Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2013 23:09 - Честит Девети на комуноидите
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 3085 Коментари: 7 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Отбелязахме Девети септември, както си беше редно: с подигравка. С пълно незачитане. С презрение и присмех. 

"Контрапротестът" днес нещо се беше покрил, изказвания на червените гурута по въпроса за "празника" така и не прочетох - и слава Богу. Явно усещат, че нещо им се изплъзва. Това е повече от добре. 

След шест нормалният протест се събра около БНБ и Министерския съвет, както винаги. Двайсетина по-активни протестиращи се бяха подготвили добре за днес: носеха си червени връзчици, червени знаменца и маски на живи и мъртви партийни вождове (радвам се, че не изтърваха злото джудже Сидерих и неуместния Местан, но може би малко ми липсваше кратуната на Тиквата). получи се страхотно шествие от Минтистерския до Народното събрание - същинска манифестация по повод Девети, но гавраджийска. Улично театро от най-добър тип, откровена подигравка със соцносталгията на по-простата част от населението (извинявайте за откровения език, но то си е така). Не беше лошо и че се чуваха подвиквания за Цеко Минев и Цветан Василев; добре е да помним, че зад партийните нищожества стоят много дебели играчи... 

Както и да е, има нещо куриозно във факта, че имената на толкова много противни личности са едни такива цъкащи: Цветан Цветанов, Цеко Минев, Цветан Василев, Цецка Цачева, Цветелина Бориславова, Цветлин Йовчев (ама че странна форма - "Цветлин", а не "Цветелин"), та дори и отдавна умрялата, а днес припомнена Цола Драгойчева. Същински Цецероновци. Или мухи Цеце. На човек му иде да цъка с език и да се надява, че и на тия лица им цъка часовникът, пардон, обратният брояч. Имената им звучат като нещо цоцащо или изцицващо, кой знае, може би дори като популярната у нас думичка "цигания" (не става дума за ромите, аз за циганията си говоря, тя е нелечимо състояние на духа). Извинявам се за отклонението, просто ми прави впечатление това изобилие на неблагозвучни имена. Защо ли се сещам направо за Пеко Таков и Мако Даков? Сигурно е от датата.

Като казах "дата", най-хубавото настъпи след парламента. Пародийната манифестация продължи към Орлов мост и за кратко блокира движението по булевард Левски пред Университета. Няколкостотин души извършихме това, което по принцип трябва да се върши у нас: показахме, че емблемата на позорната соцносталгия - Паметникът на съветската армия "Освободителка", пардон, окупаторка - е нежелан. Полицията беше доста вяла в опитите си да ни попречим да покажем какво ни е на ума. И правилно. Единствено не беше правилно, че някои от иначе активните протестиращи не бяха много запалени по идеята за посещение на паметника. Такива подходящи моменти не бива да се пропускат - и за щастие, този не беше пропуснат. надявам се, че винаги ще действаме адекватно спрямо момента, както се получи днес.

Обругахме хубаво гнусния паметник на чугуненото чудовище, размахващо автомат над Университета и парка. Замеряхме го с боклуци. Приятно беше да се види, че днес явно и други преди "манифестацията" са правили същото - пред надписа на паметника имаше доста боклук.
Стана дума за това, че датата е срамна, че самият паметник е позор за София и България, че тези хора не са освобождавали България от нищо, че не е чудно как никой няма нищо против стария Руски паметник или Царя Освободител, но никой свестен човек не понася този на Червената армия.
Викахме: "паметник за скрап", "паметник за срам" и дори цветистото "паметник насран". Досега групи художници тихичко го рисуваха с шарени цветове. Сега доста повече граждани съвсем открито го вапцаха с презрението си. Това е същото презрение, което свестните, нормалните хора в България изпитват към Гошо Тарабата, Вълко Червенков, Коларов, Тато, Петър Младенов, Андрей Луканов, Жан Виденов, Гоце Първанов, Серго Станишев, наскоро умрелия "стратег" Лилов, Любен Гоцев, Семерджиев, Румен Петков, Румен Гечев, куклата Пламен Орешарски и всичките подобни на тях зловредни нещастници. 

Днес направихме нещо, което отдавна трябваше да бъде свършено. Скоро и послидните "ваканцуващи" се прибират от почивките си, така че протестът доста ще стъжни живота на отвратителното 42-о "Народно" събрание. Разбира се, ще бъде нужно да блокираме работата на Парламента с цената на много усилия и неприятности. Но няма как. Трябва да бъдем готови.

Честит Девети септември, хак да им е на червените боклуци, долу БСП и да живее България. 

#ДАНСwithme #ostavka
 



Гласувай:
6



1. mglishev - А, да няма недоразбрали:
09.09.2013 23:32
нямам режим на одобрение на коментарите, но като попадна на тролски, го трия според кефа си. Не обичам комунисти.
цитирай
2. ivoki - ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!!!
10.09.2013 02:32
Долу БСП и да живее България !!!!!!!!!!!!!!!!!!

цитирай
3. tarabata - Трябва да се отбележи, че една не...
10.09.2013 12:57
Трябва да се отбележи, че една немалка част от големите ( и дори от не толкова големите, но представящи се за благосклонни към протеста) медии са се опитали да наложат частично затъмнение на "манифестацията" или най-малкото целенасочено да я представят по най-безобиден начин, като посочват примерно по-малка бройка на протестиращи дори от официалните данни на МВР). За сметка на това шумят непрекъснато около Борисов (което именно налива вода в мелницата му) и опитите му да се възползва от протеста. В сюжета участват очевидно волно или неволно медии и отделни лица, които иначе формално заявяват подкрепа за гражданското общество. Цървуланковската психика е много силна. Не граждани, не селяни, а селяндури.
Но нищо. Колкото повече се опитват да отвличат вниманието от основната истинска задача: прочистване на държавата от мафията, толкова по-ясно разкриват слугинската си същност.
цитирай
4. ivoki - НА МЕДИИТЕ ТОВА Е ИМ РАБОТАТА. Да ни ...
10.09.2013 16:21
НА МЕДИИТЕ ТОВА Е ИМ РАБОТАТА.
Да ни манипулират! Не случайно са четвърта власт.
ДА АМА НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!
цитирай
5. samaranda - Ох
10.09.2013 17:20
Мразя да мразя
цитирай
6. dani08 - Гневен
10.09.2013 17:47
Човек, ти си като всички - рожба на това минало! Това е нашето минало и е по-добре да се учим от него и грешките, отколкото да го оплюваме с такава омраза.
цитирай
7. mglishev - Точно това правя,
11.09.2013 10:05
уча се от грешките - цялото това минало е огромна грешка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8624236
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата