Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2016 17:57 - Върнете Член Първи!
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 2719 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image



Конституционният съд потвърди давността за престъпленията, извършени по време на комунистическия режим. Още преди година Главният прокурор Сотир Цацаров настояваше за това. А според кандидат-президента Цачева БКП е представлявала „държавността“ и няма нищо срамно човек да е членувал в нея. Всичко е ясно, да влязат убитите

Нека Конституционният съд, Главният прокурор и председателката на Народното събрание (в кандидатска ваканция) обърнат внимание на следния текст:

 Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.

(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.“

 

Това са двете алинеи на член Трети от Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, приет от Народното събрание на 26 април 2000 г. и още тогава обнародван в „Държавен вестник“. Тъй като този закон все още е действащ и духът му видимо противоречи на искането на Цацаров, изпълнено вчера от Конституционния съд, то е напълно логично групи родолюбиви граждани („българофили“ по прясната дефиниция на Ивайло Калфин) най-спонтанно да се самоорганизират и почтително да се обърнат към Народното събрание с молба за преразглеждане и отменяне на горния неприличен текст.

 България няма нужда от член Трети. Тя има нужда от член Първи (който звучи почти като „Големия член“, извинявам се, като Големия шлем). Всъщност няма защо ваканцуващият законодателен чл… орган да играе на дребно: най-хубаво ще е той направо да отмени целия закон, споменат по-горе. На негово място може да бъде приет един нов Закон за обявяване на комунистическия режим в България за благотворен. Тогава най-вероятно и министърът на образованието г-жа Ку(ку)нева най-сетне ще се съгласи в училище да се учи повече за режима – например колко много другарите Димитров, Червенков и Живков са допринесли за благосъстоянието и величието на нацията. Разбира се, това трябва да се случи едва след изтичането на заслужения предизборен отпуск на Народното събрание, защото, както знаем, депутатите работят повече от останалите български граждани, та и повече следва да си отдъхват.

 Всъщност това направо ме подсеща за някогашните сесии на работа на законодателното тяло: по време на благотворния комунистически режим то не е действало постоянно, а на нещо като учебни срокове, с ваканции между тях. Връщането на такъв начин на работа хем би позволил достатъчни почивки на парламентаристите ни, които сега от заетост едва смогват да се явят в пленарната зала, хем ще е прелюдия към цялостно възстановяване на Народната република, воглаве с член Първи. Тогава вече, сигурен съм, божественият ни министър-председател ще може най-сетне да санира и пребоядиса не само стените на Пловдивския затвор, а изобщо всичко, което другарят Живков някога е построил.

 Но да се върнем на Конституционния съд. Същата институция навремето позволи на един Успял Млад, по-известен като „10“ и като „6i6i, да стане отново депутат, след като – макар за кратко – беше заемал председателския пост в държавната агенция за национална сигурност. Моля уважаемото читателство да обърне внимание на първата и последната дума в името на агенцията: „Държавна“ и „сигурност“. Как хубаво вървят заедно! Та, господинът беше изгубил качеството си на народен представител, но Конституционният съд му го възстанови (без избори) и това предизвика година на протести. Сега същият този съд решава, че е редно да има давност върху престъпленията на комунистическия режим. След като така или иначе парламентът ще си почива, то нека временно управляващия територията върховен орган направо сам възстанови член Първи от едно време. Хем няма да се губи време, хем направо ще можем да отменим президентската институция и да върнем Държавния съвет, хем просто всичко ще е ясно.

 Министерството на енергетиката бездруго разполага с по-голям бюджет от това на културата, така че вместо музей на престъпленията с давност, в белене така или иначе ще се построи втори АЕЦ. Това пък ще е част от реализацията не само на Члена, но и на Шлема. Големия такъв.

 Също така, предлагам на Конституционния съд, Главния прокурор и председателя на Народното събрание да обмислят текст, потвърждаващ още веднъж присъдите на Народния съд. Сигурен съм, че проф. Димитър Токушев, бивш председател на КС, приятел на Успелия Млад и преподавател по захаросаната версия на историята на българските държава и право, с удоволствие ще помогне при съставянето на текст, разясняващ защо регентите, министрите, депутатите, офицерите, академиците, градското население и имотните селяни на Третото българско царство са били такива зли фашисти и врагове на остатъка от народа… ако изобщо остана неизброена прослойка.

 Столицата на възобновената Народна република би трябвало да се премести тутакси в Росенец на черноморското ни крайбрежие. Въоръженото крило на руското посолство бездруго вече е там и контактите могат само да се задълбочат. Малко пт на север река Камчия може да се обяви за демилитаризирана зона, свободна за яхти и мирно преминаващи другарски подводници.

 Консорциум между КТБ, ПИБ и Внешторгбанк може да поеме функциите на фалиралата БНБ. Така българският лев може да си остане в условията на валутен борд, но вече прикрепен към рублата, защото еврото, както се разбра, скоро ще бъде закрито (това по особен диалектически начин проличава и от скорошното падане на цената на паунда спрямо загиващата европейска валута. Вероятно Великобритания или каквото остане от нея смята също да стане Народна република и заедно с България да образува нов СИВ и нещо като Варшавски договор, но без Варшава). Главният прокурор Цацаров, който обикновено дава блестящи идеи на Конституционния съд, сигурно ще одобри и това.

 Най-сетне, скулпторът Хайтов може да издяла пеещи и светещи скални релефи на господата Първанов, Доган, Цацаров, Борисов, пък и на повечето членове на последните два състава на Конституционния съд. Най-добре това да се направи на мястото на сегашния Мадарски конник, който е дребнобуржоазна и монархофашистка останка от феодалното минало на великобългарския шовинизъм. Новите пеещи и светещи релефи ще бъдат разкошно допълнение към хубавия трансформърски комплекс на отсрещното Шуменско плато. Това няма да е имитация, а конкуренция на капиталистическия и империалистически релеф в планината Ръшмор.

 Почетно българско гражданство може да се даде на сирийския дикта… президент Башар Асад – същевременно с пълен отказ за приемане в България на други негови сънародници и повторно изселване на мюсюлмани от Родопите и Разградско, за да се продължи хубавата ни възродителна традиция.

 За насърчаване на туризма спортно-превъзпитателните комплекси Куциян, Ловеч, Богданов дол и Ножарево следва да бъдат отново отворени. В Белене ще бъдат пращани на почивка само най-закоравелите критикари, за да се наслаждават отблизо на вноса на екзотични вещества за новия АЕЦ.

 Такива и подобни мерки, сигурен съм, само ще доведат до укрепване на дружбата между народите, борбата за мир и социализъм, щастието на българския народ и все по-очарователното международно положение.

 Да живее БКП!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8610755
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата