Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 09:04 - Какво да правя на тия протести и на тия избори?
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 1333 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

И със, и без протести пак ще трябва да изглеждаме като пълни идиоти пред децата си - първо, мнозинството избра ББ, второ - го хвали и търпя в продължение на три години и кусур, трето - разпротестира се заради едните само цени на тока, когато вече имаше доволно и предоволно поводи, четвърто - комунягите пак се готвят да дойдат на бял кон, а протестиращите забравят Виденовото златно временце. И кой управляваше преди ББ? Пак комуняги. Е, идиоти сме. 

И, пичове, изцяло съм за протестите, изцяло съм за яйца и камъни. Искам Борисов и почти цялата му партийка да идат в затвора. 

Все пак се радвам, че даже и полицията (о, Боже, даже жандармерията!) проявява здрав разум на места. Не че се предоверявам на техния разум - никога не се знае дали докато във Варна жандармеристите си лафят с протестиращите, в София няма да има тупаници. Никога. Така че си имам едно наум. Но си позволявам да се радвам. 

Радвам се, че Дянков беше разкаран. Но това не ме топли много - твърде късно е, пък и просто ББ си гърми предпазните бушони до последно, надявайки се пак да мине за "добрия" министър-председател, та да си го преизберат простаците. Тоя номер не бива да мине. Но си позволявам да се радвам. 

Това, на което не се радвам, са БСП, ДПС и атакаджиите (и ВМРО, и РЗС...). Тия не трябва да печелят нищо от протестите. Нищичко, нито един симпатизант, нито един бъдещ глас. Това са същите ББ-та, просто в други разцветки. Който иска, да ходи да гласува за Костов, царската партия или за не знам си кого, но не и за тези престъпници. Аз за себе си съм решил. 

И не се радвам на разни анархо-наивизми - държавни монополи, безпартийни системи... това са пълни глупости. Повече мислене, повече реализъм. Лично аз трябваше доста да се поослушам, за да реша какво приемам и какво - не приемам в цялата шумотевица. 

Инак - протести трябва да има, даже са твърде закъснели. А Бойко и Станишев трябва да си правят компания в една килия. 


Via Momchil Petrov: 
"Умът ми не го побира как може да се тегли 1 милиард !!! лв.заем, за да се платели земеделските субсидии. Заемът щял да се изплати след 6 месеца. Глупости, след 6 месеца ще има друго правителство, което няма да плати заема от бюджетните приходи, а ще тегли нов заем, за да погаси този. Освен това има разходи по лихви по заема, както и по самото му емитиране и обслужване.
Какво е това безумие, всяка година ще теглим заеми, за да плащаме милиарди за субсидии? Че това е по-тъпо и от текезесетата!" 


Коментар от ложата:
- Ма това е класика, да се теглят заеми в дванайсет без пет и после - кой откъде е, да му мисли следващият.




Via Radoslav Todorov: 
ако всички сте готови да не гласувате за Сергей или/и Доган, съм
съгласен на часа да го бутнем правителството 
 ама не сте.
.. 

Коментар от ложата: 
Аз със сигурност няма да гласувам за тия двамата. Даже се дразня на анархистките приказки по протестите; но и те са неизбежна простотия, болест на ниската култура. Впрочем, гледам така: за мен и Костов е лайно, но бих гласувал за него, ако не смятах, че вече е пълен маргинал и бита карта. Затова се каня да ударя един гласец за Кунева. Ама била Пръмова, била такава и онакава. Нищо конкретно не чух по неин адрес, само общи приказки (малко като по царя; него го пропускам, щото и той е като Костов вече). А звучи що-годе разумно жената. Тъй че ще я пробвам. У нас не се гласува за най-доброто, а за най-малкото зло.





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ejkobeshko - Моля ви г-н Глишев
19.02.2013 12:45
не бъркайте най-консервативната българска партия с комунистите. Наричайки БСП "комуняги" - първо правите услуга на БСП, тъй като някой може наистина да си помисли, че тази партия е лява и е комунистическа; второ правите услуга на Бойко Борисов, който нарича комуняги всички, които не са срещу него; трето - пречите на истинските комунисти да излязат на повърхността на общественото говорене
цитирай
2. mglishev - Да, има нещо :)
19.02.2013 13:29
ejkobeshko написа:
не бъркайте най-консервативната българска партия с комунистите. Наричайки БСП "комуняги" - първо правите услуга на БСП, тъй като някой може наистина да си помисли, че тази партия е лява и е комунистическа; второ правите услуга на Бойко Борисов, който нарича комуняги всички, които са срещу него; трето - пречите на истинските комунисти да излязат на повърхността на общественото говорене


Всъщност вярно, БСП са българските тори - стискат здраво кокала и чакат своя миг :) Но така или иначе, не искам нито тях, нито не по-малко отвратителния ББ.
цитирай
3. bserafimova - Съвестта ми е спокойна, но ми е тъпо
19.02.2013 18:54
Всичките са против хората, народа, България. Били те от БСП/Комуняги - повечето в парламента милионери, били те от НДСВ - Кунева и прочие, оня търговец на бяла техника Симеон Сакскобурготски въобще не го споменавам, СДС също се оляха със свръхспешна приватизация и баба Леа Коенова, братовчед й онзи евреин по майка, който умря - Г-н 10%; еврейската мърла Нейнска, Гербери-мутри, Дупесари - ченгета и предатели... Разбирам защо Цар Борис ІІІ е забранил всякакви партии и вредни за нацията организации, ордени, легиони и прочие.
Страх ме е да не ни измислят някое "независимо експертно" правителство, от което, както винаги нищо няма да зависи като по времето на Беров и комунистите най-много си разиграваха коня, тогава...

За толкоз години нищо не развиха, освен банковите си сметки, САМО РУШИХА И СЛОВОБЛУДСВАХА и празнодумстваха тия шушумиги.
цитирай
4. bserafimova - Забравих да спомена и атакаджиите, за които също не съм гласувала
19.02.2013 19:21
Всъщност, питам се тия хора освен Его, Надменност, Лакомия и Лицемерие дали изпитвам нещо друго?!

Откъде се взе тая сган, не знам.
цитирай
5. mglishev - bserafimova:
19.02.2013 21:31
Мърльовците са си мърльовци, но поне аз нямам против евреите, царя и Кунева.
И не, Борис Трети не е забранил точно ордените и легионите. И най-вече бранниците. Колкото до партиите, е, без партии държава не се управлява. Не и нормална. Тъй че - хайде и когато сме възмутени да знаем какво искаме, какво е реално и какво е интелигентно.
А откъде са се взели всички гадове в страната... ами наследници са на разни соц-институции и соц-аристократи, какво да си говорим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8627778
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата