Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2018 17:59 - АМЕРИКАНСКИ РАЗМИСЛИ - 9
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 2457 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 20.07.2018 19:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image


      Бай, Америка….

 

     Бързо измина времето, когато за пореден път съм тук.  Зает от сутрин до вечер, дните отлетяха покрай мен. За първи път обаче с вътрешния си слух или пък с периферното си зрение – не зная как! – този път забелязах напрежение сред хората, което премина и в мен. То се генерира и нараства пълзящо след избора на Тръмп за президент, продължава и сега, като пикът му е срещата Тръмп-Путин. Твърдя този според мен безспорен факт, защото бях тук и по време на презитентските избори и знам какви бяха реакциите на повечето хора след „победата” на Тръмп – изненада, разочарование, възмущение.  Като човек, който периодично идва тук от много години мисля, че това напрeжение ще продължи да ескалира, защото е нодостойно за американците да имат президент, който няма никакви качества да бъде такъв и за когото се счита, что он выбран резултат  кибергибридническими атаками из зарубежной стороне, което е непочтительно за победителя в изборите и оскърбяващо избирателите, гласували на изборите. Единствено президентът Тръмп и Путин, който със сигурност е разработчикът на тези добре подготвени атака на кибергибридниците му на базата на информацията от агентите му в САЩ, благодарение на които Тръмп бе избран, са „убедени”, че това не е така, че изборите не са били нечестни, нефалшифицирани в щатите, където един глас се брои за един, напр. Флорида, а не където 18 гласа се броят за един, какъвто е Калифорния.

       Тръмп нанесе голяма обида от Хелзинки на американските разузнавателни служби, на които индиректно каза, че вярва на Путин, а не на тях. После пък в профила си в Туитър написа, че вярва на службите. Това се случва често с него – „компетентно” говори по даден казус, но става за кашмер и после казва, че не е запознат с него. Ако аз съм президент дори на най-малката страна в света, няма да се държа като шут.

    Изборът на този президент разделя американците, повечето от които не го одобряват. В Щатите още има един стар закон, за който вече споменах, според който в някои щати един глас се брои за един, в други щати 18 гласа се броят за един. В резултат на този остарял закон и на хакерската атака от Русия, настоящият президент спечели в правилните щати, които се оказаха решаващи за да се стигне до неравновесието – Хилари с повече гласове - непрезидент, Тръмп с по-малко гласове – президент. Това неравновесие носи напрежение в Америка, което постепенно ще премине по целия свят, известно защо. Да си избере най-великата страна на света президент, който няма никакви качества, не притежава ценностна система, образование, абсолютно неинтелигентен и неумен – вижте клипа с английската клалица - това наистина е обида към хората, които не го одобряват. Казах вече, те са повече от тези, които го одобряват, но такава е избирателната система, явно добре позната на разработчиците кибергибридници.

    Това напрежение от Америка се прехвърля в Европа и по целия свят, защото липсва логика в действията на най-великата държава - последователност, принципи на политиката й, които не могат да бъдат нарушавани. Така се дестабилизира целият свят, което наактивирва кърмчите-идиоти да провят щуротии. Тургането на този неподходящ човек, не притежаващ никакви качества да бъде президент на най-великата страна, носи и друга опастност за самата страна – подрастващите, виждайки какви хора биват издигани на най-високия пост, ще се стремят да станат такива или казано с други думи, ще се опростачат. Бедата от избора на Тръмп е всеобща. Той ще дестабилизира военния съюз НАТО, който спира агресорите – Русия, КНДР и Иран от мераците им да откъснат още територии от съседните държави или да избият хората в Израел или да унищожат с ядрен удар Япония и РК, набедени за смъртни врагове на КНДР.  Така Тръмп дава свбобода на избор на бандитската им политика, която те ще се осмелят да провеждат като резултат на тяхната маркспутинскокимченуновофундаменталистка идеология.

    Днес светът е свързан не само чрез интернет, но и чрез икономиките на отдените държави. В това отношение САЩ са на върха на вълната и която икономика на страна пожелаят да унищожат, това ще го случат веднага. Давам и пример:

   Ако САЩ престанат да купуват стоките та Китай, какво ще стане с Китай? Отговорът е, те загиват. Същото важи и за Япония, Германия, целият ЕС. Путин ще се осмели да нахлуе в Балтийските държави, в Украйна, Грузия и където пожелае, Иран ще тресне Израел, КНДР ще тресне с ядрен удар Япония и РК.  Само Щатите могат да озаптят опитващите да провеждат бандитска политика в света. Изпуснат ли ги, става много лошо.

     Освен Тръмп, има още един прездидент с неговата интелектност и мислещ като него, този на България. Нашечкият казва: Крим е руски, защото там се вееше руски флаг. Американският казва: Крим е руски, защото там се говореше на руски език. И още две общи черти:

    При срешата на нашия президент с полковника от ФСБ Гундяев, предрешен като всеросийски патриарх, няма запис от разговора им. Няма запис и от разговора на Тръмп при срещите му напр. с Ким Чен Ун и с Путин. Няма да повтарям за общата им интелектност, но май има и още една черта, свързваща Тръмп и Радев – конците им се дърпат от един и същи човек…А за електората им – там сравнения не са нужни. На единия са гаровите ни и селските пиянища, промитите мозъци, бетонните глави, нищо не работещите и нетърсещи работа, продажният ромски вот.

    Темата е дълга, но я приключвам:

     Защо Тръмп не разреши на американски представители да участват на срещаща му с Путин, а на нея бе само един преводач на Путин? Защото той е задължен на Путин поради известни на цял свят причини и ще работи за него по всички линии?  Или пък защото през ноември в САЩ има избори за членове на Конгреса, и без намесата на кибергибридниците на Путин, Тръмп може да се окаже с малцинство в Долната камера. Във връзка с тези местни избори в САЩ и нуждата от рамо в тях за Тръмп, дали той е попитал Путин нещо във връзка с убийствата на Политковская, на Немцов, на Литвиненко, за атаките с отровен газ в Англия, за убитите при свалянето на самолета над Донбас към 300 младежи, предимно от Холандия, за убитите в Сирия към 500000 души, причинените щети за около 400-500 млрд. долара за да бъде заппазен комунистическият режим с приятеля му Асад, за около 6-те милиона бежанци от военните действия в Сирия, които неговите войски водят там? В пресконферецията нямаше и дума за това…

   И още едно подозрение иизвън тази среща:

   Като бизнесмен, Тръмп настоява да строеж на нова Китйска страна между САЩ и Мексико. Предполагаемият получател на поръчката, която ще струва между 50 и 100 млрд. долара ще бъде сина на Тръмп. Така династията Тръмп ще придобие богатсво за стотици години напред по тертипа на Путин, за когото се твърди, че досега е спечелил 300 млрд. долара, инвестирани в САЩ, което го прави най-богатият човек /президент?/ на света. Ще строи ли фамилията Тръмп тази стена зависи обаче от Сената, където той сега няма необходимото мнозинство. Поради ограниченията на Сената спрямо Тръмп, той сега прилича на дете, заключено в стая, но вършещо пакости. Не може да му се забрани всичко, което означава детето да се върже напр. за леглото.

   Путин има лош имидж, който аз отъждествявам с елемент от руската действителност. В Москва канализация няма, суровината /фекалите/ от септичните ями в обем около 50 куб. м./сек се извозват с говновози, 10 тонни специализирани за говновоз. При инцидент на московски проспект, при който се запалва автомобил, минаващ покрай него говновоз го гаси със суровината, която превозва. Като угасеният автомобил в момента след гасенето, на това ми прилича имиджа на Путин пред света. Този негов имиидж обаче не попречи на Тръмп да са срещнат, да разговарят на 4 очи и да дадат пресконереенция за разговора си, който никой не знае какъв е бил. Така на практика американците върнаха Европа в годината 1945, Тръмп изравни своята ценностна система с тази на Путин. Срам за Европа!  В кая на ВСВ тя бе разделена от американците на два лагера, за да има противоречия, беше създадена ядрената сила СССР и опастността от военни конфликти стана реална. До сега тази опастност я предотватяваха архитектите на това разделение в Европа срещу зависимости в една или друга сфера спрямо страните, които те пазеха. Сега май Тръмп е намислил нещо друго, със сигурност не правещо смисъл за целия свят, но което ще остави Европа незащитена от бандитската политика на Путин на ядрен шантаж срущу Европа, който за сега върви. При спор за аншлуси, за намеса в други държави, той заподмятва ракети срещу нея ракети и напомня за ръждясалите  атомни бомби на СССР, създавани още от 1957 г. до сега.

 
image

 

                      АМЕРИКАНСКИ  РАЗМИСЛИ – 9

 

     1.Как американците ремонтират улиците и тротоарите си?

     Ето така:

 

      Няколко дни преди ремонта на участък от улицата, на него поставят табелки, призоваващи хората на определена дата да не паркират автомобилите си на указаното място. Идват работниците с техниката си и започват да копаят улицата. В случая цитирам да ремонт на колектор, в който са положени силовите каабели, сигналната инсталация, водопроводите, а може би и други инсталации. Копаят работнициите с багер, достигат до колектора, почистват повредения участък над него,  поставят нов елемент или отливат такъв от бърозвтвърдяващ се бетон.  Следват възстановителните работи. Ако някъде се налагат уплътнения, налива се по фугите още бързовтвърдяващ се бетон. Върху колектора след втвърдяване на бетона се поставя инертен материал и се валира с вибрационна техника с  размери според площта на изкопа. При работата ако се налага да се разруши бордюра на тротоара, предварително е поръчан заместващ го елемент с необходимата дължина. Бордюрът не е каквито са нащите, а с  Г образно сечение, като хоризонталната му част, около половин метър ляга на пътното платно. Така ъгълът между пътното платно и бордюра е неразрушим, а връзката на пътната настилка с хоризанталната част на бордюра е много лесно да се възстанови.

    Отрязаното парче счупен при работата бордюр се натоварва на автомобила за отпадъците, на негово място се поставя новия елемент. С бързовтвърдяващ се цимент се залепва новото парче, на ръба на хоризонталната му част се поставя асфалт, който една малка вибрираща мащина валира. Цялата тази работа за около 4-5 часа е привършена, като улицата е измита от машина, която е в комплект към останалите ремонтни машини. Строил съм доста в живота си, оценявам качествата на работата на екипите като превъзходна. Работниците са мексиканци, а машините им – почистени до последната прашинка.

    Работниците обядват, като за целта идва един мексикански автобус, който е пътуваща кухня. След това машините се натоварват по камионите и отиват по базите си. Двама мексиканци премахват ограничителните ленти, почистват ако трябва допълнително ремонтирания участък, един от тях издухва с моторвентилатор листата от дърветата, паднали върху него. Фантастично!

 

    Подобен като технология ремонт се извършва и на тротоарите. Тук тротоарите са широки 3 м. От тях около метър и половина заемат тротоарните плочи, останалото е зеленина, която се подържа. Плочите са стандартни, с размери 30/30/3 инча, като един инч е 254 мм. Една такава плоча тежи 150 кг. Плочите се поставят по две успоредно, като общата им широчина е около 160 см. Леглото на плочите се уплътнява с вибрационни машини, има и вялак от типа джобен, ако има къде да се развърти. Ако има нестандартни места, проектантът е поръчал необходимите според размерите плочи, те са доставени. Ъглите на троарите са доста сложни, защото те слизат на нивото на пътя, а в ъглите им тротоарите бордюри са високи. Това налага полагането на нестандартни бордюри с доста сложна геометрия заради Г сечението им, което сега е част от окръжност, а плочите трябва да образуват форма на повърхност от пресечен конус. Всичко това е поръчано и се докарва в деня на ремонта на тротоара. Егати организацията!

   Мястото на плочите се посипва с минимално количество пясък, който се хоризонтира от специална машина. После с друга специализирана машина се полагат плочите, които са по 150 кг. Те се допират една до друга, не се залепват с рядък бетон. Веднаж положени, разместване няма. Ако корен на дърво дърво повдиигне луко някъде плоча, тя се цикли от машина с диамантена глава. Да се размести такава плоча, да изхвърчи по обувката ти вода изпод нея, просто няма как да стане. Каракачанът да се поразходии по улиците на Лос Анежелес, плочите няма да помръднат под планината му от плът.

     Да не пропусна и още нещо. На места по плочите към двора преминава автомобил. На тези места се поставят армирани плочи с армировка, предвидена за определена тежест, а тротоарът там е наклонен към улицата. Американска работа. Където ще се ремонтира тротоар, това става максимално бързо, а плочките след ремонта са подредени както паркет.

 

     Как градинарите в Лос Анжелес кастрят дърветата по улиците:

 

     Отговорът е: С техника.

     Предупреждават работниците с табелки, че на определена дата, улицата ще е затворена за автомобили с изключение на тези, които се прибират в домовете и има място в двора за колата. Идват резачите с техниката, извозвачите, работниците по обработване на клоните, чистачите и работата започва. Един кран със стрела, с възможности за изкачване към 20 м, а също и за надвесване отгоре над дървото със закачен кош за резача към нея изкачва работника с моторната резачка и другите нестандартни резачески инструменти. При дърветата, колкото и да са големи е по-лесно. Където има изсъхнали клони,ррастящи надолу клони, болни клони - отрязват се. Те постъпват в една машина, която ги смила колкото и големи да са те и после през въздуховод се издухват в един огромен контейнер, който камионът сам си разтоварва и натоварва. Като приключи рязането на дърветата контейнерът се натоварва на камиона, машините се отеглят и започва почистване на улицата. То става машинно – едни машини са като прахосмукачка, други духат листата, последните мият улицата. До към обед един междууличен участък от дървета с дължина около 300-500 м е обработен. За да няма излишно разкарване на машините,  н акследващия ден се продължава работата по същата улица или на близо.

    С палмите обаче е доста по-трудоемко и опасно. При растежа им нагоре долните клонки умират и палмите изглеждат грозни. Палмите са два вида, като едните са по-дебели и високи колкото 5-6 етажни къщи, а другите са високи колкото 8-9 етажни сгради, но са с тънки стволове, увити като косъм от интимно място. Най-малкият вятър ги клати, отклонявайки ги на метри от коша на резача.

     С дебелите палми е по-безопасно, но работата е много. Те имат нещо като листа, огромни, които не изсъхват целите, а от периферията навътре. Резачите, изкачени до тях с крана ги орязват, а предишно орязаните обелват от палмата, като някои оставят за оформяне на украса. Тези огромни листа ги събира една машина наподобяваща човешка ръка и ги пуска в контейнера без да са преминали през резачка. Машината за товаренее така извива ръката си, че уплътнява листата в контейнера. Мексиканците имат специални инструменти за отлепване от ствола на старите листа на палмата, но това е много трудоемка ръчна работа.

    С увитите като косъм високи и тънки стебла на палмите работата е по-лека, но пък е опасна. Мексиканецът изчаква вятърът да приближи палмата до него, връзва я за коша и я придърпва. Така през цялото време докато работи той е на една люлка на височина 10-20 м. При този случай има само процес на рязане, но да вършиш това на височина 20-на метра и всичко да се клати не е работа за всеки. Клоносъбиращата машина чака и когато се изражет всички клони започва да ги събира. После се засмукват по-малките частици, минава камион-прахосомукачка, следва измиване ва улицата, като се ползмат уличните кранове за пожарните служби.

    Резултатът от тази рабита на градинарите е: Навсякъде свежи дървета, а палмите, макар и некрасиви дървета, ако не красиво, изглеждат много оригинално: дебела палма, тънка висока палма, изчистени от старите листа, част от дебелите палми с украса от ненапълно премахатите стари листа във форма на някаква огромна топка.

   Колко ли пари обаче струва всичко това? Толкова техника, хора. Дърветата тук се преглеждат, защото от пустинята понякога духат силни ветрове и ако някое дърво е прогнило, ще падне.

    Освен дърветата по улиците, има и дървета които са по дворовете, които се обслужват от такива мексикански бригади. Някой дървета са огромни, заплашват ако паднат да срутят няколко къщи, но за тях има резачи за специални услуги, както по околовръстното шосе на София има жрици за спецални услуги. Тук хората садят вид кипарис, който става много висок, според мен до 15-20 м. Този кипарис се подрязва с моторна стригачка и заприличва на идален конус с остър като игла връх. Други кипариси от различен сорт се подрязват на етажи, а на трети се прави винтова линия и те заприличват на винт за дърво. По дворовете на хората има борове, много по-големи от нашите, тукашен вид. Според мен площта, която те покриват е поне половин декар, а големината им колкото на Байкушевата мура и повече. Когато трябва да се отреже такъв бор и под него има къща става много сложно, но хората се справят. Режат бора на малки парчета, пускат ги в кош на товарен кран със здрав кош и така малко по малко отсичат бора, който е над къщата. На бора като маймунки висят няколко мексикана, зщото падне ли някой пън върху къщата, ще я пробие.

 

     3. Една допълнителна опция към Градския транспор на многомилионния град:

     Преди да я опиша искам да кажа, че градския транспорт, съставен от автобуси  и метро работи като швейцарски часовник. Автобусите са на природен газ, линиите са много дълги, когато те потетлят наподобяват самолет преди излитане. Вътре е страхотна чистота, температуурата е винаги 22 градуса. Градът се разраства, метрото се разширява, възникват проблеми от струпванеето на толкова хора на малко място, макар преобладаващата част на трада да е едноетажна. Метрото по дължина отговаря на четири наши композиции. Интересно защо такава дължина, след като в него пътуват доста малко хора…. В момента се строят поне 5 небостъргача в квартала Даун Таун, които представляват вертикални градове. Строителството им е уникално като технология, а формите им – фантастични. Хората не само протестират, но и негодуват срещу това строителство. То причинява неразрешим проблем с трафика и паркирането, но възникна и още един проблем. Клошарите предпочитат да живеят в квартал с небостъргачи. Това за мен е необяснимо, може би най-интелектният българин, Генерал радеВ ако чете постингите ми ще поясни в коментар с какво небостъргачите привличат клошарите, та офекалват местата около тьх, разхвъргват боклуци, влачат колички от магазини с такъмите си. В улиците под небостъргачите няма дори и контейнери с бокуци, където те намират храна. Сега като се разшири метрото тия клошари от Даун Таун с него ще плъзнат като инсектициди по целия град, а те и без това са много, особено по градинките за деца и по градиниите над плажовете, които те наекскрементирват. Причината да ги има толкова много тук са либералните законии на Калифорвия и топлия климат, който не ги мори през зимата.

    В отговор на трафика, който става все по-тежък нова алтернатива набира популярност, това е ползването на скутери – електрически тротонетки – с които се пътува и по улиците и по тротоарите. Това създава напрежение за водачите на автомобили и на движещите се по тротоарите, защото скутерите пътуват със скорост до 30 км/час. Напредването на технологиите разрешава на тях да има акумулатор с обем 1-1,5 л. който обезпечава енергия за измиинаване на стотина мили. Плаща се за разстоянинието, което се пропътува, скутерът се оставя на тротоара. От там го поема друг пътник, но след като е превел дължимата сума, иначе скутерът не тръгва. Интересни като техническо решение са тези скугери, и те рожба на новите технологии. Колелата им са с диаметър 20 см, движещо е предното, задното е със миниатюрен спирачен барабан. С дясната си ръка комнадваш подаването на ток /скоростта/,с лявата спираш скутера, който има допълнително и крачна спирачка.

   Ще допълня, че технологиите за миниакумулатори напредват много бързо. Първите електрически  автомобиили Тесла струваха към 150000 долара, като можеха да изминават до 500 мили. Сега те могат да изминават два пъти повече, а батериите им са много по-мощни и с по-голям капацитет. Само състезателен амвтомобил може да тръгне по-бързо от тях. Затова и цените на автомобилите Тесла вече започват от 30000 долара нагоре в зависимост от това какви екстри искаш да имат. Един малък електрически автомобил Шевролет изразходва за месец ел. енергия за 20 долара, тенденция, която ако продължиии по света Путин ще изреве на умряло, защото няма на кого да си продава бензина, макар да име мекерета в други бивши соц държави, които подържат изкуствено високи цени, а нищо друго не може да прави. Ето защо държавите примати са против новиите технологии, мразят напредналите държави,  водят срещу тях хибридни войни, мъчат се да ги опростачат, за спрат развитието им в някакав степен. Но пасаран, опродтачватели, не пройдеть!  Реакцията на държавите примати срещу демокрацията и прогреса на хората наподобява реакциятаа на змия, разсечена с брадва на две, която може да прави само една, да хапе, ако и се отдаде такъв случай, защото не може да се движи.

 

    Послепис:

    Аз писах за строителството в Америка, днес бях впечатлен на тази нема. Едни мексиканци строят едноетажна къща, на която правеха носещат консрукция – изцяло от дърво.  Гредите бяха с необходимите размери и наклони в местата на рязане, сечението им бе към 20 х 20 см. Към вска греда имаше комплект скоби за закрепване с определената широчина, форма, огъвка. Хромирани – светят в леко жълто. Към местата на сглобката имаше и достатъчно дълги болтове, които да затегнат сглобките. Всичките тези детайли бяха номерирани. Кран държи гредата, мексиканците слагат скобите, закрепват ги с болтовете. За ден-два носещата конструкция на къщатата ще е готова, после идва друга бригада, която ще я обкове, трета ще я измаже, последни ще дойдат довършителите.

    Къщата е проектирана някъде, вероятно има чертежи за всеки детайл от греда до скоби, всичко това се изрбатова някъде, докарва се на обекта и се строи.

    На този процес пречка с глупавата си политика може да сложи край Тръмп. Мексиканците, които минават границата и живеят нелегално в Калифорния работят при пет пъти по-ниско заплащане от американските работници във всички сектори. Ще се качи ли един американец в коша на крана, за да реже дървета на 15 м. всочина? Няма, но не защото не идса, а защото не може да влезе в коша поради огромните си габарити, вероятно като тия на Каракачанът. Тръмп ги обвинява, че не плащали дънъци. Ами ако тези хора, получаващи обидно ниски възнаграждения платят и данъци, с какво ще живеят, Товарищ тръмП? Ограбването им, което се извършва и сега е ужасно.     

      Имаме една приказка в България за подбни случаи – няма накъде повече…

  image 

  

 





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Цитирам от постинга:
22.07.2018 07:34
"Ето защо държавите примати са против новиите технологии, мразят напредналите държави, водят срещу тях хибридни войни, мъчат се да ги опростачат, за спрат развитието им в някакав степен. Но пасаран, опродтачватели, не пройдеть! Реакцията на държавите примати срещу демокрацията и прогреса на хората наподобява реакциятаа на змия, разсечена с брадва на две, която може да прави само една, да хапе, ако и се отдаде такъв случай, защото не може да се движи."

Същото важи и за хората-примати.
Сега тези носят вода от 999 дерета да претендират, че са били НогУ кОлтурни, направо възвишени когато са разгонвани фамилиите на други за да се радват на синекурните си безгрижия. И не само поучават, но и "разобличават" всеки, който посочи неадекватността им. Уж врели и кипели дърти брантии с провиснали телеса и души, не могат на две магарета сламата да разделят, но претендират че ще нахранят хиляди с 5 хляба и 2 риби. И като капак се издокарват като девствени седмокласнички. Големият им кеф - да объркват бунаците, за да ги използват безплатно в просташките си постановки си под претекст, че ги защитават.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Има един подтотвителен момент:
22.07.2018 23:30
vmir написа:
"Ето защо държавите примати са против новиите технологии, мразят напредналите държави, водят срещу тях хибридни войни, мъчат се да ги опростачат, за спрат развитието им в някакав степен. Но пасаран, опродтачватели, не пройдеть! Реакцията на държавите примати срещу демокрацията и прогреса на хората наподобява реакциятаа на змия, разсечена с брадва на две, която може да прави само една, да хапе, ако и се отдаде такъв случай, защото не може да се движи."

Същото важи и за хората-примати.
Сега тези носят вода от 999 дерета да претендират, че са били НогУ кОлтурни, направо възвишени когато са разгонвани фамилиите на други за да се радват на синекурните си безгрижия. И не само поучават, но и "разобличават" всеки, който посочи неадекватността им. Уж врели и кипели дърти брантии с провиснали телеса и души, не могат на две магарета сламата да разделят, но претендират че ще нахранят хиляди с 5 хляба и 2 риби. И като капак се издокарват като девствени седмокласнички. Големият им кеф - да объркват бунаците, за да ги използват безплатно в просташките си постановки си под претекст, че ги защитават.


Чрез методите за опростачване хората първо да бъдат опростачени, постигне ли се товау нататък върви като по релси..
цитирай
3. ok3223 - С тези ли пасквили, заработваш многократното ти отиване за отчет и инструкции в САЩ
01.08.2018 11:39
Никой не те чете, не те ебава, защото те знае отдавана,
що за хамелеон си .
Пищи, пиши, инак следващата разходка до САЩ, ще те подмине.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12181214
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031