Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2013 09:47 - Какво правим сега?
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 11628 Коментари: 35 Гласове:
14

Последна промяна: 18.06.2013 09:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Едно е сигурно – не искаме да създаваме легитимност на Волен. Имаме си много по-важни задачи: трябва да притискаме правителството и Народното събрание; трябва да покажем, че нямаме нищо общо с никоя от компрометираните политически сили, включително и ГЕРБ. Трябва да продължим да протестираме, както досега – успешно, изненадващо, шумно и без насилие.

Дори не съм сигурен, че трябва да минем по Раковски, защото не може един безотговорен човек да пречи на целия национален протест. Днес, вече на по-хладна глава (снощи бяхме ужасно гневни, аз също – и имаше защо) вече мисля, че можем да тръгнем от Министерския съвет към Народното събрание. Трябва да покажем пред камерите, пред полицията и пред последните наемници на АТАКА, че няма да се отклоним от маршрута, който сами сме си набелязали. И че дори не ни се налага да се бием или да чупим, за да кажем каквото искаме там, където искаме.

Не ние сме хората на насилието. Колкото и да сме гневни, колкото и да сме прави, насилието е пътят на глупаците. Дори да се наложи, то не бива да започва от нас. Затова не бива да се поддаваме на провокации – нито от страна на Сидеров, нито от страна на по-горещите глави в собствения ни протест. Нека минем успешно из целия град, че и покрай централата на псевдонационалиста като покрай малка гара – и така да му се подиграем. И толкова. Без крайности.

Някой даде добрата идея да си носим екземпляри от „Животинската ферма” на Оруел. Имам я, ще си я донеса и ще я чета. Любима книга, наистина. И много подходяща за случая. Така че – нека си носим книги, а не бутилки. Снощи можахме да се поздравим с полицаите. Нека го направим и днес.

А след като минем по Раковски и се подиграем с глупака Сидеров – какво? Да го оставим този за момент – той не е нито министър-председател, нито нищо. Той е само една кукла на конци и заслужава само малка част от вниманието ни. Ако спре да ни пука за него, утре ще е втори Яне Янев. Кой ли пък беше този...

Да идем пред централата на ГЕРБ. Защото ГЕРБ са също толкова отговорни за положението на България, колкото и новата Тройна коалиция. Дянков не беше цвете. Борисов си остава мутра. Цветанов е неописуем циник и лъжец. Тъй че – идва ред на ГЕРБ. После е разумно да продължим към КТБ и Първа инвестиционна: банките на олигарсите, чрез които стават повечето големи задкулисни игри в България. Все някога ще трябва да навестим и срамния Паметник на съветската армия. И все така – с шум, с тъпани, с книги и с вицове да продължим да протестираме ден след ден до пълно побъркване на нещастната власт.

Нека изненадаме политическата мафия, нека надминем самите себе си. Днес можем да протестираме по един маршрут, утре – по друг.

Между другото, вчера се справихме много добре, макар и да се вързахме на номер. Въпреки емоциите не се изложихме. Изложиха се само горките нещастници на Сидеров. Ние до последно бяхме в контакт с полицията, проявявахме чувство за хумор и, общо взето, си прекарахме добре. Трябва да продължим по същия начин.

Прекрасно е, че сме решителни. Можем да си позволим да бъдем и умни.




Гласувай:
15



1. saportok - Имате чудесна възможност.
18.06.2013 10:34
Здрасти,mgishev.
Понеже досега-не крия-не ви вярвам на протестиращите и всъщност не представлявате национален протест,а частен,не се и присъединявам.Всичко което се говори,е вярно,за протеста на някои се плаща,други са от ГЕРБ и всички заедно са инструктирани да закарат близки хора,подлъгани под благовидни предлози на протест без лидери и без искания,чиято единствена цел е оставката на Орешарски.Така може Плевнелиев да назначи служебно правителство на ГЕРБ и да върне Бойко на бял кон.
Засега за мен това представлява Вашият протест.Прости,но това,че ще се разходите покрай централата на ГЕРБ нищо не значи,след като искате да сваляте Орешарски по този начин,а това че сте минали покрай ГЕРБ, но сте хвърляли камъни и бомби по Позитано е някак си смешно.
================
Снощи обаче стана ясно,че президентът Плевнелиев има пари в офшорка,която е точила пари от държавни поръчки у нас.Това е първата му открита офшорка,другото са слухове,но най-вероятно не е само една,повечето играчи действат с вериги за заличаване на следите.
Напомням,че Плевнелиев беше препоръчан от Бойко,който каза,че и магаре да предложи,щели да го изберат и за илюстрация на думите си издърпа ушите на Плевнелиев.
Напомням,че Плевнелиев е пряко замесен в Дюнигейт.За дюнигейт взехте главата на архитект по проекта,който беше кандидат министър,а той(архитектът)е изпълнително лице.Плевнелиев назначихте президент,макар че беше пряк участник и в конфликт на интереси.
Напомням,че Плевнелиев назначи Райков,който фалшифицира изборите.Нямам съмнение че имаше фалшификация или опит за фалшификация 2013 и изпълнена фалшификация 2011.Имам преки впечатления от редица престъпления на ГЕРБ против демократичния процес и укрити доказателства срещу тях,така че това не ме изненадва изобщо.
ОЧАКВАМ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ И ДА ВЗЕМЕТЕ ГЛАВАТА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ И ОРЕШАРСКИ В КОМПЛЕКТ.
Тогава ще ви повярвам. ТОГАВА ЩЕ ПРИЕМА, ЧЕ НЕ СТЕ ОТ НИКОЯ ПАРТИЯ И СТЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ.
Сега ви деля на открити и завоалирани помощници на ГЕРБ.СВАЛЯТЕ ОРЕШАРСКИ ЗА ДА ВЪРНЕТЕ ГЕРБ.
ЕТО ВИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОЧНЕМ НАЧИСТО.ЧУДЕСНА ВЪЗМОЖНОСТ.ИЗБИРАМЕ ПРЕЗИДЕНТ И НАРОДНО СЪБРАНИЕ В КОМПЛЕКТ.Да видя да го постигате и ще повярвам, че сте независими.Според мен пред Плевнелиев дойде на власт като най-ненавижданият президент изобщо,Гоце си тръгна с по-висок рейтинг отколкото Плевнелиев дойде.Но мисля,че там ще сте точно толкова тихи,колкото и партийната централа на ГЕРБ.Имате страхотен и безпогрешен лакмус.Иначе,ако си правите каквото си знаете, да ти кажа,Бойко ще се върне на бял кон и първият протест срещу него ще е веднага и скоро ще стане кървав,защото той кървави ги прави.ЗАЩОТО НА ВАШИЯТ ПРОТЕСТ ВСЕ ОЩЕ НИКОЙ НЕ СЕ Е САМОЗАПАЛИЛ И ВЕРОЯТНО НЯМА И ДА ГО НАПРАВИ.А самозапалването рядко става с повик от партийна централа или 40 лева хонорар.Ще окървавите народа и ще направите гражданска война,и без това омразата вече е огромна.
От Небето Ви се предлага спасение на ситуацията,рестарт на чисто.Да превърнете видимо едностранния протест в национален.Да видим дали ще се възползвате.
цитирай
2. tarabata - Стои в мишата дупка, но дава ценни ...
18.06.2013 10:44
Стои в мишата дупка, но дава ценни указания. Няма какво да се коментира.

Ако продължим с твърдост, ще поставим морално олигархията на колене и това ще се оцени от мислещите читави хора в тази страна. Който има желание, вижда пределно ясно за какво иде реч. Дори в по-големи медии, които не могат винаги да се приемат безрезервно: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/redakcionni_komentari/2013/06/17/2083814_protestite_-_ela_i_utre/
цитирай
3. saportok - В никаква дупка не стоя. На февру...
18.06.2013 11:21
В никаква дупка не стоя.На февруарските протести със самозаплаванията бях.Видях и как ги яхнаха и озаптиха с измама.Тези обаче все още не ги отъждествявам с национални,но ако вземат главата на Плевнелиев и Орешарски,а не само на Орешарски, мога да им повярвам и да се присъединя.

-А точно ти,trabata,най-малко имаш право да говориш за миши дупки.Има едни групи платени провокатори на ГЕРБ с регистрирани по 100 празни профила във фейсбук и само подават фитили.Та имаш тук само един празен профил с ценни съвети.А аз системата блог с празни профили я познавам.Ти ли си този смелият,извън мишата дупка и този с ценното мнение и съветите?Че кой си ти?Тръба с коментари ли? То само името, което си избрал показва ролята ти.
цитирай
4. vishnichka - Пристрастен си, но е разбираемо...
18.06.2013 11:45
Доколкото си спомням, зимата се правеше всичко възможно да не се смесват шествията на различните протести - граждански и политически...

Мисля, че не ви беше мястото там снощи.
Превключвах освен на канал 3, така и на алфа тв...

"Прекрасно е, че сме решителни. Можем да си позволим да бъдем и умни."

Имаше много решителност, но и много стъклени бутилки!
Всъщност множествата си приличаха!
Надявам се, пишейки за случващото се, да откриете и разумното...
цитирай
5. vmir - 1. saportok,
18.06.2013 11:54
saportok написа:
Имам преки впечатления от редица престъпления на ГЕРБ против демократичния процес и укрити доказателства срещу тях,така че това не ме изненадва изобщо.
ОЧАКВАМ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ И ДА ВЗЕМЕТЕ ГЛАВАТА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ И ОРЕШАРСКИ В КОМПЛЕКТ.
Тогава ще ви повярвам.


А ти защо искаш от другите нещо друго, вместо да свидетелстваш в съда или да изнесеш данните за престъпления, за които говориш, за да не изглеждат уверенията ти като от вездесъщата агенция ЕЖК??? Не подценявай хората.
цитирай
6. tarabata - Saportok, всъщност специално с...
18.06.2013 12:02
Saportok,
всъщност специално спрямо теб прекалих, за което се извинявам. Ефектът на емоциите от тази нощ още явно ме държи. Просто смятам, че единственият начин протестът да остане граждански е хората да покажат твърдост и именно по този начин да не позволят борбата против олигархията да бъде разбита по същия начин, както това стана през февруари и март.

Имам си съображения да се подвизавам тук по този начин. Разполагам с време, желание и нерви за тези коментари, а не за блогърстване. Не живея и във фейсбук, както го правят доста позьорчета. Мглишев много добре знае кой съм и дали съм платен.
Още веднъж се извинявам, ако съм те засегнал лично, но категорично не подкрепям позицията ти спрямо протеста, въпреки че съм съгласен цялостно с останалото, което пишеш. Ако сега не се покаже твърдост, воля и солидарност, протестите от февруари-март ще са всуе. Начинът да неутрализираме агентите на мутрокрацията е не просто чрез пропаганда в нета (която като средство естествено е важна, иначе нямаше да пиша), а чрез непримиримост на улицата.
цитирай
7. tarabata - А относно случая с Плевнелиев, к...
18.06.2013 12:38
А относно случая с Плевнелиев, който иначе съвсем не е цвете за мирисане, си струва да се прочете това: https://bivol.bg/plevneliev-offshore.html
цитирай
8. mglishev - Ще направим
18.06.2013 12:40
всичко, което си струва. Просто наистина трябва да оставим малко емоциите.
цитирай
9. mglishev - Деактивирах
18.06.2013 12:52
двата бойни постинга от снощи. Ненужни са.
цитирай
10. mglishev - Но казаното по-горе за Плевнелиев е вярно.
18.06.2013 13:23
Не е лъжа, че и на него не бива да се има никакво доверие.
цитирай
11. vmir - Ако дори част от което твърдиш са го правили с мен или с приятелите ми,
18.06.2013 13:49
не бих си затварял очите, нито бих им простил, камо ли за някакво си "премитане".
Щом са ти газили приятели с камиони, значи трябва да свидетелстваш, а ако те е страх, да намериш други с прегазени приятели и да направте сдружение, което да иска съд за ... ти ще кажеш за какви случаи, във всеки случай това е единственото правилно нещо, защото говориш ли за престъпления, които не са наказани, всеки престъпник, който те чуе, се чувства в "правото" си да върши престъпления на воля и това е самата житейска действителност.
цитирай
12. tili - Не трябва да се
18.06.2013 14:02
поддаваме на непроверени слухове. Ето:
https://bivol.bg/plevneliev-offshore.html

Не съм почитателка на Плевнелиев, но истината ми е по-скъпа от Платон :)
цитирай
13. mglishev - Никой не си пада по ГЕРБ,
18.06.2013 14:18
това е добре.

tili, мерси за линка, "Биволъ" си ги бива.
цитирай
14. vmir - Никой не си пада по ГЕРБ, това е до...
18.06.2013 14:33
mglishev написа:
Никой не си пада по ГЕРБ, това е добре.



Ми щом не даваш да кажем добра дума за ГЕРБ, какво друго остава?
цитирай
15. milady - straxotna oferta !!
18.06.2013 14:45
Tova e bezcenen Plan, dano niakoi obarne vnimanie..Jalko ,bulgarite stanaxme ,kato ciganite is 20 E moje da ni kupish..
цитирай
16. saportok - Не само че няма да свидетелствам, ...
18.06.2013 15:37
Не само че няма да свидетелствам,ами дори и трия.Трия,защото постингът стана много популярен,а частното ГДБОП работи,но не знам дали е точно ГДБОП точно и коя буква му е излишна.Знам обаче че може да разпознаят случаите и да решат,че има свидетел.
Аз не съм пряк очевидец на случките с камиона и с мръсотиите в службите.По-скоро отстрани.Макар че то и пряк очевидец да си,е ясно че за повечето неща знаеш причината,но никой няма да тръгне да блъска някого с камион със знаме на ГЕРБ на прозореца и за повечето неща следите се знаят,но няма доказателства.
Аз по-скоро съм очевидец на едни други неща и машинации и нееднократно си затворих очите както за откровени престъпления спрямо демокрацията,така и за нарушение на мои права,за да не вредя на приятели.Честно казано не мисля да го правя повече.Но ако ГЕРБ пак дойде на власт,нищо хубаво не ни чака.Репресии и официално закриване на демокрацията.Честно казано при тяхната структура не знаеш кой съдия и кой прокурор какъв го играе и човек го е страх да стигне и до съд,особено по политически дела.
цитирай
17. saportok - До tili
18.06.2013 15:44
tili,
Съгласих се. Мисля че проблемът със сайта Бивол е просто,че не е...Бизон.Опитва се да дава мнение където не го бива.
Плевнелиев е отбелязан в един от документите като"attorney",което Бивол се опитва да преведе като адвокат,и че Плевнелиев е...адвокат на офшорка?
Първо,Плевнелиев изобщо не е юрист,камо ли адвокат,че и международен.
Второ,в документа пише че Плевнелиев оперира не като, а с"power of attorney",което означава,че той е ПРОКУРИСТ,ПЪЛНОМОЩНИК.Т.е.някаква си офшорка изведнъж е упълномощила Плевнелиев да разполага напълно с авоарите й.Същата офшорка източила един милион долара от България.Разбира се,това е направено с цел размиване на вината,но врътката е ясна.Докато нямаме списък на транзакции и спесимени,нищо не можем да докажем,но трябва да сме пълни идиоти за да не се досетим как офшорката от нищото упълномощила"адвокат Плевнелиев".

-Следователно трябва да приемем,че ако бивол не прави поредната си политическа пропаганда,което е много вероятно,просто е жертва на лош преводач и на лош тълкувател на термини от английското право.
цитирай
18. tarabata - Линка с информацията на Бивол от...
18.06.2013 15:56
Линка с информацията на Бивол относно фалшификата за Плевнелиев вече го дадох, ама кой да чете.
Премислих и реших повече да не си губя времето тук. На травмираните наивници няма как така да се помогне. Убягва им общата картина и се фрустрират още повече чрез безкрайни словоблудствания. Колкото до дребните ченгета в нета, по-добре да се оставят да си грухтят и да не им се обръща внимание. Да затъват още повече. Ползата от блогърските и фейсбук-позьорчетата е малка. Когато все пак се наканят да се появят на улицата, обикновено се държат като желе. Компенсаторни механизми няма как да създадат от овцата гражданин.
цитирай
19. mglishev - saportok,
18.06.2013 16:09
не пиши глупости за Биволъ.
Иначе - прав зи ГЕРБ и не, няма да ги върнем, спокойно.

Това за несвидетелстването е глупост.
цитирай
20. vmir - Глишев, разкрит си!!!
18.06.2013 16:13
Протестите срещу Атака били мотивирани с 40 лева на човек. Така тръби Волен по медиите. Моето мнение по случая е без значение. Само си спомням, че и на мен са ми приписвали подобни суми за свалянето на комунизма преди 20 и кусур години. По-гадното беше, че всички ни изкарваха боготворящи Хитлер и благоговеещи пред примера му. Истината беше точно обратната, а пари ние давахме на СДС, не то на нас.

Тотава медийния отстрел беше по-лесен, нямаше интернет, блог, фейсбук, групи за това или онова, огромната част от хората се осведомяваха от доскорошния основен ежедневник в държавата - "Работническо Дело", скоропреименуван на "Дума" и, разбира се опозиционния "Демокрация" с гл. редактор Волен Сидеров... Когато официоза кажеше, че хитлеристите искат фашизъм, бабите не подозираха, че това може да означава нещо различно от възкресяването на Хитлер и хитлеристите, камо ли да се усъмнят, че нещо ги будалкат с тоя фашизъм... Ето толкова лесно ни отстрелваха тогава, но като гледам, и днес не е кой знае колко по-трудно. След като един път те произведат във фашист, ще видиш и какви подвизи ще си преживял, без да си знаел, обаче. Бабите обаче ще знаят, и то много повече от теб самия.
цитирай
21. ferhunde - Два съвсем прости, но много важни ...
18.06.2013 16:35
Два съвсем прости, но много важни въпроса.
1. Абсолютно всички протестиращи ли са за оставка на правителството?
2.имат ли потенциал да продължат ако се наложи и цял месец, защото е ясно, че хунтата чака с летните жеги енергията на хората да се разпръсне и да си карат до Коледа?
цитирай
22. morko - Значи уж сте срещу всички полити...
18.06.2013 17:03
Значи уж сте срещу всички политически сили ,пък нещо от обиколката ви се губи централата на ГЕРБ-я довечера идете да похвърляте и там малко камъни и бутилки както го правихте снощи-интелигентно ,мирно и възпитано.Гледах директно превключвайки по няколко тв ,че някои показваха камъните и бутилките пред офиса на Атака пък казваха ,че това са предмети хвърлени от тях.И не се изживявайте като изразители на мнението на хората-вие сте 15 хиляди ,но милиони не са съгласни с това ,което правите
цитирай
23. saportok - Линка с информацията на Бивол от...
18.06.2013 17:19
tarabata написа:
Линка с информацията на Бивол относно фалшификата за Плевнелиев вече го дадох, ама кой да чете.
Премислих и реших повече да не си губя времето тук. На травмираните наивници няма как така да се помогне. Убягва им общата картина и се фрустрират още повече чрез безкрайни словоблудствания. Колкото до дребните ченгета в нета, по-добре да се оставят да си грухтят и да не им се обръща внимание. Да затъват още повече. Ползата от блогърските и фейсбук-позьорчетата е малка. Когато все пак се наканят да се появят на улицата, обикновено се държат като желе. Компенсаторни механизми няма как да създадат от овцата гражданин.

Обясних проблема с обяснението на Биволъ.Разбира се винаги има хора,предпочитащи фалшиви обяснения пред истински.
Повтарям вкратце,за да знаем че си го прочел.

1/ Понятието,което Биволъ се опитва да преведе като АДВОКАТ всъщност означава ПРОКУРИСТ,т.е.пълномощник с абсолютни права.Плевнелиев е упълномощен да управлява авоарите на фирма,която е източила милиони от България.
2/Изобщо даже и за неанглоговорящите твърдението е смешно.Плевнелиев изобщо не е адвокат и дори не е юрист,камо ли да е действащ
кипърски офшорен адвокат.Въобще как се вързахте на подобна глупост?

-Ясно ли е или пак си имаме позиция?
Безмислено е Биволъ и забъркани в схемата лица да чистят името на Плевнелиев.

-Той може да си го изчисти по много прост начин:
1)Като изиска пълна справка от кипърското правителство за фирмата и нейните пълномощници,както и за самият себе си,пребиваване в Кипър,регистрирани дейности и пълномощни там,извършени транзакции-никакъв проблем,дори скоро ще има единна европейска система за повечето справки;
2)Като се изиска от обслужващата офшорката банка падане на банкова тайна във връзка със съмнения за данъчни злоупотреби-в рамките на ЕС това е обичайна практика;
3)Като се издирят публикувалите съобщението лица и им се поиска пълна сводка за наличните при тях връзки на фирмата.
Съвсем просто е,но се съмнявам,че ще стане.Предпочитат лай.
цитирай
24. saportok - не пиши глупости за Биволъ. Иначе - ...
18.06.2013 17:22
mglishev написа:
не пиши глупости за Биволъ.
Иначе - прав зи ГЕРБ и не, няма да ги върнем, спокойно.

Това за несвидетелстването е глупост.

Всеки е свободен да си има мнение.Но все пак удачно би било да ме разбереш,когато имаш семейство,деца,работа и прочие.На млади години и ергенска глава всеки мисли,че морето е до колена и може да спечели всяка битка.С годините обаче просто решава да не участва във всяка.Дори и да е справедлива.Пък и двете битки отгоре всъщност ги водят други хора-и двата случая са в съда,единият в нашенски,единият в международен.Аз какво да правя,да си търся белята?
Хубав ден!
цитирай
25. aman - Писах го този коментар преди малко в ...
18.06.2013 17:41
Писах го този коментар преди малко в един пост от вчера на йотовата, ще го копна и тук, че не ми пише наново, а гледам си от активните и опитващите се да бранят словестно, вероятно и на дело, независимостта и смисъла на това дето става:

"Джереми, аз съм си там и в понеделник и във вторник, живи и здрави и в сряда пак ще съм там, докато има шанс и надежда и докато можем да удържим на напъните да превърнат протеста ни в нещо друго - ще съм там! Днес или утре, вероятно Боко ударно ще се пробва да го възседне протеста и да го превземе... ще се изправим срещу по-страшното, цялата ченегеджийско-мутренска организирана и финансово обезпечена кохорта, която наистина може да си позволи много, а няма и никакви морални задръжки да го направи!"

Поздрави и дотанцуване - довечера!
цитирай
26. xopxe - . . . На млади години и ергенска глава ...
18.06.2013 18:20
saportok написа:
... На млади години и ергенска глава всеки мисли,че морето е до колена и може да спечели всяка битка.С годините обаче просто решава да не участва във всяка.Дори и да е справедлива.

Точно тук се корени проблема. Защото и "улегналите" трябва да са във всяка битка, не защото всяка ще бъде спечелена, а защото всяка несъстояла се битка е със сигурност загубена.
цитирай
27. gadfly - ...
18.06.2013 22:20
Въпрос: колко далеч ще стигнем с "червени боклуци" и "турци сте" ? Или със "смяна на политическата система" ? Цялата история вече почва да смърди на ГЕРБ. А ГЕРБ е боклук, който трябва да бъде унищожен.
цитирай
28. mglishev - Ха добър вечер!
19.06.2013 01:28
Сега се прибирам. Я да пробвам да отговоря.

@vmir: Много ясно, че ни плащат герберите, утре отиваме да си приберем парите от тях :)

@ferhunde: Да, протестиращите са за оставка и смятам, че имат енергията да протестират дълго - най-малкото протестират след края на работния ден, а и сезонът е хубав.

@morko: не знам дали питаш честно или си някакъв атакаджия. Ние наистина бяхме предизвиквани от атакаджиите, които определено бяха хората на бутилките и камъните. Колкото до централата на ГЕРБ - нямам против да я навестим и да вдигаме джабала и там. Впрочем, къде? В Банишора? Щото централите на тия са няколко.
И не сме 15 000. От два различни източника, единият от тях - опитен военен кореспондент, снимал и в Сирия, чувам оценка за между 50 и 60 000 души вчера. Над това си струва да се помисли добре.

@saportok: Е, който е решил да не участва в дадена битка, хем справедлива, да не се пречка на участващите. Някои трябва да свършат тая работа.

@aman: Дотанцуване! Много добре казано!

@хорхе: Мерси, това имам предвид и аз.

@kbalenciaga: Твоите лозунги не ме интересуват, явно не си тук безкористно, така че трия поредната ти глупост.

@gadfly: От "червени боклуци" определено има нужда - хората обичат да свалят БСП :) За щастие, днес не чух "турци сте", защото и мен тази глупост ме дразни. Хората лека-полека се отучват от безсмислени лозунги.
За ГЕРБ съм напълно съгласен, това са пълни изроди. Никаква милост и за тях.
цитирай
29. vmir - 28. mglishev,
19.06.2013 06:36
mglishev написа:


@vmir: Много ясно, че ни плащат герберите, утре отиваме да си приберем парите от тях :)


Чо той Волен вече разкри, че сте хора на герберите. Затова да ти кажа, защото ми е пред очите като вчера как Волен и Доган на по тридесетина години и с пуловерчета, сипеха огън и жупел по комунизма. По него време, в първите 1-2 години на демокрацията, когато да споменеш Запада, можеше да предизвикаш сериозна истерия, Волен лееше омайни слова по адрес на Европа и особено САЩ. Пак тогава пък Доган се кълнеше, че ще забранява БСП със закон защото е престъпна организация.

Двамата бяха измежду най-непримиримите противници на БСП, толкова непримирими, че дори теоретичното предположение, че някога могат да имат нещо общо с БСП, беше лишено от всякакъв смисъл. После стана точно както каза Радой Ралин за "сърдитите млади" - Бе, ще сте сърдити, докато се наредите.

Впоследствие се стигна дотам, техни емисари с руски акцент дори на мен да предлагат подпомагане и условия за кариерно и професионално израстване... Аз лично без колебание отказах, но колко хора видях да приемат като заслужена оценка на качествата си и щастливо да ги славословят, без да се замислят, не е за вярване.

Продажността у нас не е особеност единствено на политиците, а за култивиране на почвата за нея се полагат непрекъснати грижи, за целта си има хора навсякъде около нас, а посланията им се комбинират така, че тъкат онзи културен контекст от предразсъдъци, които опрадава беззаконието и на първо място клеветите и измамите, в крайна сметка ни държат в положение на прошляци, които никога няма да се научат да постигат желанията си, освен индивидуално и с прецакване на някого. Кой например мислиш, че троши банките в развитите страни, ако мислиш, че това са образовани хора, много се заблуждаваш. А ако ли пък мислиш, че хората с неприязън към образованието имат по-вярна представа за обществото, заставаш там, където започва "учението за диктатурата на пролетариата" и дяволския български кръг се затваря...

Не съм против протестите, но протестите са началото, а не края. Не на викането, псуването и безбазборното клеветене, а на мисленето и търсенето на работещи трайни решения. Левски не е свеждал освобождението до викане срещу султана и турците, нито е вярвал, че митинги пред конака ще е ни донесат свободата. И не, защото сме били роби, както мразещите България непрекъснато се грижат да бъде повтаряно и да съпътства всеки от люлката до гроба му, за да бъде подвластен на многотиражните им лъжи.
цитирай
30. mglishev - Всичко това е добре казано,
19.06.2013 08:52
а освен протестите ти какво би предложил?
цитирай
31. vmir - 30. mglishev,
19.06.2013 11:02
mglishev написа:
а освен протестите ти какво би предложил?


Как да предлагам каквото и да било, като твърде малко неща в България са такива, каквито изглеждат, а предложи ли някой нещо добро и полезно, и тези неща биват бъдат отричани, ако това помага за оплюването му. У нас сила имат не добрите идеи и предложения, а партийните.

Оплювайки се лично един друг, по този начин съсредоточаваме властта изключително в ръцете на партиите. Отстрелвайки прекалено демонстративно водещите фигури в тях, не решаваме трайно проблема, защото запазваме и дори стимулираме самоизолацията на партиите от гражданите и превръщането им в котерии.

Липсва ни комбинация от мъдрост, сила, самообладание и най-най-най-вече търпение, да се научим да се произнасяме и действаме РЕШИТЕЛНО и КАТЕГОРИЧНО, но без особена врява, което дори не вярваме, че е възможно. Защото непрекъснато ни лъжат, че ей сега, само още един напън и ще прогоним “лошите” един път завинаги и тогава ще настане един живот... Логичния неуспех
пък ни го обясняват непрекъснато с лошотията на лошите. А качествата, които повечето хора вярват, че притежават поотделно, никога не трябвало да се опитват да ги проявяват заедно, защото непрекъснато ни натякват, че търпението и компромиса били робски или срамни прояви...

Ето как, дори заради несъществени противоречия, започваме да се чувстваме толкова обидени, че бързо забравяме важността на което ни е събрало, а ако не я забравим, в името на същата важност заклеймяваме другия, без да си признаваме, че оплювайки го, лишаваме начинанието си от възможността да бъде подкрепено и от който ни е обидил.

А идеите са не по-маловажни от партиите или от личностите, но единици на хиляди и може би на милиони успяват да жертват егото, за да се посветят на добра идея, макар почти всички да претендират, че го умеят. А българите сме отровени от цинизъм, “разяснения”, пропаганда и нагли демонстрации, че всичко на света е далавера и, че “всички са маскари”, с което сме напуснали сферата на разума и сме изцяло в ръцете на всеки, който прояви безцеремонността да си играе с емоциите и най-вече с егото ни. Колко велики сме били, колко красиви били жените ни, а ние се кефим на тази неизбежна куртоазия, и повече от инфантилно си вярваме, че това е признание за нашата настояща изключителност, която скоро ще ни освободи от всякакви грижи...
цитирай
32. mglishev - Следователно,
19.06.2013 12:29
по липса на други предложения, засега продължаваме с протестите.

Мнението ви е взето под внимание ;)
цитирай
33. morko - Вместо твоя приятел снимал в Сирия ...
19.06.2013 17:08
Вместо твоя приятел снимал в Сирия да ти казва колко се били вземи си ги сметни сам.60 000 души ????-ако сложиш по 3 -ма на квадлатен метър се получава 20 000 квадратни метра .При 12м ширина на улицата се получава колона 2 километра
цитирай
34. mglishev - Да, да,
24.06.2013 02:23
следващият!
цитирай
35. mglishev - !
29.06.2013 15:24
Днес вече не бих повторил това за насилието и глупаците. Напротив, смятам, че времето за повече натиск е дошло.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8642604
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5672
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата