Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.01.2023 01:02 - ПОСЛЕДНИЯТ КРАЛ НА ГЪРЦИЯ
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 707 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ДНЕС БЕШЕ ПОГРЕБЕНИЕТО.
ПОСЛЕДНОТО ВИДЕО ДОЛУ.

Гърция днес се прощава с последния си монарх - крал Константин (1940 - 10.01.2023г.). Олимпийски шампион по ветроходство от Олимпиадата в Рим, 1960г. Той не беше член на Клуба. Нито на “Синьото око“, нито на “Червените обувки“. Една от малкото личности, които са ме впечатлили в живота ми с достойнството си. Излъчваше благородство и добродушие, и величие в простотата си. Става крал на Гърция през 1964г. и абдикира през 1967г. след извършен военен преврат. От 24 до 27-та година от живота си. През 1981г. му е разрешено да посети Гърция за 6 часа за погребението на майка си. Гледах видеото от това събитие. Слизайки от самолета, той коленичи и целуна земята на Гърция. През последните 10 години се установи да живее постоянно в Гърция. Прави изключително голямо впечатление какво сплотено семейство е успял да създаде с датската принцеса Ана Мария, с която има пет деца - 2 момичета и трима сина. Не съм чула някого от гръцката общественост да се изказва отрицателно за него
.
image

image
Той беше и е обичан от гръцкия народ. Появяваше се на различни културни и спортни събития постоянно усмихнат и все така излъчващ благородство и добродушие, понякога се разплакваше от вълнение. Например когато беше на сцената, за да връчи награда на олимпийски шампион. Или когато пред камера споделяше: “Родих се грък, грък съм и ще си остана грък!“. Това, което няма да кажат на гърците от телевизорите, е, че той е потомък на средновековната византийска династия на Комнините и Палеолозите, които са избягали на Запад, за да се спасят при идването на турците. Това, което също няма да кажат на гърците, е, че през по-голямата част от 200-години свобода, която имат след Освобождението от турското робство в 1821г., са управлявани от хазарската мафия. Елевтериос Венизелос беше евреин. Управляващата и днес фамилия Мицотаки произхожда от сестрата на Елевтериос Венизелос Катинго. Фамилията Най-дълго управлявалата фамилия Папандреу бяха евреи. Костас Симитис, 8 години премиер министър на Гърция, до 2004г. - дори само от фамилното му име е ясно какъв е по произход. Вече казахме - няма бели и руси евреи. Но има народност хазари, които се представят за евреи.

imageНа синовете на починалия крал Константин беше отказано от правителството да му бъде направено погребение с почести на държавен глава. Той трябваше да бъде погребан като частно лице. Мравките се страхуват от него дори и в смъртта му. Какъв раезил за Гърция!

imageОт вчера в Атина се намират за погребението на едно частно лице всички крале и кралици, принцове и принцеси на Европа, настоящи и бивши.

Едни след други пристигаха с частни полети в Атина. Журналисти, камери и фотоапарати от множество медии от целия свят. Кога друг път ще видят толкова държавни глави накуп?

Центърът на Атина по земя и по въздух се охранява от хиляди полицаи, дронове, снайперисти за погребенето на едно частно лице. Основно кралските особи са отседнали в най-представителния хотел “Великобритания“ в центъра на Атина.

imageНещо повече, правителството не позволи да има обществено поклонение на крал Константин.
А народът го обича!
Бях на една изява преди няколко години, която беше почетена от сестрата на крал Константин, София - бившата испанска кралица, която беше женена за крал Хуан Карлос.

Тя съпровождаше творбите на Ел Греко, пристигнали от Испания за пръв път в Гърция за изложба. Гледах как видни дейци на гръцката култура излизаха буквално главозамаяни от съприкосновението си с кралица София. Тяхната София. И същевременно обхванати от огромен ентусиазъм и вдъхновение.

imageКато стигнах до кралица София, сестрата на починалия крал Константин, да отбележа, че тя е през последните месеци беше отседнала в Атина, за да е в близост до болния си брат. Но от вчера тук е цялото кралско семейство на Испания начело с крал Филип, любим племенник на крал Константин.

Дори Хуан Карлос е тук! Ако някой не знае, то кралица София се разведе с него преди няколко години, заради безкрайните му любовни похождения и заради заплитането му в скандали с корупция. Съобщава се, че е имал връзки с повече от 1 500 жени.

Някога, през 1962г., сватбата им бе се състояла тук, в Атина. По онова време Испания все още беше под диктатурата на Франко. Заради тези скандали синът ме Филипе се отказа от каквото и да било наследство от баща си.

Преди около година от един телевизионен репортаж разбрах, че Хуан Карлос отива на заточение на остров Майорка. Помислих си, че отива в Гуантанамо.

Но сега се твърди, че заточението му е в Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства.

Неотдавна разбрахме, че той е действителният баща на британския принц Уйлям. Британското кралско семейство, което нямало кралска кръв, било решило да я вземе от него.
image
Хуан Карлос и тук е поставен в “заточение“. Той се намира в изолация от другите и е настанен в друг хотел, съвсем близо до мястото, където живея. Хотелът е представителен и изискан, но той е отделен от всички останали кралски особи.

imageИзключение прави британското кралско семейство.
При това принц Чарлз, сега наричан крал, е втори братовчед по бащина линия на крал Константин. Баща му, принц Филип, произхожда от Гърция. Съобщава се, че според протокола той нямал право да присъства на погребението на умрял крал. Тогава как всички останали крале имат такова право? Очаква се единствено принцеса Ана, сестрата на Чарлз, да присъства на погребението.

В действителност, от цялото британско кралско семейство само тя и брат ѝ Едуард са живи.

При това имаше големи очаквания да дойде принц Уйлям, тъй като гръцкият крал Константин е негов кръстник.

image А принц Уйлям е кръстник на едно от децата на Константин.

imageГръцкото правителство ще бъде представено от министърката на културата Лина Мендони и жената на министъра на промишлеността

image
imageЕвгения Манолиду.

imageЩе пиша повече подробности по-късно, тъй като искам да гледам погребението.

ОТ ЕДНА ПРИЯТЕЛКА ,КОЯТО ЖИВЕЕ В АТИНА.











Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - https://www.youtube.com/watch?v=ZjKwpLTAMOI
17.01.2023 01:29
Когато гледаш замъка ,в която си пораснал и живял...и нямаш възможност да влезнеш...
цитирай
2. nedovolen - Уж чета новинарски сайтове, от теб ...
17.01.2023 08:33
Уж чета новинарски сайтове, от теб разбирам, че гръцкия крал починал, Господ да го прости.
За Елизабет нашите мисирски медии две седмици това дъвчиха.
Сега нямат нареждане.
:)))
цитирай
3. mileidi46 - Нашите ,,новинарски сайтове и медии"продават само боза...
17.01.2023 16:48
nedovolen написа:
Уж чета новинарски сайтове, от теб разбирам, че гръцкия крал починал, Господ да го прости.
За Елизабет нашите мисирски медии две седмици това дъвчиха.
Сега нямат нареждане.
:)))


Въртят едни и същи ,,аналолизачи" ,че чак разтройство ги хваща ,когато им се скарат суфльорите в слушалките....
Не гледам телевизия от 20 години...:)))
Свободните медии и по света са цензурирани...Сега съм във Франция и не мога да гледам и влизам във сайта на Румбле,при все ,че имам профил там...Пише ,че този сайт е забранен тук...Ако се кача в колата и за 2 минути влезна в Люксембург...сайта ми отваря !!!
изводите са повече от ясни:))))
лек ден....
цитирай
4. nedovolen - Твърде много танкс за ре-то. Все пак ...
17.01.2023 16:59
Твърде много танкс за ре-то. Все пак Антоновден е.
:)))
цитирай
5. mileidi46 - Ами приятни преживявания тогава!!!!
17.01.2023 17:28
nedovolen написа:
Твърде много танкс за ре-то. Все пак Антоновден е.
:)))

Забравям,че в България всеки ден през януари всички имена празнуват:))

наздраве...:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8347327
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32634
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930