Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2010 03:18 - Дебожидариум или Отиквяване на божидарствения Бойко
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 7572 Коментари: 18 Гласове:
15

Последна промяна: 19.12.2010 03:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Е, и това се свърши.

Един по един най-очевидно нелепите министри си отиват. То се почна навремето с Румито Желева, дето не знаеше къде е Аденският залив и щеше да ходи до Афганистан да види как са нещата "на място" (те това наричам аз фалстарт). Българите са луди, но понякога имат късмет, така че Руми нито остана министър на външните работи, нито стана европейски комисар. Да спи зло под камък и да е жива и здрава г-жа Кристалина Георгиева. После дойде здравеопазването, заместник министърът на културата, ех... Потече тя, потече.

Понеже в ГЕРБ кадри няма, там от време на време стават глупости, стават грешки и на ББ му се налага да сменя хора, а все пак го затруднява кого да назначи на новоосвободил се отговорен пост - титулярите на листите му в по-голямата си част се оказаха пълни безхаберници, та можем да си представим какви са тези от по-задните позиции. Само като помисля за това, от устата ми се идтръгва неволното, та и леко абсурдно: "Боже, пази министрите!".

И така, излиза един пореден списък от глаждани с, както се казва, агентурно минало и един от по-видимите резултати е оставката на Божидар Димитров, доскоро министър без протфейл, отговарящ за българите в чужбина, а някога - носител на царствени прозвища. За щастие на кабинета, не се оваканти ресор, а синекура.

Добрата новина е, че повече няма да се налага да се червим при поредна патриотарска изцепка на доскорошния министър. Ако ще утре да поиска компенсации от Франция и Германия за избитите от крал Дагоберт Алцекови българи, това вече няма да има никакво значение. Да си отдъхнем. Божо се връща в частния живот след кратък, кичозен и смехотворен престой като министър на собствения си работен кабинет.
Днес, впрочем, Божо пак се изцепи, но мисля, че можем да проявим снизхождение - със сигурност е неприятно да се пише оставка. Изцепката беше опит за обяснение (може би и за извинение, но в типичен Божов стил). Човекът припомни случката с "тоя шибан народ, тия шибани колеги" и обясни, че това е провокация (неясно чия и защо). Нямал бил предвид народа, а само археолозите... Ох, Божо, да си бе траял! Ми че какви колеги са ти археолозите, ти нали не си археолог, а историк? И после, откога племето на археолозите стана цял народ? Българите може да са първите европейци, но явно в съседство с тях живее народът на шибаните археолози... Ох, Божо, Божчо, Боженце...

Добре, да приключваме с добрата новина.
Лошите новини обаче са няколко.

Лоша новина номер едно. Безпортфейлният непрофесор най-вероятно пак ще стане директор на Националния исторически музей. Това означава, че най-вероятно плахата идея на г-жа Фандъкова да върне Музея в София и да го настани в сградата на ЦУМ ще забуксува и ще отмре. НИМ по-скоро ще си остане в Бояна, недостъпен, зле подреден и неприветлив, а софиянци и туристи ще го посещават много, много рядко и няма да виждат цялата експозиция.

Лоша новина номер две. Божо навярно пак ще почне да пише книги, което само по себе си е катастрофа.

Лоша новина номер три. Тази е от по-лошите. Божо ще разполага с повече свободно време за "Памет българска" и най-вече за контрабанта с антични монети. Да имаше как да бъде назначен за шеф на културен институт в Непал, добре щеше да е.

Лоша новина номер четири. Тази според мен е най-лошата. Всичката пара отиде в свирката. Вчера ББ заяви, че: "С тези хора трябва да се разделим". И първо се раздели... с човек, който дойде в ГЕРБ от самата Партия-столетница; който така и така беше с "жълт картон" заради оная недомислица с Турция; който отдавна е известен като агент на ДС, не го е отричал, заявявал е гордостта и патриотичното си чувство за изпълнен дълг и не е разкрит сега; който не заемаше реално отговорен пост (не, министър без портфейл не е същото като, да кажем, охрана на Тодор Живков или министър-председател). Получи се като всеки път у нас - нададени бяха ревове и вопли от основните "антагонисти", а сетне действието, последвало воплите излезе непропорционално нищожно. Горе-долу вместо да бъдат изпосъборени куп незаконни палати, падна малката къщичка на възрастно семейство. Божо Димитров беше и е относително малка къщичка на фона на небостъргачите от умствена леност около него. Може би и защото Божо вече не може да разчита на закрилата на Партията-кърмилница след като я предаде за временната слава от министерстването над въздуха и облаците. Когато атовете се ритат (или се правят, че се ритат), магаретата го отнасят и Божо, който си е истински катър, бе нежно подритнат обратно къмто Бояна. Интересно обаче дали ще последват отзовавания на дипломати или Гоцето и ББ известно време ще си мерят ораторските умения и после работата ще се потули.

Лоша новина номер пет. За мнозина тя ще изглежда незначителна, за мен не е. Остава изтъкнатитят везир на културата Веждьо ер-Рашид. Човекът пура-с-уиски, човекът Мишел-Бонев-във-Венеция, човекът ударил-полицай, човекът "не-мога-да-обяснявам-малко съм-пиян". Нелеп като Нина Чилова, български патриот с размаха на султан Баязид Йълдъръм, талантлив като кокер-шпаньола ми и начетен, колкото и талантлив.

Лоша новина номер шест. Остават Дянков и Цецо. И Фидосова, и Цецка... името им е Легион (хайде, вече Кохорта).

Лоша новина номер седем. Остава ББ. Ако, да речем, на настоящия министър-председател му е орисано да издаяни мандата си, дали до края на четирите години ще е останал и един от първоначалните министри? Разбира се, някои неща няма да се изменят много: Дянков ще стане министър на вътрешните работи, а Цецо - на финансите. Нищо не би се променило. Може леля Цецка да е заела синекурата на Божо. Впрочем, ще поживеем и ако не емигрираме в един по-добър свят, ще видим.



Гласувай:
15


Вълнообразно


1. solinvictus - Много добрата новина е и, че Първ...
19.12.2010 12:03
Много добрата новина е и ,че Първанов като Станишев ще са ена много скандалноразкриваща опозицийка(стогодишна)
Това ,че бат Бойко ги сменя е мого добре да не се вживяват мого мого ,че са важни и Богоизбрани ...
Станишев и той праел магистрали ама никой не знаел, даже и тея дет дават парите!
цитирай
2. анонимен - Благи вести>1. Връщаме ламята ...
19.12.2010 12:11
Благи вести>1. Връщаме ламята триглава. 2. И настава такъв живот, че само си викам ДАНООООООООООООО, ДАНОООООООООООООООО, ДАНОООООООООООООООООООООООО..... нещастник...................
цитирай
3. анонимен - послание
19.12.2010 12:33
ББ е трябвало да назначи за министър Манол Глишев , който е по Професия: Мултифункционален и по Интереси: Литература, история, музика, философия, храна, пиене, политика, фехтовка, LARP, театър, история на изкуството...
цитирай
4. apollon - Дебожидариум бе съдбовен дар за ...
19.12.2010 13:45
Дебожидариум бе съдбовен дар за правителството, този министър със своето шоу ала фиаско на няколко пъти отклоняваше в разсейваща посока недоволството на правителството. Сега от отърваването му правителството гледа да си направи рейтинг с чистката по агентурниците. Това само показва каква политическата маймунада има в българската политика и че не способностите на експерт, а способностите на шоумен са политически по остойностени и котируеми в политическия живот
цитирай
5. mglishev - Амин :)
19.12.2010 14:01
анонимен написа:
ББ е трябвало да назначи за министър Манол Глишев , който е по Професия: Мултифункционален и по Интереси: Литература, история, музика, философия, храна, пиене, политика, фехтовка, LARP, театър, история на изкуството...


Аз съм "за", понеже от ирония не отбирам, пък и горното, ако ще да е иронично, пак е вярно :)

Аполоне, напълно си прав. У нас отклоняването на вниманието си е национален спорт.

@2: Айде пак. Не е задължително да примирам от обич по Станишката, за да виждам, че и ББ за нищо не става.
цитирай
6. mglishev - Вярно,
19.12.2010 20:05
вярно, племе са, ех, шибан народ са тия археолози... Аууу, значи Божо е напсувал циганите? Ама да не го санкционират от Европата ся?

Веждьо преди всичко е дебил, а е и човекът-пура доколкото се прави на голЕм гъзар и все пафка някакви бразилски фасове.
цитирай
7. zelas - Маноле, недей така и ти ли за емиг...
20.12.2010 01:13
Маноле, недей така и ти ли за емиграция мислиш??? Ами че кой ще остане да държи тюркския байрак високо? И има един обратен ефект, да те предупредя, носталгията може да те обърне в траколог.
цитирай
8. анонимен - Некои коментари тук показват, че ...
20.12.2010 13:47
Некои коментари тук показват, че селските тарикати все още "мислят", че има някаква огромна дихотомия между неземния ББ (нашите най-сетни са на власт, ний сми най-готинити) и предишните управления. Бил громял "комунизма" и престъпността. Смех и бездънна тъпота. Блеееее.
Бат' Бойко и Божо наистина имат право, като твърдят, че Булгаристан e населяван от "лош човешки материал" и "шибан народ". За да се стигне до това заключение, обаче съвсем не е необходимо да се концентрираме върху циганите, турците, пенсионерите или пък археолозите. Достатъчен е само образът на масовия млад и на средна възраст етнически българин, на "трудовия народ", състоящ се от юрдечки и тупани по офисите, градящи псевдодемокрацията под зоркото и манипулативно око на народната власт. Ха-ха-ха-ха-ха.
цитирай
9. анонимен - ЮРДЕЧКА
20.12.2010 15:31
анонимен написа:
Некои коментари тук показват, че селските тарикати все още "мислят", че има някаква огромна дихотомия между неземния ББ (нашите най-сетни са на власт, ний сми най-готинити) и предишните управления. Бил громял "комунизма" и престъпността. Смех и бездънна тъпота. Блеееее.
Бат' Бойко и Божо наистина имат право, като твърдят, че Булгаристан e населяван от "лош човешки материал" и "шибан народ". За да се стигне до това заключение, обаче съвсем не е необходимо да се концентрираме върху циганите, турците, пенсионерите или пък археолозите. Достатъчен е само образът на масовия млад и на средна възраст етнически българин, на "трудовия народ", състоящ се от юрдечки и тупани по офисите, градящи псевдодемокрацията под зоркото и манипулативно око на народната власт. Ха-ха-ха-ха-ха.

цитирай
10. анонимен - Гледам, че юрдечките вече започ...
20.12.2010 16:29
Гледам, че юрдечките вече започнаха да кудкудякат.
цитирай
11. анонимен - точно тебе имам предвид
20.12.2010 16:40
анонимен написа:
Гледам, че юрдечките вече започнаха да кудкудякат.


както знаеш
цитирай
12. mglishev - Грубо, ама...
20.12.2010 17:07
анонимен написа:
Некои коментари тук показват, че селските тарикати все още "мислят", че има някаква огромна дихотомия между неземния ББ (нашите най-сетни са на власт, ний сми най-готинити) и предишните управления. Бил громял "комунизма" и престъпността. Смех и бездънна тъпота. Блеееее.
Бат' Бойко и Божо наистина имат право, като твърдят, че Булгаристан e населяван от "лош човешки материал" и "шибан народ". За да се стигне до това заключение, обаче съвсем не е необходимо да се концентрираме върху циганите, турците, пенсионерите или пък археолозите. Достатъчен е само образът на масовия млад и на средна възраст етнически българин, на "трудовия народ", състоящ се от юрдечки и тупани по офисите, градящи псевдодемокрацията под зоркото и манипулативно око на народната власт. Ха-ха-ха-ха-ха.


... вярно.
цитирай
13. анонимен - Вярно, ама и боли. Не само, че блеят и ...
20.12.2010 23:47
Вярно, ама и боли. Не само, че блеят и кудкудякат, а и отреагират със заученото и "ти си тъп". Както са ги обучили, така и се държат. Разбираемо е, че при несбъдването на детската мечта да бъдеш мутра-милиционер, настъпва тежка фрустрация. Естествено започват едни мутренско-милиционерски мимикрии. В крайна сметка обаче си остават само провинциални тупани и юрдечки с претенции: "Ний сми най-готинитиии!" Хо-хо-хо.
цитирай
14. mglishev - Чуканизмът
24.12.2010 14:39
вилнее тука, видно е :)
цитирай
15. анонимен - Нещо интересно...
27.12.2010 15:17
Я вижте това:
Le cirque du Pompier (Циркът на Пожарникаря)
http://anime.ludost.net/forum/viewtopic.php?f=46&t=8990
цитирай
16. mglishev - Чисто злато!
27.12.2010 16:35
анонимен написа:
Я вижте това:
Le cirque du Pompier (Циркът на Пожарникаря)
http://anime.ludost.net/forum/viewtopic.php?f=46&t=8990


Страхотно, хареса ми. Заслужава да стане нет-фолклор.
цитирай
17. анонимен - А сега накъде?
04.01.2011 17:56
Лошото в цялата ни пост-соц история е, че вървим от зле на по-зле. Да речем, че докато БеБе побърза да заяви кандидата си за президент, и вече му подгрява кампанията, никаква алтернатива не се обявява от никъде. Накрая дано не ни изтропат в последният момент някой 100 годишен старец от ДСБ примерно, някой доказан трижди доносник и видния психопат Волен Сидеров. А сега избирай!
цитирай
18. mglishev - Тайга большая,
05.01.2011 03:26
кеф ти Алексей Петров, кеф ти Цецо, кеф ти Ламбо... и страшно е, майко, и весело!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8624295
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата