Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2021 20:58 - няколко педи над света
Автор: dnevnik2021 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3773 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.02.2021 14:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Много ми е смешно, когато някой каже, че търси щастието си, любовта...
Хем ми е смешно, хем ми е жал за него. Ама много жал.
Не осъзнават тези хора, че любовта не се търси все едно си търсиш обувки.
Не се замислят, че само с това лъсват голи от глава до пети какви са.
Само от това, че някой търси любовта си, следва да разбереш, че първо не обича себе си, следователно не може да обича друг, че не вярва в Бог и Висшите Сили, за да дочака това, което са му отредили и не на последно място, че като търси любовта никога няма да я намери, защото никога няма да е удовлетворен. Търсейки, човек избира, както избира обувките си. А когато търси човек до себе си също избира и щом избира винаги ще е с чувството, че някъде има нещо по-добро.
По номер, по цвят, по сезон и случай избираме обувките си. А любовта няма номер и цвят.Когато тръгнеш да я избираш трябва да напишеш списък с качества и тн. Напишеш ли списък, прецакан си.  Само когато дойде, когато не я търсиш, тогава можеш да я оцениш, дори да не е твоят "номер" и "цвят" защото в повечето случаи идва различна от модела, който си си нарисувал в очакванията.
Смешни са ми и онези, които мислят, че истинската любов е цветя и пчелички... и че щом всичко върви по шампанско и ягоди значи е истинската любов. Нее... истинската е онази, която остава. Която остава и обича въпреки всичко. В която криеш очите си от любимия, за да не прочете болката ти,
която искаш да скриеш, за да не го нараниш. Имам предвид болка причинена от някой друг. Така да те познава, така да те чувства, че от другия край на света да знае че те боли и... от какво имаш нужда.
Това е истинската любов за мен. Да обичаш някого, заради самият него. Това не го може всеки. Могат го само онези, които обичат себе си и в резултат на това живеят няколко педи над света. Над всичко човешко, което ако е торта, те ще си вземат едно малко парче колкото да опитат, тоест ползват човешкките нужди, но като цяло са над тях.
На всеки е отредено кой да го обича, казва Дънов, и аз в това вярвам. Както и в това, че този някой идва, когато си готов. Когато си спрял да търсиш, когато си се усъвършенствал дотолкова, че когато дойде този човек, да го познаеш така, както познаваш себе си и да разпознаеш любовта, дори и когато не е твоят "номер и цвят" Или именно тогава, защото истинската любов не е идеалната, а онази в която намираш себе си.
В която се чувстваш у дома си. И обичайните проблеми между хората като пари, изневери и роднини просто... не можеш да ги осъзнаеш... Наистина. Не разбирам как двама, които се обичат могат да се карат за пари или да си изневеряват... защото тези двама живеят няколко педи над света, в техен собствен свят, в света.


 



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dnevnik2021
Категория: Лични дневници
Прочетен: 22693
Постинги: 17
Коментари: 7
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031