Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2016 12:34 - От вчера 16.09 в „ТЕЛЕГРАФ“ на 32 страници : Скандално: Лаборантът, неговата фабрика за грабежи и неговите 9 чудовища съсипват България и Биография на Иван Кос
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3122 Коментари: 6 Гласове:
18

Последна промяна: 19.09.2016 01:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Скандално: четете , не забравяйте, че минавате по "ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА" към изборите за президент. На нея кандидатите се смачкват..., но победителите не ги съдят! ФактТелеграф : Лаборантът, неговата фабрика за грабежи и неговите 9 чудовища съсипват България   и днес от  управлението на Иван Костов, а запазената му марка беше приватизацията с работническо-мениджърски дружества (РДМ). За периода на управлението му от 21.05.1997 г. до 24.07.2001г. са раздържавени изцяло или отчасти 3000 предприятия. Експертната оценка на стойността на тези  активи е близо 20 000 000 000 лв. За въпросната собственост в държавната хазна са постъпили малко над 2 000 000 000 лв.  пише в  разследване ФактТелеграф.Погледнато сумарно, активите на българската държава са разпродадени средно за 20 % от стойността им, като в близо половината от случаите разминаването е още по-драстично. Всичко това дава основание безапелационно да се направи извод, че приватизацията, която другарят Иван Йорданов Костов и кликата му сътвориха, беше най-лошата и крадлива в бившия Източен блок. Нещо повече – държавата е ужилена с още над 206 млн. лева и над 900 млн. долара от непостъпили в хазната инвестиции по тези договори.

Червените чушки – отлично средство най вече сурови

Политическия капитал – в икономически    Костича се дразни особено, когато му припомнят тези числа, водещи към единствения възможен смислен извод – за огромен клиентелизъм, далавери и грабеж по време на неговото управление. Факт е, че този феномен не се получи в нито една от бившите соцдържави., Българската приватизация в периода 1997 – 2001 г., имаше общи черти с руския модел. Единствено мащабите бяха различни. В периода 1990-2000 г. в Русия са приватизирани 23 452 държавни предприятия. За този огромен обем обаче активи са получени 86 млрд. щатски долара. В България се оказа, че основно партийно-политически „парашутисти” са получили основните дялове в приватизираните предприятия. По този начин приватизацията „Иван Костов стайл” представляваше процес, чрез който политическият капитал на някогашната политическа номенклатура се конвертира в икономически. Така старата олигархия – апаратът и управленските му кадри, запазиха властта си, докато удобно се настаниха, този път като собственици на приватизираните публични активи- кипени за жълти стотинки.
Философията на приватизацията, извършена в периода на управлението на Костов, беше много добре описана неведнъж от неговия вицепремиер Александър Божков в друго негово култово изказване: „Ще продадем всичко за шест месеца, ако не ме питате на кого и за колко.” Когато се навлезе в детайлите на приватизационните сделки в периода 1997 – 2001 г.,
се вижда, че точно тази приватизация, направена от точно тези хора, по точно този начин, с точно тези след привати - зационен контрол, си е била разбойничество в особено големи размери. 

Биография на Иван Костов такава каквато никога няма да я прочетете на сайта на ДСБ

Иван Костов е роден е на 23 декември 1949 г. в гр. София. Няма данни от какво семейство произлиза и за икономическото им състояние и политически убеждания. До 1969 г. е работник в Слаботоковия завод в София. Военната си служба отбива в Кърджали. След 1970 г. той кандидатства за летец в БГА ”Балкан” и заминава на школа в Кременчук, Украйна, където пребивава около два месеца. Когато научава, че е резерва в списъка на кандидат студентите във ВИИ ”Карл Маркс”, той се връща в България. Приет е за редовен студент и през 1974 г. се дипломира със специалност ”Политикономия”.

Започва работа като началник „Планов отдел” в завод за преработка на хартия, Гара Искър, а след това е началник „Планов отдел” на ДСО Вторични суровини.

През 1982 г. завършва вечерно висше образование в СУ ”Св. Климент Охридски”, физикоматематически факултет, магистър по математика, със специалност ”Математическо моделиране на икономическите процеси”.

В периода 1982 – 1984 г. Иван Костов е слушател в Института за повишаване на квалификацията в Москва. Като свободен аспирант защитава дисертация на тема „Икономически растеж: структура и фактори в производствената сфера” и става кандидат на икономическите науки.

След Москва, Костов работи като асистент във ВМЕИ „Ленин”, катедра ”Политическа икономия” на Центъра по идеологически дисциплини. През 1985 г. защитава докторат по икономика и е назначен на работа като научен консултант в Научно изследователски институт по „Прогнозиране на социално – икономическото развитие на България”. Институтът работи за Държавна планова комисия и Министрески съвет и участва в разработването на прогнози за развитието на Националния стопански комплекс. Това е много отговорна работа дори и за партиен член, а Костов е безпартиен и му се гласува голямо доверие.

През 1988 и 1989 г. Иван Костов упорито прави опити да стане член на БКП. Във връзка с партийната му кандидатура, той е проучван от Държавна сигурност и тръгват слухове за негови идеологически отклонения. Проф. Илиев – ръководител на катедра „политикономия”, където Костов е асистент, казва: „Иван Костов е политикономист с твърде солидна подготовка. Той познава много добре произведенията на класиците на марксизма – ленинизма и е убеден марксист и защитник на нашата социалистическа система”.

В края на 1989 г. и началото на 1990г., когато вече е създаден Съюзът на демократичните сили, в партийния вестник ”Работническо дело” Костов публикува две статии, в които съветва БКП как да елиминира опозицията.  На Кръглата маса, Иван Костов е нещатен експерт на казионната КНСБ, която участва в преговорите с групата на БКП. Като такъв той иска да седне на местата определени за БКП, но Луканов не разрешава, казвайки: ”Абе не сме изпаднали до асистенти, разполагаме с професори по политикономия”.  Това пише Желю Желев в своя книга.

Друг изявен седесар и участник на Кръглата маса – Венцислав Димитров казва: „Убеждавах Костов да работи за СДС, но той ми отказа. На „Раковски” 134 бях събрал 50 – 60 души икономисти, независимо какви са били преди това, но Костов не дойде. Каза ми: „Оставете ме на мира, не мога да се занимавам с политика, защото съм в една фирма на КНСБ. Искам да работя за пари. Ако се занимавам с политика, ще остана гол”. От изказването на Венцислав Димитров се разбира, че на СДС липсват подходящи кандидати за депутати във ВНС. Затова така ухажват Костов.

Заедно с проф. Беров и Емил Хърсев, срещу заплащане Иван Костов участва в изготвянето на икономически анализи за Кръстьо Петков – председател на КНСБ. Явно Костов е направил впечатление на БСП като икономист. Статията му „Анатомия на илюзиите” е отпечатана в списание ”Отечество” на 11 юли 1989 г. и има широк отзвук. Тя е публикувана само няколко месеца преди преврата и е използвана от Андрей Луканов в доклада, изнесен на 13 юли 1989 г. на разширено заседание на Политбюро на ЦК на БКП. Това е приносът на Иван Костов в борбата на реформаторите в БКП начело с Андрей Луканов. Очевидна е връзката на Иван Костов с Андрей Луканов и БСП.

Костов вече е назначен за щатен експерт на КНСБ и като такъв присъства на Кръглата маса в групата на БСП, наблюдавайки отблизо борбата между политическите партии. Улисани около многото проблеми на преговорите, Желю Желев и синята групата около него, не разбират за контактите на Иван Костов с хората на БКП и желанието му да се хареса на Луканов. Желев казва:„Ние продължавахме да го убеждаваме да се кандидатира от името на СДС за депутат.”Няколко дни преди да предадем листите, през май 1990 г. му казах: „Иване ще се явиш ли или не”Той ми отговори: ”Дайте ми три дни да питам жена си”. Аз, Любо (Любомир Павлов) и Софиянски се спогледахме. „Погледнах го очудено, сигурно вече е бил получил отказ от другите”(БСП), пише Желю Желев в книгата си ”Въпреки всичко”. След два дни Иван дойде: ”Добре, жена ми каза Да”. Тогава Желев не е могъл да предполага, че това е негово преднамерено поведение и тактита. Иван Костов е включен на пето място в пропорционалната листа на СДС в гр. Пловдив и е избран за депутат във Великото народно събрание.

След време Желю Желев ще пише: „Сега разбирам, че с тези личностни качества той изобщо не е за политик. Много държи на жена си, която си е една партийна секре-
тарка”.
 За съжаление, това е една много грешна преценка, защото Иван Костов преднамерено се показва не такъв, какъвто е в същност.
Следейки политическите спорове и игри в хода на Кръглата маса, Костов прави много точна преценка на политическата ситуация и вижда обречеността на социалистическата система, усещайки и нейния край. Той показва прикривани досега качества – реална оценка на обстановката в страната, съобразителност и нюх. И взима важно решение – да премине на другата страната – на страната на опозицията.
Политическата метаморфоза у Иван Костов, става без особени морално – психологически сътресения и прикрито. Депутатът във Великото народно събрание Иван Костов е избран за председател на икономическата комисия в парламента. Очевидно, той не само е показал професионална компетентност, но е успял да спечели доверието на депутатите от СДС, без да загуби разположението на БСП, които са болшинство в парламента. И тук се чувства невидимата ръка на Луканов.

 В книгата си ”Въпреки всичко” Желю Желев след време ще пише,че Иван Костов не притежавал никакви качества на политик. Не е ясно дали Желев разбира грешката си, но той е човекът, който направи Костов депутат от СДС и му даде възможност да заблуди всички с миналото си, сливайки се със синята идея. Желев вкарва в СДС поредния „пребоядисан” политик и му предостави възможност да се развива и прави кариера.

В края на 1990 г. Иван Костов става министър на финансите – един от тримата представители на СДС, заедно с Димитър Луджев и Иван Пушкаров, в коалиционното правителство на Димитър Попов.
Д-р Тренчев, единствен се е обявил срещу номинацията на тримата за тези постове. Никой друг от лидерите на СДС, включително и Желев – вече президент, не са показали, че са против или че имат резерви по отношение на някой от кандидатите..

Иван Костов остава финансов министър и в правителство на СДС, начело с Филип Димитров. Там се налага като авторитетна и дори авторитарна личност, поведение, което недвусмислено показва, че в действията му до сега е имало добре прикрита демагогия и поза. Авторитарното качество у Костов много бързо ще се развие. Все по – често ще го прилага, за да демонстрира своето превъзходство, сила и власт и след време той ще бъде наричан ”Командирът”.

След загубата на изборите през 1994 г. Филип Димитров подава оставка като лидер на СДС и Иван Костов, вече наложил се трябва да заеме неговото място. Но по време на избора на Костов за лидер през 1995 г., се разбира, че в същност той не e член на СДС. За да се смегчи гафът, политическа отговорност за кандидатурата му поемат Стефан Софиянски и Едвин Сугарев. После признават, че това било най – голямата глупост, която извършили.  Очевидно, Иван Костов е придобил изключителната способност за политическа мимикрия и демагогия. Овладял е и силното оръжие да манипулира и заблуждава, след като е успял да се издигне до кандидат за ръководител на СДС, без да е член на партията. Той вече се е утвърдил като лидер, придобил е голяма популярност и е спечелил много привърженици на синята партия. Дали Костов наистина дълбоко е погребал социалистическата си „закваска”? Може би това ще се разбере по – късно.

Иван Костов не дава ни най – малък повод за съмнение, че някога е споделял друга идеология. Привържениците на синята идея, обхванати от еуфорията на повторното им възраждане през 1997 година, забравят или не знаят миналото на Иван Костов и го величаят, понасяйки го „на ръце” към властта, без да се колебаят и без да знаят какви ще са последиците.

На 19 април 1997 г. се провеждат изборите за обикновено Народно събрание. Обединените демократични сили (ОДС) начело със СДС печелят убедително. В Народното събрание, със 137 депутати те ще имат пълно мнозинство. Основният политически противник – БСП, печелят едва 58 гласа. Болшинството на ОДС в парламента дава големи управленски възможности на бъдещото правителство. То трябва да извършва тежки и болезнени реформи, за да измъкне България от „блатото”, в което е вкарана от управлението на БСП. Тази тежка задача ще падне на раменете на бъдещия премиер Иван Костов.

Преди да направим анализ на Костовото управление, ще проследим неговото развитие до премиерския му пост, защото пътят на неговата метаморфоза е сложен. Тя минава през две идеологии ,а може би и през някакви тайни архиви на служби, които винаги стоят на „тъмно”. Освен мнението и оценките на Желю Желев – създателят на СДС и бивш лидер на синята партия, който е издигнал и работил с Костов, ще разкрием мненията и на други известни деятели на синята идея.

Емблематичната фигура на българския преход и един от създателите на СДС, несменяемият председател на КТ ”Подкрепа”, д – р Константин Тренчев, с огорчение и мъка казва: „Идеята СДС вече е овъргаляна в калта, от онези, които я приватизираха”. „Когато създавахме СДС, нямаше нито Иван Костов, нито Александър Божков, нито Муравей Радев. За нас СДС беше голяма мечта, която съвпадаше с тази на народа. Защо се стигна до това да напуснем – защото ние не сме изгонени, отлюспени или изключени. Когато правителството на Филип Димитров трябваше да смени това на Андрей Луканов, ние настоявахме в кабинета да не бъдат включени три имена – Димитър Луджев, Иван Пушкаров и Иван Костов. Бяхме работили с тези хора и знаехме техните качества и настроения и си давахме сметка, че те с политиката си не обслужват идеалите на СДС. Конгресът ни от февруари 1992 г. излезе с декларация искаща оставките им. От този период започна и оттеглянето ни от СДС. Поискахме статут на наблюдател, защото беше започнало завладяването на съюза от онези, които нямаха нищо общо с него”. Тренчев никога не е имал аспирации към постове или власт в СДС.

Известен създател на СДС, убеден привърженик на синята идея, щироко популярен – Едвин Сугарев, пише в отрито писмо до Костов: „Г-н Костов, нямате морално право да претендирате нито за каузата, нито за политическия дух на СДС, защото това е каузата, която потъпкахте и политическия дух, който „поругахте”. „Страшно е да застанеш очи в очи с излъганата вяра” – пише Сугарев в отвореното си писмо до Костов.

Желю Желев, макар и със закъснение също разбира, че Иван Костов е един от главните виновници СДС да измени на своите цели и идеали, което е довело до нейното разцепление. Костов съзнателно отстранява старите кадри на СДС и се огражда с нови, със съмнителен морал, които търсят властта заради парите. Желев не може да прости на Иван Костов изказване, което е направил, опонирайки на Симеон ІІ за нуждата от ”незабавната смяна на политическата система”. Костов казва:
„За тези, които сме изстрадали 10 години преход, политическата система е тази, която пази конституцията на страната. За нас смяната й бе на 14 декември 1989 г., когато на площада искахме да падне чл.1 от бившата конституция – това е преходът от тоталитарна държава към европейска демокрация”.
(в-к „24 часа”, 12 април 2001 г.)

На Национална конференция на СДС, лидерът Костов казва: „Ние сме седесарите. Ние още на 18 ноември 1989 г. излязохме на площадите и поискахме свобода и демокрация. Ние извикахме първи „Долу БКП”.

Иска се голяма наглост и липса на политически и човешки морал, за да се правят такива декларации.  По време на събитията през ноември 1989 г., Костов гони кариерата си, преследвайки партийно членство. Неговата подмазваческа статия ”Никаква отсрочка” е написана на 12 ноември 1989 г. и отпечатана на 30 ноември в партийния орган „Работническо дело” и няма лозунги „Долу БКП”, а апел за „силна държавна власт, която трябва да бъде мощно оръжие за осъществяване на реформите”. Държавната власт тогава е в ръцете на БКП и Държавна сигурност.

ИВАН КОСТОВ – Безочливо лицемерие и наглост.
Иван Костов и Андрей Луканов имали среща, на която договорили вота на доверие на правителството на Филип Димитров, който доведе до сваляне на първото правителство на СДС, се твърди в писмо на Николай Гацев, председател на 3-ти Местен клуб на СДС “Оборище”- София, член на СДС до Градския съвет на СДС – София, депозирано снощи, съощи БГНЕС.

В това писмо в метафоричен стил Николай Гацев, който спечели делото пред Върховния конституционен съд за някои оспорвани текстове от устава на СДС, разказва една история, която дълго време е премълчавал. “Много пъти съм искал да разкажа на този беден и излъган десен български електорат, какво съм видял и чул случайно, още като юноша, в един почтен дом, на един почтен възрастен български десен политик /Борис Кюркчиев, бел.ред./ – някъде в София, някъде в квартал “Изток”, някъде в един апартамент на кръстовището на улиците “Чехов” и “Райко Алексиев”. Там се случи превъплъщението на Потър във Волдемор”, пише Гацев и добавя, че
за да го наследи по-късно Волдемор трябвало да изпълни своята първа пъклена мисия.

“Трябваше да убеди, онзи първият – “Страхливият” от Азкабан /Филип Димитров, бел.ред./, да си поиска вот на доверие в Парламента и да го подсигури, че вотът нямало да мине…

И ако ме питате, мене – Николай Гацев, тогава обикновен студент от митингите, откъде знам тези неща и откъде знам какво се е случило и говорело там – ами по съвсем битов и не много коректен път – просто седях в кухнята на този апартамент /бях нещо като послушник на възрастния политик/ и забавлявах стопанката на дома – също като мене, изолирана от разговорите. Но панелите не можеха много да мълчат”, пише още синият политик. “Бях много млад и зелен… и бях шокиран да видя заедно бъдещият Волдемор /Иван Костов, бел.ред./ на среща със самия Луцифер /Андрей Луканов, бел.ред. /. После и двамата отричаха, че са се виждали”, свидетелства Гацев: “Аз реших да извърша нещо не много почтено -”Страхливият” беше мой политически кумир – в семейството ми ставахме и лягахме с името му, майка ми дори му каза много нетактично и непосредствено в очите, “….. че не става за Премиер, а за Патриарх на България”. Затова отидох и му казах за срещата на бъдещия Волдемор с Луцифер и всичко, което бе дочуто на срещата им.

“Страхливият” нищо не направи – само ме успокои, че вотът нямало да мине или щяло да има най-много някои козметични промени в правителството”. Резултатът е известен – кабинетът падна и беше сменен с друг, на някакво си ново “динамично” мнозинство, а Николай Гацев добавя, че Луканов дори е наричал Костов “нашето скрито оръжие”. Още от годините в СССР…”. В края на писмото си Гацев в същия метафоричен стил призовава своите съпартийци да се борят с Лорд Волдемор и силите на Мрака.

Иван Костов и Андрей Луканов договорили свалянето на правителството на Филип Димитров  Това е само увода- останалото на 36 страници във в-к "ТЕЛЕГРАФ" от 16.09 и днес може да се намери непродаден

В предаване по ЕВРОКПМ- се представи материала и още: вижте цялото видео! То не замества вестника, а само го представя
в "Делници"  Тук и   Корнелия Нинова бе  уличена за участие в приватизационна сделка, а ... не е върнала господството на държавната собственост....


Лучников бе  измислил компенсаторките.. това е друга тема

Предаването в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори

Предаването в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/q-and-a-s-klara-marinova/2016-09-13/qa-s-klara-marinova-10092016-ii-chast
 





Гласувай:
18



1. zaw12929 - Мафията има държава, която Костов. ...
17.09.2016 13:29
Мафията има държава, която Костов...разпродава, а за убийствата- не са го натопили. Тази наша държава има още империи на корупция и грабеж. С тези „ФАКТИ...“ Телеграф удря 3 с 1 – ДСБ, БСП и „левите“ отрочета, сега представили се за кандидати и
Ураааа, на 02 10 пътят на двойката на ГЕРБ е разчистена. Яка стратегия!!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей!
17.09.2016 20:13
Разковничето е в...Кременчуг!
Там случайни хора не отиват
И след като е отишъл там, да се върне ,за учи икономика?!
Впрочем аз го познавам По- голям е с няколко години от мен
Идваше няколко лета в града, на гости на негов състудент
Но за това се сетих по- късно Веднаж разправях на един приятел, че се чудя, отнякъде го познавам Откъде може да е?
Той избухна в смях Не съм ли помнел ,че през лятоото сме играли баскет на игрището Да, тогава се сетих
Приятелят му беше секретар или председател, на Вузовския комитет на института И той се лепнал за него
Да, , съгражданинът беше фен на спорта, футбол не умееше, но беше добър баскетболист И идваше той, Ваньо с него на игрището!
По - интересното е, защо се движеше с баш комсомолеца на института? Баща му беше учител, завършил в Италия?!
Ако поразмисли човек, нещата си заемат точното място!

Хубава вечер ти пожелавам!
цитирай
3. mt46 - Поздрав!...
17.09.2016 23:37
Всички партии, участвали в управлението на страната ни, имат престъпна вина и отговорност - БСП, СДС, НДСВ, ДПС, ГЕРБ... Всички те са участници в разграбването и унищожаването на България...
цитирай
4. zaw12929 - Моята случка бе шокираща Участвах в ...
18.09.2016 00:42
Моята случка бе шокираща Участвах в българо румънска фирма, която получи от Лондон авансов превод 15 000 $ за захар- да го насочим за Румъния. Два пъти отиваме до София за усвояване сумата- имаме докуменрти , нп банката ни връща и така цял месец и закани от изпращача, че ще ни съди Три месеца по късно получаваме иск- глоба 200 долара от банката- че сме омали превод валута и не сме ги ползвали. Пак ходене в София, скандал, долато ни прошепнаха- "Тихо, нищо няма да платите- тези долари баха отклонени от Иван Костовл бе мин на финансите " и... тази сделка пропадна и хората по вече не искаха контакти с нас. Не можех да повярвам, че това се е случило...
цитирай
5. zaw12929 - ВЪПРЕКИ: ИМА И ПОЗИТИВНИ ЛИДЕРИ
19.09.2016 06:37
Сега е времето да ме откриеш –
във сочните зърна на тежък плод.
А после дълго-дълго да ме пиеш –
на всеки празник с мен да вдигаш тост.

Събирам сладост – като медна пита.
Събирам и горчилка от пелин.
Когато любиш, да е донасита;
когато си отиваш, да боли.

Сега е времето. Наливай в бъчви.
И нека отлежи и прекипи.
Едничка чаша стига да се сбъднеш,
когато любовта те навести.
цитирай
6. zemja - Стойностно!
19.09.2016 19:15
Хубаво е народът да знае кои са виновни за бедственото му положение...
"ИВАН КОСТОВ – Безочливо лицемерие и наглост."

Компетентно, аргументирано и смело изложение!
Поздравления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14208555
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031