Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2018 07:07 - НАЙ-ВЕСЕЛИЯТ ПОСТИНГ В БЛОГ. БГ ОТ ОСНОВАВАНЕТО МУ ДО СЕГА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1990 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 11.07.2018 06:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
   Просто не е истина!
   Една кола се подпалва, спира край пътя, гори, никой не гаси пожара. Един шофьор на фекалка обаче решава да изгаси горящия автомобил. Спира той лайновоза си до горящия автомобил, от него изскоква екипът му - двамата изсмуквачи на лайна от градинските клозети. Быстро как на фронте откачат те гофрирания маркуч, който потапят в клозетите за да изсмучат от тях лайната, шофьорът отдалечава малко лайновоза си от горящия автомобил за да не се подпали и той, включва помпата в режим на изпразване на лайновоза и екипът по изсмукване започва да гаси пожара, като пръска лайната от лайновоза върху горящия автомобил. Автомобилът бива изгасен все пак, но има един много интересен момент - изсмуквачите впръскват лайната първо в кабината на горящия камион и след като тя изгасва поставят ударението върху товара на камиона, който гори. Огънят стихва постепенно, пламъците се превръщат в бели пушеци. Ако някой може да си представи как миришат изгорени лайна, оставям това на неговата фантазия.
   Руският език е много богат, в него има творителен падеж, когато определено понятие се ползва като орудие действия. В случая оръдието на действието са лайната, които гасят пожара. И се получава заглавие:
   Тушaть огня говном!

   Ето и линк с оригинала на материала, който според мен може да бъде и поучителен за страните, където водата е дефицитна. Защо след като този почин вече е известен, противопожарните автомобили в такива страни да не започнат да се зареждат.... с лайна? Това се и направо нова технология в борбата срещу пожарите...

http://kolevn38.blog.bg/politika/2018/07/08/bratiata-izmisliha-unikalen-metod-za-gasene-na-pojari-vijte.1616507




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. syrmaepon - Много символична история ведно със ...
09.07.2018 08:37
Много символична история ведно със заглавието и. Превръща се вече в световна практика
цитирай
2. lulchev - Предлагам музикално оформление
09.07.2018 14:31

https://www.youtube/watch?v=VSXsZHNam3Q
цитирай
3. planinitenabulgaria - Историята с говновоза е съвсем истинска.
09.07.2018 18:44
syrmaepon написа:
Много символична история ведно със заглавието и. Превръща се вече в световна практика


Публикуването й в социалните мрежи е довело до самосезирване на администрацията на Книгата на Гинес, която я е вписала на първо място на Първа страница. Вероятно е вече Америка да бъде изместена от таблицата "Страна с неограничени възможности" от Русия. Има ризон в тая работа, ако я случат:
Има ли такава страна в света, където някой да се сети, че суровината от говновоза му може да се ползва за гасене на пожари?
цитирай
4. planinitenabulgaria - По-добро музикално оформленше не може да се намери,
09.07.2018 18:47
lulchev написа:

https://www/watch?v=VSXsZHNam3Q



така както и не може да се намери по-оригинален начин за гасене на пожари. Съжалявам обаче, че момчетата от говновоза вместо да свършат нещо поолезно със суровината, която возят в Молотовката, изцръкаха част от нея в ресторане...
Явно тия, дето гасиха пожара със суровината ги превъзхождат по интелект.
цитирай
5. vmir - Руския високотехнологичен гений няма равен на себе си: https://www.youtube.com/watch?v=KrLa0n8EMXM
09.07.2018 21:59
цитирай
6. planinitenabulgaria - Не съм убеден! Има обече един факт, може би опастност,
11.07.2018 06:34
която посещаващите мавзолея на Ленин не знаят:
Москва се разраства по времето на Путин експлозивно, става най-скъпият град в сева, канали обаче не се строят, а септичти ями. За да се обслужват тези септични ями по проспектите на Москва пътуват такъв брой говновози, които надвишават броя на леките автомобили. Спред данни, които изтеглих от архива на Центъра по 10 милионната Москва всеки ден пътуват по улиците около 100000 говновоза. Тези машини имат екип от трима души, как машына боевая Т 34 и много бази за подръжка на автомобилите-говновози. За които не знаят що е това говновоз обяснявам, че това е една цистерна, която има гофриран маркуч от три цола, който се спуска в суровината, събирана напр. от Всероссийския совет, от учреждения, квартали, като машината прави вакум и я засмуква в резервоара. След това суровината се откарва до суровинното хранилище, от където тя се ползва за различни цели, напр. за гасене на пожари, а ферментиралата - за добив на самогон. Добивът на самогон обаче е забранен с декрет, защото спиртът е некачествен и се подуват глезените на пропойците.
Девизът на суровиннте хранилища край Москва е "От нищо правиме всичко!" А където се добива самогон работата е престижна.
Опастността по проспектите на Москва идва от вероятността да бъде изтеглена от някоя яма суровина, която угнива по подобие на оборския тор и отделя метан. Говновозите са херметически затворени докато пътуват по улиците на Москва, известно защо, но това носи погинциална опастност да се възпламени метанът /СН 4/ и вместо за лайномет, хората да помислят, че по улиците на Москва гуляют гранатометы. Съществува и допълнителен риск да се пътува по Москва. Аз никак не бих бил доволен да се изтърми никой говновоз до колата ми и да ме накакали и мен, макар да съм вътре...
Докато не се оппава това, към мавзолея на Ленин няма да тръгна!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183167
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031