Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2013 03:24 - Българският кабинет от 2028 г. (Момчетата на прехода)
Автор: mglishev Категория: Забавление   
Прочетен: 5396 Коментари: 9 Гласове:
8

Последна промяна: 12.01.2015 19:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Това са патриотите, които отново ще спасят Отечеството. За момента не е толкова важно от какво, тази част винаги се урежда от себе си. Важното е, че са именно патриоти, а не връзкари и мамини синчета. Идеалните самоизградили се мъже. Те не се продадоха - най-вече защото никой не искаше да ги купи. И ще спасят, каквото е останало недоспасено от досегашни спасители. Честните хора в този списък са на по четирийсет и няколко години, весели в боя, решителни и даровити. Техните лица ще станат известни на всички български ученици от подготвяното златно бъдеще.


Ученият 
Доц. д. и. н. Методий Тарабаджиев е роден в с. Поручик Бенцово, Софийско през 1985. Завършил задочно консерватория в Карлово и сетне - археология в Югозападния университет "Неофит Рилски". Защитава дисертация в НБУ на тема: "Културни взаимоотношения между НРБ и Люксембург (1981-1991)". Доктор на историческите науки в СУ и почетен доктор на Сорбоната. Работил в архива на Финансово министерство от 2018 нататък, както и по различни международни научни проекти в страните от Бенилюкс. Свободно ползва сръбски, фламандски и холандски. Женен, с две деца. 
Най-интересното в биографията на доц. Тарабаджиев е, че от 2009 нататък като пламенен родолюбец участва във всички протести около Орлов, Лъвов и Жирафов мост. Още от ученическа възраст изпитва засилен интерес към политическите процеси в страната, а към края на следването си вече се е ориентирал към радикални възгледи за извеждане на България от хроничната постпреходна криза. В 2013 г. оглавява тогава малкото движение Про Форма, чийто щаб се намира в небезизвестното столично заведение "Джойнт и кръст". В 2014 движението с радикални действия налага властта си над Горубляне. Членовете на малцинствата са прогонени от селището. Над кметството е окачен обърнат трикольор с конска опашка над него. В читалището е открит Факултет по самоотбрана. Популярността на кмета Тарабаджиев расте до 2028, когато към Свободната горублянска територия са се присъединили още Волуяк и Поручик Бенцово. През април 2028 президентът Местан предлага доц. Тарабаджиев за Министър-председател и Министър на вътрешните работи в новия кабинет на националното спасение. Доцентът благосклонно приема и неговата Морава гвардия триумфиращо дефилира по софийските улици. 

Бизнесменът
Арх. Богомил Сребрянов е роден в "руската" черква "Св. Николай" по време на Великденската света литургия в 1982. Щастливите родители го възпитават като истински православен българин, което по-късно му помага да завърши Италианския лицей и право и финанси в Оксбридж. Владее английски, испански и естонски, но говори всички с твърд софийски акцент. От 2006 г-н Сребрянов е собственик на бързо развиващата се верига бензиностанции, хотели, ресторанти и клек-шопове "Джойнт и кръст". Щастливо разведен, с две деца. Несправедливо и без доказателства обвиняван в нелегален трафик на момичета през Косово, Република Сръбска и Приднестровието, г-н Сребрянов се отдава на благотворителност, с което изчиства името си. Близък до консервативно-либералните монархически среди и истински вярващ, този сериозен бизнесмен си създава подходящи контакти и в Българската православна Църква (Българска патриаршия) и е ръкоположен за архонт на светата Горублянска епархия в 2015 г. Председател на Консервативно-либералната партия. От 2016 посланик на добра воля в Свободната горублянска територия. Предложен за Министър на финансите, икономиката и регионалното развитие от президента Местан и благосклонно приел заради спасението на Отечеството. Планира въвеждането на данък "далавера" с ниска, но неподлежаща на намаление трипроцентна ставка; данъкът трябва да замести и ДДС, и всички форми на данък върху доходите, да бъде напълно събираем и да превърне България в данъчен рай. 

Литераторът
Малахия Витлеемски, роден в с. Горна Диканя, Радомирско, в 1984. Заклет атеист, преживява лична драма в пубертета и се обръща към православната вяра. По същото време време в дома на родителите му са открити ценни ръкописи от библиотеката на Гложенския манастир. Впечатлителна душа, Витлеемски поглъща книги от малък и с особен възторг чете трудовете на Майн Рид. Оглавява певчески, театрален и литературен кръжок в Художествената гимназия, която завършва с отличен успех, без никога през живота си да е рисувал. В 2003-2008 задочно следва история на изкуството в Болонския университет, почти през цялото време отговаряйки на изпитни въпроси по електронната поща, тъй като пътува пеша между Горна Диканя и Сантяго де Компостела с цел избистряне на литературните си идеи. Владее испански, френски, реторомански, фриулски и унгарски. Основател на движението на паниндивидуализма, автор на покъртителната автобиография "Донос срещу себе си" и на дванадесеттомна поема в елегични двустишия за династията на Тертеровци (възторжено рецензирана от доц. Тарабаджиев). Живял в Кокалянския манастир до доказване на собствената си православност. Женен в два различни града, с четири деца. Малахия Витлеемски е известен и като теоретик на културата: негово е схващането, че българските автори трябва да се прикрепят към партии и движения, за да издигнат с творбите си партийните водачи поне до интелектуалното равнище на ренесансови меценати (а същевременно и самите тези автори да не остават без препитание). Предложен за Министър на образованието и културата от Инициативен комитет на движение Про Форма и Консервативно-либералната партия. Приел поста след дълги колебания с думите: "Бе тя е ясна, отивам да напиша едно стихотворение". 

Духовникът 
Митрополит Филоксерий Горублянски, роден като Тотю Хитов в новозагорското село Панайотово през 1986 г., в изключително бедно семейство. Завършил Софийската семинария и Богословския факултет на Шуменския университет, където временно се увлякъл по някои от радикалните идеи на състудента си Волен Сидеров, но сетне се разкаял за това си идейно прелъщение. Поклонник из манастирите в Македония, Албания и Черна гора. Свободно владее български във всичките му форми - софийски, румелийски, македонски, търновски, а в служебната кореспонденция - и църковнославянски. В 2012 става монах, в 2013 - йеромонах и архимандрит, а в 2014 приема да бъде ръкоположен за епископ (по-късно и митрополит) на новообразуваната Горублянска епархия. Неженен, с две деца. Предложен за Министър на социалните грижи и здравеопазването, приема само след борба с чувството си за отговорност към поверената му епархия и напомнянето за по-висшия християнски и патриотичен дълг. Изключителен майстор на български народни умения като слагане на кисело зеле. 


















Гласувай:
8



1. tarabata - Отдавна не съм се смял толкова су...
21.03.2013 09:40
Отдавна не съм се смял толкова сутринта.
Иронията и самоиронията са безспорно хубави и ценни неща, младежи, но вече е време да отговорите на предизвикателствата на величавата ни епоха.
цитирай
2. aip55 - Има
21.03.2013 10:25
-нещо не в ред с годините? Не става ясен периода. И аз се смях от сърце.....
цитирай
3. mglishev - А така,
21.03.2013 10:50
Тарабов, не ви знам на какво се смеете - вие трябва да тръпнете пред величието на духа, което тези наши млади съвременници тепърва ще покажат (според пророческото ми видение). Сега си признайте, че сте слушали Сарабандата, докато сте го чели и една мъжка сълза е капнала в утринната ви сливовица.

Че какво не му е наред с годините? Пророчество като пророчество - развива се в бъдещето и е малко неясно. Съвсем нормална работа.
цитирай
4. tarabata - Ще правим транзит на славния мон...
21.03.2013 11:40
Ще правим транзит на славния мондиал. ;)
Сладка забава е иронията, когато отечеството умира. Мдааа...
цитирай
5. mglishev - То това Отечество
21.03.2013 13:37
все е заумирало. Нито живее, нито умира като хората. Седи си в едно такова, полумъртво ли, полуживо ли, вампирясало ли състояние... и от време на време поради течащите химически процеси, изпуща газове за наше смущение.
цитирай
6. whitebarde - хахах
21.03.2013 14:06
..а ако за министър на земеделието и храните не сложиш проф. алк.из. Сивчо Магарски..не те познавам повече!
цитирай
7. mglishev - Добре ме познаваш,
21.03.2013 14:39
whitebarde написа:
... а ако за министър на земеделието и храните не сложиш проф. алк. из. Сивчо Магарски, не те познавам повече!


... господине Министре ;)
Абе, Барде, това "алк. из." да не са алкохолните изкуства?
цитирай
8. whitebarde - :)
21.03.2013 16:40
Амчикак? Нали знаеш кой регион е на първо място по алкохолизъм в цяла Европа, барабар с Азията и Африката?
И направо ти поствам девиза на аграрното министерство под мое ръководство: "Чрез алкохолизъм и колбасен магаризъм към социализъм!"
цитирай
9. mglishev - Ура!
21.03.2013 18:11
Магарин Белобардов от с. Грци, Видинско, р. ок. 1983 г. пр. Хр. Министър на земеделието, водите, горите и реките от 2028 нататък. Също като останалите - много почтен, голям патриот, убеден православен, жив светец, храбър, верен, талантлив, трезвен и хубав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8624290
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата