Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2014 04:56 - Новата окупация в Ректората
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 14025 Коментари: 33 Гласове:
16

Последна промяна: 27.01.2014 05:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не ми се искаше да се стига дотук. Не желая проклетата политика и в мига, в който мога, ще се отърва от нея, защото има хиляди по-хубави неща за правене. По-хубави, да, но за мое съжаление в България все още и най-елементарни работи си остават оспорвани едва ли не на бойното поле. Не можеш да имаш дори и дребна търговия без рушвети към чиновниците. Не можеш да разполагаш с набор от конкурентни предложения за дадена услуга и съответно всичко е картел, всичко те цака с пари. Всекидневно - от буТката за вестници до тока и парното.

Не се съмнявам, че всеки клуб по интереси като за нормални хора е далеч по-приятен в неделя вечер в сравнение с разни наглед примитивни политически притеснения. За съжаление обаче клубовете по интереси си остават само с приятността, докато политическите притеснения не са просто социален гъдел или приказки за лека нощ, а печална реакция на разни задаващи се реалности. Освен ако, убедени в устойчивостта на буржоазното си щастие, не решим, че тук, където за момента е относително уютно, сме достатъчно далеч от всякакви евентуални неуредици и поне за нас е настъпил мечтаният край на историята, в който можем да се отдадем само на Бах, Хайдегер и ризото със скариди. Поне досега този мил, но щраусов подход се е оказвал погрешен. Впрочем, симпатизирам му, ала уви, не го споделям докрай. Извън естественото ни желание за безметежна joie de vivre съществуват и съвсем реални шансове да се окажем лишени от въпросната joie. Такава е участта на буржуя: таман си е турил пантофите и блажено е разтворил вестника, когато на вратата му чукат някакви простаци, които на всяка цена ще му продадат брошурки, а може и да му плеснат един зад врата или дори да му се нанесат в розовия хол. Ето защо човек дори не по своя воля трябва да бъде политическо животно.

И така, ето ме сега насред една университетска аудитория, пълна с хора, които или дремят, или също щракат клавишите по никое време, в очакване на журналисти, приятели или полиция. Хубавото е, че точно в тази аудитория писах стихотворение миналия път. Ето ме тук, защото няма как да бъда другаде, например при приятелката, родителите, кръчмата или книгите си. Не мога иначе, а на това отгоре, дяволите да го вземат, не си падам по идеята за някакво мъченичество. Искам само нормална работа, джобни за фонда "И аз съм човек", време за писане, четене и близки хора.
Но понеже прелестната българска действителност отказва това на своите обитатели, ми се налага да участвам в поредната окупация на Софийския университет.

Е, този път е по-трудно. Хората на улицата би трябвало да са десетки хиляди, тук наистина би трябвало да е Киев, защото сметките ей сега ще дойдат и ще са ужасни на фона на общата ни бедност. Въпреки всички недалновидни заеми и изкуствени намаления на цените.
Няма как да не е по-трудно, след като предишната студентска стачка изтля в посредственост, лъжи, предателства и малодушие, така типични за страната ми. Няма как да не е по-трудно, след като справедливите недоволства на по-нормалната част от хората наоколо първо не бяха чути и, второ, така и не се оказаха достатъчно упорити. Моите българи лесно се разсейват. Трудно се концентрират. Лесно се лъжат. Трудно разсъждават в прости и ясни понятия. Масово се оказват слаби хорица с дребни надежди, но с големи страхове и никакъв усет за правилно и неправилно. Хора на сивото, на полусенките и утешителните самоизмами.

Това всъщност не е текст за новата окупация в СУ. Това, мило дневниче, е съгласието ми с няколко души, че тук не е трудно да се почувстваш вътрешен емигрант.

Все пак съм тук, да речем, защото Сорос и собствената ми наивност го изискват от мен. Ако не се намери друг идиот, който да изкрещи, че царете са голи, ще се наложи да бъда аз. На моменти, без да съм особено дълбоко религиозен, дори си мисля, че Бог това иска. Знам как звучи, казано пред безразличната тукашна публика. Поврага тукашната публика обаче. Нейният вкус към всичко е изключително пошъл.

Но си позволявам да се надявам. Надявам се полицията да не дойде. Надявам се да има още хора и то от по-друг тип, които да си кажат, че е време да изчистим Авгиевите обори ей така, за една поредна временна победа над мафията и за да имат и следващите протестиращи за какво да се хванат.

Засега нещата стоят така: В Ректората на СУ има група протестиращи студенти и граждани, сред които не е срамно да бъда. Млади, стари, маргинали, интелектуалци - но нормални хора, а не роби. В момента Ректоратът е нещо като Последния уютен дом - свободно място. Забавно е, че е точно срещу миазмения Парламент, където според мен заседават някакви харпии и хидри - пълна противоположност на съседите ми по банка.

Разбира се, паветата трябва да полетят. А дали ще го направят - глас народен. Но трябва. Приятели и съседи, ходете да замеряте министерствата с камъни. Или си живейте в мрака, докато аз излежавам щастливо изгнание във вълшебните места отвъд Терминал 2.



Гласувай:
19



1. vmir - Бях те отписал.
27.01.2014 13:22
Бях забравил, че на твоите години и на мен ми отне години, за да направя същия преход. Бях забравил, че преди това и аз се вглеждах в очите на състудентите си с почти отчаяната надежда да забележа поне малко доказателство за решителност и готовност да я проявят. Не слушай онези, които от корист или от примитивна тарикатщина ще ти се подиграват. Единственото, което ги мотивира, е да те разколебаят, а ако позволиш, и да те объркат.

Бях те отписал. Бях помислил, че дори най-добрите намерения у нас са подвластни на капризите на всесилната и нагла простотия, която дирижира и разбирането за политиката. Дано и партиите да го разберат и да престанат да се страхуват от просташките канони за себе си.
цитирай
2. demonwind - Е, добре, протестират...
27.01.2014 13:53
Но като ги питаш кой ще дойде после, започват да заекват. Защото в момента НЯМА АЛТЕРНАТИВА и трябва да се избира от двете злини по-малката. Няма Бареков (подлога на стари муцуни), няма Волен-Болен, няма никой! Единствено (за мен) Боян Расате става за нещо, но му трябва стабилна подкрепа от събратята от Запад и Изток (за неговата идеология няма сини и червени, западняци и други), обаче са го натикали в миша дупка и пича си трае, защото ще последва Михаел Луникоф, дето излежава присъда в немски затвор.
Евентуални предсрочни избори ще доведат отново... БСП на власт, само че с АБВ положението ще стане още по-крадливо и заплетено. Тези, които протестират, и които ще продължат да протестират слред като дойдат тлъстите сметки за ток и парно, трябва да протестират и да искат не оставка, а двойно и тройно увеличение на доходите, защото сметките в България далеееч не са високи - просто доходите ни са бангладешки (да ме прощават от Бангладеш). За сравнение - да отидеш на ресторант от най-ниско ниво в Брюксел ще ти струва поне 30 евро на човек, докато в България за 30 евро ще се нахраните цяла компания, и то в Контесата (на Свети Никола градинката). Цена на литър бензин в Брюксел, в най-евтината бензиностанция, е около 1,44 евро (2,80 лв.), а в България е с цели 20 ст. по-малко. За месец топло се плаща поне 400 евро през зимата, и то ако държиш термометъра на 20 градуса. Водата ти струва 40 евро на месец, и то ако се къпеш само по един ден в седмицата.
Та докъде стигнахме - а, до ескимоските заплати. Не в управляващите е проблема, а в заплатите. Защото и дедо Господ да дойде след тия кретени в НС, пак ще идват солените сметки и пак ще вземаме по 800 лева (за тази заплата трябва да търпиш дори обиди и псувни на майка, гарнирани с работно време от по 16-18 часа, ако не - работа за по 300-400 лева бол). Ама нямало откъде - тогава да слагат държавата на търг в Катар, да ни купуват шейховете и толкова. Само дето на шейховете им трябват само жените и природата ни...

Поздрави!
цитирай
3. chavdar01 - НЯМА ДА ВИ СЛАГАМ МИНУСЧЕ,ЗАЩОТО И ВИЕ ИМАТЕ ПРАВО НА МИСЛЕНЕ ПО-РАЗЛИЧНО ОТ МОЙТО!
27.01.2014 14:08
ОБАЧЕ!
ВАШЕТО РЕШЕНИЕ Е ТОЧНО ПРОТИВОПОЛОЖНО НА МОЕТО!
КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМЕ СЕГА???
ДА СЕ ИЗБИЕМ ЛИ???
ВРАЗУМЕТЕ СЕ! ВИНАГИ ИМА НЕДОВОЛНИ И ВИЕ СТЕ ОТ ТЯХ,НО НАМЕРЕТЕ СИ ДРУГО МЯСТО,ЗА ДА ГО ПОКАЗВАТЕ!
ДОСТАТЪЧНО ВИ ГЛЕДАМ ВЕЧЕ ШЕСТ МЕСЕЦА ДА ДЕФИЛИРАТЕ ПО УЛИЦИТЕ!
ВАШЕТО РЕШЕНИЕ Е АНАРХИЯ!!!
ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОВА!
цитирай
4. mar866 - ...
27.01.2014 14:08
тази сутрин, по Нова плей, гледах Люба Ризова и Бареков.
отчаях се:((( хм, заявка и за два мандата даже...
няма ли доктори в тази държава, брееееее??? всички ли избягаха?

прав е Демонът, кой ще дойде?
колкото и да съм патриот, радвам се, че избрах Терминал 1 (аз летя с нискотарифните) :)
цитирай
5. theeconomist - Гладна кокошка
27.01.2014 14:32
майдан сънува....

Глишев, ще ви изгонят с камъни нормалните студенти....полицията хич няма и да се намесва. Тази окупация е 100 % вода в мелницата на Орешарски.

Сега така ще ви сатанизират, че никога повече никой няма да си позволи да протестира под флага на "академичните автономии".

Вие сте просто лошо "копи пейст" на Херострат....:-)))

п.п. Що изтри въпроса за Авгиевите обори.....
цитирай
6. baltimore - хищничето
27.01.2014 16:55
е поредната гнусна комунистическа подлога вживял се в ролята на интернет-интелектуалец. Д`еба нещастника.
давай маноле! нормалните хора са с теб.
цитирай
7. vmir - 7. baltimore - хищничето
27.01.2014 18:22
baltimore написа:
е поредната гнусна комунистическа подлога вживял се в ролята на интернет-интелектуалец. Д`еба нещастника.
давай маноле! нормалните хора са с теб.


Предаторчето се прави на черен хищник, за да не се разбере, че е шарено пиле, а е духовит като вентилатор, защото много иска да простуди съмняващите се в претенциите му. И също като кумира си Лъжеикономист, когото следва по петите, защото мисли простащините му за връх на духовитостта, вярва, че грешката на СССР е, че се отказа да обръща течението на реките, затова обръща всеки факт в неговата противоположност, защото Лъжеикономиста го е преметнал, че така ще възстановят СССР.

Дерзайте, товарищи!
цитирай
8. theeconomist - фмире, вие идиотите
27.01.2014 18:41
с дългите безсмислени изречения сте необорими.Като лайната.
На лайната, не можеш да кажеш нищо друго освен лайна...:-)))
цитирай
9. demograph - Грубо или тъжно или и двете, но това ИЗХОДЪТ.
27.01.2014 18:47
"Разбира се, паветата трябва да полетят. А дали ще го направят - глас народен. Но трябва. Приятели и съседи, ходете да замеряте министерствата с камъни. Или си живейте в мрака, докато аз излежавам щастливо изгнание във вълшебните места отвъд Терминал 2."
Все някога паветата ще полетят. Все някой трябва да ги хвърли. Ако Бог ти нашепва това - значи това е твоят път. Следвай го и бъди щастлив!
цитирай
10. demograph - Ех заплати заплати...как ще се изсипете отгоре като манна небесна..като просо, като безплатен булгур
27.01.2014 18:50
demonwind написа:
Но като ги питаш кой ще дойде после, започват да заекват. Защото в момента НЯМА АЛТЕРНАТИВА и трябва да се избира от двете злини по-малката. Няма Бареков (подлога на стари муцуни), няма Волен-Болен, няма никой! Единствено (за мен) Боян Расате става за нещо, но му трябва стабилна подкрепа от събратята от Запад и Изток (за неговата идеология няма сини и червени, западняци и други), обаче са го натикали в миша дупка и пича си трае, защото ще последва Михаел Луникоф, дето излежава присъда в немски затвор.
Евентуални предсрочни избори ще доведат отново... БСП на власт, само че с АБВ положението ще стане още по-крадливо и заплетено. Тези, които протестират, и които ще продължат да протестират слред като дойдат тлъстите сметки за ток и парно, трябва да протестират и да искат не оставка, а двойно и тройно увеличение на доходите, защото сметките в България далеееч не са високи - просто доходите ни са бангладешки (да ме прощават от Бангладеш). За сравнение - да отидеш на ресторант от най-ниско ниво в Брюксел ще ти струва поне 30 евро на човек, докато в България за 30 евро ще се нахраните цяла компания, и то в Контесата (на Свети Никола градинката). Цена на литър бензин в Брюксел, в най-евтината бензиностанция, е около 1,44 евро (2,80 лв.), а в България е с цели 20 ст. по-малко. За месец топло се плаща поне 400 евро през зимата, и то ако държиш термометъра на 20 градуса. Водата ти струва 40 евро на месец, и то ако се къпеш само по един ден в седмицата.
Та докъде стигнахме - а, до ескимоските заплати. Не в управляващите е проблема, а в заплатите. Защото и дедо Господ да дойде след тия кретени в НС, пак ще идват солените сметки и пак ще вземаме по 800 лева (за тази заплата трябва да търпиш дори обиди и псувни на майка, гарнирани с работно време от по 16-18 часа, ако не - работа за по 300-400 лева бол). Ама нямало откъде - тогава да слагат държавата на търг в Катар, да ни купуват шейховете и толкова. Само дето на шейховете им трябват само жените и природата ни...

Поздрави!

цитирай
11. demograph - Робе, робе...защо не постави минусчето си на човека?!!...
27.01.2014 18:52
chavdar01 написа:
ОБАЧЕ!
ВАШЕТО РЕШЕНИЕ Е ТОЧНО ПРОТИВОПОЛОЖНО НА МОЕТО!
КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМЕ СЕГА???
ДА СЕ ИЗБИЕМ ЛИ???
ВРАЗУМЕТЕ СЕ! ВИНАГИ ИМА НЕДОВОЛНИ И ВИЕ СТЕ ОТ ТЯХ,НО НАМЕРЕТЕ СИ ДРУГО МЯСТО,ЗА ДА ГО ПОКАЗВАТЕ!
ДОСТАТЪЧНО ВИ ГЛЕДАМ ВЕЧЕ ШЕСТ МЕСЕЦА ДА ДЕФИЛИРАТЕ ПО УЛИЦИТЕ!
ВАШЕТО РЕШЕНИЕ Е АНАРХИЯ!!!
ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОВА!

Така ще се терзаеш до края на дните си, че не си постъпил като истински роб, а си проявил жалкото си робско великодушие
цитирай
12. demograph - До Balckpredatel А къде беше храбрецо?
27.01.2014 18:57
blackpredator написа:
Освен въпроса "Кой го предложи?" има и още един.
"Къде бяхте?" през три години и половина пожаробезопасно време?
А???
Кажи бе, що не напишеш ти и останалите гости на Университета, Къде бяхте???
Д'еба огнеборците...
Оставка Орешарски!
Оставка!!!
Нормално правителство, не би ги търпяло тия и два часа...

И какво общо има пожарникарят с това за което ти говорят умните? Живей си, гушкай се с Освободителите от пожарникаря. Те пак ще те освободят овцебългарино..пак ще блееш в стадото остриган и одран..Д,еба и овцете български. Не могат да различат сено от слама....
цитирай
13. demograph - Няма алтернатива...майко..няма алтернатива
27.01.2014 19:02
Понеже ме е страх да бъда алтернатива, мразя всеки който се осмели да бъде алтернатива..мразя ги, защото ми бодат очите. Защото ако някой дръзне да е алтернатива, безалтернативната ми БСП ще трябва да си отиде.. мале мила майчице червена, спаси ме от алтернативата.
Повтарячите на тази червена мантра са тъпи овцебългари.
цитирай
14. vmir - 10. theeconomist,
27.01.2014 19:17
Ууууу, още малко и ще ми накривиш шапката с просташката си духовитост. Май и първите ти 7 години са съветски, щом не си чувал, че да облекчаваш естествените си нужди на публично място в Европа не се смята за особено забавно.

По-полека с духовитостта, че заради единия възторг от нея, пилето шарено може да простине и тогава ще трябва сам да обръщаш течението на реките вместо СССР.
цитирай
15. kostadin - !!!!!!!!!!!!
27.01.2014 20:16
Много си ми забавен.
Позаинтересувай се повечко и ще видиш още колко интересни закони има по света.
А на съюза не му казвай името -може да започнеш да имаш кошмари
цитирай
16. blackpredator - Прав си Вмире
27.01.2014 20:41
vmir написа:
защото много иска да простуди съмняващите се в претенциите му.

Може ли да се простуди пингвин?!
цитирай
17. blackpredator - И ти си прав Доматограф
27.01.2014 20:43
demograph написа:
И какво общо има пожарникарят с това за което ти говорят умните?

Пожарникара няма нищо общо с умните.
Виж, адептите му с него...
цитирай
18. vmir - 19. blackpredator,
27.01.2014 21:28
blackpredator написа:
demograph написа:
И какво общо има пожарникарят с това за което ти говорят умните?

Пожарникара няма нищо общо с умните.
Виж, адептите му с него...


Бре Пиле Шарено, кой те така силно налъга, че познаваш кой е умен и кой не, бе? Или само си гледал Лъжеикономиста, май?

Ама ти не знаеш ли, че негова запазена марка е да произвежда възможно най-неадекватните квалификации и да ги обявява с претенция, сякаш сам Господ му е разкрил тайните си? Че какво друго да плещи серсем като него, дето не знае, че в Европа оставят да се подвизават под чуждо лого само дебили, дебилността на които е разпознаваема за всеки нормален от километри? Или, си му повярвал, че тук е СССР?
цитирай
19. dolce - абе сересеми
27.01.2014 22:44
нали искате морал бе серсеми с серсеми. Нали искате равни права за всички?
нали искате демокрация?
ама май вашият морал е до там - аз съм прав и който не е съгласен с мен е срещу мен!
само аз имам права и другите чинно трябва да се съобразяват с мен щото аз няма да се съобразявам с тях!
само моята демокрация е права всички други мнения са грешни априори!
приличате ми на едни от най мракобесните последователи на една идеология по позната като кафявата чума!
а кафявото мирише!
та жалко че даже и малко жълтеете а рядкото освен че мирише и цапа!
лайна сте лайна казвам го без никакво извинение!
КОЙ ДА УПРАВЛЯВА СЕ РЕШАВА В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ОБЩЕСТВА НА ИЗБОРИ!
ИЗБОРИТЕ ПРЕДИ 6 МЕСЕЦА КАЗАХА КАКВО ИСКАТ ХОРАТА НАПРАВИЛИ СИ УСИЛИЕТО ДА ОТИДАТ ДО УРНИТЕ!
вие каде бяхте по това време а?
за гъби сигурно и се загубихте у мрачната гора а?
затуй ли ви нямаше на урните та сега да пречите на всички с вашите жалки напъни да се правите на интересни?
ГАДИ МИ СЕ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС!
цитирай
20. vmir - Още един олигофрен,
27.01.2014 23:18
дето му казали, че демокрация значело да прави от Европа място за облекчаване естествените нужди на публично място. Когато получат поредния си пристъп на словесна диария, такива трябва да бъдат отпращани в дворищните им тоалетни на село. Щом не са в състояние да проумеят, че демокрацията не става по-добра, когато правят такива неща насред площада.
цитирай
21. lostov - Успех Маноле, наистина!
28.01.2014 01:29
Макар, че фактът, че ранобудните студенти не сте единодушни по въпроса за тази повторна окупация не е от без значение. Също както не беше от без значение, че ранобудните студенти не присъствахте в силните дни на #ДАНСwithme лятото, a ако бяхте "избухнали" тогава може би целият ни протест щеше да има има доста по-добър ефект, да не кажа happy end... Може би... Кой знае...

#ОСТАВКА
цитирай
22. lostov - Ей Долче & гЪбана
28.01.2014 01:40
dolce написа:
нали искате морал бе серсеми с серсеми. Нали искате равни права за всички?
нали искате демокрация?
ама май вашият морал е до там - аз съм прав и който не е съгласен с мен е срещу мен!
само аз имам права и другите чинно трябва да се съобразяват с мен щото аз няма да се съобразявам с тях!
само моята демокрация е права всички други мнения са грешни априори!
приличате ми на едни от най мракобесните последователи на една идеология по позната като кафявата чума!
а кафявото мирише!
та жалко че даже и малко жълтеете а рядкото освен че мирише и цапа!
лайна сте лайна казвам го без никакво извинение!
КОЙ ДА УПРАВЛЯВА СЕ РЕШАВА В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ОБЩЕСТВА НА ИЗБОРИ!
ИЗБОРИТЕ ПРЕДИ 6 МЕСЕЦА КАЗАХА КАКВО ИСКАТ ХОРАТА НАПРАВИЛИ СИ УСИЛИЕТО ДА ОТИДАТ ДО УРНИТЕ!
вие каде бяхте по това време а?
за гъби сигурно и се загубихте у мрачната гора а?
затуй ли ви нямаше на урните та сега да пречите на всички с вашите жалки напъни да се правите на интересни?
ГАДИ МИ СЕ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС!


"Хората казали какво искат" ли? Имаш предвид всичките платени цигани от прованса, които не знаят къде се намират, нали? Както и заслепените от комунизма пенсионери, нали? Тях визираш, нали? Това, което мирише и цапа са всички шибани предизборни манипулации на БСП/ДПС през последните няколко години. И да, наистина... от друга страна си прав - хората си избраха.. и доколкото си спомням не бяха тези, които са на власт сега, които бяха избрани първи...
И се пише "кЪде", а не "кАде"... :D
цитирай
23. vmir - 24. lostov - Успех Маноле, наистина!
28.01.2014 06:34
lostov написа:
Макар, че фактът, че ранобудните студенти не сте единодушни по въпроса за тази повторна окупация не е от без значение. Също както не беше от без значение, че ранобудните студенти не присъствахте в силните дни на #ДАНСwithme лятото, a ако бяхте "избухнали" тогава може би целият ни протест щеше да има има доста по-добър ефект, да не кажа happy end... Може би... Кой знае...

#ОСТАВКА


Ранобудните "изостанаха" от ДАНСwithme, сегашните "изостанаха" от ранобудните, но такива разминавания са неизбежни и дори необходими, за да станат истинските решения необратими. След като е имало първото, после второто, а сега и настоящото, всичко това се слива в една обща продължаваща реакция на свинщините, които наблюдаваме от страна на настоящите управляващи зад паравана на сламеното чучело Орешарски.

Докато протестът продължава под каквато и да било форма, той ще държи на показ обществената тайна, че настоящите управляващи си нямат представа какво означава да управляваш по волята на избирателите. Защото никога не са управлявали по този начин, ще се виждат селяндурщината и простотията на подръжниците им. Ще вади очите въпиющата им нужда да ни управляват сламени чучела като Орешарски, зад паравана на чиито правителства да се отглеждат нови и нови безскрупулни властолюбци и измамници, които да приписват единствено на глупостта на избирателите. Без присъствието на които в политиката няма как да разединяват, цепят и прекрояват общественото мнение у нас, за да гарантират беззаконието и недосегаемостта на стопанските си талибани и политическите си партизани, като ехидстват и правят каквото на тях им е изгодно или каквото им се нареди.
цитирай
24. vmir - Ето защо:
28.01.2014 09:01
dolce написа:

ГАДИ МИ СЕ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС!


Една муха, привикнала да се препитава от телесните екскременти на хората, долетяла и кацнала върху красиво цвете. Когато вдишала от непознатия аромат на цветето, мухата отначало изпищяла от ужас, че липсва питателната й среда, но после се сетила как да впечатли мухите, които се препитават от телесните екскременти на хората и се ракрещяла с всички сили: "Каква отвратителна смрад! Каква отвратителна смрад!"

Докато слушали пронизителните викове на мухата, останалите мухи, които се препитавали от телесните екскременти на хората си казвали загрижено: "Абе, че тая нещо е луднала, ясно, ама добре, че е луднала толкова, че да я чуват децата ни и да не ходят там, където липсва питателната среда за правилното им развитие" И избрали мухата за царица на всички мухи, които се препитавали от телесните екскременти на хората.

Като видели това подрастващите мухи, предшествениците на които които се препитавали от телесните екскременти на хората, започнали да викат по примера на царицата си ""Каква отвратителна смрад! Каква отвратителна смрад!" навсякъде, където им се случвало да кацнат. Така те се надявали да изберат и тях за царици.

Обаче повсеместните викове наоколо пронизвали сетивата им и прониквали в мозъците им толкова натрапчиво, че постепенно те изгубили способността си да различават миризми и аромати. Лишени от обоняние и възможност за избор, прелетите им станали безсмислени и те се съсредоточили върху група телесни екскременти, които нарекли "звездна констелация", за да оправдаят преустановяването на полетите.

Така мухите, които се препитавали от телесните екскременти на хората си заживели мирно и честито с вярата, че са вечните господари на вселената и най-важното - без нуждата да летят, да преценяват и да вземат лични решения. За щастието на звездната им констелация неволно се грижели няколко човешки деца, които живеели наблизо и докато си играели, редовно добавяли по нова купчинка от новоотделените си екскременти.
цитирай
25. dolce - глишеВ глишеВ
28.01.2014 09:03
Дочака да те пишат у вестниците. ЧЕСТИТО!!!!!
То луд на шарено се радва че и ти така!
цитирай
26. myshadowgallery - Картите са на масата
28.01.2014 09:06
Поне стана ясно кой кой е и защо е покрай новата окупация. Ранобудните студенти се разграничиха ясно, някои дори осъдиха в личните си профили, показвайки, че революционният им патос и морал свършват там, където започва интересът. Динев видя камера и дойде да се покаже, но бързо се усети, че ще му навреди на имиджа и обърна гъзеца.Големите поддръжници като Кристиан Таков, който при предишната окупация беше на първа линия да държи речи, сега три дена умува, за да каже накрая, че не е съгласен. Същото важи и за Георги Близнашки, Христо Христев и Калин Янакиев, първият от които се обрина от ходене по медиите, за да говори за гражданско общество, гражданско неподчинение и народен суверенитет. Радан Кънев се появи пред университета, за да каже: "Миии, то и ние искаме оставка, ама нека да съхраним автономията, нека хората да излязат, за да обсъдим нови начини на протест", което значи "Мерси за поканата, обаче вашият кораб потъва и не искаме да влизаме, излезте вие". Дори "Дневник" бързо усетиха накъде духа вятъра и станаха много по-умерени, за разлика от фанатичния тон в стил "Работническо дело", който доминираше по отношение на предишната окупация.

Без да съм съгласен, ми стана малко тъпо за вас, защото очаквахте подкрепа, а се сблъскахте с факта, че всеки подкрепя само тогава, когато има интерес.
цитирай
27. vmir - Отмяната е правилна.
28.01.2014 18:01
Всичко си е както си трябва. Който не го вижда, си е за негова сметка. Щом обожава да е властелин на вселената в звездна констелация от човешки екскременти...
цитирай
28. анонимен - Българинът
28.01.2014 21:50
продължава да чака някой да му свърши работата. И после се чудим защо правим концентрични кръгове надолу.
Поздрави, Маноле, умно момче си.
цитирай
29. vmir - 31. angpiskova,
29.01.2014 12:19
angpiskova написа:
продължава да чака някой да му свърши работата. И после се чудим защо правим концентрични кръгове надолу.
Поздрави, Маноле, умно момче си.


Окупацията е оправдана дори само заради реакцията. Преди малко отворих претенциозно заглавие, няколко пъти препрочетох биографичните данни, докато накрая ми просветна, че 20 сантиметра пенис ще да е било компрометиращото за окупацията. И това - след падането на окупацията. Мизерни душици, некадърни за каквото и да било самостоятелно мислене, камо ли за диалог или сътрудничество, освен в под формата на плювачество.
цитирай
30. bserafimova - Писна ми от КЪСОГЛЕДИ ПСИХОПАТИ!
29.01.2014 19:21
dolce написа:
нали искате морал бе серсеми с серсеми. Нали искате равни права за всички?
нали искате демокрация?
ама май вашият морал е до там - аз съм прав и който не е съгласен с мен е срещу мен!
само аз имам права и другите чинно трябва да се съобразяват с мен щото аз няма да се съобразявам с тях!
само моята демокрация е права всички други мнения са грешни априори!
приличате ми на едни от най мракобесните последователи на една идеология по позната като кафявата чума!
а кафявото мирише!
та жалко че даже и малко жълтеете а рядкото освен че мирише и цапа!
лайна сте лайна казвам го без никакво извинение!
КОЙ ДА УПРАВЛЯВА СЕ РЕШАВА В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ОБЩЕСТВА НА ИЗБОРИ!
ИЗБОРИТЕ ПРЕДИ 6 МЕСЕЦА КАЗАХА КАКВО ИСКАТ ХОРАТА НАПРАВИЛИ СИ УСИЛИЕТО ДА ОТИДАТ ДО УРНИТЕ!
вие каде бяхте по това време а?
за гъби сигурно и се загубихте у мрачната гора а?
затуй ли ви нямаше на урните та сега да пречите на всички с вашите жалки напъни да се правите на интересни?
ГАДИ МИ СЕ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС!


Ей човеченце, ти не забеляза ли, че на 11 май стана преврат със съдействието на Главния Прокурор?! Това случайно да ти говори нещо - например, че законите не се спазват, че няма ред, че всичките ония във властта са представители на Организирана престъпна група, която пише закони, за да обслужва себе си, а не избирателите, благоденствието на държавата?!
Не е лошо да си размърдвате мозъците понякога и да виждате отвъд привидностите!
цитирай
31. dolce - i kwo
29.01.2014 20:05
дори и да е така както казате с нарушаване на законите ще постигнете създаване на законност?
СТРАННО !
цитирай
32. mamkamu - .
29.01.2014 21:24
Жалкото е, че в тая окаяна страна хората, за които моралът е по-важен от собственият им кеф, стават все по-малко. Свестните хора се изнасят със скоростни темпове и накрая ще останат само лумпените, които ще продължават да се радват на трохите подхвърлени от олигарсите и да предопределят бъдещето на всички нас в една все по-латиноамериканизираща се страна.

Иначе, Маноле, имаш моето уважение и възхищение за хъса и неизчерпаемия ти оптимизъм. Аз обаче съм песимист, че нещо читаво може да излезе в тия земи в близките 20 години... Има народи, които просто още не са достигнали до момента, в който могат да извършват трудното упражнение наречено Демокрация.

Здрав бъди!

П.П. Още на 1 юли, миналата година, казах, че е препоръчително ползването на по-твърди предмети, отколкото доматите по отношение на власт имащите.
http://mamkamu.blog.bg/politika/2013/07/01/uchtiviiat-bunt-na-gradskata-civilizaciia.1125747
цитирай
33. mglishev - Не се разграничавам
30.01.2014 20:08
от твърдите предмети :)

Впрачем, Президентът се прояви много добре.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625872
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата