Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2013 17:56 - Никаква прошка: интервю за kafene.bg
Автор: mglishev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6759 Коментари: 11 Гласове:
15

Последна промяна: 27.06.2013 21:48


http://kafene.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B2-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BB-%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2-14174/article/



Защо протестираш?

По няколко причини. Първата е фалстартът на това правителство. То започна не просто с грешка, а с безобразие. Назначаването на мутрата Пеевски в ДАНС не беше обикновено недоглеждане. Впрочем, този човек и сега заема отговорен пост. Този тип "грешки" продължиха: назначаването на безумеца Сидеров в Етичната комисия е неописуемо престъпление. Няма място за традиционните сто дни толеранс към кабинет (и Парламент), който започва работата си по очевидно мафиотски начин. 

Втората причина - БСП и ДПС за пореден път доказват, че не ги интересува легитимността, а само изгодата. При ниска избирателна активност и повече гласове за други партии (макар и разпръснати), правителството беше съставено от хора, за които е гласувала много малка част от избирателите. Това значи, че имаме управление, което не представлява никого. То си и личи. 

Трета причина: и четирите партии в сегашното Народно събрание се състоят само от престъпници. Нито един днешен депутат не е народен представител в истинския смисъл на думата. Мястото на партийните лидери и функционери от настоящия Парламент е само в затвора.

 Четвърта и далеч не последна по значение: сегашният кабинет лъже. Лъже европейските институции (особено безумен беше случаят с транспортния министър), лъже нас, гражданите, лъже медиите (а лъже и чрез част от медиите). Това е нетърпимо. 

Пета: АЕЦ Белене. Този вреден, заробващ България и неизгоден за нас план трябва веднъж завинаги да бъде забравен.

Шеста: Поменикът с причини за протест става дълъг, но ето, преди малко четох новините от деня и съм наистина вбесен. Абсолютно неуравновесеният Сидеров вече втори път си позволява да предизвика протестиращите по много груб начин. Сигурно си спомняте - на третия или четвъртия ден от недоволствата заради него беше запушена улица "Раковски". Тогава полицията спаси този луд човек от справедливия гняв на софиянци. Не стига това, ами в следващите дни не му обръщахме внимание, за да запазим спокойствието в града (това показва що за "лумпени" сме). Той за благодарност наруга полицията. Още няколко дни след това репортаж на БНТ показа ясно как се набират "привърженици" на АТАКА - с дребни суми, обещавани по фитнес зали в крайните квартали. Тарторът на партийката днес сие позволил да нахлуе в БНТ и да търси сметка на журналистите там. Позволил си е да блокира Орлов мост. Нека припомня - той не е протестиращ, срещу него се протестира. Той е част от престъпното управление. На Орлов мост вечер се събира най-беззащитната част от протестиращите - момичета, хипари, хора на изкуството. Срещу тях ли иска този псевдофюрер да изправи наетите си биячи?

Не съм сигурен дали и тази вечер полицията ще спаси Сидеров. Нито дали ще успеем пак да го игнорираме, макар че може би би трябвало. Зная, че той иска само внимание, за да се задържи това безсмислено Народно събрание - и той самият в него като шеф на комисия. И евентуално да влезе в следващия Парламент.
Знам и че той никога вече не бива да бъде пускан от лудницата. Или от затвора. Но най-вбесяващото е, че останалите три партии в пленарната зала използват тази отвратителна личност срещу нас - нормалните граждани. Това е поредното престъпление, което никой свободен човек не би могъл да прости на очевидно негодните ни "държавници".

А останалите?

Всеки протестира за нещо свое. Всъщност не е вярно, че протестират само красиви, умни и богати. Това е лъжа. Протестират богати, бедни, софиянци и хора от страната. Това показва колко нелепо Народно събрание и правителство имаме. На практика никой не го подкрепя.

Наистина ли протестиращите са хулигани и лумпени?

Със сигурност. Групата мои приятели, с които всяка вечер сме заедно на площада, сме до един лумпени - историци, юристи, филолози и IT-специалисти.

Особено опасни типове са също журналистът Тони Николов, писателят Георги Господинов, преподавателите по философия проф. Калин Янакиев, проф. Цочо Бояджиев и д-р Гергана Динева, рок-музикантите Милена Славова и Васко Кръпката, психиатърът д-р Николай Михайлов, преводачът и писател Любомир Николов... всички тези хора протестират. Да продължавам ли да изреждам имената и занятията на тези простаци?

Какво си пожелаваш?

Точно в момента си пожелавам едно страхотно момиче, също опасна престъпница от протестите.

А на България?

Никога вече престъпници на власт. Никога! За да постигнем това, трябва не само да съборим сегашното гнило управление, но и да започнем много сериозно да се образоваме. На повечето български граждани освен пари им трябва и много, много четене. Но първо - да свършим непосредствената работа. Да разкараме тази измет от това Народно заседание, където някога са заседавали хора като Андрей Ляпчев и Александър Малинов. Те определено са по-добър пример от Цола Драгойчева... или Мая Манолова.



Гласувай:
18



1. karaiany - Поздрави, Маноле ! С горда и ви...
27.06.2013 20:14
Поздрави , Маноле !
С горда и високо вдигната глава !
Точно така говорят и се държат хората на бъдещето !
Има надежда !
цитирай
2. demograph - Браво! Готини българси.
27.06.2013 20:22
Във вас ни е надеждата. Под "фитнес - зали в крайните квартали" имаш в предвид публични бараки, нали? Или ромейски клубове..? Все едно. Но пълзи фашистки преврат! Имайте го на ум.
цитирай
3. alenab - Коментар,
27.06.2013 21:23
декатипиран от http://kafene.bg/, по призива на парламентарния шеф Михаил Балев:

"Маноле,
а къде беше заедно с тия, които си изброил, когато назначаваха мутрата Дянков, скъсил сметките на бизнеса? Или когато набираха "привърженици" от АТАКА - с дребни субсидии?
Много удобно интервю. Досущ като на член на ордена на Фидосий Лойола..."

Вероятно и тук, демократично ще го делнат...
Почтенност!
цитирай
4. mglishev - @alenab:
27.06.2013 21:50
alenab написа:
Коментар, декатипиран от http://kafene.bg/, по призива на парламентарния шеф Михаил Балев:

"Маноле,
а къде беше заедно с тия, които си изброил, когато назначаваха мутрата Дянков, скъсил сметките на бизнеса? Или когато набираха "привърженици" от АТАКА - с дребни субсидии?
Много удобно интервю. Досущ като на член на ордена на Фидосий Лойола..."

Вероятно и тук, демократично ще го делнат...
Почтенност!


Аз не бих го "декапитирал", защото всеки може да потърси назад в блога ми и да види, че ненавиждам ГЕРБ не по-малко от БСП (затова говоря за всички партии в това Народно събрание). А "почтеност" се пише с едно "н".
цитирай
5. bmp - Поздрави и от мен.
27.06.2013 22:58
На протест във Варна ходих веднъж, вероятно редовното подскачане по протести до 97 година ми е закачило някоя и друга обеца на ухото. Фалстъртът започна още преди изборът на Пеевски. То не бяха Тихолов, не бяха изцепките на Вигейнин, не бяха опити за рестарт на Белене. Продължиха и след Пеевски.
А иначе, извън суматохата около протестите и психарските изпълнения на Болен Лидеров, много лежерно се изпльока и оттече новината, че България е окончателно отсвирена от проекта "Набуко". Тази перспектива витаеше във въздуха още по време на февруарските протести, преди Борисов да си подаде оставката, но вече е факт. В скоро време албанците, през чиято територия ще минава
тръбата, ще могат да си разказват вицове за България.
цитирай
6. alenab - Ако си забелязял,
27.06.2013 23:03
питах защо нямаше "нито ден домати" преди?

Дуббре, както съм писала, за мене истината е гадание...
mglishev написа:
А "почтеност" се пише с едно "н".

За "старологизма" почтенНост, в Гугъл излизат 654000 резултата. За "неологизмът" почтеност - 110000.
Все пак приемам, пиша и двете.:))
цитирай
7. mglishev - За Набуко
28.06.2013 01:20
и на мен ми е болно, но това е то.

За почтеността съм повече от сигурен, дето се вика, филологията си е филология, а Гугълът си е Гугъл. Колкото до доматите - аз ги исках много по-рано. Повечето хора, за съжаление, са много по-кротки от мен. По дяволите, та аз съм фен дори на смъртното наказание.
цитирай
8. gedeon - Статия в днешния брой на френския вестник Фигаро
28.06.2013 11:10
Ето много интересна статия в днешния брой на френския всекидневник Фигаро

Когато българите говорят за Волен Сидеров, те се забавляват да произнасят името му с Б, вместо с В. Това дава "Болен Сидеров". Но когато на 27 юли лидерът на ксенофобската и ултранационалистка партия Атака дойде въоръжен с палка в парламента, никой не се забавляваше. Отсега нататък това лице с репутация, воняща на сяра, антисемит и расист, е гаранцията за оцеляването на правителството на Пламен Орешарски, чиято оставка е искана от хилядите протестиращи ден след ден, в продължение на две седмици. И това с цената на непрактикувания още алианс на нео-нацистите със Социалистическата партия (БСП, бивши комунисти), и Движението за права и свободи на турското малцинство в страната.

Ден преди това отсъствието на 23-та депутати на Атака провали парламентарната сесия, тъй като опозицията, въплатена от консерваторите на бившия премиер Бойко Борисов, реши да бойкотира Народното Събрание. "От този момент Сидеров диктува правилата" - констатира либералният вестник Капитал.

От парламентарната трибуна Сидеров започна с апел към полицията да разчисти вандалите, преди да атакува медиите, които отразяват народното недоволство, квалифицирайки ги като предатели. Депутатите след него взеха думата, за да поискат смекчаване на визовия режим с бившите братски страни: Белорусия, Украйна, Молдавия и Русия. Проевропейците имаха усещането, че изживяват лош сън. "Тези хора ни върнаха с десетилетия назад", възмущава се Олег, режисьор на 53 години, дошъл пред парламента с лозунг против "червените боклуци", позовавайки се на тоталитарното минало на българските социалисти. Съюзът с Атака ще позволи на сегашното правителство да отхвърли текущите дела, но само може да радикализира протеста, който до момента се ограничаваше да осмива некомпетентните министри.

"Алиансът с Атака беше червената линия, която не трябваше да бъде пресичана. Нашите български другари току що я пресякоха без това да ги притеснява" - коментира разочаровано отговорен кадър на френската социалистическа партия.

Шефът на българските социалисти Сергей Станишев е президент на ПЕС, която проведе своя конгрес на 22 юли в българската столица, достигнала точката на кипене. Както много други български интелектуалци, историкът Тони Николов (гл. редактор на списание "Християнство и култура" б. ред) беше край Двореца на културата, за да опита да предупреди социалистическите делегати за провала на техните колеги. "Отпивайки от коктейлите, те ни поглеждаха с едно око от терасата на последния етаж" - спомня си той. По този повод Мартин Шулц, президентът на Европейския парламент, опита да убеди социалистите да се съюзят по-скоро с дясноцентристката партия на Бойко Борисов, за да излязат от сегашната задънена улица. Но тази голяма коалиция "по немски образец" очевидно остава само добро пожелание в България.

http://www.svobodata.com/page.php?pid=11726&rid=11
цитирай
9. vmir - Къде е прокуратурата???
28.06.2013 12:36
Защо оставя този престъпник да вилнее по улиците с наемната си шайка???
Какво чакат още???

Седнали да ми броят 350 0047 бюлетини..., без да имат и един свидетел за подготвяно престъпление с тях.

Аман от неадекватници!!!
цитирай
10. vmir - НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС: http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/74A62C79-FBBE-4619-9854-7897B24638D2/0/04_PenalCode_Bg.pdf 15:06
28.06.2013 15:31

Чл. 169б. Който чрез насилие, заплашване или друг незаконен начин попречи на някого да осъществи своите конституционни политически права, се наказва с лишаване от свобода до три години или ....

Чл. 169в. Когато деянието по чл. 169б е извършено от длъжностно лице при или по повод изпълнение на служебните му задължения, наказанието е лишаване от свобода до 5 години.


ПРИЯТЕЛИ, МОЛЯ ВИ, РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ ТЕКСТА НА ЗАКОНА!!!
СТИГА ГАВРИ СЪС ЗАКОНА!!!
цитирай
11. andromen - ..станишев (с малка буква)...
28.06.2013 15:34
...та същият този ... - защо не се напомнят елементарни факти ?

1. "...протестиращите на улицата дестабилизират държавата..." - ами този никаквец забрави ли, че баща му е бил шумкар ?...Ама май шумкарите не са дестабилизирали държавата ами малко са воювали с нея...

2. Как един чужд гражданин, поддържащ открито великоруският шовинизъм, ще играе роля на Велик ментор? Този, дето няма един работен ден където и да било, чиято дисертация е еманация на подлогите (нещо от рода "Влиянието на униформата в Червената армия...."....)?

Моля всички да тръснат глава и да дойдат на себе си !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625495
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата