Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2013 08:32 - Честит нов протестен сезон
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 3396 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 05.09.2013 08:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Народното събрание се върна на работа и вчера сутринта (сряда, 4 септември) го посрещнахме, както заслужава. Това е добрата новина. Следват обаче и няколко лоши.   Много полиция, много нещо. Огражденията около сградата на Парламента си бяха обичайните (не че и това е съвсем редно), но имаше огромен полицейски кордон, заградил доста голямо пространство, особено откъм улиците Московска, Дунав, Врабча, Раковски и всички пресечки на Раковски чак до стълбичките Малко Търново. Да се чуди човек кой блокира центъра на София – протестиращите или всъщност полицията. Това, естествено, е напълно неприемливо, нередно и направо незаконно. Заради единия комфорт на не особено обичаните ни народни представители човек не може нито спокойно да изрази недоволството си, нито свободно да иде на работа из заградения район. Изключително безобразие, за което трябва да се уведоми общината. Не че там не знаят за какво става дума... По-нормалните полицаи от СДВР направо свиваха рамене и се извиняваха с безобразните заповеди, които получават. Отделно от това, разбира се, полицията пропускаше през кордона си само стотината заблудени елемента, които са били домъкнати на т. нар. „контрапротест“. Няма нужда да се повтаря що за поведение е това. Аман от номерата на Цветлин Йовчев, Станишев, Местан и компания.   Много гербер, много нещо. Нормално е обикновените привърженици на ГЕРБ също да идват на площада. Не е като няма срещу какво да се протестира. Но определено не е нормално да има организирани групички ослушващи се протестиращи със скъпи плакати и еднакви знамена, които треперят за безценната си Тиква. Хубаво е да се знае, че малко по-интелигентните хора протестират не само срещу сега управляващата гнусна коалиция, а и срещу цялото 42-о Народно събрание в миризливия му блясък.    Все пак е хубаво, че още от сутринта се събраха повече хора от обикновено като за такъв час, че протестът изкара цял ден, че вече на повечко хора им е писнало от мирни залъгалки, че имаше протестиращи от цялата страна, че беше енергично и че вечерта шествието си беше голямо, както в най-добрите дни през юни и юли, както и че през август нямаше прекъсване. Сиреч – не, каквото и да разправят разни лъжци, протестът определено не отслабва.  А и нашите любимци в Парламента няма да закъснеят да ни сервират нови и нови поводи за недоволство. Времето, цинизмът и грешките на управляващите само ще засилват присъствието по площадите тази есен.  



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sparhawk - най-вероятно ще ни вкарат във войната със Сирия
05.09.2013 11:40
за да оправдаят консолидиране на политическите сили у нас. Пък и така ще се сложат на Запада.
цитирай
2. mglishev - Дано не си прав,
05.09.2013 16:20
само това ни липсва.
Впрочем, ако го направят, това ще консолидира двата протеста - против сирийската война и против правителството. Не мисля, че Станишев и Орешарски ще искат точно това.
Напротив, те биха искали да разсейват хора от антиправителствения протест и по-скоро биха заели антивоенна позиция. Пък и сега, когато Плевнелиев заяви, че е на страната на Обама, комунистите с още по-голяма радост биха заели антивоенна, антиамериканска и антипрезидентска позиция. Така и някои свестни хора ще се окажат в позицията да недоволстват от Плевнелиев и биха могли да идат в инак нещастния контрапротест... виж как плановете се вписват в други планове, както казва Франк Хърбърт.
цитирай
3. tarabata - Консолидирането на политическите ...
06.09.2013 12:56
Консолидирането на политическите сили в посока на дори една негласна коалиция БСП-ГЕРБ е наистина опасна тенденция, която не е изключено да се подкрепи от влиятелни кръгове в ЕС, имащи интерес от "успокояване на обстановката" в България. Това би било смърт за гражданското общество, окончателно колективно падение и оставане само на лични опции за спасение - т. е. пълно разграждане на обществото.
Създаването на шум около личността на Борисов само отклонява вниманието от голямата цел: лустрация и чистка на всички държавни институтиции. Който и политически фактор да заобиколи основния проблем на скъсването на пъпната връв между "политическата класа" и престъпната й икономическа основа, няма да обяви никаква "фронтална война" на мафията или каквото е там, а само ще плямпа в парламента и ще се опитва да тушира насъбралата се гражданска енергия. Има път напред, но той нито е лесен, нито минава през "компромиси" с тези, с които не могат да се правят компромиси.
цитирай
4. tryumfan - За подстрекателите...
08.09.2013 14:15
Колко още ще ви мамят,да нямало подстрекатели...какви подстрекатели,ако не стане дандания,те защо ще си дадът оставката?Защо?И Герб са на това хоро,защото метлата ще трябва да помете и тях.Събодетесе хора,стига сте спали.Ако ще гониш Български политик,само с ритник.Виж кога е ставало по мирен път-Никога.Говорим за смяна на системата...Трябва си малко бой,иначе- НИЩО...
цитирай
5. mglishev - Който е за малко бой,
08.09.2013 22:15
да ходи на протести. От дома ням да стане.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625977
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата