Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 00:24 - Камо-но Чомей, "Записки от килията"
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 8974 Коментари: 15 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Отидохме в събота сутринта хиляда души на демонстрация пред НДК заради идването на ПЕС в София. Колкото бяхме - заявихме ясно, че ни е писнало от Станишев. Ако го искат в Брюксел - да си го влачат там. Ако щат, крал на Белгия да го правят. Лично аз смятам Станишев за мръсна подигравка с човешкия род. 

Вечерта се събра вече обичайният протест пред (празния) Министерски съвет. Честно казано, това трябва да се промени. Отпуски или стачка, но трябва да почнем да се събираме, когато в Министерския и в Народното събрание все пак има някой. Инак викаме напразно. 

Изтървах по-голямата част от протеста. Не ми се сърдете, имам уважителна причина. Цяла събота, от сутринта, до шест, твърдя, викам, тръбя и поствам във Фейса, че трябва да се стигне до яйца, домати и дори камъни, за да има някакъв уплах у мръсните комуняги, които сега царуват над държавата ни по своя типично отвратителен начин. От две-триста души, които са чували за мен и ме четат, най-много двайсет се съгласяват. Наистина, повечето смятат, че с усмивки и хаштагове ще свалят Орешарски. Нека им го съобщя - обречени сте на провал.

За обществено нещастие, но моя лична радост днес една млада дама и нейният приятел дойдоха рано пред Министерския съвет, готови да хвърлят яйца. Моите почитания. Аз си носех само гнили ябълки. 

Първо, десетина минути след началото на протеста (18:30) никой не смееше да слезе на платното. Хората са или прекалено добре възпитани, или - с не много искрено извинение - тотални путки. Чакат полицията да им разреши. Ами бъдете си красиви. Нищо не правите. От сърце ви го казвам. Проваляте се.

Второ - от двайсетте души, които открито заявиха принципна готовност да мятат нещо по институциите, само едно момиче дойде и беше навила приятеля си. Останалите - казах ли го? - сте путки. Нищо не правите. Не, колкото и да сте красиви, вие няма да свалите Орешарски. 

След първата метната ябълка настъпи пауза, смях, най-сетне хората посмяха да слязат на платното. ДЕСЕТ МИНУТИ ПО-КЪСНО полицията най-сетне осъзна, че аз съм този, който вчера е получил предупреждение да не мята яйца вчера. някакъв дебел, грозен, неприятен, тъп и груб чичка - да му еба майката - дойде и ме арестува. 

Не, той не ме арестува, той само ме заведе до полицейска кола. Грубо. По-късно разбрах, че не бил редови полицай, а от "части със специално предназначение". И на тях да им еба майките. 

Е, хубаво качиха ме в колата, закараха ме до Пето районно на "Марин Дринов", където си вадя паспорт, карта и така нататък. Там ме посрещнаха учтиво. Симпатична дама на име г-жа Бечева, впрочем с приемна много близо до дома ми, ме преведе любезно през всички формалности по задържането ми. Ако трябва изобщо да се благодари на българската полиция, то е заради такива хора. 

Много писане е . Да знаете, когато ви задържат, има да пишете и подписвате. Като класно по литература. Даже пишете кратко съчинение или мотивационно писмо. 

В самата полиция, хем в централно софийско районно управление материалната база е като в 1990, въпреки грамадния бюджет на шибаното МВР. Чудите се къде отиват данъците ви. Тъжно е. Идеше ми да целуна ръка на госпожата, която с явно неудоволствие, но с голяма любезност работи в такива свински условия. 

За мятане на ябълка по Министерския съвет (дребно хулиганство) ви чака акт за 500 лв. или 12 дни арест. Арестът мирише и в килията има откраднати паркови пейки, но се ядва. Ако ви се случи, бъдете любезни с полицаите. Те са хора и са услужливо настроени. 

Мен ме пуснаха за два часа, тоест не съм герой. Протестите не зависят от мен, Родината не е в опасност - освен от шибаните, мръсни, проклети, презрени, гадни комуняги, чиито глави искам да троша с чук. 

Беше ОК. Поседях малко в една килийка, поговорих с двама арестувани (за битови неща - един-двамата други арестувани за дейност по протести не бяха в моята килийка, за жалост). Накрая любезната дама ме пусна да си вървя дори без акт, което ми спестява много неудобства, а и разходи. 

Това няма да ме накара да заобичам Орешарски. да върви по дяволите. Няколко дни няма да мятам яйца и плодове, защото съм предупреден да не го правя. Ще ги нася и ще ви ги раздавам. Ако не сте путки, ще ги мятате вие. 

Долу БСП!
Долу ДПС!
Долу ПЕС!
Долу АТАКА!
Долу ГЕРБ!

Да живей България!



Гласувай:
13



1. nicodima - Маноле, ако направиш един разрез на обществото...
23.06.2013 08:04
тогава е сега, ще видиш, че протестиращите сега са децата на протестиращите тогава, когато нищо не направихме... Най-вече през 90-та, хайде през 97 докарахме Костов на власт, но после вкупом гласувахме за царя... Няма какво и откъде да го видят тези хора, не ги обвинявай и обиждай.
Комунистите имат една фраза:" С кръв сме взели властта, с кръв ще я дадем!" Сега я взеха с манипулирани в предизборния ден избори и трябва да си отидат със силен натиск. С мятане на камъни най-много да спите в ареста, когато сте нужни на друго място! Няма смисъл!
Тук е мястото да кажа, че има нужда от голяма национална стачка! Да се парализира всичко, че да видим какво ще правят. Трябва да се направи така, че да се парализира каквото е останало да мърда, да видят управляващите, че не ръководят труп! Но профсъюзите ни ги няма никакви! Очевидно на д-р Тренчев това управление му харесва! Нали това управление не вади на показ кирливите ризи на профсъюзите?!
цитирай
2. nicodima - Всъщност, какво излиза?!
23.06.2013 08:08
Че нищо в България не е независимо от властта - нито прокуратурата, нито профсъюзите. Това са големи организации, които трябва да застанат на ваша страна. Но тях ги е страх какво ще стане, ако дойде на власт една действително национално отговорна дясна партия!
цитирай
3. vmir - Абе, Глишев, виж си езика бре!
23.06.2013 09:16
Ми правиш Бойко да изглежда изтънчен майстор на словото с такива определения, бе!
цитирай
4. vulgaris - Пак офтопик
23.06.2013 10:15
Втори пост, втори офтопик.

Това заслужаваш, като намесваш Камо.

Единственият англоезичен превод на негови неща, до който съм се докопал, е този на Ходжоки. "Записки от килията" какво е- българският превод на горното или друга творба? Ако е второто, насочи ме, пор фавор, към някакъв превод на английски.

Имаш безумно хубав литературен вкус, ша знайш. Някой ден, ако те срещна, имаш бира от мен.

Иначе аз яйца си мятам по БСП от 2 вечери, вчера и за ДПС ми останаха. Досега не са ми правили проблем за това; онзи ден взеха от мен едни младежи, за да мятат и те.
цитирай
5. andrei - Това с ГЕРБ си го сложил най-накрая-
23.06.2013 12:23
от кумова срама нали?
цитирай
6. mglishev - @:
23.06.2013 14:13
nicodima: За стачката съм съгласен.

vmir: На зъл Орех - зъл прът :)

vulgaris: Веднъж да се свършат тия глупости, пак ще става дума за книги. За яйцата - горещи поздрави. Яйца трябват, а не орехчета!

@5. анонимен: И с това съм съгласен. Повечето хора обаче много ги е страх.

andrei: Съвсем не. Ако се зачетеш назад из блога ми, ще видиш колко "обичам" герберастите.
цитирай
7. ka4ak - ИЗХОД,КАТО ЗА НАЧАЛО!:)))
23.06.2013 14:53
13:54 - Ето ти нещо и от мен!:)))
Защо смятам,че тези протести са съизмерими със събитията в ГДР,УНГАРИЯ,ЧЕХИЯ,ПОЛША,ДОКАТО БЯХМЕ В СОЦ.ЛАГЕРА?!!!
Това са първите протести,на СВОБОДНИ граждани,ИЗЛЕКУВАНИ от изкуствената болест на предишния строй!!!:)))
Обидно е,но за съжаление,Това е ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКТ!!!
Защо чак сега се случва?
Смятам,че няма нормални хора,които да смятат,че Конституцията ни,не е продукт на комунистите!:(
Но,след като е основния закон на Републиката ни,НЕКА Я СПАЗВАМЕ!!!:)))
Естествено и очевадно е,че Съдът и Прокуратурата изобщо не се деполитизираха!:(((
Конституционните Съдии,трябва да бъдат съдени,КАТО НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!
Защото те позволиха да се регистрира ДПС,като партия,което роди и АТАКА,като партия!:(((
Две Гибелни за България партии!!!:(((
Най гибелната БСП,изрично не се разграничи с престъпния режим на комунистите,а гордо заявява,че е наследник на престъпниците,следователно и тя няма никакво основание,да съществува като партия,а още по малко,да участва в политическия живот на България,камо ли да го ръководи?!!??:((
Изходът е незабавна оставка на измисленото правителство на Орешарски!!!:)))
Приемане на изборен закон!!!/ВМЕСТО МОТАНЕ,ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА СЕ ГЛАСУВА ЗАКОН ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ,С ВЪЖМОЖНОСТ И ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ,КАТО ЗА МОДЕЛ СЕ ВЗИМА,ДЕЙСТВАЩ ЗАКОН ОТ ДЪРЖАВИТЕ В КОИТО,ТО Е ФАКТ!!!/
Вместо вой,моля вижте как направихме Търновската Конституция!!!:)))
Това е от мен,Алекс!!!:)))
Бъдете ЗДРАВИ и СВОБОДНИ!!!:)))

Постинг: Българи-юнаци, да внимаваме :)
Автор на постинга: idealist
цитирай
8. mglishev - @ka4ak:
23.06.2013 15:11
Е, да не се пренадаме. Далеч сме от чехите и маджарите.
цитирай
9. ka4ak - 9. mglishev - @ka4ak: Маноле,че сме далеч,историята го доказва!!!:(
23.06.2013 16:24
mglishev написа:
Е, да не се пренадаме. Далеч сме от чехите и маджарите.

За това,казвам "НАЧАЛО",защото наистина е НАЧАЛО,на приключване на тази изкуствена болест,от която продължаваме да боледуваме!!!:(((
цитирай
10. djgator - Браво
23.06.2013 17:54
Сега поне знам кой е този смел Българин, дръзнал да метне нещо по обществените сгради, зад които се крият олигархичните муцуни! Явно гербаджиите са инструктирали "специалните " полицаи да са по-вежливи от обикновено, за да запазят усмихнатото лице не протеста - гнус.
цитирай
11. mglishev - Дано
23.06.2013 17:59
да си прав. Но трябва много воля. Много.
цитирай
12. mglishev - Ха,
24.06.2013 00:50
изчезнал е един анонимен коментар над 12. На негово място излиза новият на djgator. Господине, не ме хвалете, а носете своите собствени гнили зеленчуци, за да забъркаме с тях една хубава чорба за тирана :)
цитирай
13. mglishev - Я марш оттука.
24.06.2013 10:03
Червени чучела не щем.
цитирай
14. svetliche - :)
24.06.2013 11:41
Маноле стани президент и премиер и да живей Цар борисова България, какво ще кажеш??!
цитирай
15. mglishev - Е, няма да стане,
24.06.2013 15:15
но няма лошо да си мечтае човек. Да се изхвърли АТАКА и да се върне ДСБ в Народното събрание, пак ще е нещо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8624949
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата