Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2013 14:12 - Бананите, комарите и други треви
Автор: victorcito Категория: Политика   
Прочетен: 2070 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Резюме: Бананите са трева. Тревата е зелена, а бананите са жълти само заради лампите, на които се гледат, за да узреят. Експортните банани са класически indoor, местните сортове се раждат навън и се транспортират трудно. Не знам защо в Петрич не гледат тая специфична трева. Хората сме тревопасни. Ядем куп треви, правим чай от всякакви треви. Конопът е трева. Всичко живо е трева.

 

Бананите се раждат из цял свят, но тези, които се изнасят, са генномодифицирани до последния. Неустойчиви са на паразити, сиреч са добре направени, натурални. Баба ми казваше, че щом в ябълките има червеи, значи са истински. Чуждоземните ябълки на пазара са третирани с химикали, а в Трънско годишно изгниват повече ябълки, отколкото се раждат в половин Фландрия.

Доматите не са трева. И зеленчук не са. Затова на „Плод и Зеленчук” имаше краставица и домат; логотипът е забравен точно както и нектарът от праскови. Индустриалните нужди на СССР изтребиха лимеца, конопа, биволското сърце и какво ли не. Разбираеми времена бяха, експериментите имаха своите положителни страни, но Мичурин вече е част от миналото, затова летувам на Корал.

В Царево продават наркотици, ама контрабандата там не е от вчера. Пиратска църква, легенди за непокорни воеводи, родопски герои и какво ли не – в миналото. Сега правят далавери с европроекти, в духа на времето. Затова залагам на Приморско, където руснаците пипат в кадифени ръкавици.

Куп пари на Комсомола изтекоха през съседния ММЦ, а тръстиката и конопа си растат зад хотелите и бунгалата, където опитните спасители на нощните младежки партита оформяха съвременния елит на компартията и компроматите от папките с черно-бели снимки на разхайтени партита. Алкохолът беше само фасада, ама и сега е така.

Там, където се правят обувки, не се прави ракия, защото ракията се прави от грозде. В един завод се шегуват, че гроздето там влиза само с обеда на работниците, обаче толкова много бандероли можеш да си отпечаташ като твоя фирма ги печата в твоята печатница, докато управлява твоя кабинет, че обувкаджиите са дребни риби в сравнение с останалите на Балканите. По тия земи стрелят за щяло и не щяло още от римско време.

Римляните много харесвали траките, обаче виното в тяхната култура е преекспонирано, защото социализма не допускаше каквато и да е сакралност при свещени ритуали на племена, където не е имало законодателство срещу опиатите. Траките са правили и групов секс, така че по-скоро са като исляма, който не забранява опиатите идеологически, защо ли. Уважавам много техния пророк. Бил е мъдър мъж и не е виждал поля от кръв, а чалмата е удобна вещ в пустинята, точно както пътната тояжка в Атон.

Във Византия никой не е забранявал тревите, но вещерството е контролирано от държавата точно както и в България понастоящем. Идете до Рупите, ще видите. Ако не вярвате, идете и до Сапарева баня. Римляните строили градовете си край вода, а в центъра на София се чудят какво да правят Централната баня. Дано се сетят да я направят баня преди „Нестле” (още ли се пише така или вече с малка буква, като айфон?) да вземе концесия на чешмите в града.

Всяка сутрин гледам как гражданите крадат десетлитрови туби с водата на Кока-кола, без да оставят и стотинка в съседния Лидъл, нито в Сметната палата отсреща. Сигурен съм, че повечето не ходят и в близкия чалга клуб, ама там и негри не ходят. Те завоюват Женския пазар – етнически, заедно със сирийците и иракчаните, афганистанците и индийците, китайците и корейците, тайландците и останалите завоеватели, пристигнали в контейнери с трева през свиленградската митница.

Ксенофобията ни е впечатляваща за народ, който вярва в правителство, съставено от организирана престъпна група за продажба и разпространение на амфетамини. Няма нощен клуб, в който да почти всички посетители да не са груби нарушители на законите на страната. Щом всички нарушават даден закон, значи той е невалиден. Вместо това разрешават отравянето на водите с фракинг и тикането на тонове химикали в подземните води, които са огромната част от всичката сладководна вода на земята. Ама на: шистите носят пари, нелегалния трафик на трева носи пари, чешмите из българските градове не носят стотинка, даже обратното. Чист разход са чешмите, ако питате мен. Преразход на ценни корпоративни ресурси.

И бананите носят пари, затова Еквадор се би дълги години, за да си вземе индустриите обратно от алчните концесионери. Цял живот съм ял три марки банани, за последния месец съм опитал 10 различни. Долче и Банана са най-добрите. Либерализация? Ами! Обикновен латиноамерикански инат. Една пета от халогрупите на тамошните индианци са същите като тези на тукашните траки, ама това не зависи от тревата, която расте в Индия. Дали сме индоевропейци или иранци, или тюрки, е все тая, защото те всичките живеят на едно и също място – между Изтока и Запада, най-общо казано. Гледам на тази част на света като нещо, което се намира между Китайско море и Атлантическия океан, защото е точно така.  Разделиш ли Европа от Азия, все едно делиш Азия от Индия и Централна Америка от Южна.

Едно време в Северна Америка пробваха да забранят ракията, но тук никой не се е опитвал да го прави. Умните глави измислиха онова за Крум, ама той просто е посрязал олигарсите, които се били опиянчили, а в свободния щат Колорадо вече не режат глави за цигара с трева, тъй като всяко робство освобождава поробителите от главоболия какво да правят толкова много престъпници когато последните се събудят и разберат, че не са пристъпвали нищо от написаното в древните книги, за разлика от други в обществото.

Отивам да си купя банани от нелегалния „Плод и зеленчук”, където продават нелегална домашна лютеница и козе сирене от нелегална мандра в Балкана. За него ми каза приятел, докато пушехме нелегални субстанции една вечер, преди залез, легално откраднат от управата на цялата вселена и нейните прокуристи - чиновниците, наети от нас, за да пазят правилата, които искаме да имаме помежду си.

Вместо заключение ще ви споделя, че бананите са най-радиоактивната трева, която ядем, и задължително трябва да бъдат забранени в някакъв момент. Чудя се и защо не забранят отровните змии или поне комарите.




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. watchtowerman - Браво, братле!
24.04.2013 14:24
Бих казал: Виртуозно!
цитирай
2. vaskoblue - Браво!
24.04.2013 14:31
Браво на автора!
цитирай
3. ejkobeshko - Чудесен
24.04.2013 14:43
вълнуващ текст!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: victorcito
Категория: Политика
Прочетен: 166876
Постинги: 77
Коментари: 120
Гласове: 158
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031