Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2013 09:29 - Няколко идеи за протеста
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 28817 Коментари: 56 Гласове:
16

Последна промяна: 05.07.2013 10:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече двайсетина дни протестираме шумно и доста творчески, но управляващите не ни обръщат никакво внимание, а и медиите започват да се разсейват. Част от протестиращите искат втвърдяване на протеста, други искат просто да се спре с прекалено дългата разходка. Очевидно е, че трябва да бъдем по-видими и по-ефективни.

1. Стига дълги разходки
Да, отначало имаше смисъл да се мине и през партийните централи. Минахме. Сега това вече е излишно, защото на много хора им писна от ходенето. Трябва да се окнцентрираме около Народното събрание!

2. Концентрация пред и около Народното събрание 
Това е най-важният държавен орган, от него зависи съществуването на правителството. Протестите трябва да се провеждат там, най-вече там, почти само там. Така няма да има и възможност за "грешки" при преброяването ни. А ще ни позволи и да блокираме сградата по-ефективно.

3. Събиране в работно време
Това е особено болезнен въпрос. Да, нямаме стачка, синдикатите направо се подиграват с протестиращите и си колаборират с правителството. Но има сутрини "на кафе", а има и обедни почивки. Нужно е повече хора да идват през деня, когато депутатите са в сградата на Парламента.

4. Налагане на искането ни
Искането е ясно - оставка. Но за да може да то да се наложи, трябва да сме по-ефективни. Тоест Народното събрание директно трябва да се блокира. Засега полицията успешно пречи да го направим, а и самите ние сме зле подредени около сградата.

5. Прекалено сме учтиви
Благодарим на полицията, не влизаме в никакви разногласия с нея. А полицията например ни излъга в сряда - че уж дневната блокада не била разрешена от общината. И ни изтласка от мястото на блокадата, когато останахме прекалено малко. Това е наша грешка. Когато лъже, на полицията трябва да се казва, че лъже. Дори на нея трябва да се вика: "Ууу". 
Загражденията и веригите на полицията около парламента са прекалено разширени. не трябва да се позволява това. Трябва да се протестира постоянно пред общината и пред самата полиция за тези незаконни мерки. Няма извънредно положение в страната. Трябва да се пречи на полицаите.
Когато ни кажат: "Говори полицията. Ще ви задържаме за нарушаване движението по улиците", не е трудно стотина души просто да легнат един до друг на асфалта. Нека задържат стотина души. Или двеста. Нека задържат жени и деца. ще го направят веднъж. Първо - актовете се обжалват лесно. Второ - повечето хора ще бъдат пуснати за между два и четири часа. Трето - най-вероятно за повечето хора няма и да има актове. Лягайте на асфалта! Това се прави в цивилизованите страни.

6. По-сериозна блокада
Когато в сряда блокирахме ул. Оборище, народните представители ходеха на работа през Московска. Не е много сложно да се свързваме помежду си с мобилни телефони и да си казваме: трябват ни двайсетина или петдесетина души пред улица Еди-коя си. Не е и много сложно да се запушат от по стотина души Раковски, уличките между Дондуков и "Св. Александър Невски", Московска и Оборище. както казах, може и да се ляга пред колите. Нищо няма да ни се случи.
И трябва да се идва по-рано сутринта. 

7. По-подредено стоене
Да, горещо е. Но ако ще се протестира, редно е да си носим шапки, вода и нещо за хапване. И да не стоим на тумби, между които да минават полицаи, коли и прочие. Не е трудно да се стои в редица. Нито пък да се държим за ръце от тротоар до тротоар.Човек трябва да е малко от малко подготвен, когато ще ходи на протест. Това си е задача за решаване, не е само купон.

8. По-добър маршрут на протеста
Това не е моя идея. Основната цел на протеста е Народното събрание. Ами тогава няма смисъл след него да се продължава към Орлов мост и на майната си. Нека маршрутът да е по-кратък: Министерски съвет - Парламент - Орлов мост - обратно. 
Най-добре спирайте на Народното събрание. не продължавайте нататък. Казвайте и на други.

9. Сериозността на положението
Всичко това е важно за ефективността на протеста. Ако продължим така още двайсетина дни, Народното събрание ще иде във ваканция и ще продължи да ни управлява наесен - с назначения а ла Пеевски, Христозов и Сидеров. Ще ни е по-трудно да се съберем за втори тур есенни протести, защото, веднъж изпусната, инерцията трудно се връща. Ще има правителствен заем, което е вредно за нас, вредно за валутния борд и прочие. Спомнете си, че всяко символично намаляване на цените на електроенергията сега ще доведе до качване на цените през зимата. София вече беше недвусмислено заплашена с режим на тока и вдигане цените на топлата вода. Не бива да им позволяваме да се окопаят на власт и да накажат столицата. Не бива правителството да взима външни заеми. Не бива изобщо да им се подволява да говорят за АЕЦ Белене или за своите прочути "мерки". 

Протестът трябва много бързо да стане страхотно ефективен. Нямаме време, юли тече. Идва ваканция, идва есен и зима. а зимите под управлението на БСП у нас винаги са отвратителни.

---------

П. П. 
В момента ГЕРБ вече директно си преговаря с БСП и ДПС за връщане в Народното събрание. Дори на "опозицията" сме неизгодни. Протестите ни ще бъдат неутрализирани, ако не се засилим страшно бързо. Трябва да се реагира. 

Колкото и да сме травмирани от "организатори" и "водачи", са ни нужни може би двайсетина-трийсет души с мегафони и нещо като постоянно присъствие от поне две-три хиляди души, които просто постоянно да блокират пътищата от и към Парламента. Вероятно тези хора трябва да се редуват. Жега е , а и всички сме на работа. Но някакво ядро твърди протестиращи се налага от само себе си. Със славянска рада няма да се получи.

Работата на Народното събрание трябва да се саботира! Не само отпред на площада, но и откъм Московска, Оборище, Раковски и уличките отляво на "Невски" трябват постоянни групи от по няколкостотин убедени в себе си, спокойни и решителни хора, които прасто да пречат с жива верига и лягане на асфалта. За да не могат депутатите да ходят на работа - и да гласуват дивотии като например новия закон за образованието. Имаме мобилни телефони, имаме и крака, имаме роднини и близки - не е толкова сложно.

Време е за по-сериозна работа. Аз съм готов да жертвам от времето си за тази цел. Надявам се да се намерят още такива хора. Стягайте се, приятели и съседи, защото идват ваканция, есен и зима. Да се свързваме, че хайде, днешния петък го изтървахме, но вторник и сряда предстоят.




Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. valsodar - Добре, а какво следва след лелея...
05.07.2013 09:57
Добре, а какво следва след лелеяната Оставка - "нови" стари муцуни обратно в Парламента?
Какво ще се промени след това и няма ли подскачането пред Парламента да се превърне в национален спорт, ако няма ясна идея, ако няма ясни искания какво точно да се промени и в каква точно посока?

Не е ли по-добре да се систематизират исканията, да се предложат конкретни решения преди да се изкарат хората на улицата? Защото във всеки един друг случай, техният гняв ще бъде отново и отново употребен в изгода на тези мутро-групировки, които са в опозиция!

:)
цитирай
2. mglishev - Не, не е по-добре
05.07.2013 10:06
Няма други искания освен оставка на БСП, ДПС, АТАКА и ГЕРБ.
цитирай
3. valsodar - И? Влиза се отново в старата ...
05.07.2013 10:19
И?

Влиза се отново в старата схема "Кой не скача е червен!"
А сетне??!
Пак същите престъпници в Парламента!

Без завишени морални и професионални изисквания към политиците от страна на избирателите и последващ граждански контрол, нищо и никога няма да се промени към по-добро в тази изстрадала държава и театъра "Демокрация" ще зацикля до откат.

Липсата на други искания освен оставка издава една политическа безидейност и яловост на протеста!
цитирай
4. mglishev - Не,
05.07.2013 10:39
не ми се занимава с глупости и дървена философия. Ако трябва - три години протести и служебни правителства. Стига мислене на дребно. Само така ще има нови хора.
цитирай
5. evrazol - Не можем да имаме други искания ат това Народно Събрание, освен незабавна оставка
05.07.2013 11:00
Какво ще стане после? се превърна в традиционен въпрос на хора предпочитащи сигурността днес пред възможностите утре.

Не, няма да бъдат същите муцуни в следващия парламент. Не са толкова глупави. Веднъж изметени, все ще направят някаква корекция на наглото си поведение. Исканията трябва да пъдат представени на следващия парламент, след което и той да се разпусне. Ето защо този трябва да се измете час по-скоро.

А до тогава хората от протеста ще имат време да обединят и систематизират вижданията си, да припознаят авторитетите си и да намерят реална форма за участие в управлението.

Протестът спешно трябва да се радикализира. Трябва да се обяви гражданско неподчинение. Официално. Зоната им за сигурност да се барикадира с боклуци, стари вещи и всякакви неща, които не могат да се използват за насилие. Да се окупира телевизията. Кръстовищата да се задръстят с нетръгващи автомобили. Абе няма да мине без хаос. Дано мине без насилие.

Ако скачането пред парламента се бе превърнало в национален спорт преди пет години, сега може би нямаше да има и нужда от протест :)
цитирай
6. mglishev - Точно така!
05.07.2013 11:16
evrazol написа:
Не можем да имаме други искания от това Народно събрание, освен незабавна оставка

Какво ще стане после? се превърна в традиционен въпрос на хора предпочитащи сигурността днес пред възможностите утре.

Не, няма да бъдат същите муцуни в следващия парламент. Не са толкова глупави. Веднъж изметени, все ще направят някаква корекция на наглото си поведение. Исканията трябва да пъдат представени на следващия парламент, след което и той да се разпусне. Ето защо този трябва да се измете час по-скоро.

А до тогава хората от протеста ще имат време да обединят и систематизират вижданията си, да припознаят авторитетите си и да намерят реална форма за участие в управлението.

Протестът спешно трябва да се радикализира. Трябва да се обяви гражданско неподчинение. Официално. Зоната им за сигурност да се барикадира с боклуци, стари вещи и всякакви неща, които не могат да се използват за насилие. Да се окупира телевизията. Кръстовищата да се задръстят с нетръгващи автомобили. Абе няма да мине без хаос. Дано мине без насилие.

Ако скачането пред парламента се бе превърнало в национален спорт преди пет години, сега може би нямаше да има и нужда от протест :)


Чудесно казано!
цитирай
7. muerte - Валсодаре, бъркаш.
05.07.2013 11:27
Не му е работа на народа да върши работата на депутатите. После ще ми дадат ли заплата от 3 бона ако им кажа КАК да работят, а? Ясно е дори и за вас, левите привърженици, че това правителство не става. Затова да се измита. Ако и новите, които дойдат се опитат по същия начин - и те! ТОВА е демокрацията. А не по чисто социалистически начин ние да вършим и тяхната работа, а те да лапат кюфтета по 30 ст.

П. п. НАПЪЛНО подкрепям евразол!
цитирай
8. mglishev - :)
05.07.2013 11:37
muerte написа:
Валсодаре, бъркаш

Не му е работа на народа да върши работата на депутатите. После ще ми дадат ли заплата от 3 бона ако им кажа КАК да работят, а? Ясно е дори и за вас, левите привърженици, че това правителство не става. Затова да се измита. Ако и новите, които дойдат се опитат по същия начин - и те! ТОВА е демокрацията. А не по чисто социалистически начин ние да вършим и тяхната работа, а те да лапат кюфтета по 30 ст.

П. п. НАПЪЛНО подкрепям евразол!


Точно така си е.
цитирай
9. valsodar - Последен въпрос:
05.07.2013 12:04
Добре де, а след като не знаеш какво искаш, как може да имаш повод да си недоволен от настоящето си?
цитирай
10. injir - Evrazol е прав. Валсодар да го пр...
05.07.2013 12:34
Evrazol е прав. Валсодар да го прочете отново.
цитирай
11. vishnichka - 5. evrazol
05.07.2013 12:48
"Абе няма да мине без хаос. Дано мине без насилие."

Извинете, "дано" в ситуация на изострени сетива и при такива призиви не върши работа.
Това означава, че Вие не познавате поколението на децата, родени в следпреходната епоха! За съжаление хаосът може да предизвика неподозирана /от Вас/ агресия в тях, а и когато няколко стотинте хукнаха по улиците и после ги биха в Пловдив 2011-та - родителите им не бяха до тях...

Жалко, че интелигентни хора като Вас не си дават сметка какво може да се отприщи в няколко хиляди младежи с подобни призиви...
цитирай
12. mglishev - valsodar,
05.07.2013 12:58
просто се разкарай. Всички чудесно знаем какво искаме: БСП в затвора до последния функционер.
цитирай
13. jeremy231 - Какво ще стане после ли?
05.07.2013 13:05
Валсодар ще си намери други поводи да задава въпроси.
Сега, сериозно. Валсодаре, чЕти внимателно, че ми писна от слабоумници. Приеми, че системата политици и гласоподаватели е съставена от взаимно зависими елементи. При следващи избори освен старите, ще влязат и нови муцуни. Следващия, който ще пожелае да се задържи в управлението повече от 1 месец трябва да намери своята точка на покой. В социалните системи също си действат физическите закони, но няма да те занимавам с математика. То си има методики.
Валсодаре бре, прочети за "Циклите на Кондратиев", бре! Д-р Михайлов не е единствения специалист по психология на големите групи от хора. Ще ти кажа нещо на ушенце. Нямаш си и най-малката представа, колко математика е навлязла в психологията.
цитирай
14. jeremy231 - Альоу, Глишевия! Точиш ли сабята? :-))))))))))
05.07.2013 13:07
Махайрата е наточена, блещи и в готовност. Знаеш ли, че ни обвиниха в мерак за "колЯне" на комунисти? :-)))))))))))))))
цитирай
15. mglishev - vishnichka,
05.07.2013 13:19
Ами да се отприщва! Аман вече от призиви за тишина и спокойствие. Би било прекрасно Волен и Станишев да се люшкат от юздите на Царя Освободител.
цитирай
16. mglishev - jeremy,
05.07.2013 13:19
готова е сабята. Дори не се майтапя :)
цитирай
17. evrazol - О, аз съм от едно старо и доста по-радикално поколение
05.07.2013 13:19
vishnichka написа:
"Абе няма да мине без хаос. Дано мине без насилие."

Извинете, "дано" в ситуация на изострени сетива и при такива призиви не върши работа.
Това означава, че Вие не познавате поколението на децата, родени в следпреходната епоха! За съжаление хаосът може да предизвика неподозирана /от Вас/ агресия в тях, а и когато няколко стотинте хукнаха по улиците и после ги биха в Пловдив 2011-та - родителите им не бяха до тях...

Жалко, че интелигентни хора като Вас не си дават сметка какво може да се отприщи в няколко хиляди младежи с подобни призиви...


Напиках "дано" понеже съм сигурен, че мафията разбира само от тояга и няма да се огъне пред никакви цивилизовани мерки. Седем души изгоряха през миналите протести. Ако сега бутнем загражденията с цената на седем счупени глави, четирите парламентарно представени партии няма да имат никакъв шанс при следващи избори. Окопалите се в зоната за сигурност пред нищо няма да се посвенят. И за да изпреваря въпросите на страхливците - да една от тези счупени глави може да е и моята, или на някое от децата ми. Та след няколко години да им е още по-удобно на мижитурките скрили страха си зад убеждения и трезвен поглед. Хайде сега ми цитирайте чл.95 от НК
цитирай
18. stuber - основен въпрос
05.07.2013 13:31
valsodar написа:
Добре де, а след като не знаеш какво искаш, как може да имаш повод да си недоволен от настоящето си?

лека подсказка, какво да се иска: чисто, мирно, възможно най-демократично да се поиска провеждане на референдум за обявяване на всички политици, участвали във управлението на държавата през времето на "прехода", да бъдат обявени за национални предатели. и след това няма да има скелети от гардероба, стари муцуни и т. н., а партиите ще имат възможност да произведат нови идеи и нови хора, които да имат страх и респект от демоса, демек народа! толкова ли е трудно да им се покаже на пишман политиците, че не ги искаме такива, каквито го играят 24 г. дори само обсъждането на такъв вариант, ще има силно оздравително въздействие върху всички самозабравили се !
цитирай
19. bumerang - ...
05.07.2013 13:37
Радослав,
поводи и причини за недоволство има колкото щеш и те са в резултатите от управлението на тази политическа класа, с която се срастнаха мафиотските структури - състоянието на окрадената и съсипана държава, едва кретаща икономика, огромна безработица, бедност. Аз лично искам тези, които управляваха, когато се стигна до това състояние да се махат, защото те очевадно не могат да направят нищо друго. Не ме интересуват нито извиненията им, нито катарзисите им, защото знам, че са лицемерни. Как ще стане ли? Да приемат две изменения в избирателния закон - 1.задължително гласуване и 2.ограничения на мандатността до два или три мандата. Това още след първите избори ще измени състава на НС. Кои ще дойдат и какво ще направят - ще видим и ще сменяме дотогава, докато се научат кой е суверена и кой слугата. Искам още да се направи ревизия на милионерите. Ако са законни и почтени - добре, да работят, да правят бизнес, да създават работни места, да печелят, да се развиват, но ако не са - да се конфискува имуществото им и да отиват където е мястото на крадците. Щом си правил далавери, ще отговаряш. Какво толкова ще ги дундуркаме? Ако има пропуски в законите, които позволяват далавери - ще се променят дотогава, докато се напаснат. Искам още и такива закони и система на контрол, които да не позволяват на правораздавателните органи да се превръщат в подкупни и НЕСМЕНЯЕМИ съучастници на престъпниците. Когато няма морал в ценностната система на обществото, той трябва да бъде наложен чрез закона. Всеки престъпник трябва да бъде наказан и всеки законотворец, създал закон с "вратички" - да се маха. Какъв е толкова проблема, че 23 години се мотаем като пилета в кълчища?Какво значи политическа отговорност, когато отговорността за една открадната кокошка е по-голяма?За грешно взети служебни решения също трябва да се носи наказателна отговорност.
Към автора:
Ако сега не се случи това, което трябва, ще се случи, когато глада и студа притисне хората до безизходица и смърт. И не ми казвайте, че няма да има такива случаи. Преди време самата аз бях стигнала до тази мисъл (НЕ беше любовна причина, НЕ беше и глад-нека никой да не си съчинява).Но бях решила да очистя поне една виновна гадина преди себе си.
цитирай
20. muerte - За Валсодар, че нещо ПАК не е разбрал.
05.07.2013 13:54
АЗ ЗНАМ КАКВО ИСКАМ! ОСТАВКА на това правителсто и на всяко следващо, което си мисли, че може да управлява по социалистически.

Ако не можеш да разбереш горното, ще ти запиша час при жена ми - взема евтино.

А чл. 95 НК гласи - "Който, с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката, участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна."
цитирай
21. mopcku - Аз ще напиша само 2-3 изречения...
05.07.2013 14:13
1-во вече почти месец явно политиците ни не разбират чист Български език т.е. думата "ОСТАВКА"...или вероятно не им се иска да е разберат, че иначе лапане няма.
2-ро Промени тия в момента 3-ния омагьосан кръг няма как да приемат, защото после няма как да си разиграват коня...
3-то Виждам как определени хора се опитват да саботират това, което искаме да постигнем ние протестиращите...Не се поддавайте на провокации
цитирай
22. valsodar - Леко се държите като деца в детска ...
05.07.2013 14:26
Леко се държите като деца в детска градина, щом един толкова елементарен въпрос предизвика такива бурни реакции. :)
Доколкото виждам от написаното след мен, всеки един от вас иска нещо различно от останалите, но е твърдо убеден, че и те искат същото. Подобен разнобой в намеренията, няма как да не доведе до разочарования в резултата.
И пак ще скачате по площадите, и пак ще се фъчкате в Интернет, а в крайна сметка точно тези срещу които се "борите", точно те ще ви употребят за целите си, защото явно не сте осъзнали още, че единствено обединението прави силата!
Докато всяка една коза знае само своя си крак... :)

Както и да е, видно е че с изключение на един коментар, в който е направен някакъв опит за обосновани искания, останалите предпочитате цялата ви енергия да отива за свирката.
цитирай
23. mglishev - Тихо,
05.07.2013 14:55
БСП-пропагандата е ненужна. И много гнусна.
цитирай
24. kass - колкото и да ми е тъжно,
05.07.2013 14:57
valsodar е прав. Ще се възпроизвеждат дотогава, докато не се поискат конкретни "глави", т.е. конкретни лица да бъдат съдени за конкретни престъпни действия. "Партията" е твърде общо понятие, независимо как се нарича "БСП", "ДПС", "ГЕРБ", "АТАКА" и т.н. и т.н. Освен това се опасявам, че оставката на правителството е като сметка без кръчмар, никой не знае дали няма да бъдат избрани отново на следващите избори от техните си "твърди" избиратели, а това означава спечелена победа, но загубена война... Според мен трябва да се искат промени в изборните правила и погнати поне един двама мафиота за злоупотреба с власт...
цитирай
25. batimetriq - ТРЯБВА НИ НЕЗАБАВНО МОЩНА СТРОЙНА ОРГАНИЗАЦИЯ
05.07.2013 15:12
Нещата никога няма да помръднат дори и с един милиметър, ако не създадем една, поне 500-хилядна национална, мощна, стройна организация на родолюбивите честни и почтени българи. Тя ще бъде инструмента, чрез който ще въздействаме и ще постигаме целите си. Иначе кой ще ни чуе тук и по света. Но тази организация заработи ли, скоро ще нарастне до два и дори до три милиона членска маса. И това ще бъде краят на робството на българският народ. Организацията ще има и телевизионен канал – Телевизия на истината, а също така и Вестник на истината. Тогава всичко, което е било на тъмно, ще излезне наяве. И когато хората видят паяжината, с която тайно сме били омотавани, мерзостите, пъклените планове, изпълнявани срещу нас, убийството на близо два милиона българи, няма да могат да го понесат. Сега Орешарски казва, че имало безброй нормативни документи, които ограничават нормалния животна хората. Кой ги е проектирал къде, е била централата, кой е плащал и наредил?
Оказа се, че чиновниците у нас били 25 пъти повече от необходимото и са нискоквалифицирани калинки. Всички са от червената номенклатура. Повечето от тях получават по още няколко заплати, защото работят по многобройни проекти, от които не сме видели никаква полза. Освен това получават и яки бонуси. Тази 25 пъти по-многобройна и безполезна чиновническа маса изяжда парите на честните хора. Те са там за да гласуват на изборите и да осигуряват управлението на престъпната система. Само за това, и разбира се и да ни утежняват живота. Ако бъдат изхвърлени, здравната помощ може да стане напълно безплатна от начало до край. В гърция чиновниците бяха 400 хил. Гърците се вдигнаха и казаха, че трябва да са 100 хил и изхвърлиха 300 хил паразита. Значи там са били 4 пъти повече, а тука са 25 пъти. И този непосилен товар е на плещите ни.
А сега е в сила и един друг пъклен геноцид срещу българският народ. Два милиона безработни българи нямаха възможност да се самоусигуряват и са лишени от всякаква здравна помощ. Сега ако искат да го правят и да започнат да внасят тези 20 лева месечно, се оказва, че не става, затворена е вратата, хората да умират. Трябвало да платят такива вноски за последните три години, заедно с лихвите. Ама на тези хора през последните три години им е било забранено да ползват безплатна медицинска помощ, защото компютъра на лекаря е показвал, че те през този период не са се осигурявали. И тогава, когато са посещавали лекар, той ги е карал да плащат на частно. Те не са ощетили и с една стотинка здравната каса. Тогава как ще плащат за три години назад, с какво право им ги искат тези пари! Това е престъпление, което има за цел да убие тези хора. Които го приеха този закон да им се търси тежка отговорност. Те засегнаха и убиха най-честните българи. С две думи, иска се от тези нещастни хорица да платят на куп 750 лв за неконсумирани услуги и тогава да възвърнат правата си за уж безплатната медицинска помощ, за която всички знаем колко е безплатна. Но те никога няма да могат и ще си отидат от този свят в мъки. Знае се обаче, че ако отпадне този държавен рекет и се разреши на тези хора да започнат примерно от първи август 2013 г. да внасят по 20 лв и да възвърнат правата си, тогава поне милион и половина ще се включат и всеки месец в здравната каса ще постъпват от тях по 30 милиона лева. А сега при това положение хем хората са извън здравната система, хем няма постъпления.
Но да се върнем към организацията.
Ако се сформира кръгла маса и там не искат да ни чуят, тогава тази организация ще може да изкара 500 хиляди човека на протест и нещата ще се решат.
Каква трябва да е организацията, та хората от всички слоеве на обществото да поискат да влязнат в нея. Ето някои важни неща.
1. Отношенията между членуващите в нея трябва да бъдат изпълнени с човещина, топлина и взаимопомощ – като едно голямо семейство.
2. Да има разработени механизми за бързо и ефикасно битово подпомагане и реализация на идеи.
3. Явяване на избори и участие на всички нива в централната и местната власт. Още на първите избори трябва да имаме 100 – 150 народни представители.
4. Веднъж създадена, организацията остава да съществува завинаги като гаранция за успехи и като страж на всички нейни демократични завоевания и постижения. Тя ще възпитава и ще издига своите бъдещи родолюбиви политици.
Кой да създаде организацията и как да стане това.
Сигурно ще е най-правилно да я създадат тези, които въпреки репресиите останаха верни на българският народ - Босия, Ифандиев, Янко Янков, Георги Жеков, Галев и още многото други техни съмишленици истински българи и патриоти. Едва ли сме забравили това страхотно чувство, в предаването „Диагноза” на Ифандиев, когато те всички заедно участваха, каква сила лъхаше от тях. Имахме усещането още тогава, че идва краят на мракобесната система. Те трябва да поставят и първоначалните ръководители на организацията в другите градове, защото познават хората.
В уставът на организацията ще се посочи и кои нямат право да членуват в нея.
Да се призоват хората и когато те видят, че нещата са сериозни ще дойдат от всички слоеве на обществото. Цялото общество е готово за промяната. Това може да се организира само за един месец. Трябва да го направим веднага, за да сме готови на всякакви ходове от страна поробителите.
Когато Босия хвърли историческия домат, веднага излязнаха доста критични статии срещу статуквото и техни автори бяха журналисти, доценти и професори. Жестът му беше толкова завладяващ, че дори високопоставени служители от БСП си направиха самокритика и показаха доста от слабостите на партията. Хората повече не искат да търпят тази отровна, разлагаща се, пагубна система. Стига с това робско мислене, че все „те” трябва да ни управляват, а „Ние” да протестираме и да им се молим, та дано престанат да ни дерат толкова жестоко. Сега оттук нататък Ние честните и почтените българи, родолюбците ще управляваме.
Такава организация е изход за всички. Тя предлага мирен и цивилизован път за излизане от кризата, който всички желаем – пътят на преговорите.



цитирай
26. blackpredator - Евразоле,
05.07.2013 15:12
подкрепям мнението ти с едно "ако..."
Защото сегашната тлЪка, ако перифразирам дядо Вазов, е "украсена само с щамбата на св. Бойчо Банкянски".
Съгласен съм донякъде с Валсодар. Употребени коледари и лазарки...
Липсват им Боримечки на протестите, Глишевци и катани много/сори Глишев:)/.
Но Боримечки в сие с Бойчо Огнянов/не Оня Бойчо.../, а не сие с Йоло Денев...
Дотогава Орешарски и седянката...
И Едито хептен ще фане паяжина...:))
Между другото, харесвам Орешарски
цитирай
27. mglishev - За главите съм съгласен,
05.07.2013 15:19
но инак - не се връзвай на глупостите на старите соцфенове.
цитирай
28. muerte - Ама вие верно сте малоумни.
05.07.2013 15:30
Исканията на писалите дотук
1. mglishev - оставка!
2. evrazol - оставка!
3. моето - оставка!
4. injir - оставка! (посочва, че evrazol е прав)
5. vishnichka - не е ясно какво иска. Може би децата й да стоят хванати за полата й, докато пораснат техните деца.
6. jeremy231 - оставка! (думата не присъства в написаното, но ако го прочете ще видите, че е така)
7. stuber - оставка! (и малко по-крути мерки)
8. bumerang - оставка на сегашните+промени, които те не искат да направят. От там и първото й искане.
9. mopcku - оставка!
10 kass - иска промени в изборния кодекс (БСП не иска да ги направи, значи...)

И такааааа. Я ПАК напиши, че не знаем какво искаме, че не те разбрах!
цитирай
29. stuber - идея
05.07.2013 15:48
[quote=batimetriq]
може пък и да е полезна идея, ако едно две опалак момчета направят един сайт, в който да се предложат достойни и доблестни хора. сигурно има такива хора, за които да може човек да гласува с увереността, че няма да го подведат, Истината е, че хората са сбор от нули и за да станат тези нули число е нужна единица. да открием единиците и да ги подкрепим, защото партийните централи излъчват послушни и удобни хора, които възпризвеждат системата, а резултата се вижда. на този сайт може да се обсъждат всички въпроси, касаещи гражданското общество и начините за контрол на политиците, критериите за подбор на упрвленския елит и т. н. и т. н.
цитирай
30. jeremy231 - На кой не му стана ясно, че искането ми е за незабавна
05.07.2013 16:46
оставка?
цитирай
31. jeremy231 - Не всеки Мунчо има своя Бойчо Огнянов.
05.07.2013 16:48
blackpredator написа:
подкрепям мнението ти с едно "ако..."
Защото сегашната тлЪка, ако перифразирам дядо Вазов, е "украсена само с щамбата на св. Бойчо Банкянски".
Съгласен съм донякъде с Валсодар. Употребени коледари и лазарки...
Липсват им Боримечки на протестите, Глишевци и катани много/сори Глишев:)/.
Но Боримечки в сие с Бойчо Огнянов/не Оня Бойчо.../, а не сие с Йоло Денев...
Дотогава Орешарски и седянката...
И Едито хептен ще фане паяжина...:))
Между другото, харесвам Орешарски

цитирай
32. jeremy231 - Специално за Валсодара и Черньо
05.07.2013 16:52
Ако искате да напиша в детайли, какво искам. Мога, но и да го напиша, вие двамцата няма да го осъществите. Ерго, няма да се хабя.
Всъщност, ако се приеме моята идея за създаване на едно нещо, още следващия сезон няма да има протести на зеленчукари и прочее от аграрния сектор. Но червените кратуни никога не са искали да има ред в икономиката ни.
цитирай
33. mglishev - Точно така,
05.07.2013 17:01
не знаем какво искаме, ама му викаме "оставка" :)
цитирай
34. jeremy231 - Маноле, това, червенотиквениците притежават всички симтоми на придобита
05.07.2013 17:17
ментална дистрофия. Питате те какво искаш, отговаряш кратко. И се започва, ама това, ама онова, ама как. Ама, какво ще стане, ама ще стане. Направо да не правим избори, ами да ги питаме какво ще се получава и да влизат депутатите по списък.
Абе, оланкоолун, като сте такива знайковци, що не казахте на Орешарски да не предлага Свинчо за шеф на ДАНС?
цитирай
35. blackpredator - Така е,
05.07.2013 17:21
jeremy231 написа:
Не всеки Мунчо има своя Бойчо Огнянов.

но кажи речи всяко пиянство на народа, си има своите Рачко Пръдлевци...
цитирай
36. vmir - 12. mglishev,
05.07.2013 17:30
mglishev написа:
просто се разкарай. Всички чудесно знаем какво искаме: БСП в затвора до последния функционер.


Стига шегички, че някои ги вземат насериозно и ги доразвиват не на шега. Да не говорим пък как побъркват от страх пенсиите с майтапчета като твоите. Ти вкарай в дранголника петима комунистически палачи и петима техни героизатори, пък да видиш ще промължават ли феновете им така нагло да се гаврят със законите, приличието и чувствата на пострадалите от гадостите им. Не виждаш ли, че тази долна паплач отдавна е превърнала гаврата със законите в забавление. Как ще ги вкараш в затвора, след като закони на практика у нас има единствено за кокошкари, бе? Не вижадаш ли, че те чакат с нетърпение да излезеш извън сферата на кокошкарските правила, за да ни надуят главите, че не са правили нищо по-лошо от теб... Я ела на себе си!
цитирай
37. анонимен - Абе, я направо направете един пр...
05.07.2013 17:56
Абе, я направо направете един преврат. Поне ще останете в историята, че то иначе пътят от създаване на партия до спечелнането на избори е много дълъг и къде толкова търпение. Вие не знаете какво точмно иската, важното е да стане веднага.
цитирай
38. jeremy231 - Виж, Черньо. На полето на интелекта и културата те бия с една ръка. Знаеш го добре,
05.07.2013 18:17
blackpredator написа:
jeremy231 написа:
Не всеки Мунчо има своя Бойчо Огнянов.

но кажи речи всяко пиянство на народа, си има своите Рачко Пръдлевци...

но все се опитваш де ми пробваш.
Хубаво, но не ми е интересно. Момент, да ти го върна за заяждането, после ще поговорим и за сел. стопанство.
За мен не е изненада, че прескачаш квантово между нивата Мунчо и и Пръдле. Просто смени енергията.
Сега, за сел. стопанство и регулацията на цените. Ще трябва да напиша по-подробен пост, като ще избегна математиката. Не е мое откритие, естествено, но има барем 2 века практика, която може да се приложи 1:1.
цитирай
39. freeoldmen - Не се косете, пичуе! Просто дойде ...
05.07.2013 18:26
Не се косете, пичуе!
Просто дойде време да се смени поколението т. е. вече минаха 24 години и за новото поколение трябват нови пастири.
Ще следват "люти" борби, старите муцуни със зъби и нокти ще се съпротивляват, после ще отидат на заслужена милионерска почивка, някой по- маловажен може да даде фира, новите млади уверено ще тръгнат по "новият" курс, и това ще е.
И всичко ще си продължи както си беше- същата демографска картина, същият процент бедни, същият процент много по- богати, сега и во веки веков.
Амин!
цитирай
40. zlotokuche - Това за преговорите ГЕРБ и БСП
05.07.2013 18:45
е пълна дивотия. Сигурно сте чули великолепното изявление на президента, в което каза цялата истина и накара комунягите да побеснеят из нета, тук още не са се активирали.
Максимата Бързай бавно е подходяща в случая. И да не падне хунтата юли, ще падне октомври. Сгромолясването ще е още по- страшно за тях.
цитирай
41. ok3223 - Плачеш за панделката
05.07.2013 20:34
mglishev написа:
просто се разкарай. Всички чудесно знаем какво искаме: БСП в затвора до последния функционер.


Провокаторче гадно, което търси под Марко теле.
Имаш ли здрави гащи. Съмнявам се. Защото се криете, като жалки интелигентни страхливци зад щита от жени, деца и малки деца, като разчитате, когото стане напечено и тръгне в атака жандармерията, провокирана от такива като теб, да се скриете зад тях.
За това водите малките деца, кучета и котки, видях една и с папагал.
Да ви опазят от ответната репресия на органите, когато прекалите с агресивни напъни да де стабилизирате държавата, и предизвикате анархия и хаос.
Каните се да правите насилствен държавен преврат, като водите с вас малки деца, който да ви пазят страх и служат за прикритие, за щит от ответни реакции,
НЕИЗБЕЖНИ В ТАКИВА СЛУЧАИ.
Това ли е интелигентната ви чиновническа, и на аутсайдерите от последните избори "бойна стратегия и тактика", с надеждицата да се докопате до службицата народен представител.
Мили родни теленца и цванцугери, които в интерес на ГРОБ, са готови на подлости, и да рискуват живота и здравето на деца, жени и малки деца.
Историята и България ще ви прокълнат за това престъпление, ако не дай си боже, предизвикате безредици и сблъсъци.
И ИМА НЕВИННО ПОСТРАДАЛИ ...
цитирай
42. josarian - Абсолютно споделям всичко написано от Глишев - незабавна оставка на парламента!
05.07.2013 21:27
Тук присъстващите кухи червени кестени моля да се заврат в някой ъгъл, строени по двама в колона, с пълна екипировка - окончателното отпътуване за Собствената Комунистическа държава на другаря им Ким Ир Чур ще бъде веднага след оставаката на другаря Олигарски:)
цитирай
43. vmir - Глишев,
05.07.2013 22:22
Нека клеветите на противната свиня ok3223 по твой адрес да ти бъдат обеца на ухото за това как ви дебнат подлеците и използват случайна невнимателна думичка, за да оклеветят всеки, който застрашава мръснишкият им престъпен начин на съществуване. Тези същите мръсници със същите мръснишки номера срещу всеки умен човек без изключение, не просто прогонват съзнателно и планомерно всичко читаво и годно извън България, тези гадове с мръснишките си клевети омърсяват всеки без изключение и сблъскват всеки срещу всеки. Тези изроди преди 20 години успяха така да ужасят старите хора, че дори дядо ми, с когото бяхме изключително близки, повече никога не ми повярва, че нямам намерение да коля старци като него. Такова неразбиране от най-близкият ми човек беше неописуемо болезнено, а мръсниците ехидстваха пред отчаяните ми усилия да го убедя, че са го наплашили от корист и нечисти намерения. Същия този изрод ок3223 беше първият, когото изритах от блога си преди години заради заплахите му с масови кланета, но това не му пречи да ти се държи поучително и назидателно нали?

И тази свиня угоена, която не един път е отправяла смъртни заплахи и не би се поколебала при възможност да стреля по такива като теб, цял живот е лапала заплатите на няколко учителя, за да крепи ташаците на партията и да я пази от народната любов. За съжаление, малодушните и малоумните почти винаги им се връзват на такива, а най-вече онези, които се изкушават от идеята, че някой им разчиства пътя за техните далавераджии и приемат за чиста монета клеветите им, за да пробутат своите, без значение, че влизат в гадният им сценарий.
цитирай
44. josarian - Браво, vmir, поздравявам те за постинга!
05.07.2013 23:01
!
цитирай
45. tomov8 - Мъкаа
06.07.2013 03:44
Понеделник ББ се връща в НС и лапачката за всички продължава. А ние ще си блокираме някоя кръчма и ще цъкаме отвътре какви сме цървули.
"Тежко, тежко! Вино дайте! Пиян дано аз забравя туй, що, глупци, вий не знайте позор ли е, или слава!"
цитирай
46. vmir - 44. josarian,
06.07.2013 05:16
josarian написа:
Браво, vmir, поздравявам те за постинга!


На упорството на тези свини да управляват с малко непопулярно малцинство чрез измами и гавра с чувствата на гражданите, дължим фалитите на икономиката през 1990 и 1997 и гадните особености на прехода. Това поне всеки трябва да го знае, а те да престанат да се правят, че властта им е свещена и неприкосновена частна собственост и служи единствено на тях самите и на малцинството на малоумниците и престъпниците, които очакват от тях добро за сметка на всички и всичко останало.
цитирай
47. vmir - 45. tomov8 - Мъкаа
06.07.2013 07:04
tomov8 написа:
Понеделник ББ се връща в НС и лапачката за всички продължава. А ние ще си блокираме някоя кръчма и ще цъкаме отвътре какви сме цървули.
"Тежко, тежко! Вино дайте! Пиян дано аз забравя туй, що, глупци, вий не знайте позор ли е, или слава!"


Мъчи се бе!
Колкото по-голяма е мъката за цървулите, толкова по-добре ще е за читавите. Няма как да сме равни с вас, защото го знаем вашето "равенство".
цитирай
48. vencivaleri1951 - Откога мастурбирането/"биенето с една ръка"/
06.07.2013 08:26
jeremy231 написа:
blackpredator написа:
jeremy231 написа:
Не всеки Мунчо има своя Бойчо Огнянов.

но кажи речи всяко пиянство на народа, си има своите Рачко Пръдлевци...

но все се опитваш де ми пробваш.
Хубаво, но не ми е интересно. Момент, да ти го върна за заяждането, после ще поговорим и за сел. стопанство.
За мен не е изненада, че прескачаш квантово между нивата Мунчо и и Пръдле. Просто смени енергията.
Сега, за сел. стопанство и регулацията на цените. Ще трябва да напиша по-подробен пост, като ще избегна математиката. Не е мое откритие, естествено, но има барем 2 века практика, която може да се приложи 1:1.


е в полето на интелекта и културата:))))?
цитирай
49. diadokolio - Трудно е!
06.07.2013 08:46
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за трудната тема!
Вярвам в не насилието, а в постоянството.
Това е помогнало на Индия.
http://bg.wikisource.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%B7%D0%B0_%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%98%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%8F_%D0%BE%D1%82_1930_%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0
Заслужава си да прочетем тяхната декларация и да я приведем към настоящите ни искания.
Словото е сила!
Да се обединим около конкретен текст.
Уважавам Махатма Ганди и Толстой!
Продължим ли, ще успеем!
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
50. vencivaleri1951 - vv1951
06.07.2013 08:57
А не е ли по добре суверенът да каже какво иска. Избори имаше преди по малко от 2 месеца. Както сме гласували така и ни управляват. Не е редно 5, 10 хиляди да променят вота на милиони. Все пак тъй като явно е, че има напрежение може да се групират няколо въпроса и да се направи референдум.

-Дали да има предсрочви избори ?
-Дали да има ВНС
-Президентска или парламентарна република
-ПСА, Альошка ...?
-Белене?

Наборът от въпроси може да се разшири
Така, едно такова допитване би отговорило на редица въпроси които създават напрежение като всеки се позовава на свои си социологии или говори от името на народа.
Понеже веднага ще стане дума за пари . Бюджетът наистина го няма никакъв. Не пречи в края на краищата да платим правото ни да си кажем думата.
Например някакъв процент върху дохода на всеки. Ще се съберат 20, 30 млн и с няколкото левчета които всеки ще даде можем да отговорим най- достоверно какво иска болшинството от нас по най-дискутираните теми.
цитирай
51. mglishev - Чета и се забавлявам,
06.07.2013 10:36
някакъв глупак по-горе (ok2323) или нещо подобно е избухнал във великосталински попръжни и заклинания. Ела на протеста, глупако. Ще те изядем заедно с жандармеристите ти.

vmir, тия си говорят така по принцип, но на мен много не ми пука. Призракът на баба Цола им шепне.

Иначе чух Президента и много се зарадвах.
цитирай
52. ok3223 - А вбе ВМИР--ИСАНИЯ
06.07.2013 10:56
ВОНЯЩ НА КИЛОМЕТРИ НА ГЕРБЕРЩИНА,И СТРАСТЕН ФЕН НА ГРОБ И ВОЖДА, ГЕНЕРАЛ от поцицията д-р БОЙКО БОРИСОВ.
Много от изказалите се тук СПОРЕД МЕН,от от наивитет едни, повечето са скрити и явни гербери, искат незабавна оставка на правителството на Орешарски и нови избори.
Това го искат горещо герберите и Боко Тиквата,защото са си направили добре сметката.Имат на разположение десетки милиони,като се напрегнат яко в този бъркотия изкуствено създадена,да ги спечелят с абсолютно мнозинство.
За тиквата и ЦВЪЦКО,това е въпрос на живот и смърт.Цвъцко е с обвинителен акт,а за Б.Тиквата се подготвят такива.
Тези двамата ще направят невъзможното възможно да ги спечелят на всяка цена,за което има предпоставки.
Десетките нови партийки, неорганизирани и слабо финансирани ще отпаднат като гнили круши;никой не ги припознава извън София;ще се прескочат 4% само няколко,с по 10 депутати,без никаква тежест в НС,играчка на големите.
Това ще е резултата от повторни избори сега.
Боко и Цвъцко ще отърват затвора.Б.Тиквата ще царува още 4год. и ще ни срами пред света,хора ще мизерстват,ще се палят...
ДПС ще увеличи депутатите,БСП може да ги намали,а АТАКА да отпадне.
Статуквото се възпроизежда почти.
Какво печелим...НИЩО.
Народът е подведен и измамен отново.
ТАКАВА Е ОБЕКТИВНАТА ОБСТАНОВКА,ТОВА ПОКАЗВА АНАЛИЗА.
Другото е подвеждащи приказки на наивници и поддръжници на ГЕРБ.
Цялата пара от разходките отива в свирката.
Може да погинат и хора безцелно,без полза за делото.
В думите на президента има разум и добра логика,наченки за изход от кризата.
В написаното тук от колегите с
№19,bumerang и №25 botcmetriq, имамного мисъл и смисъл
в намирането на изход от настоящият
планиран от ГЕРБ и подпомаган волно и неволно,
от хора с различни подбуди добре планиран хаос.
ОТ АКТИВИСТИ НА ГЕРБ И ЯВНИ И НЕЯВНИ
ПОМАГАЧИ.
цитирай
53. ok3223 - Наивнико moglishev
06.07.2013 11:17
Ако не си герб-провокатор, знаеш добре,че
проститутките в София са с хиляди, наркоманите 10-ки хиляди, ВМИР - ИСания е
ГЕРБ активист и заклет ГРОБАР(прочети му писаниците тук),ИПОН охранителната фирма на Б.Тиквата, с 2000 елитни охранители на заплата, ядро на протеста от недоволни,Олигарсите и соросистите от СОросовите институти също и пр. и пр.
Вие май сте играчки в ръцете на опитни играчи,които плащат на музиката и
играета по тяхната свирка.
НАИВИТЕТА И ГЛУПОСТТА ПОНЯКОГА СЕ ПОКРИВАТ.
цитирай
54. vmir - 52. ok3223,
06.07.2013 11:42
По-лекинко, бре старши, чи шъ съ пръснеш като плондир от напиняне, бре!

Нека Орешаря да си подаде като Бойко оставката, и няма да пълниш гащите от зор да дрънкаш, че властта била въпрос на живот и смърт за друг, освен за тъпанари и катили като теб, Станишко и компания. Толкова е просто, не е ли? Непонятно е само за простаци като теб.
цитирай
55. mglishev - Докъде стигнах,
08.07.2013 03:31
даже гербаджиите в момента са ми почти симпатични. Ще се карам с тях като паднат комунягите, но не преди това. Първо да разкараме Ореха, Станишев, Местан и хайдут Сидер. Щото ГЕРБ е безсмислено тъпа клика, но прави за една година толкова гафове, колкото БСП - за няма и месец.
цитирай
56. vmir - Сравнението е майка на прозрението,
08.07.2013 16:35
а без прозрение няма решение.
Няма бе, няма решение без прозрение,
освен ако не е поръчение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625945
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата