Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2015 00:22 - Коктейли "Молотов" готвят в мрежата за "ромските" гета и за парламента!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Коктейли „Молотов", шашки, халосни патрони и тежки павета готвят "провокатори" срещу "ромите" в столичния квартал „Орландовци" в идните дни, научи „Всеки ден" от свои източници в МВР. От неделя в жилищния комплекс тлее война между цигани и българи заради непрекъснатите набези на смуглите представители.

Конфликтът ескалира до опасни мащаби вечерта на 14 юни. Стигна се до масирана намеса на над 200 полицаи и жандармеристи с водни оръдия и цивилни представители на реда, за да не се стигне до опасен бой и до жертви. Няколко "роми" обаче бяха нападнати от членове на футболните агитки, които впоследствие бяха арестувани.

Броят на закопчаните с белезници набъбна до 30 души, уточни шефът на столичната полиция Младен Маринов. Сред тях има обаче не само "роми", за които „Всеки ден" първи писа, че са платени провокатори, а и спортни хулигани.

Още в неделя, около 22 ч., когато ситуацията се разви неочаквано и вдигна органите на реда на крак, на предните линии срещу "ромите" да хвърля бутилки и да плаши с палежи се появи стар познайник от протестите през 2013 г. Симон Милков, сочен за близък както до евродепутата и лидер на „България без цензура" Николай Бареков, така и до агресора Бисер Миланов - Петното. Милков се опита да се включи на живо по всички телевизии с преки включвания от „Орландовци", за да обясни как само преди няколко седмици е станал жертва на цигански побой. Той излъга нееднократно, че е жител на квартала, но местни разкриха пред „Всеки ден" вчера, че за пръв път го виждали.

Бдителни членове на политически партии пък реагираха с напомняне, че само преди 2 седмици жената до Бареков Мария Календерска обяви кандидатурата си за кмет на София именно с намерение да прочисти бежанците и циганите от центъра на столицата. Вчера и местните признаха, че са били уплашени от струпването на ултраси в сърцето на „Орландовци" и призоваха за слагане на край на конфликта сциганите по законов път, а не с цената на ексцесии.

Въпреки това обаче по обяд в понеделник започнаха да се появяват съобщения в социалните мрежи с призиви за събирането на тежки камъни и забъркването на опасните коктейли „Молотов", с които протестиращите срещу "ромските" гета да се отправят към крайния квартал, а след това и към Народното събрание.

Поддръжници на крайни националистически формации пък се обявиха за избухването на гражданска война, с която да се сложел край на циганския тормоз.

Лидерът на "ромската" партия „ДРОМ" Илия Илиев, който е и депутат от ДПС и в неделя вечерта бе в „Орландовци" предупреди, че момчета с бръснати глави са пращани да нагнетяват напрежението. Затова се наложи полицията да остане и снощи със засилено присъствие в конфликтната точка, което оставя без достатъчна охрана другите столични квартали.

„Всеки ден" получи информация и за подготвянето на бунт срещу "ромските" гета в няколко други района - „Захарна фабрика", „Овча Купел", части от комплексите „Люлин" и „Надежда".

В неделя и понеделник да дежурят в „Орландовци" бяха неотлъчно главният секретар на МВР Георги Костов и шефът на Столичната полиция Младен Маринов. Те многократно призоваваха гражданите да се приберат по домовете си.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова не се намеси в разрешаването на конфликта и досега не коментира нажежената ситуация.

http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/19766-kokteili-molotov-gotvyat-v-mrezhata-za-romskite-geta-i-za-parlamenta




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20235980
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930