Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2013 14:56 - Аман от гербери на протеста. ГЕРБ = БСП
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 4945 Коментари: 9 Гласове:
10

Последна промяна: 27.09.2013 15:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През септември протестите не вървят добре. И не вървят добре, защото на нормалните хора им омръзва от гербери. Откак сме почнали да демонстрираме тоталното си неодобрение към управлението на новата тройна коалиция и жалкия Орешарски, хората на Борисов и съдружие искат на всяка цена да обсебят недоволствата. Забравят, естествено, че протестирахме и срещу безобразията на тиквеното правителство преди. 

Факт е, че откак герберите наистина са по-активни на протестите, площадът взе да опустява.

На 2 юни, когато беше първият протест срещу Орешарски, герберите внасяха шумово замърсяване, когато нормалните хора еднакво изразявахме отвращение и от червените, и от будистките прояви. От 14 юни до края на юли герберите по едно или друго време пречеха да се издигат напълно естествените плакати, че ГЕРБ = БСП, че Тиквата и Станишев имат свои договорки и че Цеко Минев е същият престъпник като Цветан Василев. 

През септември обаче герберската простащина започна наистина много да си личи. На 4 септември някакви неинтелигентни лица от Благоевград се обясняваха в любов на Тиквата до Народното събрание. В това отношение те напомнят силно на така наречения "контрапротест" - първо, те не протестират, а показват привързаност; второ - изглеждат ръбести и имат отвратително поведение; трето - водени са с рейсове от дявол знае къде, а не са местни хора; четвърто - не умеят да се изразяват ясно на български език. В последните три-четири дни имаше два случая, в които такива лица се опитваха да попречат на принципно недоволните от цинизма на последните три-четири правителства софиянци да поставят на един и същи плакат лицата на всички политици, които не одобряват. Защото едно от тези лица е и на безценната Тиква. Затова се стигна почти до сблъсък между нормалните протестиращи и герберските "протестиращи". Най-сетне гербоидите разделиха и протестиращото шествие на две. 

В този ред на мисли - крайно неприятна е ролята на барабаните в последните две-три седмици на протестите. Хората с барабаните отначало не водеха шествието, а само му задаваха ритъм. С времето първоначалните барабанисти се смениха - сегашните физиономии са нови. Някои от новите барабанисти започнаха да пишат квазилюбовни послания до Тиквата. Няма качествена разлика между престъпно неинтелигентата соцносталгия на по-глуповатите хора в страната и призива: "Г-н Борисов, спасете ни отново". Барабанистите са против всяко блокиране на булеварди и на всяка по-сериозна акция на протестите. Изпълняват ролята на Свирача на флейта, който изкарва протестните плъхове на безопасно разстояние от града и ги издавя в реката на нищонеправенето. На практика сегашните барабани на протестите не бива да бъдат следвани, защото вършат работа за превръщането на шествията в безобидни, но шумни разходчици, което е изгодно на първо място за ГЕРБ и непряко - за БСП.

Герберите се разпознават изключително лесно: имат мрачни физиономии. Не се усмихват. Гласовете им са дрезгави. Лозунгите им са еднообразни. Изпадат в ярост, когато схванат, че реалният, задълбоченият протест е не само против БСП, ДПС и Атака, но и против тяхната любима партия, която има същите "заслуги" за досъсипването на България. 

Тяхното присъствие и дори само подозренията за присъствието им кара нормалните хора да се отдръпват от протестите, защото нормалният човек с право се гнуси от възможността едно искрено недоволство да бъде присвоено от мафиотска структура. Тук обаче е мястото за критика и към нормалните граждани - защото вместо да се гнусим прекалено лесно и да си тръгваме при най-малкото усещане за нещо гнило във въздуха, ние трябва да останем на площада и да правим всичко възможно мутрите, герберите, петната, мафиотите и атакаджиите да спрат да развалят всичко разумно, което се е захванало у нас. Няма как протестите да останат чисти, ако свестните хора си стоим у дома.

ГЕРБ е не само престъпна организация: ГЕРБ е мафия в съдружие с БСП. Тоест организираната престъпност у нас вече е постигнала и картелно споразумение. Тиквата и неговите хора нямат изгода от реални, сериозни протести срещу цялостната мафиотизация на България, защото сериозните протести през февруари вече бяха против Буда и, ако се наложи, пак ще бъдат. За Тиквата и неговите привърженици протестът е просто една манифестация - малко шум, колкото той да може да бъде изтъкван в котерийните сблъсъчета от трибуната на пленарната зала. За ГЕРБ и БСП е еднакво важно протестите да бъдат омаловажени и изпортени, за да бъде държавният кокал разпределян само и единствено чрез тихи интриги между самите парламентарно-мутренски играчи. 

Затова е изключително важно нормалните хора да продължат да протестират и да се разграничават от герберската тумба. Всеки, който действително смята, че България има отчаяна нужда да се освободи от посткомунистическите мафии, е наистина длъжен със самото си присъствие да очиства протестите от неприятната миризма на гербери с чесън.



Гласувай:
11



1. whitebarde - ..
27.09.2013 16:11
Много си прав, Менедел. Знаеш, още в самото начало ти говорех, че протестът се герберизира и в крайна сметка от него печели Тиквата. Като страничен човек, голямата грешка беше фокусирането върху Орешарски и призива "Долу комунягите". За хората под 25 комунизмът е абстракция. Дори за мен е нещо смътно, неясно, мъгляв спомен от детството, дето ни вързаха нкакви сили връзки и ни сложика едни калпачета. Проблемите в държавата не ги свързвам с някаква (несъстояла се) идеология, а с личности. Мутрите от 90-те. Корумпираните и мързеливи полицаи. "Връзкарите". Псевдобизнесмена, който ми беше преди години работодател, станал за една нощ през 89 милионер- тъп, арогантен и мразещ. Хора, които виждах в редиците на СДС, НДСВ, БСП, ГЕРБ. Както и да е, моят личен жизнен опит е несъществен, но имам себе си за усреднен представител на провинциалния човечец.
Та мисълта ми е- фокусирането върху БСП и Орешарски остави поле за ГЕРБ. И не само за тях.
Проблемът не е Ореха. Проблема е цялата система.
Протестите бяха хубави и правдиви, когато шествието обикаляше централите на ВСИЧКИ партии. Защото те са едно котило, една мутрокрация, която дори не е рожба на БКП- още от времет на турското робство е, ако не и от византийското.
цитирай
2. mglishev - БСП не са абстракция
27.09.2013 16:26
Срещу тях трябва да се протестира много сериозно - и едновременно с това срещу ГЕРБ, Барде. Ето това трябва да се обяснява непрекъснато.
цитирай
3. ponedelnik - ОХ
27.09.2013 16:33
Манолчо, Цветан Василев поне създава работни места, а ти какво правиш - бъркаш си с пръст в носа и само пишеш неадекватни неща!
цитирай
4. mglishev - Ебал съм ви,
27.09.2013 17:13
гербери и комуняги.
цитирай
5. tarabata - Обратно на село да си ближат раните.
27.09.2013 22:46
Обратно на село да си ближат раните.
цитирай
6. antikom - И от мен им много здраве - на тях и жените им!
28.09.2013 08:08
mglishev написа:
Ебал съм ви, гербери и комуняги.

цитирай
7. vmir - Напомням ти, че не съм гербер, опитай да проумееш, че несъгласния с теб не е непременно какъвто го виждаш.
28.09.2013 09:10
Рядко съм срещал по-голям глупак и лузър от онзи, който си вярва, че с викове, заплахи, псувни и игнориране различията между опонентите му, ще убеди някого в способността си да му решава проблемите по-добре дори от простака или хитреца, който използва и най-малкото различие, за да разграничи и противопостави един на друг подобни неспасяуми лузъри.

Глишев, ти си като кравата, която ритва пълното ведро с мляко и го разлива пред очите на гладните. Само се чудя способна ли е единствено нечия глупост да поддържа подобно лузърство, или има и невидим за глупостта мотив. И как, бидейки неспособен да направиш елементарно разграничение, ще победиш съюз и обединение, които сам непрекъснато и неуморно подготвяш и подпомагаш всячески?

Да не би за теб бУрбЪтЪ да е далеч по-важна от преборването? Ами щом са пропуснали, аз да ти кажа, че активните борци за политически фантасмагории и многостранно (недо)развити личности не само не е новост, но и е нанесла предостатъчно поразии до момента.
цитирай
8. tarabata - Видя се тази седмица, откъде идват ...
28.09.2013 11:47
Видя се тази седмица , откъде идват заплахите и псувните. От тъпите селски мутри. Ченгетата сега ще пукнат от яд, че мафиотският сценарий нещо не минава.
Част от проблема да се представя като решение на проблема е ченгесарска тактика, годна за заблуда на наивници.
Краткосрочната цел е не театрална оставка, а сваляне на кабинета Олигархски и разпускане на 42-о "Народно" събрание. Дългосрочната е прочистване на държавата от мафията. Естествено е, че клоуните, които си играят на парламентаризъм, се изнервят от това.
цитирай
9. mglishev - Няма какво да се лъжем,
28.09.2013 18:29
герберите осират протеста. Поводението им на площада е безобразно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8624583
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата