Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2013 13:17 - Лъжата, че ГЕРБ е без алтернатива
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 4868 Коментари: 13 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Опитват се да ни убедят, че България може да се управлява или от комунисти в съгласие с други престъпници, или направо от герберските мутри. Нямало било други алтернативи. Това са пълни глупости.

На първо място, съществуват няколко малки, но разумни партии, харесвани ако не от мнозинството граждани, то от най-нормалната част от гражданите. Разбира се, говоря за ДСБ, „България на гражданите” и Зелените. Възраженията срещу тези партии са несериозни – Костов бил „циганин”, Кунева била Пръмова и Зелените били педерасти.

 Да си циганин, Пръмова или педераст може и да не е секси, но още не е толкова страшно, колкото да си безхаберна и цинична мутра. А Станишев, Бойко, Сидеров и Местан са точно това – мутри и приятели на мутри. И лакеи на Путин. Тези хора са опетнени с лъжи и престъпления. Абсурдно е да се поддържа, че шайка престъпници били, моля ви се, безалтернативни. Това е смешно.

„Ама няма кой”
Стига глупости. По тази логика трябваше още да сме си османска провинция. Мидхат паша със сигурност е имал повече ноу-хау от Стамболов и Петко Каравелов.
Или пък трябваше още да си ни управлява старото БКП – с Живков, Луканов и Младенов начело. И Любен Гоцев. Защото те имат повече опит от Жельо, Фил Димитров и останалите наивници.
Пълни глупости.
И Джордж Трети е имал повече ноу-хау от Джордж Вашингтон, но това не е попречило на последния да изтика британците с целия им опит далеч от американска земя. Да продължавам ли с опита на министрите на Луи Шестнайсети и Чарлс Първи или най-сетне схванахте намека?
Има кой.

На второ място – партиите не са само едни вождове.
Ето, Зелените може и да не са върхът, но и не са тип „дядо Радославов партиясъ”. Партиите са партии – тоест групи от хора. Групи, а не индивиди. Стига с този затъпял вождизъм. Ето, „циганинът” Костов си отиде. Добър – лош, вече не води ДСБ. На негово място може да има нов водач, да кажем Радан Кънев. Умен тип, говори по-решително от Костов. Лично аз бих му дал един шанс. Само един! Но бих му го дал. Човекът още не е компрометиран. Трябва да се пробва с нови физиономии, а не да се гради, знаете, ново публично заведение със стар... персонал, да не кажа друго. Същото и с Кунева. Ама била Пръмова. Е, добре, но там е и Прошко Прошков, а той е свестен човек, става за водач. Да се пробва. По-добре от мафиотските свине, които се ояждат, но не се наяждат.

 

На трето място – и най-важно: можем сами да си създадем сила.

Точно така. През 2009 февруари протестираха свестни хора. През лятото на 2012протестираха същите свестни хора. През февруари 2013 свестните бяхме изтикани в ъгъла, защото бяхме прекалено малко. Но сега, през юни 2013 ние, свестните, ние, които мразим ГЕРБ и БСП, но обичаме България, ние, които знаем и можем, сме много. И ще ставаме още повече. Докога ще ни управляват мутри, избрани от баби и простаци? Докога ще ни цакат с прасета? Докога ще ни плашат с връщане на БСП и/или ГЕРБ? Можем сами да създадем сила. Било комитет, било движение, било партия. Да вървят по дяволите всички стари играчи. Ние сме тежката кавалерия и не трябва да се гнусим от собствената си отговорност. Ние, които не сме връзкари, свине и мутри, които сме на по трийсет-четирийсет, учили сме прилично и бачкаме здраво. А не уродите с по две гънки в мозъка.

 

Има алтернатива. Ние сме алтернативата.
Напук на глупаците, страхливците, скинхедовете и изродите. Един ден ние също ще остареем – и тогава нови трийсет-четиридесетгодишни ще ни сменят. Ако сме им направили услугата днес да вземем нещата в свои ръце, а не оставим България на мръсните комуняги и проклетите мутри.



Гласувай:
11



1. sparhawk - имам много високо мнение за Радан Кънев
17.06.2013 14:40
жалкото е, че десните партии у нас трябваше да се обединят около хора като него и Прошко Прошков, а не да се явят поотделно около стари муцуни...
цитирай
2. blackpredator - Прав си Глишев
17.06.2013 15:06
Но снощи протестите стигнаха само до централите на БСП, ДПС и Атака. Само!
Това им придава гранив герберски вкус...

Щом алтернативата сте Вие, манджата не може и без подправката за ГЕРБ.
Иначе вкусът на алтернативата...
цитирай
3. tarabata - Пътят към обединението минава през ...
17.06.2013 15:20
Пътят към обединението минава през солидарността и компромиса. Такъв не може обаче да се прави по никакъв начин с хора, обслужвали мафията и външни господари.

Колкото до герберския вкус, многознайковците, ако имаха и капка доблест, щяха да направят всичко възможно протестът да е по-мощен и да не позволяват на герберастите на инфлитрират свои хора. Вместо това стоят по мишите си дупки. Те също носят голяма вина чрез безволието си за случващото се в страната.
цитирай
4. mglishev - Ще се наложи, да.
17.06.2013 15:46
blackpredator написа:
Но снощи протестите стигнаха само до централите на БСП, ДПС и Атака. Само!
Това им придава гранив герберски вкус...

Щом алтернативата сте Вие, манджата не може и без подправката за ГЕРБ.
Иначе вкусът на алтернативата...


Трябва да се иде и до централата на ГЕРБ. Това наистина би било лакмус - стига, разбира се, централата им да не е чак в Карлово ;)
цитирай
5. kbalenciaga - mglishev ти сериозно ли мислиш това?
17.06.2013 19:06

"На първо място, съществуват няколко малки, но разумни партии, харесвани ако не от мнозинството граждани, то от най-нормалната част от гражданите. Разбира се, говоря за ДСБ, „България на гражданите” и Зелените."

Иван Костов, подлогата на Червените олигарси, чрез който съсипаха и ограбиха България, той според тебе е избора на нормалните хора???
цитирай
6. sparhawk - Иван Костов
17.06.2013 21:43
вече не е лидер на ДСБ
цитирай
7. muerte - Сори глишев, ама докога?
18.06.2013 09:15
На Кънев един шанс, после на зелените и после на Кунева, и ....?!?! Ето ти още десетина пропиляни години.

Докога на принципа проба и грешка? Не предлагам нищо, щото и на мен ми писна - просто питам? Докато станем на 70-80, а децата ни забравят българския, щото се връщат веднъж в годината, колкото да ни видят дали още мърдаме!
цитирай
8. vmir - Напомняш ми легендарният Мохамед Али (Касиус Клей),
18.06.2013 11:10
който повтяряше като теб "Аз съм на-добрият", "Аз съм най-великият", "Аз съм най-силният", "Аз съм непобедимият", Аз ... Аз... Аз...

Обаче: 1. Той беше вече на върха, и световната му титлата беше вече сериозно застрашена, когато за първи път прибегна до този начин на самоокуражаване.

И, 2. Никой преди това не беше чувал за нечовешките му многогодишни тренировки, благодарение на които стигна върха.

Досега всички - Волен, Станишко, Лютфито, Пеевски и прочие, къде по-открито, къде по-прикрито, демонстрираха неустоим афинитет към публичния образ на Б. Борисов и се държаха така, както го описваха в дивата си омраза към него. И ти ли, Глишев? Имаш ли идея за разликата между публичен и ежедневен образ, и имаш ли идея колко свършена работа (добра или лоша, полезна или вредна) може да разделя тези два образа на една и съща фигура, или като повечето кандидат-управници вярваш, че това с имиджа става единствено с медиите и парите, а другото е бошлаф работа?

Питам не за да ти се подигравам, а защото ми е писнало от такива, които щели да ни оправят, а нямат идея какво значи да направят нещо реално за хората. Още по-лошо - като им посочваш направените за тях съвсем конкретни и далеч немаловажни неща, включват на обяснението, че или се продаваш, или някакви други дивотии, омаловажаващи и най-сериозните човешки нужди или назрели от десетилетия проблеми на много хора, които онзи ще изкара я баджанаци, я съпартийци, но до последно ще демонстрира липсата на каквото и да било отношение към проблемите на хората, и няма дори да се сети, колко много се разкрива.

Накрая, с каквато лекота такъв нарича хората прости, защото не били гласували за него, със същата лекота си измисля, че който решава реални проблеми на хората е мутра (че как иначе ще ги решава без далавери?) и няма начин да разбере какво искат да му кажат хората.

Отърва ли ти да ме питаш какво е направил Бойко за квартала ми, и защо квартала ми гласува 80% за него? Или такива "дреболии" не те интересуват?
цитирай
9. mlad6i - Извинявай ама Зелените се предв...
18.06.2013 11:18
Извинявай ама Зелените се предвждават от Александър каракачанов, който е червен генерал, навремето дори призоваваше да се гласуваше за първанов, видяхем го него. Дуригете зелени пък (не им помян името на отцепниците) са партия на мафиотския бос Христо Порточанов, а най новаат партия обявила че има нещо общо с еко-движението е Лидер на Хр.Ковачки... истински зелени у нас няма. Зелените са зелеин отвън, а червени отвътре.. Кунева също е пробиат лотария - червена снаха и ренегатка. иначе по принцип си прав, може да се гласува за малки партии, но медиите и социолозите не дават всички партии,чесот набутват няколок играча в графата "и други". Трябваат нови правила не само за депутатите но и за социолозите и за медиите. Случаят с мира радева ог доказа. след такава случак тя не трябав да има лизценз и да се показав по телевизиите, не еот че пак дава интервюта. Нуждаем се от нови правила във всичко
цитирай
10. mlad6i - а що се отнася до ДСБ- еми видяхме ги ...
18.06.2013 11:21
а що се отнася до ДСБ- еми видяхме ги ДСБ - подкрепяха герб за всичко. пък и кой може да ни убеди, че все още неизбраният Радан кънев, ще е по -различен от комсомолеца мартин Димитров, който бе една подлога на костов, и последният управляваше в сянка така както Доган управлява ДПс в сянка?
цитирай
11. mglishev - Не мрънкайте и не мишкувайте.
18.06.2013 12:55
А най-вече - не си позволявайте герберска пропаганда при мен. Такива мрънкащи коментари са направо за триене.
цитирай
12. mglishev - Не писах ли,
18.06.2013 13:17
че ще трия скудоумни и мишешки коментари? Писах. Съответно - трия. Който иска да се бори със задкулисието - да го прави реално, а не да се прави на шахматист от компа.
цитирай
13. mglishev - За съжаление,
19.11.2013 16:25
Зелените, а донякъде и студентите се изложиха.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8655292
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5672
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата