Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2010 14:25 - Мъртвият плод
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 4197 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 10.12.2010 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Начетох се на доста импулсивни и трогателни размисли, сърцераздирателни вопли и прочие.

Какво имаме? Частна трагедия? да, но не само. Всъщност имаме имотите на Шестака Цецо Цветанов, по-известен като "Цецо несмачкаемия таралеж" (защото скоро ББ изръси, че да мачкаш Цецо е все едно да мачкаш таралеж с голо дупе).
Имаме Алексей Петров, който иска да става президент. И Калинка Илиева (Господ да поживи Иван Костов, който правилно отбеляза, че държавата се вкалинчва). И пълната кадрова и идейна яма, в която ГЕРБ пада, дърпайки и нас.

Имаме протестиращи учени от БАН, протестиращи студенти, протестиращи ученици, а - напоследък - и протестиращи лекари...

Внезапно Цецо вади незаконни за съдебна употреба СРС-та, на които си личи, че един конкретен екип лекари е извършил отвратителна грешка. И ги развява пред очите и ушите на нацията, която като глупаво куче гледа какво й развяват пред очите и ушите, а мигом забравя за протестиращите учени, студенти и лекари, за пропадащите пътища, непочистените корита на реки и канавки, довели до наводнение (нищо, че зимата милостиво се поотложи), за имотите на Цецо, за Алексей Петров и за Калинка Илиева - този бляскав пример за кадрова кухота на правителството. Да не забравям за Мишел Бонев и скорошните нелепи изцепки на Вежди Рашидов, този позор на човешкия род.

Всичко това нацията забравя. И с вид на възмутена, ощипана госпойца се вторачва в отвратителната грешка на един екип лекари. Разбира се, никой не взима под внимание простия факт, че едно ченге никога не е заинтересовано от чисто психологическите последствия на действията си. Не и спрямо индивида, защото ченгето винаги го интересува само психологията на масите. Тоест, в случая Цецо не се вълнува, че вероятно нанася жестока травма на нещастната седемнайсетгодишна девойка, която така и не стана майка на своето мъртво дете, чийто изтерзан и недоразвит труп Цецо размахва като жертва пред олтара на Молох. В случая олтарът е този на общественото внимание - да не би, сакън, някой да вземе да се заинтересува от нещо наистина важно, а не с дребнотемия.

Разбира се, трагедията на една съвсем млада жена, самата тя почти дете и на едно така и непроплакало човешко същество сама по себе си не е дребнотемие. Но е факт, че докато един конкретен медицински екип бива гръмко обвиняван - с незаконни средства - в убийство на дете, то цяла една нация бива задушавана с дезинформация и прах в очите.

Става дума за тирания, както биха казали античните автори. За произвол, полицейщина, безхаберие, цинизъм, неспазване на законите, изместване на темата от болезнените и неудобни за кабинета и мнозинството в Народното събрание въпроси. Става дума за това: да забравим за ББ, Цецо, Калинка, Алексей, Вежди и срутените пътища докато сме заети да обръщаме палец надолу по един не особено етичен лекарски екип, жадни за кръвта на победения гладиатор. "Хляб и зрелища", както се казва, само дето напоследък хлябът намалява, а ни увеличават само зрелищата. Пицата действително се оказва бая малка, за да припомня пророчеството на г-н Дянков.

А ако междувременно се настроим и против лекарските протести (пък покрай тях и против тези на учените и студентите), най-добре ще е. За Цецо и цецоидите, разбира се. Не за нацията.

Дерзай, народе, съди лекарите от Горна Оряховица. Съди изобщо лекарското съсловие. Допринасяй за травмата на нещастната седемнайсетгодишна девойка. И спи спокойно робския си сън. Цецо бди над теб. С незаконна употреба на СРС-та. И с кървави бебешки трупчета, вдигнати в ръцете му към жертвеника на публичния рейтинг, този безмилостен бог, който изизсква жертвоприношения на деца.

Каква липса на приличие у нашата нация. Каква липса на дискретност и чувство за лично достойнство у нашите съграждани, които се будят само колкото да пуснат телевизора, да викнат: "Разпни го" по адрес на някого, когото вълшебната кутия покаже като много, много лош, да се прекръстят пред иконата на св. Бойко и после пак да захъркат с умилителна лигица, стичаща се от ъгъла на устата. 

Впрочем, за най-наивните и емоционалните ще спомена, че да, лекарският екип в случая е постъпил очевидно зле, но че също така:
а) този случай не е първи в България само дето тъкмо сега беше изгодно на дънещото се правителство такъв случай да бъде раздухан, за да отклони вниманието от издънките му;
б) това не трябва да бъде повод да се намразват всички лекари и
в) всъщност и при най-добри грижи нещастният абортиран плод не е имал и минимални шансове за оцеляване на стадия на развитие, на който се е намирал. Отворете учебниците си по биология за десети клас и си ги препрочетете.

Всичко друго е наивност и излишна емоционалност там, където трябва малко здрав разум. Само че да, разбира се, забравям най-важното: ако здрав разум в България съществуваше, ББ, Калинка, Вежди и Цецо (и Божо, и Румяна Желева) никога нямаше да заемат отговорни постове...

Същият сценарий ни се сервира за пореден път и всеки път българската електорално-данъчна дойна крава се връзва като шаран пред Никулден. Помним ли изложбата Ентропа с българския кенеф? Помним ли проекта на Балева и Брунбауер за Батак? Помните ли, че и тогава захапвахме кукичката, подадена от официозите? И че много лесно забравихме за Р. Овч. и Вальо Топлото?

Всеки Пизистрат би бил щастлив с граждани като нашите. От тях много лесно стават поданици. Ние сме щастливи, че сме потомци на великото минало, гнус ни е да погледнем в настоящето, а бъдещето не ни интересува. Най-красивите и умните от нас са аполитични, тоест наивни. По-грозните и глупавите са политични, но всъщност това значи, че са късопаметни, лишени от рефлекси и рефлексия, както и излишно емоционални. А най-грозните и неприятните сме като гарвани, чийто грозен глас никой не би искал да чуе - да не би да се събуди от сладкия сън, в който се вижда като потомък на велики прадеди, вика: "Булгар, булгар!" и врътка дребни тарикатлъчета. щото, ако недай Боже се събуди, може да види, че Цецо и ББ са извръткали някой по-голям тарикатлък за негова собствена сметка. Примерно поредната продажба на парче от България на Русия или нова възхвала на вечния Тато.

Та... да продължаваме. Да продължаваме да роним сериални сълзи пред СРС-тата на Цецо. За нас това е все едно пореден "Листопад" или "Биг брадър", да не се преструваме, че наистина ни интересува съдбата на нещастния абортиран плод - отдавна сме неспособни на истинска загриженост.

Хак да ни е тиранията, в която пари има само за МВР, но не и за медицина или наука. Да дерзаем и радостно да гризем все по-малкото парче от малката пица и с възторжено блеене да обожаваме десния си министър-председател, генерал-лейтенант, пожарникар, месия и тъпкач. Десния, който сигурно скоро ще поиска от Църквата да канонизира св. Тато, св. Вълко и св. Гошо Тарабата (мир на мумията му). Десния, който въведе в България типично севернокорейската политика [i]сонгун[/i] - демек първо МВР-то.

Да поплачем още с крокодилски сълзи за нещастния мъртъв плод - но не на младата майка от Горна Оряховица, а на собствената ни свобода и съвест.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Кефя ти се Глишев,
09.12.2010 18:43
че запазваш самообладание да пишеш тези неща. Изразяваш добре и точно мислите ми, само дето аз като се опитвам да ги облека в думи и единственото, което успявам да издавам е нечленоразделен вой и чак ме хваща яд, че и да вия толкова колкото искам не успявам.
Проблемът ми е че не виждам светлия път. На където и да се обърна безумие, но пък размисли като тези тук ми даван утеха - поне не съм сам, а това е добре!
цитирай
2. mglishev - Перкава страна.
10.12.2010 06:47
Чудя се само дали тия като теб и мен накрая ще емигрират.
цитирай
3. nicodima - Благодаря ти от сърце за написаното, защото се уверих, че поне един човек от блога не си е загубил напълно акъла.
10.12.2010 08:56
Казвам го от позицията на човек, който е изключително наясно със случая. За да не дразня глутницата, която още се развява и разкъсва доктори по Първа, ще ти напиша съображенията си на Лични.
Що се касае до емиграцията - вече и пенсионери емигрират - поне тези, които имат тази възможност. Най-интелигентната и предприемчива част от българската нация отдавна я няма тук.
Поздрави за точната гражданска позиция!
цитирай
4. mglishev - Много мило казано :)
10.12.2010 09:21
Боя се, че от такъв поплак полза няма. Тук още нямам такива реакции, но на друго място прочетох още от сълзливо-слепите коментари и оставам с впечатлението, че повечето хора просто искат мелодрами и ако могат, да си наврат главите в пясъка.
цитирай
5. анонимен - Цецо бди
13.12.2010 09:15
Цецо зорко бди над трудовия народ за благото на народната власт. Толкова се съсредоточава, че изглежда да е прогресивно подсечен. Понякога и започва доста да понамирисва. Какъвто господарят, такава и хрътката.
Хуваб материал, но за съжаление такива си ги четем главно едни и същи хора. Най-много да подразни някоя кукла, която се чувства лично засегната от нападките против ненагледния Бойко, или някое селяндурско тарикатче, което громи "комунизма". Да не пропуснем псевдолибералчетата на директна и/или индиректна служба на народната власт. Но "да не се разпростирам". Народ, който се кефи на бабаитите, които го мачкат, винаги ще бъде управляван от тикви.
цитирай
6. анонимен - Всички коленопреклонно трябва да ...
13.12.2010 14:12
Всички коленопреклонно трябва да благоговеем пред мутренско-милиционерско-неолибералната армада на Бат' Бойко - Цецо - Дянков - Веждито и сие, която полага сериозни усилия окончателно да вкара Булгаристан в банановата антиутопия. С оглед на "умереността" и овчедушието на "мъдрия" български народ и външната подкрепа има добри изгледи това и да стане.
цитирай
7. анонимен - http://www. youtube. com/watc...
15.12.2010 10:32
http://www.youtube.com/watch?v=qeJPDOr62OQ
Пример за подсичането на милиционерщината в една друга област.
цитирай
8. mglishev - @5-7:
15.12.2010 19:17
Трите последни коментара ми топлят сърцето :)
Това с концерта на ФСБ го чух като разказ на очевидец и много се изкефих.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625474
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата