Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2014 23:10 - Приказка за цар Тодор
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 5574 Коментари: 3 Гласове:
14

Последна промяна: 10.09.2014 06:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Поради лош произход от партийни секретари и просташко домашно възпитание, децата у нас постепенно си съставят мнението, че Тодор Живков е митичен герой със звезда на челото, яхнал огромен боен кон (или танк) и размахващ сабя модел "Шпагин", който е дошъл в клета майка България на 9 септември 1878, предвождайки съветската армия. Заедно с нея е разгромил византийците, турците и фашистите в кампания, която е продължила до 3 март 1944 и е завършила с превземането на Берлин, където в един бункер са се криели Василий Българоубиец, Хитлер и султанът. Там е спечелил делото за Райхстага, а после е подпалил сградата с помощта на оръженосеца си Георги Димитров.

Сетне Тодор Живков е наложил на врага мир и Санстефанския договор, но американците и французите тайно са го подменили с Берлинския (по-известен като Ньойски). Живков се е върнал в България, където е обявен за Цар Освободител и президент. Изгонил е злия бунтовник Фердинанд (наричан още Батенберг) заедно с последните фашисти и турци. Съюзил се е с добри българи като Стамболов и цар Борис Трети (който може би е баща на Живков). За съжаление, империалистически агенти са убили Стамболов и цар Борис, но Живков е наказал виновните, след което успешно и щастливо е царувал за всеобщо и все по-нарастващо благоденствие на всички българи до 10 ноември 1989.

От време на време си е почивал, държейки весели и смешни речи пред народа, който го е обожавал. Обичал да разказва вицове за себе си. Също така понякога е пътувал до Москва, където е пиел наздравици от черепа на злия предател Георги Марков заедно със своя приятел и побратим, големия руски юнак Крали Сталин (известен и като Хаджи Брежнев). Крали Сталин често дарявал Тодор Живков с големи армагани от нефт, стомана и памук. Живков пък го награждавал с медали.

Тодор Живков (по-известен като Цар Освободител) е построил чудно хубави дворци на Бузлуджа, в Кремиковци и Бояна. Там често давал на българите да ядат и пият, най-вече кебапчета и врачанска теменуга. Оженил се за чудната красавица Людмила Живкова (наричана и Нешка Робева: руска принцеса и сестра на Хаджи Брежнев), която довела със себе си в България трима велики православни шамани-съветници: баба Ванга, Петър Дънов и поп Богомил. Те много и все за хубаво съветвали добрия цар Тодор. Людмила (или Нешка, изобразена в Боянската черква и в търновската патриаршия на върха на Царевец) и Тодор имали един хубав син, голям юнак, когото кръстили Бойко. Този Бойко още от малък станал непобедим джудист, построил си замък в Банкя и ловял престъпници, а после от добро сърце пак ги пускал.

Тодор Живков или Цар Освободител (любовно наричан също Тото Кратуньо, Тато и бай Тошо) помогнал на Крали Сталин (тоест на Хаджи Брежнев) да освободи Северна Корея, Куба, Южен Виетнам, Унгария и Чехословакия от окопали се там византийци, американци, фашисти и турци. Освен това с верния си меч "Шпагин" Цар Освободител сразил злия народен изедник Рейгън Кеседжия в дуел край Тутракан. 

На 10 ноември 1989 обаче турците, американците, евреите, седесарите и фашистите изпратили предател в свитата на Царя Освободител. Предателят приспал Тодор Живков с омайно биле от Кока-кола и пуснал в България страшните демони от НАТО, водени от архидявола Костов. Оттогава страдаме. Американците и фашистите срутиха Мавзолея на Георги Димитров и искат да съборят Паметника на съветската армия, за да намерят заспалия Живков и да го доубият. Но Тодор Живков спи в една пещера над Правец и като се събуди, ще изгони лошите и пак ще възцари мир, правда, кебапчета, чалга и комунизъм.



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Прогресивните интелигенти още ...
10.09.2014 01:52
... какви ще ги измислят, колкото повече се отдалечаваме от времето му толкова повече белосват коня му, и каскета, и каскета му. Муууууууууу:)))
цитирай
2. vmir - Това е най-правдивата история на България, за която досега само подозирах.
14.09.2014 06:57
Евала, че си я извлякъл от битието в най-романтичния й вариант!
цитирай
3. perrorabiosotannen - Този текст освен, че е гениален
15.09.2014 16:59
... ми подсказва, че може би същата участ е постигнала и някои други наши силно идеализирани исторически личностти от малко по - далечното минало. Няма да ги спомена, за да избегна линча.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8627250
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата