Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2013 01:18 - При Орлите
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 3093 Коментари: 8 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Четвъртък, 21 февруари. 

Тази вечер беше много кротко. Даже малко в повече. Мирен протест - да, това е хубаво. Но тих протест? Не бива. Дойдохме, запушихме моста, както обикновено, постояхме и си тръгнахме. Хората пак бяха към хиляда-хиляда и петстотин. 

Този път лумпените направо си бяха превъзпитавани. Имаше една-две групички от по петнайсетина по-агресивни момчета, но повечето хора ги наобиколиха в кръг. След няколко минути скандиране: "Без агресия!", "Без провокации!" и "Без маски!" всичко се уталожи. Кой знае, може дори по стадионните сектори да се въди малко здрав разум. Да се надявам ли... не знам. 

Пак нямаше полиция, всичко беше много спокойно. На някакъв човек колата му угасна точно покрай нас и се намериха протестиращи да бутат, докато тръгне пак. Идилия не, ами оттатък. А Иво Инджев разправяше, че сме били опасни. Опасни сме само за крадците на едро, надявам се. За града и страната сме си направо полезни, да не кажа чак ангели. 

Тези дни предстоят важни неща. Трябва да дойдат още хора. Така че, приятели и съседи - идвайте на протестите при Орлов мост всяка вечер към шест-седем. Идвайте, не се ослушвайте. Ще дойдат и хора от други градове. Нека идват природозащитници, дясноцентристи, лявоцентристи... само да са нормални хора. Трябва да видим накъде ще вървят тия протести. Тях трябва да ги има и все повече хора трябва да идват на тях, за да няма нито миг покой нито за герберите, нито за комунистите, нито за който и да било грабител в страната. 

Въпросите с тока и с Пирин определено не са решени. Ние всички трябва да знаем какво точно искаме. А със стоене вкъщи нищо не се решава. Истинският парламент в момента е на площада. В крайна сметка трябва да имаме някакви ясни искания - и точно това предстои. 

Накъсо - елате при нас. Протестът е за всички. Заради цените на комуналните услуги, заради стопанисването на горите, заради всички грабежи и унижения, преживявани от гражданите поне през последните два мандата. 

Не бива да се позволява на ГЕРБ и БСП повече да си разиграват коня. Пардон, прасето. Днешният платен контрапротест на Буда и прасетата не е докарал и половината брой хора от това, което сме ние, а хем разчита на подкрепа в пари - и то от нашите данъци! 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tarabata - Правиха сравнения с протестите от ...
22.02.2013 10:32
Правиха сравнения с протестите от 1997. Днес просто няма илюзии и протестът е наистина антисистемен. На всеки, който би се подписал под това, мястото му е на площада. Амебата обаче щи си остане амеба. Да си стои в ъгъла, да си гледа сеир и след това да не мрънка за лошите политици, лошия Брюксел, турците, руснаците, американците и марсианците.
цитирай
2. mglishev - Съгласен,
22.02.2013 11:06
ама телевизията и пропагандата едно си знаят: "Ще ни докарате комунисти на главите". Всъщност никой на протестите не ще и да чуе за проклетото БСП.

цитирай
3. tarabata - Големите медии си плачат за разс...
22.02.2013 11:56
Големите медии си плачат за разследване. Кой платил, за какво и т.н. Не им се удава дори да имитират обективност. Вчера на сайта на БНТ, която все пак минава за по-въздържана в манипулациите от Босфор-TV и TV7, можеше да се прочете, че протестиращите подкрепяли президента. Ей това е наглост. Така че, ако се проведе чистка, тя няма как да подмине нашите мили "свободни медии", които са в такава голяма услуга на гражданското общество.
цитирай
4. mglishev - Само с медиите
22.02.2013 13:38
проблемът е по-деликатен. Грубо казано, нямам против да избесим двеста и четиридесет народни представители по брястовете.

Но ако почнем да чистим и медиите, накрая ще ни остане само някой нов вариант на свръхлоялното и свръхтъпо "Работническо дело".

Аз свободата на словото в България я разбирам така: за да има поне малко обективност, трябва винаги да се остави поне по една телевизия, платена от опозицията, а не от мнозинството. Така правителството винаги ще е хулено и съответно ще си личи, че има свобода на словото.
цитирай
5. tarabata - Не става дума за каквото и да е огр...
22.02.2013 13:44
Не става дума за каквото и да е ограничаване на свободота на словото, а точно обратното. Разследване и наказателна отговорност за тези, които са монополизирали медийния ландшафт и съзнателно са манипулирали обществото.
цитирай
6. mglishev - Абе, подпоручик,
22.02.2013 21:05
Вие да не сте некакво провокаторче? Това с наказателната отговорност нещо на Народен съд мериши. Че и "тарабата". Ясно е, за Мавзолея милеете вие.
цитирай
7. tarabata - Точно така. Да живее БКП! Блейте си ...
23.02.2013 10:37
Точно така. Да живее БКП! Блейте си крави, мислете, че нищо не зависи от вас. Ние това искаме. Гледайте нашите медии и си мислете, че правите бизнес и далаверки, когато основните дивиденти отиват при наши другари. Живуркайте си, колкото сме ви дали. Комунистите няма отново да дойдем на власт, защото никога не сме си тръгвали. Тази власт с кръв сме я взели и никога няма да я пуснем, защото сте страхливи мишки. Тъпи роби.
цитирай
8. mglishev - Сички комунета
25.02.2013 00:50
ей сега ше виснете по брястовете в Западния парк. Иде белата мъст, червени кучета.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8627577
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата