Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2015 16:52 - ПИСМО ДО СТОЯН МАВРОДИЕВ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 7656 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДО ДИРЕКТОР

НА АФН

СОФИЯ

 

                                                                З   А   Я   В   Л   Е   Н   И   Е

От Николай Ганчев Колев-Босия, София, ж. к. Борово, бл 231, ап. 39, тел. 0888 408 623

 

Господин Мавродиев,

Следя с интерес разрастването на правомощията на ръководената от вас комисия, както и личната ви роля в скандала с „Икономедия”.

Предвид  изключително интересната ви коресподенция с „Икономедия” съм длъжен да ви кажа някои не много приятни неща.

Ръководената от вас комисия си е присвоила прокурорски функции, адвокатски функции и функции на етична журналистическа комисия. Това е много глупаво от ваша страна, защото увеличавайки правомощията си /противозаконно/, вие увеличавате и отговорностите си /законно/. От това следва и да получа следните отговори:

1.       Правили ли сте финансов надзор на „Икономедия”, където, според закона, те да са нарушили финансовите си операции, за да ги санкционирате с глоба?

2.       В качеството си на каква държавна институция установихте, че ПИБ е получила финансови загуби именно благодарение на статията „Паниката е по-голяма от проблема”. Къде е този установителен документ? Вие имате ли прокурорски и следователски функции?

3.       В качеството на какъв орган изисквате от „Икономедия” санкция, понеже не ви е дала името на информаторите си? Имате ли по закон такива права? Да не би „Комисията по етика”  при СБЖ да ви е делегирала правата си? Или имате и съдебни права?

4.       В такъв случай трябва да ви кажа, че източникът на информация съм аз. Това удовлетворява ли ви? Може би ще ми привикате да ви кажа кои са ми агентите при вас? Как ще го направите? Много съм любопитен!

Господин Мавродиев,

Осъзнайте се навреме и се научете да променяте това, което можете и да приемате това, което не можете да промените. Вие дължите на българското общество едно голямо обяснение. Вие трябва да обясните защо проспахте нещата с КТБ. През това време е хигиенично да си вземете неплатен отпуск, за да не влияете на проверката. Другият вариант е още по-добър. Просто да си подадете оставката като председател на комисията, най-малко поради липсата на професионализъм.

Вие трябва да се научите на правилен български език и да правите разлика между „притежава” и „контролира”. Щом сте стигнали до държавата Панама като собственик на посочените от вас фирми направете още една стъпка. Направете запитване до Панама кой е реалният собственик на тези фирми. Вие трябва и да разберете, че декларацията на Дилян Пеевски или на когото и да било не представлява документ, на когото можете да се опрете като доказателство. Той подлежи на проверка, а вие не споменавате да сте направили такава.

Такава е ситуацията, г-н Мавродиев.

Медиите имат задължение да предпазват обществото от манипулиране и да изваждат истината на светло, независимо дали е секретна или не. Ако един секрет е против обществения морал и интерес, той трябва да бъде показан, за да се предпази обществото. Това е записано във Всеобщата харта за правата на човека и в Европейската харта за правата на човека. И двата документа са подписани от република България и са ратифицирани от българското Народно събрание. Не би било зле да се заинтересувате и от европейските директиви и съдебни решения при подобни казуси. От това ще спестите доста главоболи както на другите, така и на себе си.

Господин Мавродиев,

В мен остава едно чувство, че вие защитавете не обществените, а частни и картелни интереси. От днес нататък ще го имам предвид, за да установя кой сте вие, с кого сте свързан и в какви отношения сте с ПИБ и Дилян Пеевски. Бъдете уверен, че ще проверя внимателно всичко и ще го изнеса на бял свят независимо колко грифа секретно има на документите.

Тревожете се!

 

16.01.2015 г.

София                                                                                             Николай Колев-Босия





Гласувай:
8



1. pepikomentatora - слагам плюс
16.01.2015 16:55
Важни неща си казал.
цитирай
2. tarabata - Това отворено писмо е пример за г...
17.01.2015 22:54
Това отворено писмо е пример за гражданска позиция. Такива антропологични типове като Мавродиев и Искров са олицетворение на принципната безпринципност в българската обществена действителност. Нагли до абсурд, когато имат гръб, а готови на безгранично самоунижение, когато им се налага. Контактът с тях е безпредметен, но от позиции като тази на Босия има определен смисъл, доколкото адресатът е друг. Думам ти, дъще, сещай се, снахо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737951
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031