Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2014 00:16 - 22 юли: протест преди оставката
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 1489 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Правителството уж ще си подаде оставката на 23 юли, годишнината от Белия рейс. за да не забрави - среща един ден по-рано! 

23 юли – от Белия рейс до оставката

или

Нито ден повече

 

                На 23 юли 2013 „Народното” събрание беше обградено от десетки хиляди български граждани, които не можеха (и все още не могат) да понасят систематичното ограбване на страната ни. Белият автобус с няколко десетки дискредитирани депутати не можа да премине през насядалите на площада хора и едва късно през нощта, при жестоко насилие от страна на жандармерията и полицията, т. нар. „народни” представители бяха измъкнати от сградата на Парламента.

                 Година по-късно председателят на несъстоятелното 42-о „Народно” събрание Миков (същият, който като министър на вътрешните работи в началото на 2009 заповяда побоя над гражданите, мирно протестиращи срещу тогавашните безобразия на първата Тройна коалиция) обявява, че кабинетът на Пламен Орешарски ще подаде оставка на същата дата. Не трябва да му се вярва. Миков, също както Орешарски, Местан, Доган, Станишев, Сидеров, Цв. Василев и мнозина други, уж даже опозиционни лидери, е лъжец. Възможно е правителството да смята, че все още може да продължи зловредната си дейност.

                 Възможно е на 23 юли правителството да не подаде оставка или тя да не бъде приета от т. нар. „Народно” събрание. Не трябва да забравяме, че този кабинет и този Парламент започнаха работа и безсрамно продължиха:

- 1. с назначението на престъпник начело на Държавната агенция за национална сигурност;  

- 2. продължавайки с назначенията на неприемливи, мафиотски фигури като областни управители;

- 3. унижавайки Българската национална телевизия, режейки бюджета й заради нейните опити да отрази недоволството на нацията;

- 4. оскърбявайки Университета, използвайки угодния Ректор като своя политическа маша срещу справедливите искания на разбунтувалите се студенти;

- 5. взимайки безотговорна серия от заеми, които нито доведоха до трайно намаляване цените на тока (което уж беше приоритет), нито улесниха живота на пенсионери и инвалиди, но ще трябва да бъдат плащани години наред от работещите, без срещу данъците ни да бъде ремонтирано и едно училище или болница;

- 6. биейки гражданите по улиците на столицата през ноември 2013;

- 7. плащайки с държавни, тоест с наши пари „гостуването” на неинформирани лица от провинцията при т. нар. „контрапротести”, които бяха просто една подмяна на истинския глас на нацията;

- 8. поддържайки партия на нацисти, действащи против външнополитическите ангажименти на България, в ущърб на международното доверие към страната ни и практически стигайки до държавна измяна;

- 9. отхвърляйки справедливите мерки на нашите съюзници срещу авторитарния неосъветски режим, който си позволи да нахлуе в приятелска Украйна;

- 10. и с това заставайки зад насилието в международните отношения;

- 11. а най-сетне и реагирайки неадекватно на банковата криза, която може да доведе до рязко обедняване на огромен брой български граждани, стоварвайки грабежа на престъпници върху плещите на данъкоплатеца – довеждайки България до същото катастрофално положение като при предишното социалистическо управление през 1997.

                Кабинетът на Пламен Орешарски и 42-то „Народно” събрание с тези си действия доказаха не само управленческото си неумение, но и нелоялността си към българската нация.

За уж „експертното” управление на БСП, ДПС, Атака, а донякъде и на неубедителната опозиция в лицето на ГЕРБ е дошъл моментът вече не само за политическа, но и за наказателна отговорност.

 На 23 юли 2014 тези хора не трябва да имат възможността да шикалкавят повече. Те трябва да се махнат от управлението на страната ни веднъж завинаги. Неподаването или неприемането на оставка не трябва да бъде вариант за тях. Те трябва да се боят от нас, от нашия гняв. От гласа на прекалено лъганата българска нация.

Подаването на оставката на кабинета на Орешарски идва твърде късно. Но тя не бива да се отлага с нито ден повече. Ние, българските граждани, трябва да протестираме пред Министерския съвет още на 22 юли, вторник, от 18:30 (шест и половина следобед), за да не оставим на Орешарски, Миков и компания възможността да продължат с лъжите и кражбите на наш гръб.

 Още на 22 юли вечерта, вторник, от 18:30 (шест и половина следобед) всички ние, които протестирахме през лятото и есента на миналата година, трябва да се съберем пред Министерския съвет без никакво колебание и без никакво фалшиво уважение към дискредитираната полиция и жандармерия, за да наложим на проваленото правителство да спре да вреди на нас и страната ни. Елате всички!

---------- 

Оставката е само начало

 

                За какво протестирахме през 2013 и 2014 г.? За да позволим на банда мошеници театрално да си подадат оставката и абсурдът да продължи на пълни обороти – или за реална обществена обнова?

                Гражданският патос досега беше само в услуга на „мъдри” реалполитически призиви за коалиране с „по-малкото зло”, а трябваше да покажем, че България не може да продължава по същата престъпна схема като досега.

                Нужна ни е прочистваща промяна, а не самодоволно шмугване в удобната позиция на достопочтени граждани, които не смеят да поискат друго, освен козметични корекции на нетърпимото.

                Независимо дали го признаваме или не, досега обслужваме срастването на мафия и карикатура на държава.

Поемането на чисто политическа отговорност е само поредната подигравка с българската нация. Необходимо е, чрез потвърждаване на гражданската нетърпимост към мафиотското управление и към некадърната администрация, да се посочи изход от материалната и духовна катастрофа, в която живеем.

Този изход е в наказателната отговорност за престъпниците, съсипващи държавата и досега, както и в лустрация вече не само на соцрежима, но и на самия т. нар. Преход.

                В зародиш трябва да бъдат пресечени всички опити за изваждане на България от обединена Европа и за подчиняването на страната ни обратно на сатрапския кремълски режим, осъществяващ неосъветска реставрация.

 Правителството лъже, че ще подаде оставка на 23 юли – годишнината от Нощта на белия автобус.

Да се съберем още на 22 юли (ден по-рано), за да отнемем на Орешарски, Миков и другите предатели надеждата, че ще продължат да ни ограбват!

  22 юли, вторник, 18:30 (шест и половина следобед) пред Министерския съвет. Елате всички! 



#ДАНСwithme #ДАНСnomore #occupySofia #occupyBulgaria #ostavka #оставка




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8654220
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5672
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата