Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2018 00:52 - Протестите за Пирин си се провалиха. Да ги започнем пак
Автор: mglishev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8808 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 02.02.2018 00:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Добре, има свидетели, този път опитах. Бях приятелски настроен, конструктивен и толерантен. Говорих си с Боби Сандов, говорих си с още няколко души от организаторите на “Спаси Пирин”, навих се един път да съм охрана на протеста, представлявах скромното ни движенийце “Обществен натиск”, нищо не яхнах, само речи държах. Нямаше хейт. Никой не може да каже, че това мрънкало Манол Глишев е прецакало каузата (за разлика от смешния случай с Трайчо Трайков, на когото, ако не знаете, само аз съм попречил да стане президент на Републиката вместо Радев).

 Обаче милата ни демократична общност е толкова умряла в зелената си част, колкото и в синята. Ако ме е яд за нещо, то всеки път е за доверието, с което съм подхождал. Всеки Божи път, когато съм си казвал, че на, ето, сега ще дам шанс на някакви хора и ще се опитам да им бъда полезен, те просто провалят каузата, за която уж се борят. Реформаторският блок се изложи жестоко и още ме е срам, че съм им бил фен. ДСБ е пълна смехория. “Протестна мрежа” си беше триумф на неволята, обида за здравия разум. “Да, България” се оказа безсмислена партия на лигльовци, джендърасти, криптокомунисти и обикновени суетници, от която смисълът е нулев. И то говоря за лидерството й. Зелените не са партия, те са НПО с добри намерения и бая нисък коефициент на полезно действие. А коалицията “За да остане природа”, която прави сегашните т. нар. протести за Пирин, не си е заслужила името. Това е коалиция за рисуване с тебеширчета. Коалиция за мирна медитация. Коалиция на липсващото желание за учене как се правят нещата. Поредният случай на нарочна безпомощност.

 А животът си тече. Изтича мигът и за личните, и за обществените планове. Няма време за повече глупости. Лично аз вече нямам време и търпение да наливам повече вода в чужди мелници, нито да продължавам да бъда полезен идиот. Опитът и разочарованията вече ми позволяват с чисто сърце да кажа, че да, всички са маскари. Не е приятно, но е вярно, ако съдим не по приказките, а по делата.

 Пирин няма да бъде спасен от сега течащите протести на коалицията “За да остане природа”, това е ясно. Веднъж седмично, с учтива разходка никога нищо не се е случвало и няма да се случи. Обратните мнения нямат значение, те са или наивни, или направо злонамерени. Цеко Минев ще изсече мурите.

 Пирин обаче трябва да бъде защитен. Асен Генов е прав, когато казва, че Пирин е последният рубеж преди окончателното доунищожаване на природата в нашата благословена, красива и изнасилвана България. След Пирин идват Крапец, Дуранкулак и краят на Стара планина и Странджа.

 От друга страна, ако Пирин бъде защитен, има възможност за криза между Борисов и Цеко Минев. Има възможност за скандали и изнервяне вътре в мафията. Това е слабост за тях, и значи – полезно за обществото ни. Отделен въпрос е, че е полезно и за самите ни гори и планини, колкото са останали.

 Следователно протести трябва да има. Те просто не бива да бъдат като сегашните. Трябва да са по-често. Трябва да са всеки ден или – като минимум – три пъти седмично. С времето трябва да се засилват и да включват повече хора. Най-трудното, но и най-ценното ще бъде да бъдат през деня, в работно време. Трябва да са ефективни, а това значи – несъгласувани с полицията и водещи до действителни блокади, затормозяващи трафика.

 Досегашните организатори няма да направят това. Ще трябва да го направи друг, а май няма кой, ако не опитам аз. Това е странна и неприятна мисъл. Нямам партия и нямам пари. Вече нямам и ентусиазъм. Истината е, че мразя да протестирам и да се правя на шут и водач. Но като няма кон, и магарето става кон, а аз обичам да се хваля, че съм тъкмо това – боен кон. Е, да видим дали съм прав. Иска ми се хиляди хора да осъзнаят, че са бойни коне.

 Каня всичките си приятели, познати, кореспонденти, читатели, доброжелатели и изобщо заинтересувани граждани да протестираме заедно. Елате във вторник, на 6 февруари вечерта от традиционния час 18:30 (шест и половина) пред Министерския съвет. Да протестираме заедно.

 Надявам се да дойдете. Надявам се да сте много. Надявам се който прочете това, да каже на още хора. Не обещавам нищо. Не обещавам успех, побой с жандармерията, нито сваляне на правителството веднага. Не обещавам, че след един-два протеста ще сме станали по-смели и че ще направим партия, която ще предизвика нестабилност, нови избори и промяна в България.

Обещавам само че във вторник, на 6 февруари ще бъда от 18:30 (шест и половина) пред Министерския съвет и ще се опитам заедно с вас, несъгласувано с полицията да блокирам максимално голяма част от трафика. Обещавам ако ми хареса броят ви, да го направя пак и то не след седмица, а много по-скоро. Обещавам, ако стане, да го направим заедно толкова пъти, колкото трябва.

Обещавам това да е трудно и да отнеме много време и неблагодарни усилия. Може би – кой знае? – в един опит за спасяване на Пирин от Минев и Борисов и за пълно гражданско неподчинение се крие шансът ни за борба с унищожителната корупция в България. Ако изобщо дойдете, ще има опити за “вразумяване”, за “опитомяване”, за поредните предателства и приспиване с приказки. Медиите ще пренебрегват мненията ни. За всички нас ще се говорят отвратителни неща. Ако имаме успех, ще се появят кретени и провокатори. Веднага ще довтасат “загрижените”, троловете, лъжците и псевдолудите – всякакви йолоденевци и славитрифоновци. Всичко това няма значение, ако не му се поддаваме.

 Може и да не дойдете. Може и дойдете, но после да се поддадете на обичайната си апатия. Аз обаче смятам, че е мой граждански, политически, романтичен и, да, мой морален дълг да се опитам да превърна в граждански капитал симпатиите и любопитството, които може би съм си спечелил през последните няколко години. Не съм месия, нямам претенции. Искам само да зная, че тук наистина живеят хора, а не само растенията, унищожавани от мутрите.

 Исканията са ясни: Нено Димов трябва да си върви. Пирин – да се остави на мира. Борисов – да се маха от власт и да стигне до съд.

Най-сетне – да предизвикаме не просто поредните избори, които някой измамник като Борисов или Нинова да спечели, а да доведем самите себе си и достатъчно много от своите съграждани до състояние на нетърпимост към корупцията. Търся нестабилност. Търся серия от правителствени кризи, в която сега съществуващите мафиотски партии да загубят подкрепата и гласовете на населението. Търся… да, търся и лустрация на ченгетата, и съдебна реформа, и защита на природата, и създаването на нова партия, която да завърши това, което би трябвало да започнем с новия тип протести, към който ви призовавам. Далечната цел е нова българска Република, в която нормалните хора са на свобода, а престъпниците – в затвора. Но това засега е само мечта на хоризонта.

 На първо време търся онези няколко хиляди души, които няма да се откажат от протести и няма да рисуват с тебеширчета. Ако ни нападнат, ще се отбраняваме. Ако ни бият, арестуват или съдят, значи сме на прав път. Ако не го направят – още по-добре за нас.

 Стига само да не се уплашим.  




Гласувай:
3



1. morskipesni - izpitvan dylboka bolka
02.02.2018 09:07
ot apatiqta. taka se provaliha vyv Varna protestite za Morskata i krajbrewnata zona- pravehme kolona ot velosipedi, redovno i blokirahme trafika. I izvednyw- to4no v opredeleniq za miting den pred Ob6tinata se okazah SAM sred skyrca6tite zybi restituti na parceli, gotovi za samorazprava. Dadoh intervjuta na dve televizii, ot koito pusnaha v efir po dve dumi.
цитирай
2. mglishev - Това ми е много познато...
02.02.2018 09:55
morskipesni написа:
izpitvan dylboka bolka ot apatiqta. taka se provaliha vyv Varna protestite za Morskata i krajbrewnata zona- pravehme kolona ot velosipedi, redovno i blokirahme trafika. I izvednyw- to4no v opredeleniq za miting den pred Ob6tinata se okazah SAM sred skyrca6tite zybi restituti na parceli, gotovi za samorazprava. Dadoh intervjuta na dve televizii, ot koito pusnaha v efir po dve dumi.


За съжаление, много от хората у нас са страхливци. Но ви поздравявам, че сте били там. Свестните у нас считат за луди.
цитирай
3. morskipesni - Prez poslednite godini se likvidira napylno demokraciqta v BG
02.02.2018 11:22
I nemcite se oplakvat 4e "nqmalo demokraciq"- no ima pone umni hora da se vslu6vat v ideite na opoyziciqta i da se popravqt. Provewdat se dopitvaniq, kvartalni sybraniq s ob6tinski syvetnici. Taka se sprq betoniraneto na reka Isar, led dopitvane- v mnogo po-malyk ma6tab ot "Referendum". V BG v momenta se slu4va Nova Diktatura na Oligarhiqta- obedioneni mafioti ot vsi4ki partijni cvetove sa na hranilka pri Bosa i razkysvat Rodinata. Mediite zanimavat horata s hibridno drebnotemie i fal6ivi novini, dokato oniq izrodi glozgat wiva bylgarska plyt.
цитирай
4. krassko - И какво му пазите на Пирин?
02.02.2018 11:29
Чудя с няма ли кой да ви дръпне един бой.
И да ви го начука отзад.
"Исканията са ясни: Нено Димов трябва да си върви. Пирин – да се остави на мира. Борисов – да се маха от власт и да стигне до съд."
Като имате такива искания направете си партия идете на избори и ако ги спечелите уволнявайте министири и си прокарвайте исканията.

А сега в качеството си на какви протестирате.
Шибаняци!!!
цитирай
5. lastinline - ...
02.02.2018 15:47
Докато се протестира срещу Пирин, искат конвенция за прикрито узаконяване на педерастията, извращенията, травеститите, сексуални посегателства срещу деца и т.н. Зле прикрито под маската за насилието над жените.
цитирай
6. blackpredator - хе
02.02.2018 16:31
- Бай Маноле! Когато се освободи Пирин ти каква служба ще вземеш тогава?... Зер, пада ти се най-първа служба екоминистър?
- Никаква. Ще ида у Швейцария, Австрия, Италия, Франция, Хърватия Словения да правя това, което правя тук сега.

Глишев, срамно е подобно късогледство
освен ако не е шерше д'аржан...
цитирай
7. vojvodata - ще тура един лайк
02.02.2018 19:30
и ще те смъмра за оптимизма ти, за наливането от пусто в празно...ма тука е като дупката, дето оня изкопал, за да вика - цар траян има...или "кметът на Симитли..."

Изнасяй се, бре, човече...(Айсберг бил евреин, де) корабът загуби плаваемост! Не знам, може би заслужаваш уважение за упоритостта си и постоянството, но пък далновидността ти не е на ниво - излъгаха те неведнъж. Каузата ти е благородна, спор няма. Прав си за паплачта в управлението и икономиката. Но мафия с благородни средства нема как да я мръднеш, особено ако си има държава. Затова и малкото ентусиасти, останали у БГ, са малко виновни, че стоят там, а не се махат. Колко империи и държави са в историята? А има ли смисъл племе с такъв сбъркан генофонд да продължава да цапа която и да е територия?
цитирай
8. planinitenabulgaria - Имам забележка към Вас:
02.02.2018 20:32
Не допускайте да се изкоментирват под постингите Ви агент-провокатори. Не само душите им, нечисти са и целите им.
Прилагам Ви нещо, което може да бъде поледно за делото Ви:

http://planinitenabulgaria.blog/turizam/2018/01/08/shte-pobedi-li-stroitelnata-mafiia.1587173

http://planinitenabulgaria.blog/regionalni/2018/01/16/oshte-podrobnosti-ot-plana-za-sysipvaneto-na-pirin.1588542

http://planinitenabulgaria.blog/turizam/2018/01/24/sreshtu-sysipvaneto-na-divnata-pirinska-priroda-3.1590018

http://planinitenabulgaria.blog/turizam/2018/01/28/chetivno-negramoten-ministyr.1590647

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625105
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата