Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 16:14 - Голямото протестиране или Неделна разходка по гюзмето
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 10043 Коментари: 28 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Напук на собствените си люти приказки отпреди два дни - днес отидох на протеста. Както казах - по туристически. От може би малко мазохистично любопитство. 

Трябва да призная, че съм приятно изненадан. Във вторник имаше страшни простотии откъм лумпените. В сряда и четвъртък беше културно, но някак прекалено тихо. В петък жестоко се разочаровах, протестът наистина беше жалък; поне по мое мнение. В събота се сърдих, та не ходих (смешно е, знам, това си засяга само мен). 

Днес обаче от единайсет до два и половина бях на протеста. Мислех, че ще има глупости и простащини, но всичко мина по мед и масло. Протестът вероятно продължава и сега, но ми се прииска да се прибера за обяд и да позапиша, каквото видях. 

Вижте, не че няма цялата тази енергия да бъде купена и продадена сто пъти от хитреците начело на страната; не че още утре хората няма да предпочетат някое друго забавление; но все пак това, което видях днес, не беше никак лошо. Хората бяха много. някои казаха петдесет, други - даже сто хиляди. Не знам за чак толкова, но имаше минимум три големи протестни шествия, които се сливаха и разделяха из центъра на София. Минимум двайсет хиляди души бяха на място. И повечето (не всички, но повечето) бяха не някакви отрепки, а нормални граждани. 

Разбира се, не вярвам на излюпилите се от нищото "водачи", които се появиха с един-два бели микробуса, пускаха хубави песни на запис, имаха мегафони, говореха прекрасни неща и дори бяха почетени от пристъствието на тутакси освиркания Росен Плевнелиев. Прекалено много ми миришат на Кошлуков такиа "водачи". Не съм ги виждал на Орлов мост от вторник до петък. 

Не вярвам и на двете кръгли маси в София и Сливен. Прекалено много Слабаков, прекалено много показност, прекалено глупави искания. Това за отзоваването на народни представители директно напомня Димитровата конституция от четиридесетте години, както ми припомниха приятели. Така че - не искам да чувам за такива глупости. Всеки може да бъде съден след края на мандата си. Най-малкото отчетността е редна. Но отзоваване? Благодаря, далеч съм от това псевдоякобинство. И така нататък... сигурно много хора са получили листовки с исканията, издадени уж от всеобщото име на протестиращите. Питам се само: кой плати бензина, мегафоните и разпечатването на листовки? 

Но въпреки това протестът днес беше интелигентен. Освиркха президента Плевнелиев, както си му беше редът. Да свиква. Ако го освиркат още десет пъти, а продължава да идва на протести, значи този човек все пак има характер. Боя се само, че ако го освиркат още десет пъти, а продължи да се появява - ще му повярват. И тогава той може и да предаде спрелите да го освиркват. Но не мога да отрека, че днес човекът беше на ниво. Разбира се, че е маша на ГЕРБ. И все пак това не му пречи да има маниерите на същински Гай Гракх. Поне за това - поздравления. 

Та, освен че го освиркаха - нямаше простотии. Да, имаше неколцина глупаци пред Съдебната палата, които скандираха идиотското: "Българи - нацисти" (а чух и други тъпи викове), но се намериха хора, които кротко и неумолимо им обясниха да спрат с мръсотииите. Нямаше маски или поне бързо бяха свалени. Поне докъм два и половина нямаше и тупаници. При все че на Орлов мост към един и нещо се присламчиха няколко групи бръснати глави, нещата поне засега изглеждат нормално. Разбира се, възможно е ексцесите да започнат довечера. 

Хареса ми, че към дванайсет и половина пред Народното събрание стана дума за избора на патриарх. Тогава дядо Неофит още не беше избран, но хората за момент се спряха - в граждански жест. Полумолитва, полуучтивост, по-скоро обикновено пожелание все пак да бъде избран смислен патриарх. Е, май така и стана. Бих се радвал новият духовен вожд да дойде на протест в някой от идните дни. Сигурно няма да го направи, но все пак ми се ще. 

Имаше само национални знамена. Не видях дори знака на БНС върху трикольорите. Това е повече от чудесно. Много добре, става дума за всички българи, а не за тая или оная групичка. 

Едно ме вбеси - пред Паметника на съветската армия са положени пресни венци. Първата ми реакция беше просто да ида и да ги съборя. В целия протест ставаше дума и за Станишев, за БСП, за рубладжийството като диагноза. Тези венци ми дойдоха като червено на бик. Имаше и още хора, които искаха да дойдат. Но се сетихме, че е февруари - навършили са се седемдесет години от Сталинградската битка. Какво да се прави, не съм особено влюбен в Червената армия и още по-малко - на проклетите глупаци, които продължават да я почитат у нас, но все пак ме досрамя да пипам венците. Само заради нещастните загинали войници, а не заради армията като институция. И със сигурност не заради мръсните наши комуноиди. 
възможно е венците да са били сложени и за да бъдат видени, за провокация. надявам се да не е така, но и така да е - провокацията не успя. Ако видя такива венци през март, ще ида и ще се изпикая върху този отвратителен паметник, както съм го правил в доста вечери на щастливо пиянство. 

Както и да е. Протестът се придвижи от Президенството през Народното събрание до Орлов мост и после обратно до Президентството и Съдебната палата. Когато тръгна да се връща за втори път към Министерския съвет, си тръгнах. Междувременно патриархът беше избран, което ме зарадва. 

Не очаквам кой знае какво. Боя се от връщане на ГЕРБ на бял кон, боя се от връщане и на Станишев. Боя се най-вече от нетрайността на гражданските настроения, от продажността на самоиздигащите се водачи и от глупостта на дотук чутите искания. Но все пак беше хубав неделен ден на открито. Да видим какво предстои. 



Гласувай:
6



1. ferhunde - Много голям оптимист си. Кога нещо у ...
24.02.2013 16:39
Много голям оптимист си.Кога нещо у нас се е променяло? Промените ще са само две - ГЕРБ ще вземе категорично изборите, щото ще изиграе отлично сценката Аз съм добър, а лошите ме бият, и още - ще си имаме ново НДСВ или ГЕРБ, тия протестиращи ще си спретнат партия.
А новият патриарх е същият като стария - целия Синод са слуги на Сатаната.
цитирай
2. nicodima - Много ляв популизъм, Маноле!
24.02.2013 17:15
Не е на хубаво!
цитирай
3. mglishev - Всъщност
24.02.2013 17:44
не съм оптимист. Бях оптимист в сряда, а песимист - в петък. Днес съм просто любопитен. Каквото видях, това записах. Другото е чернобяло мислене, което ми е противно.
Ферхунде, бих ти изтрил бесната простотия за "слуги на Сатаната", защото старият и новия патриарх са свестни хора и просто не си се информирал(а). Но оставям ей така, за цвят. Следващи глупости ще трия.

Имаше популизъм, вярно е, Никодима. Но дали псевдоляв или псевдодесен - на мен ми е все тая. Едно и също е дали глупостите ще се говорят от ББ, от Станишката, от атакаджиите или от някой самообявил се вожд на протестите. Важното е човек да вижда отблизо какво става.
цитирай
4. nicodima - Ляв си е, ляв!
24.02.2013 19:01
Тези малоумни лозунги за национализация на частните монополи... Ами какво следва - държавен монопол! Него вече сме го преживяли веднъж!
Имаше призиви за смърт, не знам дали не е имало за Народен Съд : (...
Тези хора не знаят в какъв филм ни вкарват.
В същото време на всички е ясно, че в момента, в който ББ си подаде оставката, икономическия протест се обезсмисли, защото няма структура, която да проведе исканите реформи! Сега ББ трупа активи и готви коалиция, а ние ще продължим да живеем в континуума на протеста. И ще си плащаме и тока, и парното...
За патриарха - честито! Това беше празничен ден! Неофит е една високоерудирана и блага харизматична фигура, помня го от времената на разкола, когато беше главен секретар на Синода.
Поздрави!
цитирай
5. mglishev - Чух ги вече тези неща.
24.02.2013 21:29
Не са без основание, но чашата на търпението просто преля с тези сметки. Силно се надявам ББ да не бъде преизбран, а славно да потегли към затвора. Колкото до реформите - нито ти, нито аз ги искаме прекалено радикални, така че може би това, което казваш, не е за лошо.

За патриарха - да, честито :)
Всъщност днес той каза нещо много симпатично: "пожелавам на хората да протестират с любов - и с успех!". Браво на дядо Неофит!
цитирай
6. ferhunde - Ето сега се информирах. Патриарх агент си имаме.Доносниик за свещениците ни зад грантица.
24.02.2013 22:31
Какво съдържа делото на агент „Симеонов”

Делото, което е запазено в архива съдържа… 16 листа. То е прочистено и представлява част от личното дело на агент „Симеонов”. Оформено е според правилата на оперативния отчет (съответен печат на последната страница) едва през 1996 г. Тоест това е времето, до което може да се предполага, че върху материалите по делото е могло да се извършва интервенция.

Работно дело не е запазено. От няколкото документи, запазени в досието, предимно на оперативни работници, става ясно, че агент „Симеонов” е предавал и писмени сведения за български свещеници в заграничните епархии, които е посещавал при пътувания в чужбина.
цитирай
7. mglishev - Аха,
24.02.2013 23:12
а вътре опис? Има.
А доноси? Няма. И в описа - също.
Предавал бил сведения... дръжки маринати. Предавал е едно нищо, ама човек трябва да е ходил в Комисията, а не да плещи след прочит в един сайт. Ще минат ден-два и ще изтрия тия простотии оттук.
цитирай
8. tarabata - Хората ще бъдат мамени и вероятно ...
25.02.2013 00:42
Хората ще бъдат мамени и вероятно доста генерално изпързаляни. Трябва да се научат да упражняват граждански контрол и това (особено предвид характера на българина) e въпрос на мъчителна еволюция. Все пак големите демонстрации, ако са последвани от действително смислен дебат, са необходима стъпка. Да не протестираш, защото ще става само по-зле, е само по себе си робско мислене. Комунистите няма да се върнат, защото практически никога не са си тръгвали. Иначе московските другари могат да получат наистина лъвския пай от ситуацията, за което действително трябва много да се внимава. Решително трябва да се отхвърлят комунистическите брътвежи за национализация и анархистките изстъпления за абсолютна забрана на партиите. Това, което ни е необходимо, е чистка на държавните институции и най-вече на съдебната система, за да може в действителност да има разследване и тези, чиято вина се докаже, да бъдат осъдени.
Тъй като с това няма как с магическа пръчица простият народ да стане по-малко прост и доходите да растат, хората, разбира се, преди всичко трябва да работят върху себе си и да се развиват като личности. Само дето се вижда, докъде води "всеки трябва да се спасява, както може и където може". Разбитото ни общество не разполага с голям времеви резерв. След двайсетина години ще е много късно. Тази територия тогава вероятно ще се населява от човечета, които при споменаването на понятията свобода, справедливост, солидарност, правова държава, граждански контрол, конкуренция и инициативност ще мигат объркано на парцали.
цитирай
9. gslavova - е - мирен, неделен протест по софийски
25.02.2013 00:54
между "Райна Княгиня" и "Стани, стани юнак балкански" си тропнахме и една "Бяла роза" пред президетството ... а химна пък го пеехме като мантра, беше добра музикална програма за неделен ден! ... какво му трябва на народеца -като няма хляб, купон да става ...
цитирай
10. bserafimova - Отдъхнах си, радвам се, че сте отишли макар и от любопитство.
25.02.2013 01:10
И съжалявам искрено, че не мога да участвувам в митингите и шествията. Но следях на живо по интернет как вървят нещата в София, Пловдив, Варна, Казанлък, Белене.......

В интернет има няколко организирани вече групи СДРУЖЕНИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ЗА НОВА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ, за Нова конституция и прочие. Можеда ги погледнете и да си изберете, с което искам да кажа, че ИМА И ОРГАНИЗАТОРИ, МАКАР И ДА ИЗГЛЕЖДА СЛАБО. Организаторите, с пет-шест души от различните групи говорих лично - са обикновени, подготвени теоретично хора, които просто бачкат и се опитват да канализират нещата.

Даже се запознах с Г-н Петков, един много готин дядо/чичо от Търново, който ме спечели със следното умозаключение, цитирам:

"АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ВЕЧЕ МОЖЕ ОФИЦИАЛНО ДА ОБЯВИМ, ЧЕ В ПАРЛАМЕНТА ПОВЕЧЕ НЯМА ОПОЗИЦИЯ И ВСИЧКИ ПАРТИИ ДА ГИ РАЗГЛЕЖДАМЕ, КАТО ЕДНО ЦЯЛО. ИСТИНСКАТА ОПОЗИЦИЯ НА ТОВА МНОГОПАРТИЙНО ЕДНО ЦЯЛО СМЕ НИЕ - ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО!"

Поздрави
цитирай
11. bserafimova - Забравих нещо - наистина сте ляв.
25.02.2013 01:13
По мое скромно мнение ТОЧНО ЛИПСАТА НА правосъдие ги разюзда всичките тия в парламента. И затова на хората им писна здравата.
цитирай
12. tarabata - Ако всичко е за "купон да ст...
25.02.2013 01:15
Ако всичко е за "купон да става", то наистина ще падне голямо пързаляне.
цитирай
13. mglishev - Това за купона
25.02.2013 08:59
засега си е точно това.

Подпоручик, скивай как нашето ходене по протести винаги се оказва най-страстно защитено от хора, които така и не са стъпили на площада.
цитирай
14. gslavova - a как да се спре инерцията
25.02.2013 09:36
tarabata написа:
Ако всичко е за "купон да става", то наистина ще падне голямо пързаляне.


А как да се спре инерцията и да не ни изпързалят пак? Показаха си истинските лица специалистите ни ''управляващи'', ама който и да дойде нов сред тях или ще го погълнат или - унищожат. Много са, калпави са, хванати за властта са!

Мога да ви дам чудни реални примери ... за лица, които вече не четете по вестниците, и не се афишират като някои като ''незаменими политици''!
цитирай
15. mglishev - Я най-добре не давайте примери,
25.02.2013 12:05
а дайте пример. Тоест или напсувайте веднъж и зарежете всичко по окончателно убеждение, или отивайте на площада.
цитирай
16. bserafimova - А вие какво предлагате?
25.02.2013 12:35
tarabata написа:
Ако всичко е за "купон да става", то наистина ще падне голямо пързаляне.


Да тънем в мрачни мисли и да ни лъжат и заблуждават непрекъснато?

цитирай
17. mglishev - Не знам.
25.02.2013 13:08
На мен и двете крайности са ми еднакво противни - наивният идиотски ентусиазъм и мрачните мисли.

Ще ми се да кажа, че човек трябва в нищо да не вярва, а въпреки това да прави всичко, но и това е клише. Пък и често се оказва вредно да ходиш залудо на тъпи места с тъпи хора.

Още по-вредно е да се отчайваш у дома обаче. Така че аз нямам лесни отговори. Засега просто ходя на протестите и ту се ядосвам, ту се радвам. Това, което искрено ме дразни, са тези, дето ме потупват по рамото и ми викат "браво", ама сами не си мръдват задника до площада.
цитирай
18. tarabata - Ако всичко е за "купон да ст...
25.02.2013 14:51
bserafimova написа:
tarabata написа:
Ако всичко е за "купон да става", то наистина ще падне голямо пързаляне.


Да тънем в мрачни мисли и да ни лъжат и заблуждават непрекъснато?



Не, научете се да не бъдете лъгани и заблуждавани.

В момента комунягите подготвят хаос, от който да "изведат" народа към светли бъднини на бял кон. Ще се намалят накрая малко сметките, изгладнелият народ ще има да маже филии с лютеница, Брюксел ще бъде много лош (не че оттам действително не идват ключови проблеми), а Русията ще се представя като спасение. В това съм напълно съгласен със сини гурута като Иво Инджев и Едвин Сугарев. Не съм съгласен с това обаче, че заемат едни самовлюбени пози и стоят настрани с отвращение от простата тълпа, все едно този народ не е техен. Натискът трябва да се съсредоточи най-вече към това контролните органи и съдебната система да си свършат работата, защото иначе няма смисъл от цялата тупурдия.

А Манолаки е много прав за тези, които не си мръдват задника. Особено са дразнещи и тези, които обвиняват за случващото се протестиращите, а не престъпниците с бели якички, които са довели страната до това дередже. Прост народ - слаба държава. Към това обаче може да се добави и самодоволни "либералчета" - помиярско "гражданско общество".
цитирай
19. tarabata - Напрежението да се отпсука чрез ...
25.02.2013 16:26
Напрежението да се отпсука чрез викане "всички са маскари" срещу политическата класа е стара схема. Много е важно непрекъснато да се посочва мутренското икономическо задкулисие. ТИМ не са проблем само за Варна, а за цялата страна.
Народът е наистина много прост и ще си остане такъв, докато не разбере, че първопричината е тоталното морално падение в чалгарската антикултура. Говорене под сурдинка против мутрите, а всъщност възхищение, примесено със страх и желание да бъдеш на тяхното място. Българите наистина не заслужават своя Ян Палах. https://bivol.bg/plamengoranov.html
цитирай
20. mglishev - Своите
25.02.2013 18:10
двама Ян Палаховци: http://www.blitz.bg/news/article/183385
цитирай
21. mitaca - Протестите.
26.02.2013 14:09
Всъщност за какво точно се протестира? Сега, когато правителството подаде оставка. С/у монополите? С/у партиите? С/у с-мата? Всъщност монополи поне на теория няма. Нито ЧЕЗ нито ЕvN, и там третите кои бяха са монополи. Да се протестира с/у партиите и да се иска смяна на 'с-мата', значи да се предложи нещо друго. Няма да коментирам идиотските недоразумения за граждански контрол на всички нива, както и забраната на всички партии управлявали до момента. Но с-мата или част от нея може да се смени, а определено май и трябва. Но някои неща могат да се направят само от ВНС. В интерес на истината сега е момента за ВНС. След като в началото се появиха подобни искания, куп политолози, социолози и политици обявиха, че това нещо не е 'полезно' в момента на д-вата. Ами по тази логика протестите полезни ли са? Надали? Обвиняваме партиите в безличност в отказ да поемат отговорност, плюем ги след края на мандата за да да гласуваме пак за тях. Ми щото няма за кого друг. Искаме личности и ако може да са компетентни. Но как, от къде ще се вземат тези личности? Хеле пък непартийно 'обременени'. За това, ако желем личности, то трябва да гласуваме за личности, пък дори и да са партийно ангажирани.
цитирай
22. mglishev - Ей за това става дума, Митак.
26.02.2013 14:19
mitaca написа:
Но системата или част от нея може да се смени, а определено май и трябва. Но някои неща могат да се направят само от ВНС. В интерес на истината сега е моментът за ВНС.
Само за това. Другите искания наистина са глупави. Това е най-смислено. Не казвам, че е най-реалистично да стане (защото никой в сегашните партии и сред кукловодите им не иска Велико народно събрание), но е най-добро. За себе си имам далеч по-малки преки искания и прогнози - писал съм за това два-три постинга по-назад. Мисля, че протестите трябва да се концентрират върху реалистични възможности, за да постигнат нещо. Иначе, както вече се чуха предупреждения - властите ще "разговарят" с "представители" на протестиращите само върху бомбастични глупости и ще пренебрегнат по-истинските неща. Така че трябва много да се внимава, защото протестиращите лесно могат да бъдат излъгани. Всъщност лъгането вече започна. Хората си викат наивизмите, а сделката между управляващи и "представители" започва да се оформя. Както и преди се е случвало.
цитирай
23. tarabata - ВНС може да бъде и вероятно ще бъде ...
26.02.2013 14:38
ВНС може да бъде и вероятно ще бъде много велико театро. Трябва да е напълно ясно, с какви точно цели се свиква то и натискът да продължи върху него, а не хората да се приберат да спинкат, защото имало вече кой да защитава интересите им.
цитирай
24. mglishev - Точно така.
26.02.2013 16:14
Но първо - никой не ни гарантира, че изобщо ще се стигне до ВНС. Второ - почти със сигурност ще се приберат да спинкат.
цитирай
25. mitaca - ВНС може да бъде и вероятно ще бъде ...
26.02.2013 21:32
tarabata написа:
ВНС може да бъде и вероятно ще бъде много велико театро. Трябва да е напълно ясно, с какви точно цели се свиква то и натискът да продължи върху него, а не хората да се приберат да спинкат, защото имало вече кой да защитава интересите им.


Хммм, а то каква е гаранцията, че нещата и без ВНС няма да бъдат 'театро'? Никаква! Но след като има желание за смяна на с-мата и след като очевидно е наложително, какво друго? Програмно правителство не става, няма опция такава в сег. конституция. пък и какво може да направи програмното правителство, когато ще е 'назначено'. Служебно правителство до изборите и после, ако ще се сменя с-мата - ВНС. Да целите са ясни! Да се види къде конституцията куца и какво може да се направи по въпроса. А може да се направят доста неща по въпроса. Примерно смесената с-ма за избори, примерно регламентация на референдумите. И то не референдуми за неща които няма начин да бъдт реени от ...референдум. Като примерно да се вдигнат ли пенсийте и заплатите съответно на 500 и 1000 евро ;), или да строиме ли нова АЕЦ.
Знам всички против мажоритарния вот, ама нали протестиращите искат нови личности!? А нови личности може да даде само мажоритарната с-ма. При пропорционалната с-ма няма начин това да стане, даже с пренаредбата на кандидатите, нещо което малко избиратели си давахме труда да правим. Опасяват се, че страната нямала опит, че така е по-лесно депутатите да се купят. Опит се изгражда и колкото по-рано, толкоз по-добре. Нали искаме да достигнем нивото на демократичност (ако мога така да се изразя) на д-вите с такава форма на избори! А колкото до купуването на депутати те и сега могат и то къде по-евтино. Но сега са безгласно букви и бледи сенки (повечето) дължащи мястото си в парламента на партийни комбинации и съответно влизащи в такива комбинации само и само за да го запазят. Ако са директно избираеми поне ще знаят, че въпреки подкрепата на тази или онази партия те са преки избранници на хората от даден район.
цитирай
26. tarabata - Така е. Аз също мисля, че без ВНС по ...
27.02.2013 09:03
Така е. Аз също мисля, че без ВНС по цивилизован начин нищо няма да стане. Просто гражданският натиск не трябва да отслабва и след като то бъде свикано. Тъй като е ясно, че старите мутри ще бъдат там.
Само наистина се съмнявам, че мажоритарният вот е някаква панацея сам по себе си. Пак ще повторя, че основното е съдебната система. Всичко в момента е направено така, че всяко правителство най-късно към края на манадата си да е поставило по голямата част от висшите магистрати, които предвид дългия мандат и имунитета безпроблемно да заметат следите му. Всъщност до голяма степен самото търсене на отговорност от "предишните" в сегашната система е театро. Как очаквате Боко Тиквата да търси отговорност на Румен Главата? Разиграват се смешни игрички за пред овцете, а тимаджиите и външните господари трупат точки. Необходима е чистка, но тя трябва да стъпи на ясна законова основа.
цитирай
27. mitaca - Не изцяло мажоритарен вот, а сме...
27.02.2013 11:37
Не изцяло мажоритарен вот, а смесен. 120 от партийни листи, 120 мажоритарно избрани. Било по-скъпо, но както знаем евтиното излиза понякога скъпо. Като от партийната листа да може да бъде отзован всеки депутат напуснал партията си от патийното ръководство (да няма недоразумения като 'независимите' купени предполага се от ББ и крепящи мандата му, а и да се провокира по-самостоятелните и по-мислещите да се кандидатират мажоритарно). Ако народа желае отзоваването на мажоритарно избран кандидат(което наистина е тъпо) нека да го има като възможност. Но само ако събере 50% +1 от подписите с ЕГН-тата от всички гласове в дадения избирателен район. Много съм мислил за ценза, ама освен че не решава нещата, щото да диплом може да се купи, не може и да бъде наложен през главата на ЕС. Проблема не е че разни неграмотници които може да са подкупни гласуват, а че нормлните българи не гласуват. Това може да се реи по един хубав според мен начин. Да се въведе изборна книжка и тези които не гласуват нека да не могат да бъдат назначавани на държавна работа. Ще видите как БГ народа ще се юрне да гласува ;).
цитирай
28. mglishev - Да,
27.02.2013 12:59
това с двата типа избор не е лошо. То донякъде може да замени съществуването на две камари.

Това със задължителното гласуване също е добро, но само ако има и предвидена бламираща бюлетина.

Иначе Тарабата е прав за съда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625676
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата