Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2013 21:30 - Окупатори в германското посолство
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 16728 Коментари: 37 Гласове:
14

Последна промяна: 11.11.2013 21:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
               От 10:30 сутринта до 12:00 днес, понеделник, 11 ноември 2013 продължи неофициалната среща на четирима от окупиращите Ректората на СУ с Н. Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Германия у нас. Четиримата бяхме: Георги Минев, чиято е заслугата за събитието, Илияна Новакова, Симеон Попов и Манол Глишев.


image
  

                Още от началото на окупацията беше станало дума за евентуален контакт с германското посолство: през протестното лято Филип Отие, тогава посланик на Франция и Матиас Хьопфнер бяха първите европейски дипломати в България, които изразиха загриженост за медийната свобода, състоянието на гражданското общество и мястото на мафията във властта в страната ни. Впоследствие към тях се присъединиха посланиците на Нидерландия и Белгия, а в края на мандата на г-н Отие българското Външно министерство си позволи да наруши етикета и да „накаже“ френския представител като не го предложи за награждаване с (и бездруго все по-девалвирания) орден „Стара планина“. Заедно със системно проявявания интерес на г-н Хьопфнер към състоянието на медийната свобода у нас това бяха причините за искането за такава среща.

  

                Първата стъпка беше от страна на Ранобудните студенти – покана към германския посланик за публична беседа в първата окупирана, вече знакова 272 аудитория. От посолството отвърнаха с обратна покана за разговор с няколко представители на Ранобудните, която беше приета.

  

                Посланикът се интересуваше от обществената подкрепа за протестните движения и очакванията на Ранобудните като окупатори и от възможностите пред протестиращите граждани изобщо. Сподели, че в Германия именно на университетите се гледа като на обществен компас – обичайно място за политически демонстрации. При това принципно политически, а не партийно обагрени. Пак според Негово Превъзходителство в Германия напразно са разчитали, че и там, и тук старите социалистически партии ще могат да се превърнат в нормални социалдемократически движения. В Германия също е имало определени надежди, че ГЕРБ може да се окаже проевропейска партия, но тези надежди не са се оправдали. Той попита какво е отношението на протестиращите и в частност на окупиращите Ранобудни към новопоявилия се Реформаторски блок. Отново изказа загриженост за свободата на словото в България и зададе въпроса за крайния национализъм в българското общество. Най-сетне се поинтересува и дали между протестиращите и окупиращите има тревога за бъдещето на европейската ориентация на България и замяната й с евроазиатска (като спомена, че Германия е в добри отношения с Русия).

  

                Нашите коментари бяха в смисъл, че обществената подкрепа за протестите и окупацията е главно от средната класа, интелектуалните слоеве, преподавателите, екологични движения, семействата и родителите ни (особено тези, които са протестирали през 1989, 1990, 1994 и 1997, както и през 2009, 2012 и февруари 2013). Стана дума за това, че редица протести на различни прослойки граждани има и в София, и в големите градове, и в провинцията, във и извън университетите, но че навсякъде те са омаловажавани, заглушавани, прикривани и дори сплашвани от проправителствени групи с престъпен тип поведение. Навсякъде заплахите, опитите за разделение на гражданите и черният PR са замитани под килима от проправителствени медии като например тези на скандалния Делян Пеевски. Споделихме, че действията на полицията и асиметричният, непрофесионален подход на много от медиите оставят фактическо затъмнение за същността на случващото се в България. Много хора във и извън страната не успяват да научат, че исканията ни са не само за оставка на сегашното правителство, но и за цялостно активизиране на общественото мнение (изобщо на критичното гражданско общество), защото управляващите кръгове, изцяло сраснали се с мафията, се опитват относително успешно да приспиват гражданската активност. Демокрацията в България е сведена до правото на глас по време на избори, а критиката и публичността са директно изоставени. Правителствата внушават, че демонстрациите на недоволство и студентските окупации са нещо нередно и се опитват да прикрият собственото си учстие в изграждането на тези митове. Очернянето на особено дейни протестиращи и мобилизирането на групи хулигани повтаря политически методи от 20-те и края на 40-те години на ХХ в. Резултатът е изгодна за управляващите апатия у гражданското тяло.

  

                Посланикът научи от нас, че прекият повод за началото на окупацията в СУ и другите университети е било противоконституционното решение на Конституционния съд за връщането на Делян Пеевски като народен представител. Протестът срещу неетичното поведение на председателя на Конституционния съд проф. Димитър Токушев даде началото на окупационното движение.

  

                Заявихме, че имаме нужда от вниманието на европейските медии, а при възможност – и за контакти с други европейски посланици, тъй като в Съюза грешките и слабостите трябва да се посочват солидарно (каквато позиция беше заявил и посланикът на Нидерландия през лятото). Зададохме въпроса за случая с Иван Бедров и Еми Барух от Deutsche Welle и какво означава той от немска и изобщо европейска гледна точка за България. Отговорът на Матиас Хьопфнер беше, че европейските медии имат все по-засилен интерес към ставащото тук.

  

                Позицията ни с посланик Хьопфнер относно мястото на университетите в политическия процес е еднаква: висшите училища са естествени места за формиране, изразяване и отстояване на общественото мнение, включително и с ефективни протестни действия; разбира се, без тяснопартийна агитация. В този смисъл е логично, че в последните дни Ранобудните втвърдиха режима на допуск в окупираната сграда на Ректората на СУ.

  

                Изказахме негативно мнение относно каквито и да било надежди за реформиране на БСП или за проевропейска активност на ГЕРБ заради прекалено силната им зависимост от чисто корупционни практики. Всъщност казахме пред посланика, че настоящото Народно събрание не включва реална опозиция и в него няма нито една действително приемлива за обществения интерес партия. На практика в България се е стигнало до почти абсурдното положение една по същество феодална партия на едри картелни собственици да си присвоява лява реторика, съюзявайки се с екстремни националисти и псевдолиберално движение, в Парламента да има фалшива опозиция със същия постокомунистически произход като АТАКА, БСП и ДПС, а извън пленарната зала да става почти невъзможно обединение на християндемократи, лявоцентристи и природозащитници в името вече не на отделни принципи, а на опит за елементарна нормалност. Споменахме и нетърпимото поведение на депутата от БСП Борис Цветков, който беше довел хулигани в двора на Ректората по-миналата неделя и ръководеше опита им за нахлуване в сградата. Посланикът определено не остана очарован от този разказ. 

  

                Потвърдихме собствената си загриженост за европейския избор на България и подмяната му с евроазиатски, при това с цената на заглушаването на гражданската критика към управлението. Заявихме готоност за протести и до, и след оставка, ако политическият пейзаж в България остане под контрола на мафиотски картели. Изразихме и съмнение, че външната информация за Христо Бисеров от ДПС би достигнала ДАНС, ако Пеевски беше останал шеф на Дирекцията.

  

                Продължилият неочаквано дълго разговор приключи с покана за участие в поредна конференция относно свободата на медииите и картелната им зависимост на 29 ноември в посолството и със заявено желание за нов разговор вероятно в началото на януари 2014. Посланикът ни увери, че днешната среща е била много информативна за него. За нас пък това беше важен момент в борбата за сваляне на информационната бариера около събитията в България.




Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mglishev - Disclaimer
11.11.2013 21:33
Имам приятели и добри познати, които се тревожат дали не ме гони политическата амбиция. Не. Гони ме единствено непримиримост. Когато всичко свърши - и нито миг по-рано или по-късно - отивам обратно да си пиша стихотворенията. Honni soit qui mal y pense.
цитирай
2. germantiger - ...
11.11.2013 23:20
Германското посолство се вълнува от всичко друго, но не и от германското (лични мои впечатления именно от това посолство и един консулат във Варна вкл.).

На вас четиримата - браво и успех с каузата!
цитирай
3. socialismus - "Когато всичко свърши"
11.11.2013 23:33
Имаше една партия, която сега народът отхвърли на изборите и те викаха че най- важно е да се разруши системата. След тях остана прах и пепел от индустрията и земеделието. Който няма идея за градеж, да не руши, иначе се получава "разтури къща, направи колиба".
а, да и Елцин смяташе чуждите посланици за по- умни от народа си.
цитирай
4. demograph - Браво Маноле! Вие СТЕ Водачите! Аватарите на Новото възраждане. Смелост и Успех!
12.11.2013 01:36
Браво! Браво! Браво!..Вие сте тези които ще спасите България..Ако вие не успеете, историческите ни задявки ще останат само като трагикомичен завършек в монолога на един изтребен от водачите си хубав народ.
А "социализмусът" от по-горе го остави да си блее. Той още не вдянал, че до сега в България не е имало друга "партия", освен криминалните формирования на комуно-социалистическата му матрьошка. НЯМА И ДА ВДЕНЕ, ЗАЩОТО КОЙТО ЗАБЛЕЕ С МАФИЯТА - БЛЕЕ ДО КРАЙ.
Още веднъж - браво! Вие вече сте Водачи! Не забравяйте това. Българските граждани имат нужда от смели, млади, образовани, свободомислещи, сплотени, неподдатливи на егото си водачи. Дръжте се всички здраво един за друг, не се предавайте, не се продавайте и все повече хора ще се хващат за вашите ръце. Бог да ви дава сила и мъдрост. Защото е свято делото ви.
цитирай
5. vmir - Добър начин да работиш за кауза,
12.11.2013 01:36
Поздравления!
цитирай
6. анонимен - Нормално
12.11.2013 08:22
е да се съветваме с посланиците на развитите демокрации.
Поздравления и от мен!
цитирай
7. mamkamu - +
12.11.2013 10:25
Само една твърдо заявена подкрепа от големите западни демокрации за студентите и въобще за протестите може да изплаши Орешарски и най-сетне той да подаде оставка. Видяхме че чугунените глави на кукловодите въобще не се трогват от прояви на осмислено гражданско поведение. Когато някой по-голям от тях им скръцне със зъби обаче, ще се присвият и изпокрият, защото те разбират единствено този език - на силата и преклонението пред по-големия.

Лошото е, че с тоя лумпенизиран народ нормална държава ще е трудно да изградиш. Той е свикнал също с друг език - езикът на демагогията и популизма. Още от Османско време си е изградил един светоглед, където свободната държава е понятие имагинерно, чудновато, та дори глуповато...

Поздрави. Имаш искреното ми възхищение!
цитирай
8. vencivaleri1951 - Защо ми се струва, че когато сме се съветвали с
12.11.2013 10:27
angpiskova написа:
е да се съветваме с посланиците на развитите демокрации.
Поздравления и от мен!


посланиците на германската държава жестоко сме страдали сред това.

И се сещам за индентични окупации на университети през 68ма именно в страни с развита демокрация /-Франция, Германия, САЩ. Спомняте ли си , или по точно чели ли сте как постъпиха правителствата на тези развити демокрации с "окупантите"? Споменавам 68ма защото тогава се проля кръв . Иначе има и по пресен случай в Сорбоната. През март 2007ма жандармерията разпиля и изхвърли от Сорбоната около 300 студенти окупирали университета. Впрочем исканията на студентите бяха чисто синдикални. Противопоставиха се на закон който позволяваше на работодателите да изхвърлят новонаети в първите две години от наемането. Тоест засягаше пряко мрадите специалисти след образованието им. Повтарям бяха попиляни от жандармерията , а организаторите им получиха ефективна присъда.
Тук авторът окурира, а когото стана напечено/ други студенти се опитаха да влезнат в Ректората/ вика полиция. Същата на чийто министър иска оставка.:))))
цитирай
9. mar866 - ...
12.11.2013 12:19
ха! Манол Глишев?

Ти този от края на клипчето ми ли си? поздравления за гражданската позиция!

http://www.youtube.com/watch?v=54XZHCH_U-g

( на 12.30-тата минута)
цитирай
10. kbalenciaga - Да се срещаш с тези, които са едни от големите виновници
12.11.2013 12:37

за положението в което е днес България.
И да им искаш помощ срещу техните слуги Червените олигарси не знам как да го нарека.

Има ли още някой, който да не знае, че управляващите в Западните държави диктуват на българските олигарси как да съсипват България в последните 24г.?

цитирай
11. aboychev - БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ
12.11.2013 14:08
ОБХОДЕТЕ ВСИЧКИ ПОДОЛСТВА БЕЗ РУСКОТО
ИСКАЙТЕ ПОНЕ 3 ГОДИШНО
УПРАВЛЕНИЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ КОМИСАРИ С НЕБЪЛГАРСКА И НЕРУСКА НАЦИОНАЛНОСТ ИЗЛЪЧЕНИ ДИРЕКТНО ОТ БРЮКСЕЛ
ИЗБОРИ СЛЕД ТОЗИ ПЕРИОД ПО ИЗБОРЕН ЗАКОН ИЗРАБОТЕН ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ КОМИСАРИ И ОДОБРЕН ОТ БРЮКСЕЛ.

ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СПАСЕНИЕ НА СТРАНАТА ОТ РУСКАТА МАФИЯ НЯМАМЕ !

ИСКАЙТЕ ПРОГЛАСЯВАНЕ НА НИЩОЖНОСТ НА ВСИЧКИ ДОГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА С РУСКИ ФИРМИ, РУСКИ ГРАЖДАНИ И РУСИЯ В ПОСРЕДНИТЕ 24 ГОДИНИ.
НАСТОЯВАЙТЕ ЗА ИЗГОНВАНЕТО НА РУСКИТЕ ФИРМИ И КАПИТАЛИ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА, БАНКИТЕ, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИТЕ, МОБИЛНИТЕ МРЕЖИ, ДОБИВА НА ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ, ТРАНСПОРТА И ТРАНЗИТИРАНЕТО

ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СПАСЕНИЕ НА СТРАНАТА ОТ РУСКАТА МАФИЯ НЯМАМЕ !

СПОМНЕТЕ СИ
"С НАС МОСКВА Е В МИР И В БОЙ,
ПАРТИЯ "ВЕЛИКА" ВОДИ НИ В НАШИЯТ"
НАЙ-БЕДЕН СТРОЙ.
цитирай
12. socialismus - Ай опомнете се бе, хора
12.11.2013 14:37
aboychev написа:
ПОНЕ 3 ГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ КОМИСАРИ...ИЗГОНВАНЕТО НА РУСКИТЕ ФИРМИ И КАПИТАЛИ


в света правят отворени зони, вие затваряте. българите искат независима страна, вие искате да сме протекторат. ей за това народът е с вас на Вие и не ви избира в парламента.
цитирай
13. kbalenciaga - aboychev, а през последните 24г. кой управлява България???
12.11.2013 15:27
Кой е водил преди 1989г. дълги преговори с ръководителите на БКП и ДС как да се съсипе България, СССР/Русия или Западните държави?
Кой накара да се затворят 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй, от което България до днес понася загуби за милиарди левове, Русия или управляващите в Западните държави?

Кой ограбва българското злато за десетки милиарди левове, руски или западни компании?

Под чий диктат бяха съсипани и унищожени в България животновъдството, зеленчукопроизводството, икономиката като цяло, на Русия или на управляващите в Западните държави?
Кой има полза от това, при условие че България от 7г. е в ЕС, руските фермери и руската икономика, или западните фермери, и западната икономика?

Кой източва като пиявица през последните 24г. най ценното за една страна, нейното население. Русия или западните държави?

Под ръководството на кои управляващи, руските или западните се извършва грандиозната измама, че УЖ с европейски средства, програми, се подпомага България?
А истината всъщност е, че през периода 2007г.-2013г. България "получава" от ЕС 5 милиарда евро.
А за същия период само вноските, които плаща България в ЕС са 5 милиарда евро!

Изобщо, до кога мислите така да лъжете, манипулирате, мамите българския народ???
цитирай
14. zaw12929 - Амедика плаща, германци съветват ...
12.11.2013 15:42
Амедика плаща, германци съветват подкерят - защитават си корпуративните лнтереси на ограбване на България
цитирай
15. ok3223 - Нищожества ...
12.11.2013 16:24
обикаляте чужди посолства и искате подкрепа за вашата слугинска кауза.
Няма да стане, най-много и този посланик да си отиде без тенеке на шията ...
Ще подвиете опашка, ако властта постъпи продажни псета като вас, така както е редно и законно, като МВР и жандармерията ви натика в миша дупка. По -горе колегата Венци ви е посочил как постъпиха с подобни окупатори на парижката Сорбона не много отдавна, в люлката на демокрацията ... Франция.
Както биха постъпили и в Германия, ако ваши колеги се опитат да окупират немски университет под един или друг предлог.
Милите ЦВАНЦУГЕРЧЕТА, които искат да минат за герои без да рискуват, и да са заплашени от нищо и никои.
Време е позицията на правителството и на МВР наистина да се НОРМАЛИЗИРА И ВТВЪРДИ.
Та вас полицията ви пази бе, да не би, черна котка да ви мине път или да ви урочоса бабичка.

цитирай
16. vmir - 8. vencivaleri1951,
12.11.2013 16:30
vencivaleri1951 написа:
Защо ми се струва, че когато сме се съветвали с

посланиците на германската държава жестоко сме страдали сред това.



Защото си бил нещастен от това, че до "светлия" 9.IX.1944 Германия е стояла плътно в подкрепа на българския национален идеал, даже през ПСВ германски военни части защитават българското правителство от българските войници, които подстрекавани от болшевиките, тръгват към София да правят преврат по примера на руснаците.

Защото ти е страшно готино, че по време на ПСВ Благоев, после Димитров и много други тесни социалисти по настояване на Москва се обявяват за "славяни" и небългари, но тарикатски - без да се отказват от българско гражданство, за да не за да не си изгубят привилегиите на български народни представители и възможността да ходят по фронтовете да лъжат войниците, че са агресори и поробители на славяните.

И, защото ти е особено готино, че в Москва в началото на 1934 година е взето решение за ликвидиране на българската нация, което след 9.IX.1944 e възложено на БКП, за да не се цапат руснаците лично с мръсотията, за която е имало и продължава да има срещу съответното заплащане или властови облаги немалко желаещи в самата България.

Познах ли?
цитирай
17. aboychev - aboychev, а през последните 24г. кой управлява България???
12.11.2013 16:34
ЧЕТИ АНОНИМНИКО
ПОСЛЕДНИТЕ 24 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ТЕЗИ,
КОИТО Я УПРАВЛЯВАХА И 45 ГОДИНИ ПРЕДИ ТОВА И ОТ ПОТОМЦИТЕ ИМ,
НА КОИТО ТЕЗИ 45ГОДИНИ НЕ ИМ СТИГНАХА ДА ЗАГРАБЯТ ДОСТАТЪЧНО,
ВСИЧКИ ТЕ СА РУСКА АГЕНТУРА ПОДБИРАНА ЧРЕЗ "СИСТЕМАТА ЗА ПОДБОР И КВАЛИФИКАЦИЯ НА КАДРИТЕ", ПО КОЯТО СИСТЕМА
САМО ОДОБРЕНИ ОТ МОСКВА КАДРИ МОЖЕХА ДА ЗАЕМАТ ОТГОВОРНИ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ.
ИМЕННО ТЕЗИ КАДРИ РАЗПРОДАДОХА ОСНОВНИТЕ ПЕЧЕЛИВШИ ОТРАСЛИ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ НА РУСНАЦИТЕ И СЪСИПАХА ЖИВОТНОВЪДСТВОТО И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО.
ИМЕННО ТЕЗИ КАДРИ НИ ПРОДАВАТ ЕЖЕМИНУТНО
РУСКИТЕ ГОРИВА НА НАЙ-ВИСОКЕТИ ЦЕНИ ПО КОИТО РУСИЯ ПРОДАВА В СВЕТА,
ИМЕННО РУСКИТЕ ОПЕРАТОРИ НИ ТАКСУВАТ МОБЕЛНИТЕ РАЗГОВОРИ ЕЖЕСЕКУНДНО НА НАЙ-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ В ЕВРОПА,
ИМЕННО РУСКИТЕ БАНКИ В СТРАНАТА НИ ОТПУСКАТ ЕЖЕДНЕВНО КРЕДИТИТЕ С ЛИХВА ДВАПЪТИ ПО-ВИСОКА ОТ ТАЗИ В ЕВРОПА
ИМЕННО ТЕ ИЗКУПУВАТ И ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ НИ ЗЕМИ НА ЦЕНИ ДО 20 ПОТИ ПО НИСКИ ОТ ТЕЗИ В ЕВРОПА
ИМЕННО ТЕХНИТЕ ПОТОМЦИ СЕГА ЗАГРОБВАТ И БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ НА БЪЛГАРИЯ СЪС СДЕЛКИ КАТО ЮЖЕН ПОТОК !
ЗАЩО СЕ КРИЯТ ЗАД ТЪРГОВСКИ ТАЙНА И НЕ РАЗКРИЯТ ИСТИНСКИТЕ ПАРАМЕТРИ НА СДЕЛКАТА СИ ЗА СМЕТКА НА СГРАНАТА.
КЪДЕ ДРУГАДЕ СЕ Е ЧУЛО И ВИДЯЛО МИНИСТЪР НА ДЪРЖАВА ДА СЕ ДОГОВАРЯ С ШЕФ НА ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО?
ТАКА ЧЕ ДОЛНОПРОБЕН АНОНИМНИКО
ЖИВЕЙ СЕ С ИЛЮЗИЯТА ЗА ЛОШАТА ЕВРОПА И ДОБРАТА РУСИЯ,
НО НЕ МИ ГОВОРИ ЗА
ЛЪЖЕНЕ, МАМЕНЕ И МАНИПУЛИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,
АЗ НЕ СЪМ ИМАЛ НИЩО ОБЩО С НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ ВИ НА ПРЕХОДА,
НЯМА И ДА ИМАМ ОБЩО С КОЯТО И ДА СЕ ПРЪКНЕ НАСКОРО.
ТАКА ЧЕ ЛЪЖЕНЕТО И МАМЕНЕНО СА СИ ВАШИ
ВНУШАВАНЕТО НА ОМЛАЗИ СЪЩО СИ Е ВАШЕ.
ЕДНО Е БЕЗУСЛОВНО ЯСНО:
АКО БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ОСТАНАЛА ПОД
ПРОКЛАМИРАНОТО ОТ ВАС "ТУРСКО РОБСТВО" СЕГА ЩЕШЕ ДА Е НАЙ- РАЗВИТАТА СТРАНА НА БАЛКАНИТЕ
НО ТЪЙ КАТО БЕШЕ ПОРОБЕНА ОТ "ОСВОБОДИТЕЛКАТА" РУСИЯ, Е НАЙ-ИЗОСТАНАЛАТА СТРАНА В ЕВРОПА И НАСЕЛЕНИЕТО Й Е СИСТЕМНО ПРОГОНВАНО ОТ СТРАНАТА НИ ОТ СЪЩАТА КОХОРТА НА РУСОФИЛИТЕ
НО ТЪПАКА СИ Е ТЪПАК.
ТОЙ Е НАУЧИЛ САМО
"КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА"
цитирай
18. blackpredator - Глишев,
12.11.2013 17:33
да ме прощаваш, ама тая среща е кривокрака, като срещналата се протестираща...
цитирай
19. fascindoo - Иван Бакалов написа статията:
12.11.2013 18:29
Защо чак сега се събудиха германците за медиите у нас? Гочева и Блъсков пак блестят"" - 2 Октомври 2013

Фондация „Конрад Аденауер” организира конференция за свободата в българските медии, на която германският посланик Матиас Хьопфнер им направи унищожителна критика.
А български издатели на вестници, на които не се знае реалният собственик, се изказаха, че не се знаело кой седи зад един или друг сайт. Да се смееш ли, да плачеш ли.
Посланикът Хьопфнер говори за непрозрачна собственост, концентриране на собствеността в малко ръце, за олигархични кръгове, за това, че свободата се е изродила в слободия, демокрацията била застрашена и т. н. Припомни, че от 37-о място по свобода на словото България е слязла на 87-о място в класацията на Репортери без граници.
Мдааа. Нерадостно.
Но нещо не е наред.
Фондация „Конрад Аденауер”, заедно с фондация „Ханс Зайдел” е тази, която финансира и подкрепя и до днес Бойко Борисов и ГЕРБ. Посланикът Матиас Хьопфнер е тук от 2009 г. и е свидетел на всичко това, което обясни. Той беше тук, когато медиите на Пеевски обслужваха безогледно Борисов и очерняха с клевети политическите му противници. Беше тук, когато Борисов и споменатата от него олигархия мачкаше медии и журналисти. И си мълча. Проговори чак, когато един от вестниците на Пеевски – „Монитор” – съкрати някакви неудобни неща от негово интервю. Дори не толкова скандални, колкото казаните сега.
Сега обаче германският посланик се е разприказвал като обвинител. Той се прояви и като критик на правителството, заедно с френския посланик. Няма лошо, нека (макар че, ако двамата бяха в Италия, не биха се осмелили да кажат нещо за Берлускони). Ама защо той не забеляза, че и при предишното правителство нещо имаше кофти работи? При предишното правителство същите тези медии бяха още по-несвободни. Няма спор по този въпрос.
Не прилича ли цялата тая дандания на политическа партизанщина? И в Германия леви и десни партии...

Сега се сетил пък за окупациата на СУ...
айн-цу-цвай цу дрън, ДРЪН...
цитирай
20. kbalenciaga - aboychev, ей боклук. Първо спри да обиждаш лично!
12.11.2013 18:36

После.
За Русия съм писал, и пак го казвам, че е освободила българския народ от Османската империя заради своите геополитически интереси.
На всичкото отгоре са и платили със злато.
Писал съм многократно, и пак казвам, че днес в България управляват "бившите" от БКП, ДС и техните наследници.
Но всички те, през последните 24 години са управлявани, да разрушават България под диктата на ЕС!
Всичко в България днес е под прякото управление на лицемерните боклуци-чиновниците от ЕС!
За да защитават своите интереси, които съм посочил по горе.

Това ясно ли ти е?
Ясно ти е.
Тогава защо се правиш на ударен???

Ясно ли ти е, че България изостава, ЗАЩОТО ТАКА СА РЕШИЛИ БОКЛУЦИТЕ ОТ ЕС?
Ясно ти е.
Тогава защо се правиш на ударен, Русия та Русия?

цитирай
21. vmir - 8. vencivaleri1951,
12.11.2013 19:19
vmir написа:
vencivaleri1951 написа:
Защо ми се струва, че когато сме се съветвали с

посланиците на германската държава жестоко сме страдали сред това.



Защото си бил нещастен от това, че до "светлия" 9.IX.1944 Германия е стояла плътно в подкрепа на българския национален идеал, даже през ПСВ германски военни части защитават българското правителство от българските войници, които подстрекавани от болшевиките, тръгват към София да правят преврат по примера на руснаците.

Защото ти е страшно готино, че по време на ПСВ Благоев, после Димитров и много други тесни социалисти по настояване на Москва се обявяват за "славяни" и небългари, но тарикатски - без да се отказват от българско гражданство, за да не за да не си изгубят привилегиите на български народни представители и възможността да ходят по фронтовете да лъжат войниците, че са агресори и поробители на славяните.

И, защото ти е особено готино, че в Москва в началото на 1934 година е взето решение за ликвидиране на българската нация, което след 9.IX.1944 e възложено на БКП, за да не се цапат руснаците лично с мръсотията, за която е имало и продължава да има срещу съответното заплащане или властови облаги немалко желаещи в самата България.

Познах ли?


А може би, защото си най-щастлив с ликвидирането на българския национален елит след 1944 като “фашистки”, за да получават някои привилегии на антифашисти и да останат набедени и тормозени до ден днешен като фашисти българите от западните покрайнини, Македония и Тракия, които бяха освободени от българско робство, а:

http://kolevm38.blog.bg/politika/2013/11/12/zapadnite-pokrainini-bili-pod-bylgarska-fashistka-okupaciia.1204527

върховен кеф, а? Я виж и лумпените кабален и ок2332 как се вихрят заради Русията, как да не ти стане драго, на душата а? Какво са там някакви си претрепвани и до днес българи, а?
цитирай
22. zelas - Маноле, Маноле! Тези, които ни о...
12.11.2013 19:31
Маноле, Маноле! Тези, които ни освободят, ще ни заробят!
Защо винаги забравяте това!

Все едно западните "демокрации" не са наясно за положението в страната. Както други вече споменаха, та нали те и руските от изток дърпат конците в Отечеството.

България е разпъната ... отново!
цитирай
23. kbalenciaga - vmir, ей герберска отрепко!
12.11.2013 19:39

Като не ви изнася истината и започвате да обиждате лично, за да изместите посоката на темата!?

В Русия управляват също измамници и манипулатори, както тези в ЕС!
Боко Тиквата е марионетка на задкулисно управляващите олигарси в България, така както Путин е марионетка на задкулисно управляващите олигарси в Русия.

Това ясно ли ти е?
Ясно ти е.
А защо тогава се правиш на ударен неразбрал гербер?



цитирай
24. vmir - 18. blackpredator,
12.11.2013 20:56
blackpredator написа:
да ме прощаваш, ама тая среща е кривокрака, като срещналата се протестираща...


Кривокрака е баба ти.
цитирай
25. vencivaleri1951 - Вмире, вмире ...приятелю...
12.11.2013 21:15
vmir написа:
vencivaleri1951 написа:






не за да не си изгубят привилегиите на български народни представители и възможността да ходят по фронтовете да лъжат войниците, че са агресори и поробители на славяните.

И, защото ти е особено готино, че в Москва в началото на 1934 година е взето решение за ликвидиране на българската нация, което след 9.IX.1944 e възложено на БКП, за да не се цапат руснаците лично с мръсотията, за която е имало и продължава да има срещу съответното заплащане или властови облаги немалко желаещи в самата България.

Познах ли?



Много пишеш, малко четеш:) Прочети писанията за на Благоев и тогава го вписвай като русофил. Не е! Защо да не сме славяни? На сръбски, украински, полски руски и проче най сакралните думи са едни и същи. Вайка, баща , небе, , слънце, вода, огън,живот, смърт, отечество/родина/,Бог... Общо взето бит и обичаи много близки. Да не говорим да красотата на тези народи. " Поради что се срамиш да се наречеш славянин неразумний Вмире:)"
Че германците защитавали нашите исконни интереси. Аз симпатизирам на германците Вмире зарад коректността им, зарад трудолюбието, зарад приноса им във всички свери на наука, култура , спорт... Все пак факт е , че в съюз с тях загубихме 30% от територията си, и платихме огромни репарации и контрибуции.
Когато имаш време погледни какво искат за България западните ти приятели Франция и Англия при мирните преговори след ВСВ. Погледни и кой се противопостваи. И как Б-я единствена от пакта остана дори с територия по голяма след войната/ Южна добруджа. Кой ни запази анекса -справедливостта изисква да кажем, че ни леше подарък от германците/ В края на краищата можем да направим сравнение мужду Санстефанския и Берлинския договор. Кой стоеше зад единия, кой наложи втория? Бъди здрав Вмире. Смешно е толкова време си чатим, а не сме пили кафе, чай, нещо по сериозно...:)

ПС
Репресиите след 9ти са жестоки и срамни. Преди 9ти септември има 9ти юни обаче. Помисливърху това.
цитирай
26. blackpredator - Вмире,
12.11.2013 21:34
vmir написа:
blackpredator написа:
да ме прощаваш, ама тая среща е кривокрака, като срещналата се протестираща...

Кривокрака е баба ти.

Наследствена черта.
Щото сме ездачи.
А твоята с две гърбици...
цитирай
27. vmir - 25. vencivaleri1951,
12.11.2013 22:19
Как да пием кафе, като не спираш да блъфираш, бе Венци? Не бил русофил Благоев, ама внася в българския парламент руския план с настояване за противопоставяне между българи и славяни. Защото руснаците искали местни референдуми в цяла България колко са българите и колко славяните – по време на война!!! Че и заявява, че не бил българин, а славянин!!! В Русия щяха да го застрелят на място за такова нещо, но нали в България сме русофили, та оставяме руските агенти безнаказано да цепят нацията ни както кажат руснаците. Нима и такова престъпление срещу всяка нация не ти прави впечатление дори срещу собствената ти нация? И си ги повтаря Благоев руските заръки, как българите заробвали славяните в Тракия и Македония, ауууу....
И, да ти се неначуди човек – как, след като за Русия носиш вода от 9999 дерета да доказваш колко добра била за България, не се сети толкова прости и очевидни неща за бедите, които Русия причинява на собствената ти държава и народ чрез собствената ти партия... Димитров е ясно, че се пише македонец, заради службата си в Москва, ама на теб как не ти направи впечатление, че не е редно самоопределил се според решението за ликвидиране на българската нация да бъде неин министър председател, бре Венци, как да ти вярвам, че го правиш неволно а не, защото искаш ликвидирането на България? За по-маловажните факти е излишно да говорим, докато не признаваш тези.
цитирай
28. vmir - 26. blackpredator,
12.11.2013 22:24
blackpredator написа:
vmir написа:
blackpredator написа:
да ме прощаваш, ама тая среща е кривокрака, като срещналата се протестираща...

Кривокрака е баба ти.

Наследствена черта.
Щото сме ездачи.
А твоята с две гърбици...


Аха, дошли сте от Памир и Хиндукуш, разбрах. А моята е била фараонка, обаче много преди Клеопатра, а Египет е бил част от зестрата й.
цитирай
29. aboychev - kbalenciaga АНОНИМНИК НЯМА КАК ДА БЪДЕ ОБИДЕН ЛИЧНО
13.11.2013 08:57
.....Всичко в България днес е под прякото управление на лицемерните боклуци-чиновниците от ЕС!
За да защитават своите интереси, които съм посочил по горе
....?
[/quote]

ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ПРЕХОД ДО ДЕН ДНЕШЕН ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ РУСОФИЛСКИТЕ КАДРИ.
ТЕЗИ КАДРИ ВЛЯЗОХА В ЕС С ПРЕЗУМПЦИЯТА
"НЯМА КАК ДА НЕ УСПЕЕМ ДА ГИ ИЗЛЪЖЕМ И ТЯХ",
А (п)РЕЗИДЕНТЪТ ИМ ГОЦЕ (ТЪПОЦЕ) ДОРИ ИМА ГЛУПОСТТА ДА ЗАЯВИ ПУБЛИЧНО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЯЛА ДА БЪДЕ ТРОЯНСКИЯТ КОН НА РУСИЯ В ЕС.
НЕ ЗНАМ КЪДЕ СЪМ ТЕ ОБИДИЛ В ПРЕДИШНИЯТ СИ ТЕКСТ, НО АКО В ИЗРАЗА:
"ТЪПАКА СИ Е ТЪПАК.
ТОЙ Е НАУЧИЛ САМО
"КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА" "
СИ РАЗПОЗНАЛ И СЕБЕСИ, ТО
ТОВА СИ Е ЛИЧНО ТВОЕ УСЕЩАНЕ И ЗА НЕГО АЗ НЯМАМ ВИНА.
КОЛКОТО ДО ТОВА ДАЛИ СЪМ БОКЛУК ИЛИ НЕ
ЩЯХ ДА СЪМ АКО БЯХ ДОРИ И 1 ДЕН ЧЛЕН НА БКП ИЛИ НА КОЯТО И ДА Е ОТ ПАРТИИТЕ ВИ СЛЕД 10-ти НОЕМВРИ.
А ТОВА ЧЕ СИ ПИСАЛ ЗАЩО РУСИЯ НИ БИЛА "ОСВОБОДИЛА" от Османската империя заради своите геополитически интереси.
НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТЕЗИ ИНТЕРЕСИ СА СВЪРШИЛИ.
НАПРОТИВ ТОЧНО СЕГА РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА НАЙ-БЕЗСКРУПОЛНО ГИ ОСЪЩЕСТВЯВАТ(Е) СЕЕЙКИ РАЗДОРИ В СТАНАТА И ОСЪЩЕСТВЯВАЙКИ ДЕЙСТВИЯ ЦЕЛЯЩИ ИЗХВЪРЛЯНЕТО НИ ОТ ЕС.
ВИЕ СТЕ СИ ПРОСТО 5-ТАТА КОЛОНА НА КГБ
ДА РУСИЯ ТА РУСИЯ
ДОКАТО ТАЗИ ДЪРЖАВА, РАЙ ЗА ИДИОТИТЕ, СПРЕ ДА НИ СЕ МЕСИ В ЖИВОТА
цитирай
30. kbalenciaga - aboychev, продължаваш да простееш!
13.11.2013 11:46

Така както ме гледаш, имам изградено име и чрез този ник(макар и в друго интернет пространство), където хиляди ме познават...
Но това не ти влиза в работата!
Ясно ли ти е?!

Но да се върнем на темата.
И да ти докажа колко си далече от истината.
Всъщност ти сам ще го затвърдиш на 100% с мълчанието си, относно моите последващи въпроси.


Пишеш тотални простотии, АМА ТОТАЛНИ, относно това, какви са ми политическите пристрастия и интереси.
Според мен днес в Русия има диктатура на бившите управляващи от СССР и техните наследници от КПСС и КГБ.
Путин като КГБ кадър е тяхна марионетка.
Там са наложили голяма цензура над словото.

До тук и ти си на това мнение нали?

Но сега ще напиша и разликите между нас.
Смятам, че подобна цензура има и в Западните държави.
Особено силно изразена в САЩ.
Ти така ли смяташ, или ще докажеш колко си далече от истината?

Според мен Пиявицата Германия ограбва работоспособното население на България(писал съм в блога ми подробно как и защо), както и на други дрържави!
И ти ли така мислиш, или ще докажеш колко си далече от истината?

Друго голямо ограбване на България и други държави от Германия е чрез фирмите им в чужбина(писал съм в блога ми тема).
Ти така ли мислиш, или ще покажеш колко си далече от истината?

Както съм писал и преди, пак ще го напиша.
Управляващите България като БКП и ДС кадри преди, днес са най големите КАПИТАЛИСТИ в страната!
Ти така ли мислиш или ще докажеш колко си далече от истината?

Както преди съм писал, и пак ще го напиша.
Българските олигарси доказват нееднозначно и многократно, че са подлоги и слуги на Западните управляващи!
И заедно с тях разграбват, съсипват и унищожават България!
И ти ли така мислиш, или ще докажеш, че си многоооо далече от истината?
цитирай
31. mglishev - Продължавайте
13.11.2013 12:20
със социалистическия и русофилския тролинг, а ние през това време току-виж успеем и да направим нещо смислено за България въпреки вас.

Впрочем, ГЕРБ за мен и колегите са същото като компартията - банда разбойници.
цитирай
32. vmir - 31. mglishev - Продължавайте
13.11.2013 14:27
mglishev написа:
със социалистическия и русофилския тролинг, а ние през това време току-виж успеем и да направим нещо смислено за България въпреки вас.

Впрочем, ГЕРБ за мен и колегите са същото като компартията - банда разбойници.


Момко, желанията се сбъдват по заповед на щуката само в руските народни приказки. Болшевизмът се прицели в сърцето на България и я повали от ПСВ насам заради огромното й желание за национално обединение, което заклейми като фашизъм.

Ако идеята ви е да направите от България армаган за Русия, можете да го поискате директно и без да създавате предпоставки за обединение между БСП и ГЕРБ.
цитирай
33. aboychev - ТИ МАЙМОЖЕШ ДА РАЗСЪЖДАВАШ САМО БИНАРНО (АЛТЕРНАТИВНО)
13.11.2013 14:28
"Ти така ли смяташ, или ще докажеш колко си далече от истината?"
"Ти така ли мислиш, или ще покажеш колко си далече от истината?"
"Ти така ли мислиш или ще докажеш колко си далече от истината?"
"И ти ли така мислиш, или ще докажеш, че си многоооо далече от истината?"
Българските олигарси СА РУСКИТЕ МАРИОНЕТКИ И доказват нееднозначно и многократно, че са подлоги и слуги на Западните управляващи НО ВСЕ В ИНТЕРЕС НА РУСИЯ!
АЗ ТАКА МИСЛЯ И ВСИЧКИ ФАКТИ ДОКАЗВАТ ТОВА.
ТОВА Е ИСТИНАТА И ПРЕМЪЛЧАВАНЕТО Й Е С ЦЕЛ ДА БЪДЕМ ДАЛЕЧ ОТ ИСТИНАТА.
ЗАТОВА СЕ ПЪНЕТЕ НЕПРЕКЪСНАТО СРЕЩУ АМЕРИКАНСКИЯ ЕМПЕРИАЛИЗЪМ И ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙСКИЯ НЕПУКИЗЪМ !
Е НИКОЙ НЯМА ДА ДОЙДЕ ДА ВИ "ОСВОБОЖДАВА" О ГЕРОИ НА ТРУДА
НИТО АМЕРИКА НИТО ЕВРОПА ЖЕЛАЯТ ДА СИ ИМАТ НОВИ РОБИ.
ЩЕ ТРЯБВА САМИ ДА СТИГНЕТЕ ДО СВОБОДАТА,
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СИ СИ ВЪОБРАЗИЛ, ЧЕ КАКВОТО СИ ПИСАЛ Е САМАТА ИСТИНА И
КОГАТО НЯКАЙ НЕ МИСЛИ КАТО ТЕБ, ЗНАЧИ Е ДАЛЕЧ ОТ ИСТИНАТА.
НО ИСТИНАТА Е СЛЕДНАТА
АЗ НЕ ТЕ ГЛЕДАМ ЗАЩОТО СИ СЕ СКРИЛ ЗАД НЯКАКВА КАРИКАТУРА
И ИМЕ НЕ СИ СИ ИЗГРАДИЛ ЗАЩОТО СЕ КРИЕШ ЗАД НЯКАКЯВ НИК
ТАКА ЧЕ ПРОЩАВАЙ,
НО ТИ СИ НЕЩО КОЕТО Е БЕЗ ЛИЦЕ И БЕЗ ИМЕ.
НИЕ БЪЛГАРИТЕ НАРИЧАМЕ ТАКИВА С ЕДНА ДУМА - НИЩОЖЕСТВА.
ПРЕЗ МИНАЛИЯТ 20-ти ВЕК СА ГИ НАРИЧАЛИ КОНСПИРАТОРИ
ИМАЛИ СА ПАРТИЗАНСКИ ИМЕНА И ФАЛШИВА САМОЛИЧНОСТ
цитирай
34. blackpredator - Глишев,
13.11.2013 16:24
да къносаш бретона, да привиждаме известен теофилософ...:P
цитирай
35. ok3223 - Глишев, Глишев
13.11.2013 20:27
Пиле шарено. Сънуваш човече. Нищо няма да направиш, да направите, защото сте дефектни по начало. Не може духовни и морални евнуси, хора с болни амбиции и малки възможности да направят нещо свястно.
Посещението ви при немския посланик го доказва.
С това показахте на всички мислещи българи чии марионетки сте.
А никой не цени и не подкрепя кукли на конци.
Време е да ви се покаже на дело, че в България има законна власт,
която има задължението да ви постави на мястото, което ви се полага.
цитирай
36. kbalenciaga - aboychev, ха-ха-ха- Смешко смешен, смея ти се искрено
13.11.2013 21:40

Чакай да ти запиша бисерите, че да не ги изтриеш:
"Българските олигарси СА РУСКИТЕ МАРИОНЕТКИ И доказват нееднозначно и многократно, че са подлоги и слуги на Западните управляващи НО ВСЕ В ИНТЕРЕС НА РУСИЯ!"
ХА-ХА-ХА-

aboychev според тебе.
Русия има голям интерес, България да внася трошките от Западните държави?
Русия има голям интерес, в България да са ликвидирани зеленчукопроизводството, животновъдството, и да внася(България) домати от Испания, сирене от Гърция и месо от Германия?
Русия има голям интерес, да бъде съсипана българската икономика, та над 1 000 000 българи да ходят да работят в Западните държави?
Русия има голям интерес, Западните държави да ограбват златото на България?
Русия има голям интерес, ЕС да краде като вноски от бедните българи 5 000 000 000 евро до сега?
aboychev, а случайно да виждаш един мармот да завива шоколад в станиол?
цитирай
37. aboychev - АКО СИ ГЛУПАК СМЕЙ СЕ ИСКРЕНО,
14.11.2013 08:11
АКО СЕ ПРАВИШ НА ГЛУПАК СМЕЙ СЕ ПРЕСТОРЕНО С ХА-ХА-ХА
САМО, ЧЕ ТОВА НЕ СА АРГУМЕНТИ
РУСИЯ ИМА ИНТЕРЕС В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ЛИКВИДИРА ВСЯКАКЪВ ПОМИНЪК,
САМО ТАКА МОЖЕ ДА ПРОГОНИ ОЩЕ 2 МИЛИОНА ИНТЕЛИГЕНТНИ БЪЛГАРИ НА ЗАПАД И ДА ИЗКУПИ ЗЕМИТЕ ИМ НА БЕЗЦЕНИЦА
НЕЙНИЯТ ИНТЕРЕС Е ТУК ДА ОСТАНАТ САМО ТЪПИТЕ РУСКИ МЕКЕРЕТА ЗА ДА ОСЪЩЕСТВЯВАТ МРЪСНАТА Й ПОЛИТИКА,
НО ТИ ОЧЕВИДНО ИМАШ ОСНОВАНИЕ ДА СИ АНОНИМЕН
ТЪПОТИЯТА НЯМА ЛИЦЕ,
А ИДИОТИТЕ ВИНАГИ СЕ СМЕЯТ ОТ СЪРЦЕ !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8624654
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата