Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2013 21:45 - Защо да не стана като Ангела Меркел?
Автор: gosho568 Категория: Политика   
Прочетен: 1600 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Защо не, отговори Лиляна Павлова, запитана дали би искала да стане като канцлера на Германия Ангела Меркел, която тя окачестви като много сериозен европейски лидер.

„Не мога да кажа „Да, готова съм утре да съм премиер!”, каза Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството, пред Нова телевизия. Не съм казала дали ще откажа, уточни тя и отбеляза, че е рано да се говори за това.

„Някои започват да изглеждат угрижени и уморени от властта, други се одухотворяват, трети се самозабравят. Аз останах здраво стъпила на земята”, направи си равносметка Лиляна Павлова.

Всеки човек, когато тръгне на битка, трябва да тръгне с визия. Нашата визия е, че тръгваме на битка за победа, което означава да можем да формираме самостоятелно правителство и да получим максимален брой възможни депутатски места, заяви Лиляна Павлова.

Тя заяви, че няма да коментира за бъдещи постове, които би заемала, докато не минат изборите и не се видят конкретните резултати. И допълни, че за пръв път правителство, което си тръгва, си прави равносметка и си признава къде е сгрешило.

„Смятам, че ние показахме едно ново начало и различното лице на политическата класа, което според мен трябва да стане практика в България”, каза бившият министър.

Лиляна Павлова каза още, че не се възприема като активен борец срещу дянковизма, след като той вече не е вицепремиер. „Ние не трябва да омаловажаваме това, което Дянков направи. Той направи много за финансовата стабилност на страната. Ние заварихме бурно море. Когато трябваше да се овладее корабът да не потъне в това бурно море, Дянков свърши своята работа, за да затегне колана, да удържи кораба“, каза Павлова.

Според нея е факт, че „на втората година вече този колан лекичко трябваше да се разпуска. Той се разпусна немалко, но крайно недостатъчно, очевидно. Цялото правителство под една или друга форма сме спорили, дебатирали. Но ние сме част от един екип и имаме един капитан на кораба. И в крайна сметка ние, различните ресорни министри, имаме мнение, имаме оплаквания, но в крайна сметка се взема решение. Все пак сме били един екип“, обясни Павлова

„Удържахме страната в най-тежката финансово-икономическа криза, закрепихме финансовата стабилност. Сбъркахме обаче с политиката за доходите. Именно затова сме анализирали грешките си и казваме: ние можем да продължим, имаме воля да продължим, знаем как, научили сме си уроците”, направи равносметка Лиляна Павлова
.

Източник: Dnes.bg


image



Гласувай:
11



1. lidislidis - Голям смях!:))))))))))
06.04.2013 22:07
Смешници алчни и прости с притенцеии!!!
Вие там в България нямате ли висши училища за ръководни кадри, та ги избирате от кол и въже...претенции за Меркел!? А за Кралица Елизабет няма ли притенции тази друсла? Или за Таря Халонен? Помиярска проста история!!!
цитирай
2. gosho568 - 1. lidislidis - Голям смях!:))))))))))
07.04.2013 16:23
Много се изхвърлят, няма спор! Голям смях! ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gosho568
Категория: Хоби
Прочетен: 1533037
Постинги: 470
Коментари: 2914
Гласове: 27939