Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2020 19:21 - За част от преживяванията на душата след смъртта
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 2874 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

За част от преживяванията на душата след смъртта (или поне на част от душите) според книгата "Мъртвите ни говорят" (стр. 76-77).
На различни места съм чел, че след края на физическата обвивка душата заспива за определено време и се събужда за нов живот в другия свят (който нов живот реално не е нов, защото животът няма край, а само преминава от форма във форма; животът в действителност е непреривен - тоест без прекъсване).
--------------------------
---------------------------------------------------
"Пиер Моние също говори за своя оздравителен сън.
Нещо като бременност, която предхожда новото раждане на душата: но ние ще бъдем там, като ще бдим над този сън с нежността на майката, на бдителната милосърдна сестра, ще очакваме всеки показателен признак на събуждането, готови да му подадем (на духа) ръка, да го успокоим, да му дадем да разбере, че е обкръжен от любов, от доброжелателство и от симпатия. Малко по малко духовните очи се отварят за светлината: първото чувство след това събуждане е примесено със съжаление от непоправимото (смъртта): душата си спомня за всичко това, което е оставила, за тези, които е обичала на Земята и не си дава сметка, че не е разделена от тях. И след като вече намира любимите хора, които я чакат и които разпознава, тя се чувства заобиколена от една насърчителна радост; обкръжението от светлина и спокойствие я стопля, утешава я. Божията доброта позволява споменът за нейните грешки, за нейния грях да не я смущава по време на нейния сън; малко по малко, постепенно виновната душата осъзнава какъв покварен багаж носи със себе си...
... Отначало Отецът изпраща вестителите на своята любов да посрещнат детето му. Така душата в своето ново духовно тяло се събужда в една непозната атмосфера, която тя с наслада поема, както дробовете, които, след като са издишали изпълнен със зарази въздух, се разширяват при полъха на чистия и свеж бриз. Това е едно облекчение, едно силно и неизразимо задоволство, което трае по - дълго или по - кратко в зависимост от Божията воля. Душата, извършила в този момент опитността на една безкрайна и несравнима радост, ще запази силното желание за възвръщането на един такъв спомен, който ние бихме могли да наречем "обладание на променената от любовта душа от един Господ, който единствен може да я утеши". Ние никога не забравяме това първо впечатление от това, което представлява небесното щастие и то е благодеяние на божествената любов, защото този спомен е най - мощният стимул да ни помогне в еволюцията, независима от постоянното завръщане на това "сладострастие на духа" (ако тези думи биха могли да се съчетаят)."

Пак според същата книга (стр. 77). "Да това е същият механизъм, ако може така да се нарече, това е същата божествена педагогика, която намираме приложена в живота на толкова мистици. Господ позволява да се усети сладостта от неговото присъствие, напълно различната сила на щастието от неговата любов. После той се оттегля, изчезва, млъква, скрива се. И душата е готова на всичко, за да преоткрие това щастие, готова да премине през всички изпитания, да изтърпи всички всички мъчения, да се съгласи с всички лишения." Ако някой от вярващите в прераждането се чудят защо биха се връщали в този свят отново и отново, това е едно от обясненията, които би могъл да прочете.


Дали думата "умира" (у-мир-а) няма значение на "постига покой" и/или пък на "отива в мира" (думата "мир" има и значение на "свят") - тоест, отива в отвъдният свят, откъдето е дошла тук, за да прекара в материята между 0 и...120 години (ако трябва да посочим библейския стандарт за горна граница).





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elizabethborislavova - след смъртта душата отива в тайна Божия
12.08.2020 21:08
Тя стои в това положение до второто пришествие, тоест до първото възкресение. Тогава може би ще възкръсне в ново тяло. Нетленно. Няма прераждане.
цитирай
2. dobrodan - Никой не се върнал, за да разкаже.
12.08.2020 23:36
По-скоро няма. Като съдя по лъжливите обещания за прекрасния комунизъм в рая, не съм оптимистично настроен относно преражданията. Не се знае нищо със сигурност. Християните в клинична смърт говорят за Исуса, обаче индусите нямат такива видения, китайците също.
Дали има душа? Трябва ли да има? Не. Може ли да има? Не знаем. Може ли да няма?Може.
От кой джоб вади господ толкова души за всички новородени? Тайна.
цитирай
3. hranislav - "Никой не се върнал, за да разкаже."
15.08.2020 14:44
Доста са се връщали и доста е разказвано.
цитирай
4. dobrodan - Не съм съгласен, да прощаваш.
16.08.2020 11:59
Имам известен опит, макар и малък. 41,7 градуса по Целзий. Вероятно десет часа.
Нищо. Бледа и равномерна светлина. Отсъствие на всякакви чувства, спомени, емоции. Само съзнанието, че съм аз. Нищо повече. Без тунели, без очакване, без други същности, абе нищо. Крушка на ниско напрежение.
Температурата ми я премериха на сутринта, когато вече бях буден и завърнал се в познатия свят. Имал съм още да живея.
Имаш ли разкази от хора, които не са в ислям, християнство и т. н. Те какво разказват?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 641825
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031