Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2013 16:11 - Опошлен протест по гербовски
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 8546 Коментари: 23 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От около седмица из Фейсбук се говореше, че ще има национален протест срещу новото правителство. Налага се да го има, това е ясно. Старите протести не бяха само на Орлов мост, нито само за едните цени на тока. Пламен Горанов и останалите жертви не загинаха заради дреболии. Протести в България трябва да има, при това не просто срещу една или друга партия, а направо антисистемни. Самата българска държава, политическото тяло е заразено с безхаберие, корист и престъпно мислене. 

Така че точно както преди три месеца имаше протести срещу монополите и ГЕРБ, днес имаше протест срещу кабинета на БСП, ДПС и АТАКА. Никой нормален човек не би могъл да стои зад абсурдния и пагубен триумвират (по нашему - ламя триглава, второ издание) на доказано престъпни комунисти, псевдолиберални псевдотурци и кресливи псевдонационалисти. Пламен Орешарски може и да е добър преподавател, но е безпринципен човек, марионетка на безобразния Станишев и наистина е министър-председател само колкото да обере контрите на обреченото си управление. Сегашното Народно събрание и сегашният Министерски съвет нямат полезни ходове пред себе си. Не е възможно екип от матрьошки и лапачи да решава проблемите на която и да е страна. 

В 12:00 имаше може би към петстотин души пред Народното събрание. Истинското, а не бившия Партиен дом. Постепенно хората станаха и повече. Минутата мълчание в памет на Ботевите четници си беше спазена, както е редно. За съжаление, не стана дума за Ботев по-късно. 

Имаше свестни, нормални хора, които не подкрепят никоя от нечистите сили в сегашното Народно събрание. Хора, които с удоволствие викаха против новата Тройна коалиция, но и против старата престъпна организация ГЕРБ. Хора, с които е и чест, и удоволствие да си в една компания.
За огромен позор на София протестът обаче беше малък (шестстотин души нищо не са, наистина е срамно), а най-позорното следва тепърва. 

Час по-рано пред Народното събрание се е намирал жалкият Яне Янев от така нареченото РЗС, който е шумял и е твърдял, че е някакъв водач на националното недоволство от всички лъжи. Че има лъжи - има. Самият Яне обаче е една от тях. Не, той не е водач на никого освен на себе си. И е гнусно, че си позволява да говори вместо когото и да било. Редно е ако той или някой като него си позволи да се появи на истински протест, да бъде замерен с камък. Или с други, по-ароматни неща, както е модерно напоследък.

На самия протест обаче имаше две отвратителни агитчици - малки, но шумни, които се опитаха да привлекат вниманието към себе си.
Разбира се, на първо място - хората на ГЕРБ. Не съм сигурен дали са точно от самата партия или са случайно купена футболна тумба бръснати кондотиери, но им беше много трудно да преглътнат, че останалите, нормалните хора викаме не само против сегашните престъпници, но и против доскорошните. Камерите на БНТ и Nova успяха да заснемат как точно се държат герберите (за да не ги нарека, както заслужават), когато някой си позволи лозунг или остроумие срещу безценния Цецо Цветанов или още по-божествената будистка Тиква. 
Нищо не е забравено, това ще кажа. Гербовската групичка се опитваше да заглуши оправданите подкани: "Цецо - в затвора!" и: "Бойко -в затвора!". Опитваше се да подмени протеста срещу безобразията с просташка клака в полза на бившия министър-председател, който също не беше цвете. Някакъв индивид се опитваше и да попречи на нормален разговор с репортери от Nova, в който някак си се бяха промъкнали и непочтителни забележки към Цецо Ушев и будистката Тиква. Виковете на индивида бяха еднообразни и истерични: "Извини се! Извини се! Извини се!" 
Не, няма място за извинения, неуважаема платена агитко (защото точно вие бяхте и оставате провокатори и съсипатели на всяка изява на националната енергия). Има място само за нетърпимост - и към грозното съдружие на Орешарски, Станишев, Сидеров и Местан, но и към не по-малко грозната котерия на Борисов, Цветанов, Дянков, Цеко Минев, Мишо Бирата и тимаджиите. Можете да снимате колкото си искате тези от нас, които смятат Борисов за същия престъпник като Станишев, Местан и Сидеров. Снимайте ни и запомнете лицата ни добре, защото ние бяхме на предишните протести, които вие съсипахте, а ще бъдем и на утрешните, които няма да допуснем да си присвоите. 
Следващата смешна и нелепа групичка беше от така нареченото НФСБ. Никоя смешна партия не бива да си присвоява протестите в България. Нито тези нелепи лица от ГЕРБ и НФСБ, нито несъщественото РЗС, нито пък нелепите движенийца, крилца и други клубчета на неинтелигентни чичковци, смятащи се за протестни вождове. 

Може би най-гнусно от всичко беше, че чух викове: "Не на турския", а към три слеобед протестът беше заведен пред турското посолство на булевард Левски, за да се крещят и там глупости. Това беше псевдопатриотична кресльовщина. Беше патриотарски кич. Не турците като турци са ни виновни за нещо, по дяволите. Турците не са ДПС. Не това е начинът да се заяви някаква приемственост с Ботев (когото, да припомня, никой не спомена). 
Вчера вечерта имаше малка, но смислена проява пред турското посолство: гражданско присъствие на турци и българи, които заедно заявиха подкрепата си за протестиращите в Истанбул и цяла Турция граждани - които също не искат повече да търпят върху себе си самодоволството, лъжите, пропагандата и насилието на едно вече похабено управление. Днес ефектът от вчерашното присъствие беше опорочен. Герберите, псевдонационалистите и обикновените глупаци са не само "за" престъпника Борисов и "против" турците като такива. Те са против България. Също като конкуретния мафиотско-партиен клан, съставен от БСП, ДПС и АТАКА. 

Сегашните протести трябва да намерят най-сетне някакъв начин да се разграничат от различните породи съществуващи политически измамници унас. Иначе ще бъдат опорочени и съсипани точно като протестите преди три месеца. И се боя, че тогава просто няма да мине без насилие по улиците на българските градове. Защото двете властолюбиви клики - на комунисти и на обикновени мутри - просто не могат да бъдат търпяни повече. 



Гласувай:
10



1. svetliche - .............
02.06.2013 16:16
Ужасно, ужасно и пак ужасно :( :( :(
цитирай
2. nicodima - В света на хищниците също има кланове...
02.06.2013 16:22
Лъвове / прайдове /, хиени / кланове /, вълци / глутници /...
Някаква много неприятна асоциация ми докара с твоето описание на протеста - имам чувството, че сме тъпи тревопасни, живеещи в стрес, а около нас кръжат муцуните я на ГЕРБ, я на БСП и ДПС, я на Сидеров.
Не става с тюхкане, знам, но съм разколебана дали става и с протести!
цитирай
3. ejkobeshko - Присъствах на протеста
02.06.2013 16:32
трябва да кажа, че като цяло съм доволен - правителството трябва да управлява в страх от народа и разглеждам този протест именно в подобен контекст.
В интерес на истината не видях провокатори, и виках Долу ГЕРБ на воля
цитирай
4. vmir - Не разбрах какво решение предлагаш.
02.06.2013 17:16
Това твоето: "Всички са маскари" e политическото ноу-хау на бай Ганьо, но като отчета настоящата фаталнна привързаност на КГБ активистите и на някогашните сторонници на "Задунайская губерния", пък и на повечето руснаци, на които открай време на върха на езика е загнездено "българите не можете да се управлявате", явно и бай Ганьо не му е авторът, а на някои от кремълските пространства в момента мед им капе на душата, докато четат "прозрения" като твоите.

Ако искаш закриване на държавата, трябва да го заявиш ясно, за да го обсъдим.
цитирай
5. mglishev - @1-4:
02.06.2013 17:40
1. Нищо ужасно няма, трябва воля.

2. Ами другояче освен с протести... с бунт?

3. За страха съм съгласен, но явно си бил на друг протест.

4. А, не. Не всички българи, а сега управляващите не бива да управляват. Точно така, от всичките парламентарно представени партии. Лично аз съм за ДСБ и донякъде за ДБГ.
цитирай
6. vmir - 5. mglishev,
02.06.2013 19:37
mglishev написа:

4. А, не. Не всички българи, а сега управляващите не бива да управляват. Точно така, от всичките парламентарно представени партии. Лично аз съм за ДСБ и донякъде за ДБГ.


Слава Богу, че се самоопределяш като демократ, защото те бях определил като анархокомунист. Щом си демократ, би трябвало да се разберем, защото правилата на демокрацията не са ми чужди. Затова имам две най-първи забележки към теб, първата - изборите са показали, че твоите политически фаворити не са успели да прескочат дори прага на парламента, а ти искаш да управляват, при това - незабавно?! И втората съвсем принципна забележка - вярата ти, че щом ти вярваш, че някой е престъпник, значи той наистина е такъв. И двете ми забележки са свързани с игнорирането на фундаментални принципи на демокрацията и не разбирам как ги съвместяваш с демокрацията.
цитирай
7. mglishev - :)
02.06.2013 20:44
Изборите показаха, че българите са тъпи като гъзове и нищо повече.

А "вярата" ми е оправдана, благодаря много. Съвместявам ги чудесно.
цитирай
8. mamkamu - :)
02.06.2013 22:21
Ми аз още от първите демократични избори от 90-та, разправям, че българите са тъпи, като гъзове, ама к`во от това... За 22 години никакво развитие :)

А що се отнася до протестите, в смутни времена обикновено връх взима най-радикалната част от народонаселението :) Закон още от времената на Френската революция, да не се връщам към Древен Рим...
цитирай
9. mglishev - О, аз съм за радикалните,
02.06.2013 22:32
но герберастите не са радикални, те са само тъпи.
цитирай
10. vmir - 7. mglishev,
02.06.2013 23:49
mglishev написа:
Изборите показаха, че българите са тъпи като гъзове и нищо повече.

А "вярата" ми е оправдана, благодаря много. Съвместявам ги чудесно.


Е, няма вариант в демокрацията някой да иска да го управляват хора, които го смятат за тъп гъз. Не е нужна голяма съобразителност да се сетиш, в такава представа за управлението има нещо дълбоко сбъркано или поне инфантилно. Аз когато смятам някой тъп като гъз, избягвам да имам отношения с него, камо ли да припирам да го управлявам. Подобно управление при демокрацията е обречено на неизбежен провал. Ако ли пък мнението ти за гласоподавателите зависи от това дали са гласували за теб, значи ти нищо не разбираш от управление и решаване на проблеми. Мислех те за по-умен, а ти имаш разсъждения на хлапе от детската градина. Пудриш и къдриш площадните и хамалските словоизлияния, но мисъл нямаш никаква. Демограцията иска реален ум, а не голословни претенции за интелект, когато и каруцаря може да види нещата по-реално и ясно от теб.
цитирай
11. mglishev - vmir,
03.06.2013 08:49
слабо ме засягат мненията ти. На ченгеджийска реторика съм се наслушал. Нямам търпимост към нея.
цитирай
12. vmir - 11. mglishev,
03.06.2013 10:57
mglishev написа:
слабо ме засягат мненията ти. На ченгеджийска реторика съм се наслушал. Нямам търпимост към нея.


Принципите на демокрацията нямат нищо общо с ченгеджийството, и ако се самоопределяш като демократ, това те задължава да ги зачиташ. Комуникирам с теб, защото се смяташ за демократ, ако се обявиш за анархокомунист, няма да си губя времето с теб изобщо.
цитирай
13. tarabata - Хубав постинг, Маноле. Гледам, че ...
03.06.2013 15:22
Хубав постинг, Маноле. Гледам, че милиционерите пак са се активизирали на тихия фронт, за да предпазват младежта от заблуждения и подвеждания.

Аз за съжаление или за щастие не бях вчера в София. Струва си обаче със сигурност да се видят плоските опити за манипулации на протестите. Дори този път не се опитват да инфилтрират свои хора по малко по-индиректен начин. За жалост мнозинството ще разбере за какво трябва да се излиза на улицата чак тогава, когато нещата престържат - т. е. на есен или чак през зимата. Дотогава простаците ще си простеят, а дълбокомислените интелектуалци-сеирджии ще спорят, дали да се избира отровен разтвор от 100% или 95%. Това естествено е по-лесно от откритата и смела позиция, но само тя е в състояние да извади страната от тресавището, в което затъна не на последно място и поради системното следване на "мъдрия" принцип за избирането на "по-малкото зло".
цитирай
14. mglishev - Тарабо,
03.06.2013 18:16
това са неща, които и двамата знаем. Явно ще се пие бира и ще се чака есента. Но се чудя - дали И тогава нещо ще се промени? Е, ще видим.

П. П. Тия от тихия фронт много са ми омръзнали. Все те, видиш ли, я разбират демокрацията. Да вървят по дяволите.
цитирай
15. vmir - Лафонтен е написал баснята за лисицата и гроздето (понеже било недостижимо високо, Лисана умозаключила, че било кисело),
03.06.2013 19:33
очаква се съвременният му наследник да напише басня за демократа и демокрацията след комунизъм (Брей, че героични демократи, при толкова много милиционери, ето - Волен, Лютфито и Станишко ще потвърдят веднага)
цитирай
16. mglishev - Другаде
03.06.2013 20:45
развивай тези за ползата от калинките.
цитирай
17. tarabata - Глишев, едни спортуваме, други с ...
10.06.2013 11:01
Глишев, едни спортуваме, други с японска култура се занимавате, а енергията на младежта чака да бъде канализирана в правилна посока. Трябва окончателно да осъзнаем тежката отговорност, която носим пред олтара на отечеството.
цитирай
18. mglishev - Ний сме прости
11.06.2013 08:16
и единствено се опитваме да канализираме своята енергия в разни младежки.
цитирай
19. tarabata - Правилно. Как иначе ще се създаде ...
11.06.2013 10:46
Правилно. Как иначе ще се създаде здраво общество. Добре е обаче тази канализация да се комбинира с развяването на знамето на митинговата демокрация по инициативата на младежта, или последната поне така да си мисли.
цитирай
20. mglishev - Цялата Консервативно-либерална партия
12.06.2013 08:39
застава на същата идейна платформа, почитаеми г-н Тарабов!
цитирай
21. tarabata - Да живей!
12.06.2013 10:56
Да живей!
цитирай
22. tarabata - http://news. ibox. bg/news/id...
14.06.2013 11:41
http://news.ibox.bg/news/id_1708829737

Грух-грух.

Ако сега "почтените български граждани" не се появят на улицата, не виждам какво ще ги накара.
цитирай
23. mglishev - Точно така, Тарабов.
14.06.2013 17:13
Ще се видим там, предполагам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8624340
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата