Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2013 01:59 - Защо трябва да се протестира
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 2495 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 12.09.2013 02:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Спомняте ли си НЦИОМ - Националния център за изучаване на общественото мнение? Михаил Миков е против съществуването му. Миков, който беше министър на вътрешните работи при предишната тройна коалиция и който е пряко отговорен за побоя над мирно протестиращите през февруари 2009 г. Същото това лице не харесва резултатите от работата на НЦИОМ - и явно затова Центърът трябва да бъде закрит. Миков говореше и че не вижда демократичен изход от ситуацията, когато протестите бяха станали особено енергични през юни. Не вижда демократичен изход... сиреч вижда недемократичен. Сопаджийски. И даже казва на журналистите какво да разказват на публиката. 

При забележка, че назначава на отговорен пост лице, свързано с някогашната престъпна групировка СИК, министър-председателят Пламен Орешарски си позволява иронично да попита: 
- Някой спомня ли си какво бяха ВИС и СИК? 
Сякаш неща като закон, морал и ред нямат значение, а давността за рекет е няколко години. Пито-платено. Каквото било - било. Преживяхме катарзис, веднъж се извинихме, така че е неучтиво да не ни оставите да управляваме. Същото се случва и с Лютви Местан - той пък първо обвинява правителството в прекалена нерешителност в кадровата политика (тоест в липса на достатъчна готовност да назначава мутри), после заявява, че продължаващите и до днес въпроси около назначението на Делян Пеевски са добре премислен сценарий (тоест според Местан е съвсем нормално всяко чудо да бъде за три дни и всичко да си върви тихо и кротко), а накрая прехвърля топката по абсурдното назначаване на БСП (не че БСП е цвете, но Местан и Станишев от време на време почти се засрамват и се обвиняват един друг в някои от най-гнусните си общи гафове). Изобщо, цари дебелокожие, обслужващо престъпни интереси. В края на краищата това правителство и това Народно събрание изпоназначиха и изпоуволниха сума ти хора на значими постове по съвършено неетичен начин. Особено грозно беше уволнението на директора на националния стадион - изкупителна жертва заради неудоволствието, изпитано от правителството при надписа "Оставка" на Роджър Уотърс.

35 години след убийството на писателя-невъзвращенец Георги Марков Върховната касационна прокуратура преустановява разследването - заради давност. "Приключено поради давност" беше заглавието на документален филм за подпалването на Партийния дом, извършено от самите комунисти, чието разледване също е преустановено; а тук вече имаме и давност за убийство. При това съвсем не кое да е убийство. Дали е съвпадение, че тази година у нас дойде филмът "Silenced" ("Накаран да замлъкне"), в който отново ставаше дума за смъртта на Марков и за пълната липса на интерес към делото от страна на българските, уж преживели и те катарзис, органи?

Докато в Македония управляващите си позволяват за пореден път да присвояват имена от българската история (за незапознатите - в Скопие отново твърдят, че Гоце Делчев не е българин), тукашното Външно министерство, оглавявано от Кристиан Вигенин си губи времето да пресява списъците с предложения за награждаване с държавни отличия и да не допуска в тях имената на посланици, позволили си да критикуват правителството. От това на Филип Отие надали ще му се накриви шапката, но пък беше проявена неблагодарност към Франция, държавата, която имаше сериозен принос в спасяването на българските медици от Либия. Просто желязна министерска принципност. Външна политика и половина, няма що. Пореден триумф на българската дипломация.
Другите изяви на настоящия министър са да възхвалява деветосептемврийския преврат като "огромна социална промяна", явно забравяйки, че съществува действащ Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен. Бедни, бедни Вигенин... Тече реставрация на живковизма.

В Народното събрание все още е Христо Монов, който нарече протестиращата част от гражданите "лумпени". Там е и Антон Кутев, който пък директно заяви, че за неговите избиратели не са важни никакви перспективи. Това става в уж цивилизована страна. Тези хора са депутати, представители на нацията в законодателното тяло.

И това са хора, които плащат с държавни пари екскурзиите до София на маса неориентирани простаци, които да се преструват на спонтанно организирала се маса от подкрепящи кабинета граждани. 

Същите тези хора зависят за оставането си на власт от "златния" глас на един неуравновесен псевдонационалист, който си позволява грубиянски език и на всичко отгоре влиза въоръжен в парламентарната сграда. 

Същите тези хора твърдят открито, че правото на суверена да контролира събитията свършва пред избирателните урни.

Тези хора взимат заем, за да платят миниатюрна част от социалните задължения на държава; остатъка си разпределят, а връщането на заема ще стане с парите от нашите данъци и такси, които няма да идат в проекти в страната, а в джоба на заемодателя. В крайна сметка - заемът се оказва безполезно, но пък скъпо удоволствие. И вероятно няма да е един.

Пак тези хора чрез вътрешния министър Цветлин Йовчев издават противокзаконни заповеди за блокиране на целия център, когато се очертае по-голям протест. От време на време арестуват някого, ама не въз основа на сигурни факти, а просто за респект. съдиите не се умориха да оправдават предполагеми "хулигани", повечето от които се оказват напълно нормални хора с изчерпило се търпение.  Двайсетте метра не им стигат за опазване от народната любов (но пък пропускат в свещената си заграда разни криволики елементи, които често и не знаят за какво са дошли, но получават по кебапче и минават за поддръжници на кабинета).

Най-сетне (последно, но не по значение) тези хора твърдят, че са намалили цената на електричеството с 5%, а всъщност тя се увеличи с около 20%. Разбира се, контролираните от техния човек Пеевски медии не коментират този факт. "Масажирана информация" до дупка. Не трябва да сме толкова наивни. удрят ни директно в джоба, а ни лъжат, че едва ли не ни спасяват от гладна смърт.

Имаме достатъчно и предостатъчно ток. Имаме скъпо и неефективно производство. Зиме топлофикацията харчи огромни количества горива за прекалено скъпо отопление. Вместо да се оптимизират производствата, правителството иска да възкреси също скъпия и крайно неизгоден проект за АЕЦ "Белене", който обслужва само чужд, но не и български интерес. Ако тази година увеличението на цената беше "само" с 20%, то с колко ли ще е след вдигането на мъртвородения (и потенциално опасен) АЕЦ, за който ще трябва да внасяме специални пратки плутоний?

Тези хора не само си позволяват да се подиграват с всички нас, а дори ни лъжат в очите. Подобен цинизъм имаше и при предишното правителство, но сегашното е в пъти по-нагло.

Този кабинет и този Парламент трябва да паднат възможно най-скоро. Длъжни сме да протестираме срещу тях постоянно. Тези типове трябва да си идат и то в посока към затвора. Затова - всеки ден, сутрин и вечер - на протест. Трябва да им се пречи да влизат и да излизат от сградата на Народното събрание. 

Тъй че - просто идвайте на протести, бъдете силни, сериозни и не жалете чудовищата в парламентарната зала.



Гласувай:
5



1. mglishev - Прочетено в нета:
12.09.2013 03:02
"Министър-председател на държава ще ми разправя, че няколко дена след като е предложил за шеф на такава служба като ДАНС еди-кого си (в случая кой точно е е без значение), вече не помнел кой му бил предложил това име. Абе, аланкоолу, това да не ти е предложение за чистачка на мазето на МС, че да не помниш кой ти я предложил?!

А, ти как прие това предложение бре? Не го ли провери тоя човек, дето даже и не помниш кой ти го пробутал като име, що за същество е, че не го предлагаш за шефка на чистачките в МС, ами за шеф на една от най-важните и значителни служби в държавата? И като го провери и той се оказа като човек чист като момина сълза, на база какви достойства, професионален опит и знания реши, че може да се занимава с работата на тази служба бре? Това те питат хората от 4 месеца, а ти се държиш като комунист на разпит, вместо да обясниш простичко горните неща на народа, на който си избран като министър-председател да служиш. Или мислиш, че си избран от БСП-то само да управляваш тази "пасмина", наречена народ, дето има наглостта да те пита съвсем справедливи неща."
цитирай
2. sande - Погледни безличието Миков, до него Мая Манолова - Костинбродска, до нея - Христо Бисерчов ...
12.09.2013 07:03
А в полутъмното СерГея, в тъмното - Доган Дръндарски - бея, седи по трурски в сараите, пуши пура, пие уиски, някакви кючеклийки се мотаят около него ...

А ние - на площада.

Народе!!!!
цитирай
3. mglishev - Ми на площада,
12.09.2013 11:08
разбира се.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8626753
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата