Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2020 13:45 - Отношение към русофобите - 2
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 1984 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Преди да преминем към следващите въпроси, които ми задават във връзка с русофобите и моите отговори на тях, ще отговоря на един, така да се каже, допълнителен въпрос във връзка с отговора на въпрос № 2: „Трябва ли да бъдат разстрелвани русофобите?“. И този допълнителен въпрос звучи така, като ми го зададоха с доста уплашен тон: „Ама ти наистина ли смяташ, че русофобите трябва да бъдат разстрелвани?“.

Отговорът ми е следният:

Какво смята и какво не смята човек, си е негова работа. Когато кажа или напиша, че смятам така – тогава признавам логиката да ми бъде зададен този въпрос. След като не съм го казал или написал – не виждам логика да ми бъде задаван.

Има много хора, не само русофоби, които не правят разлика между разсъждение и утвърждение. Но това пък си е техен проблем.

А накратко моят допълнен отговор гласи следното: всичко, което се върши в едно общество, трябва да е в рамките на закона. Ако някой е решил да излезе от тези рамки и да наруши закона, го прави на свой риск и отговорност. Пример: някога се е смятало за законно да се разстрелват хора, докарали България до национална катастрофа и смятани, най-общо казано, за русофоби. И между септември 1944 г. и февруари 1945 г. са били разстреляни, напълно законно според тогавашните закони, 30 хиляди такива. Днес тези закони са отменени и човек трябва да отчита това обстоятелство.

Толкова по въпрос №2.

 

Въпрос №4:

„Има ли, според теб, начин да бъдат лекувани русофобите, щом ги смяташ за психиатрично болни хора?“

Отговор:

Не съм психиатър, какъвто очевидно е необходим в случая. Русофобията е особен тип психиатрично заболяване, особен вид фобия, в което можем да се убедим и при най-повърхностно прочитане на нещо, написано от русофоб. За себе си аз я наричам „идеологическа фобия“. Пациентът си самовнушава определени идеи, вярва в тяхната истинност и по-нататъшното му болезнено поведение се формира въз основа на това му самовнушение.

Признаците, както всеки може да се убеди при четене на русофобските излияния, са следните:

- неспособност за изказване на свързана мисъл;

- превалиране на напиращи емоции, в случая омраза към Русия и към всеки, който каже добра дума за нея;

- преобладаването на примитивни, дивашки емоции у русофоба плавно преминава в изтласкване на разума, на рациото от неговите словесни излияния. Като форма това се изразява в писането или произнасянето на кратки, накъсани текстове с нахвърляни набързо несвързани думи без никакъв смисъл, чието предназначение е да изхвърли от устата си напълнилите я словесни редки (в смисъл, в рядко течно състояние) екскременти, за да освободи място за нови, които да я напълнят.

- понеже русофобът се усеща безпомощен за влизане в някаква дискусия с използване на логични аргументи, той най-често призовава за помощ оторизирани лица – модератори, администратори и т. н., да блокират, да наложат „бан“, да заличат профила на неговия опонент;

- русофобът, макар да смята обикновено себе си за представител на „демократична“ идея, постоянно призовава за най-недемократичното възможно нещо: да бъде наложена ЦЕНЗУРА срещу онези, които той не харесва и чиито идеи не одобрява. Разбира се, ако някой наложи цензура срещу собствените му словеса, вдига врява, писука, пищи, гърчи се, пълзи, рита, хапе и се гърчи в ролята на ПРОТИВНИК НА ЦЕНЗУРАТА. Това раздвояване на съзнанието е класически симптом на много психиатрични заболявания;

- любим похват на русофоба е доносничеството пред висшестоящи лица като вече споменатите модератори, администратори и т. н. Това засилва подозренията, че русофобите – това са преди всичко пребоядисани комунисти или активни комсомолци, които и преди смятаха доносите пред ВЛАСТТА за нещо достойно, и сега продължават да вярват в това; нищо, че властта се е сменила. Властта се е сменила – но тяхното желание за доносничество очевидно е нелечимо.

С това отговарям и на въпроса за тяхното лечение: мисля, че психиатричното заболяване „русофобия“ не подлежи на лечение.

Засега толкова, темата за русофобията е достатъчно гнусна, каквито са и самите русофоби.

 

---

 




Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3742894
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031