и мъчителна смърт води???
цитирай
23. dolsineq - Проблем, дошъл от всички нас и сега ...
10.04.2012 21:40
Проблем, дошъл от всички нас и сега кучетата ще изядът хората...:(
цитирай
24. tera - Естествено, че проблемът няма да се разреши по този начин,
10.04.2012 22:22
защото хората ще продължават да изхвърлят кученца, очаквайки "някой да ги евтаназира". Само ще се получи една масова нагледна кампания в началото по изтребване на животните и след това пак същата история като сегашната. Цялата работа е, че си напълниха гушите разни хора, покрай тези кампании, а ще го отнесат животните.

И моето второ куче е прибрано от улицата, изхвърлено от предните му стопани, болно от гана, за да не им умре в къщата. Беше на 3-4 месеца, когато го намерихме и излекувахме. После я кастрирахме, защото имаме и друго куче и не мислех кучкарник да правя вкъщи или да изхвърлям кученца някъде си. Сега е на пет години, пускала съм тук в блога и клипче, в което "пее".

Като цяло не животните са виновни, а хората.
цитирай
25. darcy - Човече, няма смисъл
10.04.2012 22:24
Убедих се, че няма. Масата иска кръв, иска око за око, и всеки, който се опита да се противопостави на това искане, ще бъде квалифициран като "кучелюбец". Аз лично предпочитам котките, но пак влизам в графата на кучелюбците, само защото се опитвам да видя нещата извън насилието. Няма оправия, работата е ясна... Народът е озверял и иска жертви.
цитирай
26. анонимен - От Спандю
10.04.2012 22:26
Бай Глишо, с теб сме добри дружки, и онлай, и на бира, ама ме шашна с това. Не съм очакквал от теб, заклетия антитолераст, такова мекосърдечие. Помиярите няма да свършат, никак даже. Оправията с тях е приспиващ куршум, после камиона, приют, 2 седмици (а не 2 месеца) до поискване и после асталависта. И никакви размеквания.
Горе се възмущаваш, че някой драл агне. Ти на Гергьовден само на зелена салата и яйца ли ще караш? Мигар не знаеш откъде идват кюфтетата и пържолите, които, както си ми казвал, никак не ги жалиш, щом се озоват в чинията ти?
цитирай
27. анонимен - От Спандю - П.П.
10.04.2012 22:31
Имал ли си преживяването в рамките на 1 час 3 пъти да съществува реална опасност да те нахапят улични кучета? Като единият път "срещата от третия вид" беше на разстояние 2 метра?
Гарантирам ти, че след едно такова преживяване цялото ти "помияролюбие" ще спихне като пряспа, заблизана от мартенския топляк...
цитирай
28. анонимен - до Спандю
10.04.2012 22:37
Мен пък ме е страх от хлебарки. Спокойно - нормално е да имаш фобии :)
цитирай
29. mglishev - Спандю,
10.04.2012 22:41
то не е до мекосърдечие. Работата е проста. Трябва да се реши проблемът, но не по дебилен начин. Сега като се е стигнало дотук, ще трябва да има изтребване, това е ясно. Но:
- не трябваше да се стига дотук;
- не трябва да се изхвърлят песове от стопаните им;
- трябва да има кастрации;
- трябва да има глоби;
- не трябва да има тъпанари с тояги и джепанета по улиците.
Поуката е ясна: българите масово са идиоти. И не си дават сметка, че като поубият някое и друго псе пред хлапетата от махалата, правят само простотия, а не премахват проблема.

Схващаш, за всяко нещо си има начин, време и място. Агнетата са си за дране (и аз съм драл), но не на детска площадка. Не в градинката пред блока. Но нашенците от тъпотия не ги съобразяат тия неща.

Инак да, хапали са ме кучета. Че и глутница ми е налитала.
цитирай
30. анонимен - Пак от Спандю
10.04.2012 22:52
анонимен написа:
Мен пък ме е страх от хлебарки. Спокойно - нормално е да имаш фобии :)


Аз нямам фобии от помиярите. Те затова са помияри - щото с един камък в най-близкия мелез и настъпва паническо отстъпление и квичене. С тях съм се справял винаги. Породистите кучета могат да бъдат наистина опасни.
Същото важи и за хората-помияри и за породистите хора.
цитирай
31. анонимен - то не е до мекосърдечие. Работата е ...
10.04.2012 22:54
mglishev написа:
то не е до мекосърдечие. Работата е проста. Трябва да се реши проблемът, но не по дебилен начин. Сега като се е стигнало дотук, ще трябва да има изтребване, това е ясно. Но:
- не трябваше да се стига дотук;
- не трябва да се изхвърлят песове от стопаните им;
- трябва да има кастрации;
- трябва да има глоби;
- не трябва да има тъпанари с тояги и джепанета по улиците.
Поуката е ясна: българите масово са идиоти. И не си дават сметка, че като поубият някое и друго псе пред хлапетата от махалата, правят само простотия, а не премахват проблема.

Схващаш, за всяко нещо си има начин, време и място. Агнетата са си за дране (и аз съм драл), но не на детска площадка. Не в градинката пред блока. Но нашенците от тъпотия не ги съобразяат тия неща.

Инак да, хапали са ме кучета. Че и глутница ми е налитала.


За простотията - съгласен.
Но докато специално в София в кметския стол седи помиярката Фъндъкова, забрави да се прилагат желаните от тебе мерки.
цитирай
32. mglishev - Фъндъкова
10.04.2012 22:58
хич не ми е приятна, но освен нея има още над милион и половина помияри. Те си създадоха проблема с кучетата, те имат скотски навици, те си избират Фъндъкови кметици.
цитирай
33. анонимен - Спандю
10.04.2012 23:00
mglishev написа:
хич не ми е приятна, но освен нея има още над милион и половина помияри. Те си създадоха проблема с кучетата, те имат скотски навици, те си избират Фъндъкови кметици.


Евтаназия или само кастрация за тях? :)))
цитирай
34. tutankhamon661 - mglishev
10.04.2012 23:08
За жестоко избиване говорят само най-крайните. Останалите дори не го помислят. Не знам защо се спекулира с тази хипотетична опасност.
Но да разгледаме именно посочената от теб крайност. Това ли е най-лошото, което можеш да си представиш? Защото аз се сещам примерно за следващото нахапано дете. Хайде, кажи, че това не е по-лошо! Кое би избрал - жестокото избиване на помияри или още нахапани деца? Знаеш ли колко струва една-единствена детска сълза? Човешка, а не животинска - няма да обяснявам разликата, защото е очевидна, въпреки животинското поведение на разни индивиди, официално признаващи, че са приключили еволюционното си развитие до "ниво куче".
Окей, ти разсъждаваш. Има и други като теб. Но сте малцинство. А знаеш ли болшинството защитници на животните какви са? Лелки-изкуфелки, които не се трогват при страданието на дете, но това не им пречи да се смятат за много "жалостиви". Кое им е жалостивото? Хора ли са изобщо?
Не гледам кучета, но имам два заека. Бяха повече, обаче един по един ги раздадох. Вчера разбрах, че първото зайче, подарено на приятели, е умряло. Не можаха да обяснят защо. Само споменаха, че посред нощ е започнало да изпуска странни звуци, вероятно болезнени.
Сърцето ми се сви, все едно човек е починал. Аз самият се изненадах колко гадно ми стана.
И след всичко това някакви лелки-изкуфелки ще ми кажат, че аз мразя животните, защото не съм съгласен да стана храна за бездомни помияри? Е, нема да стане! За такива тикви и Крумовите закони са прекалено нежни.
цитирай
35. mglishev - Да,brancaleon,
10.04.2012 23:11
дотам сме я докарали. Най-досадно е, че най-кресливите проповедници на Кучешкия кръстоносен поход са способни да сритат някое домашно псе, но биха напълнили гащите, ако глутницата премине по отсрещния тротоар.

Във всеки случай София заприлича на квартирата на тайния агент Бретшнайдер...

цитирай
36. ketcakuatl - ПОРЕДНОТО ЛИГОТЕНЕ
10.04.2012 23:18
Жени, деца, сопи, кръв и ужас. АХ! За да се ужасите наистина, това първо трябва да стане с хората помияри. Да не споменавам циганите защото те и без това са 'начело' в класацията. Но трябва да има и дълго продължение. Ако хората помияри ги няма, няма да има и помияри, няма да има и помиярски живот за 'оглозканите' по други причини българи. Така че наистина го има това с ходещите с тояги и убиващи наред помияри. Загубихме най-ценния урок на природата - оцеляват най-силните, най приспособимите. Стигнахме до там да се страхуваме от помияри - кучета и цигани, да се съобразяваме с педерасти и защитници на какво ли не защото е демокрация и те също имали право на мнение и защита. Аз съм за честна борба. Събираме се, разбира ме се какво да е оръжието и който оцелее! Светът го очакват големи катаклизми. На много ни дойдоха много помиярите и трябва да се разчистим. Без скрупули! Да, понеже много обичате термина жени, деца - и тях! Скандал нали!? Ще има катаклизъм, рано или късно и помиярите ще си получат заслуженото!
цитирай
37. tutankhamon661 - mglishev
10.04.2012 23:23
Често се спекулира и с онова, че някакви гледали куче, омръзнало им и го изхвърлили.
Всеки, който е имал животно в къщата си, знае, че това е малко вероятно. Вариантът "омръзна ми" е почти невъзможен. Обратното - от ден на ден все повече се привързваш и дори започваш за гледаш на животното като на човек.
Тогава кои ги изхвърлят? Тук по-правилно е да използваме думата "пускам", защото ситуацията е следната: гледат кучета, нарочно ги чифтосват и когато вече няма място за всички в апартамента, натрапват ги на съседите, като ги пускат пред блока. С други думи: правят го именно онези, които защитават животните. По тяхната логика е от "добра душа".
Та, не е защото на някой му е омръзнало, а понеже лелка-изкуфелка не се съобразява с останалите и просто иска да си отглежда зоологическа градина, без да плаща нито стотинка на общината. Не очаквам точно нейната болна психика да проумее, че поведението й не е нормално.
цитирай
38. d3bep - Emи за съжаление за пръв път откак те ...
10.04.2012 23:29
Emи за съжаление за пръв път откак те познавам съм склонен да си кажа, че си абсолютно прав, но за съжаление съм склонен да кажа, и че си абсолютно обречен... Губеща кауза.

Оди и спри в дискотеката чалгата и пусни опера. Половината и не знаят какво е опера, останалите мислят че е нещо, дето вряскат и кряскат.
Кажи на целокупния римски народ, че гладиаторите са нещо неморално.
Кажи на тийновете че порното изращава секса.
И тука така...

Прав си но вероятно ще има свинщини преди да се разбере че си прав.
За съжаление човека е склонен не само да прави глупости, но и да си намира обвиняеми за собствените глупости и дори да ги наказва.

В случая обвиняемите са кучетата.
А ние сме обвинителите. И виновните едновременно...
Кой адвокат мислиш да наемеш на кучетата?
цитирай
39. анонимен - дотам сме я докарали. Най-досадно ...
11.04.2012 02:43
mglishev написа:
дотам сме я докарали. Най-досадно е, че най-кресливите проповедници на Кучешкия кръстоносен поход са способни да сритат някое домашно псе, но биха напълнили гащите, ако глутницата премине по отсрещния тротоар.

Във всеки случай София заприлича на квартирата на тайния агент Бретшнайдер...


Ти няма ли да напълниш гащите от глутница кучета? Айде моля... :))
цитирай
40. анонимен - Моето мнение
11.04.2012 02:50
"Кучелюбие" - този нов термин, преведен на гръцки, означава "скилофилия"( σκυλο - куче, φιλία - любов). С други думи, където има "филия", значи става въпрос за нещо по-специфично, изискващо дълбинна психология - оттук трябва да се тръгне, за да се реши проблема, според мен...
цитирай
41. samvoin - Често се спекулира и с онова, че н...
11.04.2012 02:57
tutankhamon661 написа:
Често се спекулира и с онова, че някакви гледали куче, омръзнало им и го изхвърлили.
Всеки, който е имал животно в къщата си, знае, че това е малко вероятно. Вариантът "омръзна ми" е почти невъзможен. Обратното - от ден на ден все повече се привързваш и дори започваш за гледаш на животното като на човек.
Тогава кои ги изхвърлят? Тук по-правилно е да използваме думата "пускам", защото ситуацията е следната: гледат кучета, нарочно ги чифтосват и когато вече няма място за всички в апартамента, натрапват ги на съседите, като ги пускат пред блока. С други думи: правят го именно онези, които защитават животните. По тяхната логика е от "добра душа".
Та, не е защото на някой му е омръзнало, а понеже лелка-изкуфелка не се съобразява с останалите и просто иска да си отглежда зоологическа градина, без да плаща нито стотинка на общината. Не очаквам точно нейната болна психика да проумее, че поведението й не е нормално.
Точно тия дето ги "пускат", трябва да бъдат наказани и санкционирани сериозно!
Безотговорните стопани - също.
Защо тази лелка, която отглежда "зоологическата градина" да плаща на общината, вместо точно обратното да е?
Къде е логиката?!
Като имаш куче и не щеш да ражда, приюта да ти поема макс една популация и то срещу заплащане, после си длъжен да го кастрираш или да гледаш и потомството му.
Хванат ли те повече от веднъж да пускаш на улицата, отнемат ти се всякакви кучета и права да гледаш такива и направиш ли нарушения на забраните - затвор или принудителен труд!
Същото и за стопани дето разхождат опасни кучета, без да спазват изискванията и законите.
Наличните улични кучета да се вземат, излекуват, кастрират и изпратят в някакъв заграден резерват, така че да не излизат сред хората и по улиците, а опасните породи да се отдадат за ползване от охранителните държавни органи.
Има вариант също така и след престоя им в приюта и неосиновяването им, в съглашение с други страни - като Германия, където има практики да ги вземат от нас, да се
цитирай
42. samvoin - отдадат за осиновяване в тамошни ...
11.04.2012 02:58
отдадат за осиновяване в тамошни приюти - в нови срокове, каквито са там и след това в други партньорски страни.
Ето ви хуманни и резонни решения на проблема.
цитирай
43. samvoin - Emи за съжаление за пръв път откак те ...
11.04.2012 02:58
d3bep написа:
Emи за съжаление за пръв път откак те познавам съм склонен да си кажа, че си абсолютно прав, но за съжаление съм склонен да кажа, и че си абсолютно обречен... Губеща кауза.

Оди и спри в дискотеката чалгата и пусни опера. Половината и не знаят какво е опера, останалите мислят че е нещо, дето вряскат и кряскат.
Кажи на целокупния римски народ, че гладиаторите са нещо неморално.
Кажи на тийновете че порното изращава секса.
И тука така...

Прав си но вероятно ще има свинщини преди да се разбере че си прав.
За съжаление човека е склонен не само да прави глупости, но и да си намира обвиняеми за собствените глупости и дори да ги наказва.

В случая обвиняемите са кучетата.
А ние сме обвинителите. И виновните едновременно...
Кой адвокат мислиш да наемеш на кучетата?
Точно така!
цитирай
44. samvoin - @samvoin: Поне аз не плача за гер...
11.04.2012 03:04
mglishev написа:
@samvoin: Поне аз не плача за гербаджиите, тия не мога да ги трая. А проблемът е отпреди тях и ще остане след тях. Те са само върхът на айсберга. Колкото до цивилизоваността, тук тя е успешно премахната по оперативен път.

@demonwind: Българите са скотове, наистина. Или поне са оскотели. Вчера някакъв човечец невинно одрал агне на детска площадка. Хората изобщо не разбират какво правят. Връщаме се в Средните векове.

анонимен написа:
Ние наистина не знаем как да решим проблема, затова пък от чужбина не малко хора и организации идваха - кой със съвети, кой с изисквания. Само че по-лесно е да прибираш едни пари, отколкото да вършиш някаква работа...
Съвети и изисквания трябва да има. На нашите диваци тук най-елементарни неща трябва да им бъдат набивани в главите.

@malchania...: Не че в случая не трябва да се стигне и до прочистването, тоест до избиването. Но е срамота, че се стигна дотук и още по-голяма: че то или накрая няма да се състои, или ще се състои зле. При всички случаи простотията и помиярството ще си останат.
Така е!
Просто аз не съм сигурен, че оскотелите е правилно да ги наричаме "българи", защото повечето от тях днес нямат род, Родина и национално съзнание, а от там - от комплекса им за малоценност, май идва и останалото им озлобление и оскотяване.
Това направи комунистическата и либерастка интернационалщина у нас, това са нейните морални продукти...
На първо място - уби религията и всякакви морални задръжки.
После, уби и националното съзнание, самочувствие и спомена за миналото ни.
За древното ни славно минало, той е убит излиза много отдавна - още 9 век от византийските попове.
През 1878-а, бива убит от чуждите шпиони - исторически "школници" на имперските аспирации срещу България.
Но върха на фалшификацията и мачкането на съзнанието ни, дойде особено силно през 1944-а година и продължи с още по - пълна пара след 1989-а година и особено последните десетина години - под лозунга на пълната либерастия!...
цитирай
45. samvoin - Да питам: - Вий тук всичките ли сте ...
11.04.2012 03:08
bulgarinut57 написа:
Да питам:
- Вий тук всичките ли сте ВЕГЕТАРИАНЦИ ???

Месо ядете ли ???

Виждали ли сте как се УБИВА крава ??? Тя е голяма и вкусна.
Виждали ли сте как се коли агне, как СЪЛЗИТЕ му текат ???
Израза "Мамка му и прасе !", се произнася,
когато пишман колачи го отърват с ножа в шията и то хукне със с'ва сила из двора,
квичейки сърцераздилателно, осъзнало съдбата си !

Но тези, които НИЕ изяждаме НЕ НИ ХАПЯТ !!!
Тези, които НИЕ толкоз "ОБИЧАМЕ" ни нападат !!!

Но НИЕ не "обичаме" ТЯХ, кучетата, а собственито си ЕГО и капризите си !!!

Искаме някой да ни се ПОДЧИНЯВА !!!!!
И кучето е отгледано за това - за ГОСПОДАРЯ си !!!

А моя проблем е ,че НЕ МОГА да убия животно !!! То е незащитимо от мен, човека !!!

Отговарям веднага за себе си:
НЕ! Не съм вегетарианец, но НЕ МОГА да заколя животно и не съм участвал или гледал никога клането на такова.
Ако някога отглеждам животно което се яде, сигурно бих го ползвал за вълна, мляко, яйце, но не и да успея да го заколя или позволя да бъде заклано, освен ако няма да умре така или иначе и сигурно няма да гледам.
Има си хора за клането и това е съвсем друго.
Има си животни - създадени от Бог да се ядат.
Кучетата определено не са от тях, а старобългарската дума "куче" от "куча" - къща, ясно е показала предназначението им и ние трябва да ги върнем към него!
Не смесвай нещата...
И да, аз съм православен християнин и се стремя напоследък да спазват постите, макар и не винаги да успявам съвсем до край, но поне опитвам в последните години.
Каква е твоята религия?
цитирай
46. samvoin - Българинът няма отношение към ж...
11.04.2012 03:09
[quote=malchaniaotnadejda7]Българинът няма отношение към животните. То не може да се създаде за един месец. Но и по-безнадеждни случаи от нас много лесно биват научени да спазват законите, когато има Закони. А когато има Закони, има и Глоби - от по 500 евро примерно. Да видим тогава - ще си изхвърлят ли домашните любимци на улиците, а и държавните служители ангажирани с това, дали ще неглижират проблема с кастрирането и ефтаназията на приятеля на човека - кучето, когато никой не го е осиновил. Много по-ефективно ще бъде общината да създаде приюти за кучета, а шопите със сопите и циганите, за които говориш, да ги "ловят", но не да ги убиват по улиците пред очите на жени и деца, защото, ако това се случи, а ще се случи - както казваш сме "мърлячи", много хора с право ще съдят управляващите за нанесен психичен тормоз над децата им. Начело с мен!
Маноле, бях да плащам данък смет и сгради в центъра на София. До Кукления театър. Ами, прозорците там бяха така мръсни и прашни, че аз ако работих там, щях да запретна ръкави, да отида по-рано на работа (имам опит с прашни редакции) и да ги измия да му се не види! Като нямат пари, да вземат да си изчистят работното място!
Накратко - заставам зад всяка твоя дума - взимам го за постоянна блогвълна и горещо се надявам, след като ние си плащаме редовно данъците, да спре да се случва целият този АД! От Софийска община да се разходят до Австрия, до Германия, до Париж - знам ли! - да вземат пример от техния опит. ЕС отпуска помощи, да се размърдат - да разработят някой и друг проект, да помолят за субсидии. Да действат! Да започнат отнякъде. Но цигани избиващи кучета по улиците пред очите на детето ми - само да имат късмет!!! Мързел и леност на духа - това е!!!

ps И друго - ако някой ми излезе с пример за домовете за сираци в България, които са като концентрационни лагери и с мърлявите болници - ДА ПРОЧЕТЕ - ама наистина да прочете този текст горе. Защото от отношението на една нация към животните, към домашните любимци, към чистот
цитирай
47. samvoin - Много точно казано от анонимния, ...
11.04.2012 03:11
Много точно казано от анонимния, взе ми думите от устата!
Ами в озверялата джунгла София, като убиват кучета по улиците, не стойте и не гледайте!
Лицемерите от ГЕРБ - ГРОБ, уж приеха или предлагаха закон, по който можете да ги преследвате тия дето убиват!
Искайте и закон за право на носене на бойно оръжие и законна самоотбрана и ще решите проблема с нападение на куче или криминален престъпник...
Иначе, предложението за справяне с проблема с кучетата, звучи съвсем резонно, умно и кореспондиращо с моите виждания...
цитирай
48. анонимен - Добре, добре!
11.04.2012 05:09
Обичам остър език :-)
цитирай
49. boristodorov56 - Глишев, прав си, но не съвсем.
11.04.2012 08:57
Изводът, че българите най-често са едновременно глупави, жестоки и страхливи е верен, но
това няма никакво отношение към уличните градски помияри.
В основата на съществуването на този проблем са не само хората, които пускат домашните си любимци на улицата, вместо да ги отнесат, където им е мястото.
Проблемът е в общинските антикучкарски дружинки, както и да се наричат, и в неизпълнение на Закона за защита на животните.
Докато проблема с помиярите е бизнес - ще бъде все така - обзалагам се на три фандъка, един бойко и два софиянски.
Не може да се вменява вина на собствениците на домашни кучета за съществуването на, какъвто и да е помиярски проблем, защото домашните кучета са напълно обгрижени и своевременно лекувани.
Викаш, че си кучелюб.
Аз пък съм кучкар. В момента нямам, но имах един доберман, който беше съвършения домашен пазач след три нагли ограбвания на дома ми. Тежеше 40 кг. и можеше да се справи без голямо усилие с почти всеки противник на два или четери крака влязал в дома ми, за което го бях обучавал в продължение на две
години. Докато кучето ми беше живо - никой нищо не заключваше. Врати, прозорци не се залостваха, а семейството ми беше абсолютно спокойно, че няма да бъде нападнато, ограбено в дома си. Кучето бе част от семейството.
Ако си кучкар би следвало да знаеш, че какъвто е по интелект и характер стопанина - такова е кучето му - дори физическият им облик се уеднаквява.
Казвал съм го много пъти - ще го направя пак - при най-малкото съмнение, че кучето ми проявява агресивност към човек - бих го убил собственоръчно и незабавно без нито за момент да се двоумя.
По същия начин бих постъпил с всяко друго куче, което прояви агресивност към човек, без да се съобразявам с еколози, сълзливи любители на кучета или наредби, а ако собственика му се съпротивлява бих го пратил директно в Пирогов - каквото и да ми коства това!
Нищо не може да оправдае щетите, които може да понесе човек от помияр, а смъртта на човек от куче е престъпление против нацията!
Затова никакви мантри за човечност, състрадание, софийски лорени и тям подобни мантри не могат да бъдат причина за отказ от изтребване до крак на безпризорните градски помияри! Сега! Веднага!! Незабавно!!!
Който има наглостта да ме обвини в някакъв грях за това ми мнение е просто за ритуално публично трепане с лопата,
защото всъщност оправдава смъртта на вече доста хора от уличните псета!
Нищо не може да оправдае смъртта на човек от куче!!!
Така, че - помиярите в екарисажа - незабавно, до крак и без скрупули!
После може да се прилага Закона за защита на животните,
за да не се налага(бах мааму) сега да се приема Закон за защита на човека от кучетата!

Поемам риска да бъда глупав, жесток и страхлив!

Приемам да ме наричат помияр, гурелив, убиец и кой както си ще -
но ако зависеше от мен:
- бих оставил доста хора без бизнес;
- бих лишил неправителствени организатори от субект на спекулации;
- мелодраматичните сълзливци от сцена за изява;
- градовете от поводи за отвличане на общественото мнение от истинските им проблеми и т.н.






цитирай
50. nicodima - Проблемът е финансов!
11.04.2012 09:18
И ако нямаше такова "облагодетелстване" на природозащитните организации с пари от европейски фондове, отдавна да е решен!
Нискоинтелигентните убиват публично, защото високоинтелигентните крадат! И оторизират нискоинтелигентните да свършат мръсната работа...
Това е!
цитирай
51. gwendoline - Абсолютно си прав, за съжаление.
11.04.2012 09:21
В мисленето е проблема, по-точно в неговата липса.
цитирай
52. d3bep - Ами аз мога да убия животно, ако е за ...
11.04.2012 09:44
Ами аз мога да убия животно, ако е за храна. Не мисля че ще ми е приятно или добре, но това е природен закон. Всичко, което ядем, някога е било живо. Според мен между другото и това е проблем ,защото повечето идиоти не са отглеждали животно и да го заколят накрая за да споделят пак радостта си от случая и дават акъли.
Например просто за ловно удоволствие животно никога не бих пипнал и с пръст.
А камо ли животинче, което аз съм пуснал на улицата и то ме лае, с което ми пречи да си усвоявам улицата...

Макар че изроди има всякакви. Миналата година във видинско спрях и направих път на едно куче.
Отсреща мина един с една дърта кочина 30 годишна+. Мисля, че следва да е видял кучето от 500 метра. И мене, и 1-2 коли зад мене, спрели.
Мина през него, прегази го и даде газ и замина и това беше...
Извода какъв е: че за простотии и 1 идиот на 10 стига, а определено можем да дадем и много повече.

Гледах наскоро един клип от едно национално рали. Колата на първия минава покрай тълпата и някой снима... И изевднъж от тълпата изскача учасено куче, търчи напред, не видя бясно прехвърчащата кола и тя го изплющя. Кучето падна, повлякоха го за краката настрани. Беше бременно и абортира пред хората. Онея седят и се хилят... И снимат с видеокамера, за спомен. На другия ден някакви го прибраха, направиха му операция и го спасиха...
Как изскочи бременната кучка от тълпата? Аз ли да казвам? Няко йнарочно я подплаши, за да попречи на "първенеца" да вземе медала посредством катастрофа.

Има ли какво да си говорим?
Ако съм куче, няма да ги хапя, ще ги изям. Радвайте се че глутниците злобеят предимно към колите...

Така че.. Ако мислях че има нужда от дълги постове, щях да напиша... По много теми.
Истината е че май Глишев е написал пост към себе си.
цитирай
53. balkanec - Патологично БЕЗЧУВСТВИЕ към хората
11.04.2012 09:59
Видях в коментарите как операта трябвало да смени чалгата, как народа бил "стръвен" и искал "жертви" ... и какво ли не.

Само не видях НИ ГРАМ, НИ КАПКА съжаление за хората жертви на глутниците, за разкъсаните старци и деца.
Да - НЯМА ДА ВИ ЧУЕМ - длъжни сме да не слушаме извратени размисли според които оперните вкусове и "горките" животни-убийци са по-важни от мъките на едно разкъсано дете и близките му.
Всъщност него вие дори не го включвате в сметката - нали не е вашето (засега).

Няма да ви казвам да се лекувате от безчувствието и мизантропията си - преминали сте етапа на който това става доброволно.
цитирай
54. balkanec - А вица за "строгия контрол" над мошеническите организации
11.04.2012 10:03
за спасяване на кучетата-убийци - смях в залата. Явно е, че в днешната корумпирана система има пълен контрол над всички далавери в държавата :)

Да те нямат задължения към хората - имат само задължението да пазят глутниците - за да се хранят с хора отново и отново.
цитирай
55. анонимен - Често се спекулира и с онова, че н...
11.04.2012 10:29
tutankhamon661 написа:
Често се спекулира и с онова, че някакви гледали куче, омръзнало им и го изхвърлили.
Всеки, който е имал животно в къщата си, знае, че това е малко вероятно. Вариантът "омръзна ми" е почти невъзможен. Обратното - от ден на ден все повече се привързваш и дори започваш за гледаш на животното като на човек.
Тогава кои ги изхвърлят? Тук по-правилно е да използваме думата "пускам", защото ситуацията е следната: гледат кучета, нарочно ги чифтосват и когато вече няма място за всички в апартамента, натрапват ги на съседите, като ги пускат пред блока. С други думи: правят го именно онези, които защитават животните. По тяхната логика е от "добра душа".
Та, не е защото на някой му е омръзнало, а понеже лелка-изкуфелка не се съобразява с останалите и просто иска да си отглежда зоологическа градина, без да плаща нито стотинка на общината. Не очаквам точно нейната болна психика да проумее, че поведението й не е нормално.


Момче, ти не си в ред. Това, че тримата човека с кучета, които познаваш, обичат животните си, въобще не означава, че и останалите са така. Явно не си се сблъсквал с човешката природа, за съжаление.
цитирай
56. анонимен - Стелла
11.04.2012 10:34
От всички коментари дотук ми стана ясно, че обществото масата все още не е запозната с този проблем, слуша сляпо какво му приказват от телевизора и не се опитва да зароди собствена мисъл в главата си.

Което не е нещо ново, де...
цитирай
57. an2 - много отдавна в мен
11.04.2012 10:52
назрява решението да си купя ловджийска пушка и да излизам на лов всяка вечер. Сигурна съм, че никой няма да ме спре.
Чудя се как на никой не му е хрумнало до сега.
цитирай
58. demonwind - Когато се изпусне
11.04.2012 10:54
момента за нормални действия, за съжаление се налагат крайни такива. Моментът за адекватни действия беше веднага след 1989 г. Днес, повече от 20 години по-късно, това вече е невъзможно. Решението е просто и касае не повече от една единствена нощ, след която градът ще се събуди без нито едно бездомно куче. Само че бездомните кучета са хранилката на определени лица, които живеят за тяхна сметка. Парите от Европата текат като река, а потъват като в пещерата Дяволското гърло. Кучетата се множат и като резултат - хапят и разкъсват хора.
Иначе обичам безумно животните, стига те да не ме обичат като храна. Защото тогава е мое право да убия, ако се налага. За щастие досега не ми се е налагало да убивам животно (с изключение на една кокошка, която заклах за храна, ама после не можах да я ям), но съм бил свидетел на какво ли не, което не е за хора със слаби нерви. И не съм вегетарианец, въпреки, че споделям доста от възгледите на вегетарианците - според мен твърде малко хора все още са дотолкова усъвършенствали себе си, за да станат вегетарианци, без да си навлекат здравословни проблеми. Но всеки има право да живее както си иска. Кучетата също, но само когато не застрашават хората...
цитирай
59. demonwind - 59. an2
11.04.2012 10:56
Бойната прашка или арбалетът са доста по-изтънчени и безшумни методи ;) Изпитани са на 100 % от Жоро Канибала и Ицо Сатира от Обеля-2 (тия, дето написаха некролога на Кондьо преди години) ;)
цитирай
60. an2 - става!
11.04.2012 11:00
аз пък съм вегетарианка, но децата са ми по-мили!
цитирай
61. bane - Хайде поредния краен еко-терор...
11.04.2012 11:02
Хайде поредния краен еко-терорист. А защо да трябва да има цигани със сопи ? Защо да не направим нещата като по целия свят- кучето в приют за даден срок, и ако никой не го осинови - тогава инжекция и чао-чао Шаро ? Защо кучелюбците отказвате изобщо да споменете тази възможност - не ви изнася да се чуе как стават нещата по белия свят и разчитете на евтин популизъм и внушаване на идеи чрез разказите за "цигани с сопи" ето защо. Доста низко.
цитирай
62. demonwind - 62. an2
11.04.2012 11:02
Е, нали няма да ги ядеш песовете ;)
цитирай
63. demonwind - 63. bane
11.04.2012 11:05
Като прочетох за циганите със сопи и се сетих за един мрачен период от нашата история. Там имаше един циганин със сопа, Шако май се казваше и беше вярното куче на Мирчо Спасов (българския еквивалент на Берия), заедно с Юлия Ръжгева и други подобни катили. Мястото е концлагера в Белене, годината е някъде около шейсетте на миналия век... Именно там със сопа е пребит до смърт Сашо Сладура - музикант и сатирик от онези времена... Не че сега няма нужда от подобни концлагери, но те определено не са за бездомни кучета...
цитирай
64. bane - demonwind то и сега натам сме тръ...
11.04.2012 11:14
demonwind то и сега натам сме тръгнали с ГРОБ начело. Ама не е там въпроса. Искам автора, или някой от защитаващите тезата му да ми отговори на питането. Защо не се борят нещата да се правят като по света, а настояват за свещенната глупост кучетата да се връщат по улиците ? 4 Лапи, ARS, всички ? Защо лъжат, че по "целия" свят се процедира така, когато всеки който си е подавал носа навън знае, че това не е така? Какво целят ? Ей това искам да знам, преди да приема че от "кучелюбците" има някаква полза, че са повече от шайка психари с странни прищевки. Осъзнали са, че ако няма кучета - няма дарения от Франция и Германия ли, що ли ?
цитирай
65. demonwind - 66. bane
11.04.2012 11:26
Точно, осъзнали са... А това, че ГРОБ ще купи стадото и догодина, е напълно реална ситуация. Накрая ще дойде и ОТОМАН начело с оня Мюзевир Мюзевиров и тогава ще я втасаме като псетата ;)
цитирай
66. sande - Маноле, колкото си остър, краен, безпощаден към българите, толкова си и прав!
11.04.2012 12:06
Прав си!
Сто пъти съм писал - и коментари и разкази за кучето. Без въобще да си правя и най-малката илюзия, че ще бъда разбран. Зависи на кого говориш.

Съгласен с всичките ти аргументи. Така е.

Кучешки проблем няма. Има човешки проблем. Наш, на всички проблем. Защото кучетата са наши.

Страхливите са жестоки. Само тук ще те цитирам. Към кучетата, но и към хората, в същатата степен. И аз не съм оптимист. Кучетата са само едно огледало, в което можем да се видим. Каквато държавата - такива и кучетата. Каквито кучетата - така и държавата. И хората.

Такива и циганите, и чистотата, екологията, старите хора, болните хора, безпризорните , децата без родители, земята, горите, реките, речните корита, студентските общежития и градове и прочее и прочее ...

Но ще продължим тази донкихотовска битка. Няма друго.

Поздрави!
цитирай
67. анонимен - A, как са турците? Как турците се ...
11.04.2012 12:15
A, как са турците?
Как турците се справят с кюрдските кучета?
Да избиваш цели села с безпилотни самолети е твърде хуманна операция?
Как така все някакви турци дават отношение за българите?
Как се решава този проблем в "цивилизованите страни?
И изобщо има ли подобни проблеми ?
цитирай
68. andromen - ....
11.04.2012 12:38
Почти с всичко съм съгласен.
Считам, че обобщения от типа на: "...българска работа, българите такива, онакива..." - това е несериозно обобщение. Вярно, голяма част от людете в момента са простаци и простащината е похлупила останалите ценостни системи, но хайде да не се правим на гениални социални антрополози....
Другото смущаващо е факта, че не давате рецепта. Защото еволюцията на цености и нрави е много дълъг процес.
Вероятно една организация (с идеална цел!), включваща различни категории хора и институции, която да бъде оторизирана да държи природосъобразен баланс, би свършила работа за момента.
цитирай
69. mglishev - Между другото,
11.04.2012 12:41
за всички нормални и от двете страни на спора.

Да, както са сега нещата, градът трябва да се прочисти и то по-бързо. По това няма две мнения. Но трябва да е ефективно и без простотии. Защото досега нищо нормално не се случва. В момента, в който глутница разкъса човек, някой почва или да вие на умряло за правата на животните (в случая това наистина е абсурд), или да стреля по улиците (което е изродство, пък и е опасно и за хората).
И трябва да се знае, че едното изтребване няма да реши въпроса трайно. Ще трябват още мерки за в бъдеще и то не само с лопатата. За да не се повтори сегашната гадна ситуация. Тъкмо тая досегашна ирационалност на действията е много дразнеща.
цитирай
70. mamkamu - Горчивина, но и гняв долавям в ду...
11.04.2012 12:51
Горчивина, но и гняв долавям в думите ти. Сякаш си го написал на един дъх... Напълно съм съгласен с позицията ти.

И, да, българите сме варвари загубени някъде на границата на цивилизования свят. Не само географски, но и морално.
цитирай
71. demonwind - 71. mglishev
11.04.2012 12:58
Мой близък работи в Спецназа. Точно той каза, че за една нощ нещата се решават безотказно и без простотии. Как - те си знаят. (Същото междувпрочем каза и за бандитите и мутрите, само че за тях трябва ремонт на едни специални заведения, построени от Мирчо Спасов, ама и при тях ситуацията е като при бездомните песове). Само че има много заинтересовани маймуни на клона, а на тях не им пука нито за кучешкия, още по-малко за човешкия живот...
цитирай
72. анонимен - до 65
11.04.2012 12:59
Циганина се казваше Шахо!Намериха се мъже,които не чакаха на родното правосъдие да се лигави с темата с лагерите,а просто го издебнаха и убиха във влака за Бургас още през 90-те!!
цитирай
73. d3bep - ТО по принцип е ясно. Община София ...
11.04.2012 12:59
ТО по принцип е ясно.
Община София сигурно ше да е усвоила цифра, гонеща милиард лева от 1990 насам за борби с кучетата.
Най - евтиният начин за общината винаги е бил:
- става нещо;
- изтребват се всички кучета - това е почти без пари и бързо, за разлика например от постоянната кастрация;
- 1-2 години тихо, кучета и да има,не смеят да излязат;
- общината я преизбират като чудо на техниката;
- и проблема тук и милионките пак се прибират.

Това е очевидното състояние на нещата.

Що се отнася до колегата с лютеницата...
Колега Балканец,
Много по - жестоки от кучетата са хората.
Много по - често хората проявяват агресия, има педофилия, дори посягат на собствените си деца ,знам доста фрапиращи случаи, които ако ви разкажа, ще вземете за легенда.
Не мислите ли, че е време да изтрепем всички хора?
Така де, кучетата правят много по - малко престъпления и нерядко за сблъсъците с тях и хората са виновни.
Щом така става присъдата, предлагам да те застреляме тебе публично на площада заради мангала бай Рашко, който е осакатил детето си за да проси ,а той му прибира просията и пенсията за инвалидност едновременно.

Аз се чудя колко ... глупост има в нашето общество.
Това за избиването на кучетата е стара идея на политиците, които ви прибират парите ежегодно, а нищо не са свършили. На практика с парите по кучешкия проблем трябваше да съществуват минимум 10 приюта с мобилни екипи.
Той има много лесно решение в подобряване на контрола на кастрацията на домашните любимци и интегриране на регистрираните ветеринари като общинска служба по регистрация.

Само че няма интерес, защото по тоя начин лева, които идиоти като нас плащат, ще секне.
А няма нужда, понеже винаги ще се намерят,сори,идиоти като вас,за които само да гледат кръв и стрелба по улиците е достатъчно успокоение на душите.
Кучетата са "НЕЗАКОННИ ДЕЦА" НА НАШИТЕ КУЧЕТА и живеят и се множат от храната, която е НАШИЯТ БОКЛУК.
Ако търсите решение, опитайте с акъл.
Ако търсите как да замените кучетата например с плъхове, успех!
цитирай
74. анонимен - А кой ще убие доктора с правата ло...
11.04.2012 13:19
А кой ще убие доктора с правата лопата , който със своето безхаберие и алчност убива родилка, бебе, дете ?
Много сте силни срещу слабите, но когато стане въпрос за гражданско общество и да му изрежете язвите никакви ви няма...
Тук изрода дава рецепти как да изтребете песовете, но дума не отваря да се подведат под отговорност хората, които откраднаха парите за решение на проблема.
Наистина сте първобитни и жестоки. И не се смейте на германките , че идват да ви осиновяват проблемите, а се молете цяла Германия да дойде и да ви осинови вас, че да ви научи да бъдете хора.
Кучето открай време се води приятел на човека. Само че човека е безкрайно неблагодарен когато трябва да се отблагодари на приятеля си за вярната служба.
Странно защо мълчите за песовете , които живеят в апартаментите? Приемате ли за нормално докато вие си гледате любимеца, целият блок да не може да спи от него и хората да му настъпват лайната във входа?
цитирай
75. анонимен - Смущаващо е как защитниците на к...
11.04.2012 13:20
Смущаващо е как защитниците на кучетата намират сили и наглост да обявят всички инакомислещи за идиоти ( визирам коментиралия над мен, и други ) но така и не намират отговор на прости въпроси - като например защо не подкрепят едно цивилизовано решение, което се прилага в САЩ, Англия и къде ли не. Вместо това обаче, давят околностите в редове сълзи и сополи, обяснявайки как хората са виновни, не кучетата. Не могат и не искат, да осъзнаят, че точно техния безхарактерен рев, тяхната неинформираност и наична по който насочват обществения и медиен интерес в грешна посока, са пречка не по малко от безхаберието на общината и Екоравнодушие. Сори, d3bep но за мен ти и подобните на теб сте не по-малко идиоти от тези с пушките и антифриза.
цитирай
76. анонимен - Между другото какво сатна с онази ...
11.04.2012 13:23
Между другото какво сатна с онази пикла с тапите в ушите, където миналата година преобърна линейка на кръстовище ? Бебето оживя ли какво стана с него?
Изтребете песовете сред вас, те са по-опасни за обществото, защото няма кой да им тегли куршума като убият невинен.
цитирай
77. анонимен - Марк
11.04.2012 13:24
darcy написа:
Убедих се, че няма. Масата иска кръв, иска око за око, и всеки, който се опита да се противопостави на това искане, ще бъде квалифициран като "кучелюбец". Аз лично предпочитам котките, но пак влизам в графата на кучелюбците, само защото се опитвам да видя нещата извън насилието. Няма оправия, работата е ясна... Народът е озверял и иска жертви.


Darcy, да, народът е озверял и иска кръв. (Не че зная какво е това "народ", аз не съм патриот.)

И народът обикновено получава кръв - от своята собствена. Всяка агресивна мисъл и действие се връщат като кучета при своя стопанин.

ПП Най-нелепото е, че сега трябва да напиша една лъжа като отговор на въпроса "Коя година е създадена българската държава?", за да бъде изпратен комантарът ми. Каква ирония.
цитирай
78. анонимен - Напротив! Подкрепяме решаване на проблема с кучетата
11.04.2012 13:26
но преди това искаме решаване на проблема с убийците в бели престилки, мутрите , Наглите, Трактора и фандромата.
Кучатата трябва да са последни на опашката.
цитирай
79. анонимен - 80 и кой си ти да даваш приоритети ? ...
11.04.2012 13:28
80 и кой си ти да даваш приоритети ? Кой ти дава право да казваш кое е проблем и кое не ? Прекарахме последните 20 години да спорим кой проблем е "най-важен", без да предприемем нищо по никой. Още 20 години ли да се джавкаме, или да вземем да действаме, мама му стара ?
цитирай
80. анонимен - Кой съм аз ли? Гласоподавател съм бе ...
11.04.2012 13:30
Кой съм аз ли? Гласоподавател съм бе мамка му и искам всеки убиец в бяла престилка да си плати и всяка мутра да върне откраднатото в държавата.
На глудница кучета я попадна я не , но на доктор няма как да не отида.
цитирай
81. анонимен - Айде циба!
11.04.2012 13:34
Избий кучетата после циганите след това педалите и накрая аутсайдерите пък дано се налочиш на кръв мамка ти киликандзерска кръвожадна.
цитирай
82. bane - Е те заради такива малоумни спорове ...
11.04.2012 13:35
Е те заради такива малоумни спорове никога няма да се промени нищо. Има три варианта за кучетата - а/ те са проблем с висок приоритет б/с нисък в/с равен на останалите.
Ако вярно е А, то тогава всякакво мрънкане е безмислено, трябва да се действа сега. Да, не съм убиец, не ми харесва идеята за масов геноцид, но ако трябва да избирам между милите кученца и безопасноста на децата ми, бога ми, с голи ръце ще изтребвам помиярите. А в момента говорим точно за човешки живот, не за фасона на столицата като европейски град, говорим за десетки хиляди кучета, не за десетки.
Ако истина е Б/ то тогава не е ли крайно време да престанем да се караме като идиоти за нещо маловажно, и да решим проблема ? Ако не можем да се справим с малките, какво да кажем за "големите проблеми? ?
Ако истина е В/ тогава защо ти 82 и подобните на теб изобщо хабите ефирно време да пишете глупости ?
цитирай
83. анонимен - Коя ли пък ще ти се навие да ти роди ...
11.04.2012 13:42
Коя ли пък ще ти се навие да ти роди деца на тебе? Да вземеш да ги удОшиш като малките кученца...
цитирай
84. bane - Коя ли пък ще ти се навие да ти роди ...
11.04.2012 13:45
анонимен написа:
Коя ли пък ще ти се навие да ти роди деца на тебе? Да вземеш да ги удОшиш като малките кученца...

Нещо ми подсказва, че и теб бих удушил с кеф. Малоумен ли си или просто тролиш ? И в двата случая - майната ти :)
цитирай
85. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!
11.04.2012 13:51
Както каза домакинът, има мислещи хора от двете страни на барикадата.
А някои коментари са направо шокиращи и в никакъв случай не са писани от нормални граждани. Логичното заключение от тях е:

Ако намекнеш за решаване на кучешкия проблем, дори да е по най-мирния начин, ти си кръволок, кръвопиец и т.н.
Но ако открито призоваваш към убийство на депутати, лекари, въобще хора, ти си хуманист, човеколюбец, пацифист и прочие богоугодна душица.

Радвам се, че не всички са толкова изперкали.
цитирай
86. solinvictus - Решението е много просто и се нарича ...
11.04.2012 13:59
Решението е много просто и се нарича "германска" практика ...кво има за чудене?
цитирай
87. maleni - най-после да прочета
11.04.2012 14:29
нещо смислено и адекватно в пространството. Бях се зачудила /за кой ли път/ аз ли съм луда или останалите. Какви са тия писъци до бога - кучетата се оказаха най-сериозния проблем на държавата ни. От край време е ясно, че кучето е най-добрия приятел на човека, ама в последно време човека нещо много взе да си вири носа и не само няма приятелство, ами няма и респект. Да - кучето е животно, което си има собствена гледна точка, но тя определено отколе е била в защита и в помощ на човечеството.
цитирай
88. анонимен - Подпоручик Ч.
11.04.2012 15:44
Проблемът с бездомните кучета е естествено следствие на хронична (много се изкушавам да доуточня и на типично ориенталско-българска) мърлящина. Едно от най-безумните лица на селянщината в София. Селяните вече не са селяни, но още по-малко са се превърнали в граждани.
цитирай
89. анонимен - Подпоручик Ч.
11.04.2012 16:04
Да, именно на селянщина в смисъл на дребнава анцузлийска помиярщина. А за нея, бай Маноле, нищо изразено в писмен вид не е достатъчно грубо.
цитирай
90. solinvictus - Tази ориенталщина сме я придобили ...
11.04.2012 17:31
Tази ориенталщина сме я придобили от турската култура -така наречена!
цитирай
91. nicodima - Селяните вече не са селяни, но още по-малко са се превърнали в граждани.
11.04.2012 18:59
Подпоручик Ч., "селянщина" е много точна дума. То е въпрос не на произход, а на манталитет.
Дебатът не е излишен или отклоняващ вниманието. Защото изяждането на хора от кучета / което не става в нормалните общества / е признак за едно дълбоко загниване.
Не кучетата и не анцузлиите с лопатите са виновни, те са СЛЕДСТВИЕ!
Обвиняват Манол, че не давал рецепта.
Рецептата отдавна е написана - справка: напредналите общества, в които не се краде и има правила.
Е те тук се разминаваме с някои блогъри, които ще ми кажат, че битието определя съзнанието. Аз им казвам, че е обратното и ако не вярват - да опитат!
цитирай
92. mglishev - Освен всичко друго
11.04.2012 21:11
дребнавото рецептурничество не е винаги най-доброто. Да не говорим, че всъщност и аз, и по-умни хора са предложили разни рецепти.

Гусин подпоручик, виж колко приятно се получава: пишеш за книги - никой не чете. Пишеш за кучета - керванът се разлайва. Прав си за грубостта.
цитирай
93. анонимен - Подпоручик Ч.
11.04.2012 22:39
mglishev написа:
дребнавото рецептурничество не е винаги най-доброто. Да не говорим, че всъщност и аз, и по-умни хора са предложили разни рецепти.

Гусин подпоручик, виж колко приятно се получава: пишеш за книги - никой не чете. Пишеш за кучета - керванът се разлайва. Прав си за грубостта.



Може би трябва да започнеш да пишеш за книги за кучета/като за кучета. ;)
цитирай
94. анонимен - Подпоручик Ч.
11.04.2012 22:50
nicodima написа:
То е въпрос не на произход, а на манталитет.

Защото изяждането на хора от кучета / което не става в нормалните общества / е признак за едно дълбоко загниване.


Да, точно за това става дума.

Че е един външен и символичен признак за дълбоко загниване, е също очевадно.
цитирай
95. solinvictus - Как така се грижела някаква бабичка ...
12.04.2012 00:10
Как така се грижела някаква бабичка (дето щяла да плати на някой да им счупии краката ако и пипнат кучетата) за 141 кучета на улицата?
И колко бързо долетяха германцките лелки да демонстрират европейска хуманност на дивите балакнски и ориенталски субекти?
Какво лицемерие? ...сякаш сме забравили как германците убиваха милиони безпричина?
цитирай
96. pontis - Всичко, което си казал, споделям.
12.04.2012 21:01
Първо трябва да се отървем от помиярите... прочистване на въздуха.
цитирай
97. djani - Забавно ми е...
16.04.2012 12:43
Когато хора с апломб на многознайковци коментират въпроса, изхождайки от скромен домашен опит с любимеца си. С почти 70 годишния си житейски опит и над 50 години трудов стаж, от които и 5 години като управител на приют, моля да надникнете в коментарите ми "Зоофилия ли, що ли", "За търпимостта" и сатиричната новела "ЖИВОТ В КУЧКАРНИКА" в блога ми. Може би реалността в тях, ще ви изведе от блаженото Ви невежество.
цитирай
98. abadonka - За да няма сопи...
16.04.2012 14:20
...и да ги убиват по улиците пред очите на жени и деца, трябва евтаназия, но реална, а не само да прибират парите и да ги убиват по жесток, "безплатен" начин, за да крадат парите за инжекции.
цитирай
99. syrmaepon - Може да повторя някого,но
17.04.2012 09:46
според мен проблемът идва от хората,които не знаят за какво отглеждат куче в града и в самото начало не си дават сметка дали ще могат да се посветят на това.За някои това е просто моден каприз.Никое божие същество не може да бъде нечий каприз.От тук започва проблемът.От културата на тези хора.Те не са само в България .Те са навсякъде.Имаше едно предложение,което ми направи впечатление - всички домашни кучета да бъдат кастрирани.От една страна това може да реши проблемът на града,но човешкият и културният - не.
цитирай
100. gothic - Хора,
17.04.2012 09:54
решението на проблема с кучетата е заровен в боклука столичен. Реши ли се този проблем, ще изчезне и проблемът с помярите. А другото - въпросът е в спазването на законите. А авторът е абсолютно прав. По независещи от мен причини имам представа за това какви люде работят в някои общински фирми. И ми е предлно ясно, че думи като "хуманност", "хуманно" и други подобни са терра инкогнита за тях....
цитирай
101. анонимен - И все пак...
18.04.2012 17:52
Проблемът трябва да се реши. С кастрация едва ли ще стане. А като стана въпрос за домашни кучета ,тях никой няма да закача, те са отговорност на стопаните им. Съответно ,трябват глоби за изоставяне на домашно животно.
цитирай
102. sparhawk - много добра
07.05.2012 17:21
статия
цитирай
103. анонимен - Подпоручик Ч.
12.05.2012 11:04
Тук нещо липсва последният постинг, засягащ позицията и водещата роля по въпроса на нашия велик вожд и учител Б. Б. Явно чичко милиционер и комсомолските секретарки продължават да следят.
цитирай
104. анонимен - Подпоручик Ч.
12.05.2012 11:07
А може и да е просто някой родолюбив анцузлия, засегнат в селянската си чест и самоидентификация. То е все тая.
цитирай
105. анонимен - Проф.Сиктиридис
12.05.2012 16:36
Най големите помияри в България са автохтонистите тракедонисти.
С кастрация едва ли ще стане.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625506
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата