Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2021 20:54 - Ето я фирмата с голия кабел по шахтата-убиец – Lupa.bg
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1206 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 17.02.2021 20:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Ето я фирмата с голия кабел по шахтата-убиец – Lupa.bg

image

Лъсна името на фирмата, чийто обект е бил захранван от голия кабел, убил 16-годишното дете край болница „Св. Иван Рилски” в София.

Информацията изтече от управата на район „Триадица“, която изказа дълбоките си съболезнования на близките на 16-годишното момче, покосено от токов удар на пешеходна пътека на бул. „Акад. Иван Гешов“.

Трагичният инцидент ни разтърси не само като служители, но и като хора, и като родители. Считаме, че истината за случилото се не бива да остане неразкрита, нито отговорните лица-ненаказани, пишат общинарите.

В името на разкриването на истината районният кмет Димитър Божилов сформира работна група от експерти, която днес извърши оглед на мястото на инцидента и сне снимков материал, като данните от тази проверка ще бъдат предоставени на разследващите органи.

Най-важните констатации от проверката са следните:

В шахта, разположена в близост до светофарната уредба на мястото на инцидента са изведени подземно два електропреносни кабела. Тези кабели са поставени надземно в близост до шахтата и прокарани по тръбно-решетъчно ограждение и уличен стълб до два частни търговски обекта:

- Първият търговски обект, разположен на общинска територия и свързан с единия от двата кабела, не функционира и няма схема за поставяне.

- Вторият търговски обект, свързан с оголения кабел, който най-вероятно е причинил токовия удар, е разположен на територията на двора на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД. Този обект не е функционирал към момента на проверката, извършена вчера, 15.02.2021г.

Съгласно наличните данни в районната администрация, този обект се стопанисва от търговско дружество „Дениа 2016“ ЕООД, регистрирано в търговските регистри на общината като функциониращ обект от 2016г.

До май 2019-а фирмата е била собственост на 38-годишната Цвета Господинова, след това е продадена на 62-годишния Иван Иванов от Варна и е пререгистрирана в морската столица на ул. „Пенчо Славейков 22”, показа проверка на Lupa.bg.

Обектът се експлоатира в двора на болничното заведение въз основа на договорни правоотношения, сключени между дружеството и болницата през 2016г. По отношение на този обект е водена преписка за узаконяване, но и за премахване. И двете са приключили с изискване за информация от областна управа и болничното заведение, заявено от районната администрация през м. май, 2019г., по което до днешна дата няма отговор.

- По първоначални данни, четири от петте търговски обекти в района на инцидента са били захранени с електричество от захранващ кабел, прокаран под бул. „Акад. Иван Гешов“ и след булеварда- чрез въздушно прокарване, съобразено с предписанията на електроразпределителното дружество, по светофарен стълб, който днес не е наличен. Проверката показва, че при премахването на този стълб през 2018г. е била извършена и манипулация на кабелите към търговските обекти, прокарани по настоящото трасе.

Във връзка с горното, районната администрация адресира писма до Софийска градска прокуратура, електроразпределителното дружество, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД, министъра на здравеопазването, областната управа на гр. София, СДВР, „Улично осветление“ ЕАД и дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община с молба за съдействие и предоставяне на информация, която да послужи на разследващите органи за изясняване на фактите и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент.

Район „Триадица“ ще продължи да съдейства на всички органи, ангажирани с разследването, за да бъдат предотвратени подобни случаи в бъдеще, а виновните лица да понесат своята отговорност.

Източник/ци: Първо в Lupa.bg: Ето я фирмата с голия кабел по шахтата-убиец - Lupa BG Четете още на: Ето я фирмата с голия кабел по шахтата-убиец – cebook



Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743525
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031