Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2018 17:44 - Тройно предателство със сръбска скара, гръцки сос и руска салата
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 9008 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Български министър на отбраната. Шеф на ВМРО. Член на правителство на държава в НАТО. Това са длъжностите на Красимир Каракачанов или агент „Иван“ от бившата Държавна сигурност. И точно той е човекът, който поръча гвардейски поздрав за президента на Сърбия пред паметника на окупационната Съветска армия, точно на датата, на която враждебна Русия чества постсъветския Ден на закрилника на Отечеството…

 

 

Коментарът става почти невъзможен от гледна точка на обикновен български патриот, шоп, македонец и знеполец. Унизителни дефилирания са ставали пред сърбо-хърватско-словенската легация, но само по време на Ньойския диктат при Стамболийски. Точно в момента обаче такива компромиси с българската история и с нашата национална кауза са напълно безсмислени. Само че фактът е този: на 23 февруари 2018 г. нашият военен министър и шеф на ВМРО е поръчал салют в чест на сръбския президент пред съветския паметник, по време на руски шовинистичен празник. Твърде много съвпадения за случайност.

 

Това буди гняв, разбира се, а през 20-те и 30-те години на ХХ в. щеше автоматично да доведе до сигурна смърт за министъра (тогавашните македонски нрави са били наистина сурови). Днес обаче буди и недоумение. България е страна в НАТО, а НАТО непрекъснато предупреждава за руската заплаха срещу региона ни. Сърбия традиционно не може и не иска да избере между НАТО и Русия, а се опитва някак да се хареса и на двете сили… а същевременно повече я тегли на изток. Пък и това е Сърбия, все пак. Един шеф на ВМРО би трябвало да има еднозначно отношение към политиката на тази съседна, но несигурна страна.

 

На това отгоре действието се развива по времето на нов спор около Македония, в който Гърция, Сърбия и Турция едновременно заемат традиционните си хищнически позиции, а България би трябвало по всички човешки и патриотични инстинкти да защити независимостта, целостта и името на тази наша дъщерна държава. Даже не шеф на ВМРО, а всеки обикновен българин би трябвало да е автоматично готов да застане мигом на страната на нашите за пореден път заплашени братовчеди вместо да си играе на политика с по-големите и винаги готови на подлост съседи.

 

Не е и нужно да се припомня отблъскващата роля на Русия в историята на България и Македония. Та само през последните две години имаше достатъчно руски и сръбски действия, които за пореден път демонстрираха враждебността и цинизма на руските и сръбските политици към нас и нашите братовчеди от другата страна на Осогово. Нали си спомняте провокацията с кирилицата, създадена в Македония според руския диктатор?

 

Но всичко си има обяснение. Красимир Каракачанов-„Иван“ е ченге. Доносник в някогашната Държавна сигурност. Човек на мафията, на старата номенклатура и на Кремъл. Човек, който е готов да се продаде на Гърция, да седне на една маса със старата юго-УДБА, да се страхува до смърт от Ердоган и да се подмазва на Кремъл. Този тип има толкова общо с нашата национална кауза, с Македония или с ВМРО, колкото и султан Баязид е бил приятел на Търново.

 

Идва Трети март, а тече нашето злополучно Европредседателство. Цялата тумба ченгета ще бъде активизирана в полза на Путин и против българската позиция в ЕС и НАТО. Ако не Путин, то поне патриархът му Гундяев може и да ни посети, за да сее отрова у нас по покана на Радев. Отново трябва да бъдем изпокарани с македонските си роднини и приятели, за да не би случайно те да получат шанса чрез нас да влязат в свободния западен свят. Очаква се следващият кьорфишек да бъде взривен с поредното отвързване на Сидеров, да кажем.

 

И като помисля само, че точно на Каракачанов е поверено провеждането на конкурс за връщането на плочите с имената на нашите мъртви герои от Първи и Шести полк… кой знае, този национален предател може да поиска да издигне нови плочи с имената на мандраджийските шумкари.

 

Всъщност никак не се учудвам, че нашето престъпно правителство иска да изсече Пирин. Ако гората оцелее, има риск в нея отново да се настанят харамии, стрелящи на месо срещу изменници като Борисов, Радев, Каракачанов и Сидеров.

 

 

23 февруари 2018



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. demograph - Браво Маноле
07.03.2018 13:53
Да си жив и здрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8611081
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата