Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2013 17:05 - Стига толкова търпение. Стига мирни протести и глупости
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 5324 Коментари: 11 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес, 14 юни, петък, 18:30 (шест и половина следобед) ч. пред Министерския съвет.

Няма какво повече да се мисли. Остават два часа до края на работния ден и който е в София, здрав е и има поне малко срам, е длъжен да дойде пред Министерския съвет. Даже трябваше да не се чака и краят на работния ден, но нещата засега са, каквито са.

Трябва да се протестира. Трябва да се вика, не, всъщност трябва да се реве гороломно. Трябва да сме не десет, сто или хиляда, а сто хиляди души. Разбира с, ще бъдем по-малко. Но не трябва да ни е страх. Най-сетне просто не може да се мълчи, да се търпи и да се умува тихо у дома. Позорно е, а на това отгоре е и вредно за самите нас в по-дългосрочен план. Няма какво повече да чакаме.

Трябва ли протестът да е разрешен от общината?
Не, изобщо няма значение някаква си хартийка. Общината е на ГЕРБ. ГЕРБ са престъпници и всъщност си делят баницата с БСП. Да върви по дяволите тяхното кирливо разрешение.

 

Трябва ли протестът да бъде мирен?
Ами зависи. Във всеки случай трябва да започне мирно. Ако тръгнат да ни бият, нямаме нужда от повече глупости. Трябва да се борим, а не да бягаме. Ама ще пострадаме. Ами да. Безплатни обяди няма, разбира се, че ще пострадаме. Чудо голямо. Ама ще ни изпоарестуват, набият, в понеделник колегите ще ни гледат с ужас (или пък няма, защото още ще сме в ареста или болницата). Изобщо не трябва да ни дреме от такива глупости. Свърши се тая. Пеевски, Борисов, Станишев, Орешарски, Местан, Доган, КТБ, ТИМ, Сидеров, Цецо и лакеите им (всички те – до един зависими от проклетия Путин) се гаврят с нас. Ограбват парите ни, отнемат правата ни, не вършат никаква работа, съсипват самата територия, на която живеем и се джавкат за всичко, което за задигнали от нас. Докога да ги търпим и да сме мирнички? Ами че ние трябва просто да видим, че ножът е опрял до кокала. Утре ще ни стоварят заробващото и ненужно Белене, което има да плащаме двайсетина-трийсет години. Не съм навит да плащам чужди сметки, нито пък да бъда каран да одобрявам престъпления. Така че протестът трябва да бъде мирен... само докато полицията мирува. Ако пък се огънем от единия само бой или преспиване в кауша, значи наистина нищо не става от нас. Няма как, малко дискомфорт е наложителен, когато човек иска да се отърве от крадци в къщата си. Да върви по дяволите мируването. Помиярите трябва да ги е страх от нас.

 

 

 

Трябва ли да падне Пеевски?
Да! Но това не е достатъчно. Първо – трябва да падне. Ако се разотидем преди това, значи сме си рая. Второ – трябва не само да падне, но и никога повече да не заема никакъв пост, вероятно да бъде навестен от данъчните и като сме почнали с това – да стигне до съда. Ще се намери за какво. И не се отнася само за него. Стърчащият от чорапа ни конец трябва да бъде дърпан, докато разбримчи цялата смрад в положението на България. Пеевски е свързан и със Станишев, и с Борисов. Те пък – с кого и какво ли не. Надали има наистина сериозно печелещ бизнес в България, който да е изцяло законен, изцяло прозрачен, изцяло чист от връзки с БСП, ДПС, АТАКА и ГЕРБ... и в дъното – да не е свързан с омразните интереси на Русия. Съдът, полицията, Народното събрание, общините и правителствата ни досега служат почти само за кражби, за насъскване на българите едни срещу други и за контролиране на процеса на ограбване. Следователно сме длъжни да бъдем безмилостни.

Трябва да падне не само Пеевски!
Стотици, може би хиляди влиятелни хора в България трябва да бъдат лишени от власт, подложени на данъчни проверки, изправени пред съд. Някои от тях днес изглеждат съперници, а всъщност заедно работят за Русия и против собствения си народ. Най-вече работят кражби. Кражби, кражби, кражби... Работят за нашето унижение, за нашата бедност, за нашата неудовлетвореност, защото трупат не от труда си, а от източването на нашите данъци и такси. Това пък ни води и до проблема за властта, защото властта и парите си вървят заедно. Властта по принцип трябва да е наша. Това става трудно – не само че тепърва трябва да се учим да не ни пука, но и тепърва, види се, ще трябва да трупаме културата, за да почнем да удряме по масата пред всеки нагъл чиновник или обикновен крадец, за да искаме своето. Кога и дали ще стане – не знам. Но се налага, иначе ще си останем нещастни и тъпи, каквито сме в момента. Трябва да спрем да приемаме собстевното си нещастие и собствената си тъпотия. Трябва да ни е срам пред децата, които ще се раждат утре. И трябва да захапем мафиите като упорит булдог. Трябва да ги дъвчем, независимо колко удари ще изядем.

Трябва ли да имаме лидери?
Сигурно трябва. Но не трябва да се делим, нито пък да приемаме компромисни личности. За мен днес звучаха добре думите на Радан Кънев от ДСБ. Знам, че ДСБ е мръсна приказка за много хора – и не съм сигурен дали и Кънев няма да се окаже нечиста фигура. Но засега мисля да слушам внимателно какво казва, да гледам какво прави и ако то е честно – бих гласувал за него и партията, която представлява.
Във всеки случай не вярвам на никого от досегашните февруарски и майско-юнски водачи. Вместо Орлов мост на нас ни трябва Таксим.



Гласувай:
8



1. mglishev - Всякакви глупости
14.06.2013 17:33
vmir написа:
Брей, сега ти трябва и само едно стихо за борбата против душманите...


ще трия.
цитирай
2. xopxe - Не Таксим, а 95-те тезиса на Лутер ни трябват.
14.06.2013 18:51
Ново събиране за крещене с цел просто сваляне на правителството е като Катон-Младия, който твърдял в римския ценат, че Цезар щурмува устоите на държавата с обсадни машини, но дал пари за да се купят гласове в полза на цезаровия противник за консулско място.
На нашата мила родина ни трябва един лист А4 с двадесетина ясни насоки за държавната политика, зад които да се обединят повечето хора.Иначе която и партия да управлява в бъдеще, няма да е в полза на нас обикновените хора - никой през цялата история не е бил толкова глупав да вземе властта просто "за доброто на народа" - то самото твърдение в кавички е толкова условно, че практически невъзможно.
цитирай
3. saportok - :)
14.06.2013 20:49
Знаеш ли,наблюдавам ви откак напуснах и мислех да не пиша.
Понеже ти си интелигентен човек,който смятам,че се подвежда,ще опитам.Има много гумени глави,които правят рейтинг тук и на които е безсмислено да опитвам да кажа нещо.
Ако мога да те нарека приятелю.Приятелю,протестите ви са грешка.Лъжете се че нещо ще промените.Нищо не можете да промените.Отново оставате в стария партиен модел.Той е незаменим.Незаменим,защото нямаме с какво по-добро да го заменим и незаменим,защото няма кой да ни остави да го заменим дори и да намерим по-добро.
Това означава,че протестите могат само да подсилят партия ГЕРБ на изборите,евентуално да вкарат в играта РЗС или друго съсловие.И толкова.
Не мисля, че това искате.Искате да няма партии,искате да няма поръчки,корупция,гласуване под строй.Искате да има работа за всички,а не за предварително избрани.Обаче няма кой да ви го даде.Първо защото нямаме културата.Защото ако в парламента влезнат 240 независими депутата,българи,те за 4 години може да не успеят да приемат два цели закона.Второ, защото ако откриете рецепта срещу партиите-вероятно на площад Съединение ще падне ядрена бойна глава.Ако успеете да откриете лек срещу строя, Вие ще сте в позицията на държава,която през първи век пр.н.е. обявява край на робовладелството и свобода на всеки роб,добрал се до границите й. Всички други държави ще се опитат да я унищожат,защото тя ги подкопава.Същото е и днес,всички държави ще се опитат да ни спрат,защото и те са на партиен принцип и ще бъдат скандализирани и дестабилизирани,а нямаме силата да наложим на света какво да е бъдещето...
Така че единственото нещо, което правите е да върнете ГЕРБ на власт.
Само по себе си не би било толкова страшно,но мисля,че предвид ситуацията първото нещо,което ще направи ГЕРБ като вземе властта,е репресии към всички нелоялни.Присъди изсмукани от пръстите.Тормоз и терор.Бягства в чужбина.Дано греша,но мисля че не греша.Ще обещаят да не го правят.И първо това ще направят.Второ,ще откажат работа на всички несвързани и независими.И борбата ще свърши с победа,дали ще е вашата или твоята-не знам.
И вие ще сте съучастници.Да,това ще е престъпление а вие ще сте съучастници.Може би неволни,но реални.Това ли искате?Или искате само да се навикате?Няма нищо да промени протестът,той зависи от това как го дирижират и как го отразят медиите...
Протестът е политически инструмент на партиите.Като друг модел няма шанс.
Може би по-разумно би било просто да изчакаме действия и в момента,в който се окажат репресивни срещу нас-да направим това, което никоя партия не иска:гражданско неподчинение.Всичко,което можем да плащаме на държавата и монополите,спираме да плащаме.Или ако щете,бунт.
Но да се събирате и да крещите"червени боклуци",а после да идват други след вас и да крещят"мутри от ГЕРБ".Разберете.Ние се делим.Играем играта "разделяй и владей".
Народът вече е в омраза всеки срещу всеки а това е почти нелечимо.Спрете го.Спрете.А Пеевски е креатура на ГЕРБ,с техните протекции и пари израстна.Бойко е креатура на НДСВ и тройната коалиция.Те се плюят пред вас,а иначе тайно се прегръщат и не се закачат по истинските мазоли-милиардите в чужбина,репресиите и геноцида срещу нас.
Само ние с вас се плюем и бием реално.Спрете.
Или вече почти ни няма.Дайте да се добием?
Оставки ли ви трябват или по-добър живот?Избори ли предпочитате или да се опитаме да стабилизираме нещата?
Аз мисля,че просто махате капачката на канала и всички поемаме навътре,както правим вече 24 години.
цитирай
4. mglishev - @2-3:
15.06.2013 02:26
@хорхе: Хем си прав, хем не докрай. Че трябва много повече от едното падане на правителство - вярно е. Но пък и не смятам, че ни трябва някакъв коренно нов тип държава (такова нещо не се измисля лесно). Трябва ни чисто и просто да натикаме мутрите в затвора и да започнем с нови хора. Вероятно и да пооправим закони, Конституция, подзаконови актове, дисциплина, такива неща. Защото просто се краде и разхищава много, а това ни прецаква всички.

@saportok: Аз съм с доста консервативни разбирания. Всъщност смятам, че не е открито нищо по-добро от действащ парламент с партии в него. Може би дори двукамарен. Не съм съгласен, че в България няма кой да работи в такъв парламент (и изобщо не съм съгласен, че у нас няма хора със съответната култура). Това, което куца у нас, е, че на власт са престъпни кланове, наследници на различни репресивни институции от времето на НРБ.
Вярно е, че ГЕРБ и БСП имат и някои общи креатури. Именно тези типове трябва да бъдат разкарани и натикани по затворите.
Нашата българска "нежна революция" се провали, затова нямаме нормално действаща държава, а само няколко банди овластени крадци. Тези крадци трябва да бъдат лишени от власт, пари и свобода. С цената на насилие и жертви. Чак след това ще имаме шанса - само шанса! - да създадем най-сетне една нормална страна. Това е просто урок по история.

Няма какво да се умува. Трябва да се протестира. Трябва ни Таксим. На всяка цена. Комуняги, герберасти, депесари и атакаджии трябва да бъдат изритани от управлението, а не търпяни.
цитирай
5. saportok - !
15.06.2013 09:23
Абсолютно си прав,за партиите и модела и исканията.
Но ще ти напомня, че двукамарните парламенти обикновено са предимно от две партии.
Това което правите е просто-връщане на ГЕРБ на власт.Зад Вашият протест стоят ГЕРБ,дайте да не се лъжем,можеш ли ти в рамките на 5 часа да основеш група във фейсбук с 300 000 члена,които вече и да са организирани,плакатите им написани,знаят какво ще правят и това било "спонтанно"?Кой нормален гражданин реагира така на назначение на шеф на ДАНС,повечето не биха и разбрали.До онзиден вечерта съм убеден че никой,дори и ти,не можехте да разкажете биографията на Пеевски.Отделен въпрос че аз не знам какви са точно проблемите на Пеевски(според мен негативизмът в обществото срещу него е разработена кауза в рамките на този парламент),но категорично съм против политическо лице и бинзесмен да седи начело на сигурността.Всъщност това беше една от причините да искам ГЕРБ да ги няма-те съвсем нагло и официално политизираха МВР,образованието и здравеопазването(даже се вписаха в учебниците по история).За мен това трябва да се изчисти за да имаме пак държава.Битката в последните години беше против демокрацията и против гласът на хората.За съжаление новите го повториха,явно го считат за успешен модел.И сега сте на път да го превърнете в правило,защото тези,които докарате на власт,ще го абсолютизират с мотива за"ред и сигурност".Така че аз съм"За"края на тази политика и на много други.
Само че оттук нататък нищо добро не ни чака.Според мен правителството няма да падне за 5 дни протести,междувременно Пеевски ще действа бързо да обезглави тъмните хранилки на ГЕРБ и може би да направи някой показен арест.ГЕРБ пък със сигурност имат още хора в ДАНС и МВР и ще реагират,което ще ни дестабилизира.После евентуално правителството ще падне и ще почне реванш на ГЕРБ,като първо ще лишат от организатори протестите и пак ще им внедрят хора.И понеже битката само привидно е за нашият интерес,всъщност се делят наркоканали,контрабанда и жива стока,реално тъмните сделки няма да пострадат много,а реалния удар от войната между групировките ще отнесем ние с теб.
Връщате комунизма,приятелю в най-черната му част.Една партия и репресии към всички инакомислещи.Не ти се иска да го вярваш,но това правите.Вие не протестирате срещу Пеевски или Орешарски,а срещу надеждата изобщо някога да имаме отново поне малко свобода.
На практика това вече не е моята страна.
Върна се еднопартийният модел.Или ако не е,скоро.Върна се дори назначението като политическа лоялност.За мен умряха митингите като форма на политическо въздействие.На последните избори с фалшивите бюлетини, купените гласове и компроматите честно казано и изборите умряха.Демокрацията,която винаги е била лъжовна съвсем изчезна.Вече значи не можеш да ме убедиш в ползата да гласувам или да участвам в обществени мероприятия,и казвате"правим го за да има гражданско общество".А според мен то умира.Хората-те са пълни с омраза,ходят на пазар,на кафе и се плюят и карат на темите, на които са научени.И така правим гражданско общество?С омраза?
Наскоро ми се случи,говорих с няколко лекари.По задачи.Знаеш ли от какво се оплакват те?Няма пациенти!Знаеш какво означава това,нали.
Честно казано не виждам вече смисъла да се боря.Не виждам за кого.Мисля,че моите деца трябва да учат и живеят в друга държава и дори не е нужно да говорят български.Жал ме е да го кажа,но очевидно това решение остава.Може би трябва да ви оставим тук да марширувате и стачкувате и въпреки всичките ни напъни,да забравим че някога сме били българи ида започнем някъде начисто...Защото в момента пак завъртате същата безкрайна спирала,мислейки че правите нещо по-добро от преди,а всъщност дори нямате ясна идея какво правите и хиените ще направят пак нещата вместо вас.
Ние сме неимоверно малко,намаляваме,а останалите допускате да се делим.Със сигурност мога да ти кажа,че хората,които категорично не подкрепят протеста са поне още толкова.И какво?контрапротест и бой?Или ще се делим на омраза по къщите,а като дойде партията-кърмилница на власт,ще започнем по стар обичай да си пускаме доноси.Това ще стане,на площада като футбулна агитка сме много единни,а когато трябва,ще се оакже че сме разделени до немай къде.Т.е. агитките не решават проблемите на обществото,а помагат да ги създават.Не ми ли вярваш?Вече го правим.Вече се доносничим и си правим мизерии и едновременно с това се бунтуваме против отдавна несъществуващото шесто управление.
За това ли да се борим?Или да принудим лекарите да емигрират поради пълна липса на пациенти.Аз съм за второто.
цитирай
6. tarabata - Мърдите винаги ще си измислят оп...
15.06.2013 09:31
Мърдите винаги ще си измислят оправдание да си стоят в мишите дупки. Който има поне малко доблест, днес и през следващите дни ще е на улицата. Който продължава да вярва в "по-малкото зло" и не вижда дори и в момента, че на пълното срастване на мафията с държавата може да се противопоставим само с открита борба, е не по-малко вреден от дребните мутри-анцузлии, кифли, овци и педерасти, крепящи системата.
цитирай
7. mglishev - Точно така, Тарабов,
15.06.2013 14:38
мъдрите ще измъдрят нещо такова.

saportok, не се връзвай на глурпости. Ти сам ще си решиш дали да ходиш на протести или не, но поне недей да приказваш ненужни неща. Бях на февруарските протести и тогава ми казваха, че ще докарам БСП на власт. Не, не я докараха протестите. Сега ходя и на тези - и ако ГЕРБ се опита да се върне в управлението, това няма да е вина на протестиращите.

Напротив - на самите протести и аз, и повечето нормални хора правим всичко възможно да заглушим герберските запевачи. Да вървят по дяволите и те, и комунистическите им приятелчета.
цитирай
8. darktales - @
16.06.2013 00:41
Привет!
Мисля, че като цяло saportok има право, за съжаление. Протестите няма да доведат до консолидация на десните, която да има някакво парламентарно бъдеще. Те са прекалено непредвидимо нещо, инерцията ги тласка насам-натам, и най-важното: едната страна отива към тях спонтанно и с добри намерения, а другата с премислена стратегия. Много често просто не си даваме сметка какъв силен противник има дясното в България.
През 1997 СДС имаше силни и многобройни структури, а те не се правят по време на протести, протестите водят до принудителни, бързи и не винаги правилни решения и стъпки. Трябва малко спокойствие за тая работа, а ония точно това не смятат да дадат.
Те залагат мини дори когато отстъпват. През 1997/98 част от сините преврати във Варна и Варненска област ги водеше един плъшок с измислен синдикат, в когото от километър разстояние се разпознаваше КДС, но той по някакъв начин бе успял да влезе в доверие, сменяше директори, водеше митинги за НАТО чак в София, издигаше някакви никому неизвестни дотогава типажи и т.н. При тройната коалиция той спокойно си се върна при БСП, но междувременно заедно с още неколцина като него дискредитира в този голям и важен град СДС така, че последствията още са налице. Говоря всичко това, защото и тоя въпросен тип изпълзя с тогавашните протести и, поне там на това място, до голяма степен ги контролираше. И това по време, когато СДС наистина бяха силни. Сега задачата на ония е доста по-лесна, а те в никакъв случай не са станали по-слаби.
цитирай
9. mglishev - Това не е повод
16.06.2013 15:42
да се мишкува у дома. Каквото и да правят мръсниците, трябва да им се пречи. А не да се умува колко са хитри. По дяволите всяка проява на безволие!
цитирай
10. xopxe - @4
17.06.2013 14:21
@mglishev Грешно си ме разбрал. Не съм толкова наивен да мисля, че нов тип държавност трябва(или може) да се измисли. Твърдя обаче, че бъдещите правителства и властващи трябва да са заявили ясни и конкретни задачи("двадесетината насоки") и мръднат ли малко от тях, да знаят,че ще последват същите протести като сега. Защото сега, ако Борисов не се върне на власт, ще дойдат някакви наследници на г-н Костов - т.е просто преразпределящи капитал и протекции от противниците си към техни хора под шапката на чиста и свята пазарна политика.
Не ме разбирай погрешно отново, аз съм дясно мислещ човек - достатъчно десен, че икономика на връзкарщината ме отвращава дълбоко и единствения "ляв" светоглед у мен е позицията ми за здравеопазването - че там пазарни принципи не работят, понеже нито вирусите и бактериите ги интересува правото на личен избор, нито може да се сложи цена на живота - всеки е готов да даде всичко каквото има за да продължи да живее.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8645838
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5672
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата